מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות חמאה לילדים

עוגיות חמאה לילדיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 24, 2014
Last modified:יולי 31, 2018

Summary:

עוגיות חמאה פשוטות לילדים

עוגיות חמאה

עוגיות חמאה לילדים

מצרכים (20-25 עוגיות קטנות):

1 כוס  קמח רגיל (140 גרם)

60 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר (מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר  לפחות שעתיים לפני)

1/2 כפית תמצית וניל

1 חלמון ביצה (הצהוב)

1/4 כוס סוכר

לקישוט: 50 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת בצקית אחידה (אם הבצק יבש/מתפורר הוסיפו מעט מים בהדרגה). מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק בעובי של כחצי ס"מ וקורצים עוגיות. מניחים על נייר אפיה.

-אופים במשך כ-15 דקות עד שהעוגיות מעט מזהיבות בדפנות. מוציאים מהתנור ומצננים.

-ממיסים את קוביות השוקולד במיקרוגל (זהירות שלא יישרף) ומערבבים עד לתערובת חלקה. מזליפים על העוגיות בעזרת שק זילוף קטן (אופציה נוספת היא למלא את השוקולד בשקית אוכל ולגזור פתח קטנטן). מצננים עד שהשוקולד מתקשה.

עוגיות חמאה לילדים, עוגיות חמאה פשוטות, עוגיות חמאה קלות להכנה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

319 תגובות

הוסף תגובה
  1. בוקר טוב אפרת חתימה טובה!קודם כל אין על המתכונים שלך!נהנת בכל פעם! לגבי העוגיות לא להמיס את החמאה במיקרו לחכות עד לטמפ החדר?למה בעצם לא להשתמש בחמאה מומסת?תודנ

    1. כן, רצוי להשתמש בחמאה רכה ולא מומסת כי זה משפיע על המרקם הסופי של העוגיות.
      גמר חתימה טובה 🌺

  2. אפרת היקרה, יש לך מושג למה העוגיות יצאו לי קשות? מה יכולה להיות הסיבה? ביצה אמורה להיות בטמפרטורת החדר ולא מהמקרר?

    1. היי חן,
      לגבי טמפ' הביצה, זה לא משנה.
      השתמשת בחמאה בטמפ' החדר? לא מומסת, נכון?
      עוגיות יכולות לצאת קשות כתוצאה מאפית יתר. פעם הבאה כדאי להוציא את העוגיות מהתנור כמה דקות לפני.

    1. אפשר להכין חצי כמות אבל הכמות תצא קטנה:
      חצי כוס קמח רגיל (70 גרם)
      30 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר (מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעתיים לפני)
      רבע כפית תמצית וניל
      חצי חלמון ביצה (הצהוב)
      2 כפות סוכר
      לקישוט: 25 גרם שוקולד מריר

  3. אז כמה זמן לפני אני צריכה להוציא את הקמח מהמקרר לפני כדי שלא יצא לי בצק דביק כזה כמו שיצא לי?
    קמח רגיל וקמח כוסמין ומלא יכולים להיות בקופסא בחוץ אוו שבמקרר זה נשמר יותר זמן מה עדיף?

    1. חשוב להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית) ואז זה לא ייצא דביק.
      אם בכל זאת הבצק יצא לך דביק תכניסי למקרר לחצי שעה.
      קמחים יש לשמור בארון/מגירה במטבח בכלי סגור.

  4. היי הכנתי את העוגיות האלו והם יצאו לי לא פריכות הבצק היה מאוד קשה לעבוד איתו אני חושבת שהסיבה היא הקמח עצמו
    שהוא היה במקרר והוצאתי אותו ואחרי שעה כבר השתמשתי בו יכול להיות?

    1. מה הכוונה לא פריכות? אפית אותן? אם כן איך המרקם יצא?
      איך המרקם של הבצק יצא? מתפורר או דביק?
      הכנת בדיוק לפי המתכון? שמת חמאה רכה (לא מומסת)?

    2. מרקם קשה כזה ..יש מצב שבגלל הקמח שהיה במקרר?דביק מידי מתי שהכנתי בצדק מאוד דביק כן שמתי חמאה רכה

  5. היי אפרת
    אני מכינה כמות כפולה בשתי תבניות, כדאי לשים על טורבו או להחליף בין התבניות באמצע האפייה או כלום?

    תודה
    טלי

  6. היי אפרת, תודה על המתכונים..

    אני רוצה להכפיל את הכמות ב 4. האם להכניס 4 חלמונים?
    או שאפשר 4 ביצים??
    ולמה חלמון ולא את כל הביצה?
    תודה

    1. היי אהובה,
      לעיתים כשמכינים בכמות גדולה המרקם של הבצק נפגע לכן אני מציעה לך להכין בפעמיים וכל פעם להכפיל כמות ב-2.
      במקום 2 חלמונים בכל פעם שימי ביצה שלמה.

  7. קודם כל העוגיות מאלפות
    אני הכנתי אותם כבר כמה פעמים ואני אוהבת לטפטף מעל כל סוגיה כמה טיפות לימון במקום שוקולד וזה יוצא מעולה

  8. מהממות! הבצק תמיד כשאני מרדד אותו פתאום נקרע קצת, ואני לא בטוח מה להוסיף, אם הוא יבש או רטוב. מה לעשות?
    תודה!

    1. היי רענן,
      אם הבצק נקרע קצת זה אומר שחסר לו משהו.
      אם הוא לא דביק בכלל – כדאי להוסיף לו כמה כפות מים בהדרגה.
      אם הוא דביק אז חסר לו קמח.

    1. אלה הכמויות:
      2 כוסות קמח רגיל (280 גרם)
      120 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר (מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעתיים לפני)
      כפית תמצית וניל
      2 חלמוני ביצה (הצהוב) *אפשר לשים במקום ביצה אחת שלמה
      חצי כוס סוכר

    1. היי ספיר,
      זה תלוי בגודל שהכנת אותן. כמה עוגיות יצאו לך מהכמות שבמתכון?

  9. היי,
    אין צורך באבקת אפייה ?
    ולגבי אחסון הקמח אפשר לשים במקרר לאחר הפתיחה או עדיף במקפיא?
    ולכמה זמן זה מחזיק?

    1. אין צורך באבקת אפיה.
      אפשר לאחסן את הקמח במקרר או במגירה במטבח אם את לא משתמשת בתדירות נמוכה. מחזיק עד לתאריך התוקף שלו.

    1. היי אלה,
      במקום חמאה אפשר לשים 3 כפות שמן קוקוס במצב מוצק (אם הוא מומס יש להכניס אותו למקרר להתקשות).
      במקום החלמון אפשר לשים כ-2 כפות מיץ תפוזים או מים.

  10. המתכון הקבוע שלי 😉
    הכנתי פעם לכיתה שלי (אני בכיתה ז) וכולם חיסלו וביקשו את המתכון!!עוגיות טעימות ממש וקלות להכנה

  11. הי אפרת,
    אני מתגעגעת לעוגיות חמאה קשות.
    לא רכות ולא נימוחות אלא קשות.
    מה אני צריכה לעשות אחרת כך שהעוגיות לא תצאנה נימחות?
    אולי מתכון אחר?
    ממש תודה

    1. היי גליה,
      שמן תורם למרקם קשה יותר. נראה לי שכדאי להשתמש ב 25 גרם חמאה בטמפ' החדר ורבע כוס שמן קנולה.
      גם זמן אפיה עשוי לתרום למרקם קשה. לעוגיות קטנות מספיקה אפיה של 15 דקות. לעוגיות גדולות 18-20 דקות.

  12. עשיתי עם אחיין שלי בן שנתיים שקרץ את הצורות והיה נפלא, הבצק פשוט ונוח לעבודה ויצא טעים מאוד!!! מתכון מעולה, תודה רבה.

  13. היי.אפרת תודה על המתכונים הנפלאים שלך
    אני רוצה לדעת אם אפשר להמיר את החמאה לשמן.ואם כן כמה?
    תודה מרטש

  14. שלום אפרת האלופה במתכונים קלים וטעימים מאוד!
    1. אני רוצה לקשט עם סוכריות צבעוניות לקישוט, שמים אותם לפני האפייה בתנור או אחרי?
    2. איך שומרים אותם? בפריזר? (צריכה למשך שבוע)
    תודה

    1. היי,
      את הסוכריות אפשר להדק על הבצק לפני האפיה כי לאחר האפיה הן לא ידבקו.
      העוגיות נשמרות בקופסה אטומה מחוץ למקרר. אם את מכינה שבוע לפני אפשר להקפיא אותן.
      שבוע נפלא 🙂

    2. תודה אפרת!
      יצא מעולה, והבת שלי היתה מאושרת להכין אותן למסיבה בגן בכל מיני צורות עם הקורצנים

    1. היי רעות,
      לא כדאי להמיס את החמאה כי זה עלול לשנות את מרקם העוגיות. עדיף להוציא את החמאה מהמקרר כשעתיים לפני ההכנה.
      אם לא הספקת אז אפשר לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולהכניס למיקרוגל לכמה שניות בודדות בלבד, עד שהקוביות מעט מתרככות אבל לא נמסות.

  15. הוספתי ממש טיפונת שמנת לבישול כי זה יצא ממש פירורים וזה מה שהיה והוספתי עוד כמה כפיות סוכר ויצא לי 42 עוגיות הם יצאו ממש טעימות ומוצלחות תודה על המתכון😁

  16. מי שרוצה אז המסתי את השוקולד מריר בתוך שקית ואת השקית הכנסתי לכוס עם מים רותחים ערבבתי כל הזמן ויצא מעולה!בהצלחה

    1. היי
      הכוונה לכוס בנפח של 240 מ"ל. אפשר להשתמש בכוס זכוכית סטנדרטית כמו בתמונה.
      אפשר להכפיל כמויות.
      יום מקסים 🙂

    1. אם זה קמח חיטה רגיל אז אפשר. אם לא, אז אפשר לשים קמח תופח, אני מניחה שהעוגיות יתפחו מעט.

  17. הכנתי בחמישי אחה"צ עם הילדות הקטנות שלי ונהננו מאוד!
    הבעיה שהבעל התלונן למה הכנו כ"כ קצת…
    אז היום הכנו שוב היום כי בשישי בבוקר כבר לא היה כלום.
    שמתי מרגרינה במקום חמאה כדי שלא יהיה חלבי. יצא מצויין וטעים.

  18. וואי יצא מטריף!
    אין על זה
    אני מאד אוהבת לאפות אבל קצת קשה לי מתכונים מסובכים וזה עוגיות טעימות רצח שקל להכין עם טעם וניל מיוחד ממש טעים (הייתי צריכה להוסיף קצת קמח …)
    הכנתי כמות כפולה כולם התלהבו קיצור את אלופה ! אולימפית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    תמשיכי להעלות כאלה מתכונים טובים וקלים וגם לא יקרים!!!!!!!!!!
    תודה like

    1. היי דבי,
      נראה לי שאפשר. בעובי של כחצי ס"מ.
      בדר"כ כשמכינים בצק פריך משתמשים רק בחלמון אבל את יכולה לשים את כל הביצה. הבצק יהיה גם נוח יותר לעבודה.
      אפשר לשים כרבע כוס שמן במקום אבל קחי בחשבון שהחמאה עושה מרקם פריך-נימוח והשמן יותר מרקם פריך-קשה.

    1. במקום חמאה אפשר להשתמש במחמאה/מרגרינה באותה כמות. אפשר גם לשים 2 כפות גדושות שמן קוקוס במצבו המוצק.

    1. באיזה גודל כוס השתמשת? יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל. באיזה גודל יצרת את העוגיות?

  19. נראה מעולה. בהסבר של הבצק הפריך רשמת שחמאה חייבת להיות קרה וחתוכה לקוביות. ופה במתכון רשמת חמאה רכה.
    אז מה רצוי? ותודה גדולה על כל המתכונים.תבורכי

    1. היי ענתי,
      זה מתכון קצת שונה מהבצק פריך. אם את מכינה לפי המתכון הזה כדאי להשתמש בחמאה רכה בטמפ' החדר. אם את מכינה לפי המתכון של הבצק הפריך אז כדאי להשתמש בחמאה קרה.
      יום מקסים 🙂

  20. חוויה מתקנת להכנת עוגיות חמאה. לפני ניסיתי מתכון שמצאתי במקום אחר שהיה פשוט סיוט אבל המתכון הזה פשוט מעולה.גם פשוט וגם טעים. בהחלט מאמצת את המתכון. תודה:)

    1. למה לא? 60 גרם חמאה על כוס קמח.
      באיזה כוס השתמשת ומה היתה הבעיה?

    1. היי ענתי,
      האמת שאפשר להכין ידנית אבל אם את רוצה להכין במכונה אז מיקסר עם וו גיטרה הכי מתאים.
      יום מקסים 🙂

  21. תודה רבה על מתכון נפלא! העוגיות טעימות וקלות להכנה. זה המתכון הקבוע שלי לעוגיות חמאה- לא מחליפה אותו לעולם!

  22. תודה על המתכון נפלא,
    הכנתי היום עם הילדים, הכפלתי כמויות, חצי מכמות הקמח החלפתי בקמח קוסמין וגם השתמשתי בחצי חמאה והשאר שמן קוקוס. העוגיות יצאו טעימות בטירוף ומאוד פריכות.
    שוב תודה.

  23. היי אני רוצה להכין את זה במסגרת פעילות בגן של הבת שלי.
    הם 32 ילדים בגן ואנחנו קורצים בעזרת קורצן בינוני את האות הראשונה של כל ילד.
    זה אומר 32 עוגיות
    האם הכפלת כמות תספיק? או שצריך לשלש את הכמות? תודה רבה!!!

    1. זה מאוד תלוי בגודל של כל עוגיה (אות).
      אם אלה עוגיות בגודל בינוני אז כמות כפולה אמורה להספיק.
      בכל מקרה אולי כדאי להכין כמות כפולה + כמות רגילה שתשמש לגיבוי ולהשלמת חסרים במידה ויהיה צורך.
      כשמכינים כמות משולשת לעיתים מרקם העוגיות נפגע לכן אני ממליצה להכין בפעמיים.

    1. היי,
      עדיף שהחמאה תהיה רכה בטמפ' החדר ולא מומסת.
      כדי לזרז את ההתרככות שלה אפשר לחתוך אותה לקוביות קטנטנות ולשים בצלחת מעל קערה עם מים רותחים (המים לא אמורים לגעת בחמאה). תוך כמה דקות החמאה תתרכך ויהיה ניתן להשתמש בה למתכון.

    1. היי דני,
      זה משנה את המרקם של העוגיות אם החמאה היא רכה או מומסת. אם היא רכה הן יוצאות יותר פריכות.
      אם אתה רוצה לזרז את התרככות החמאה, חתוך אותה לקוביות קטנטנות ושים בצלחת מעל קערת זכוכית עם מים רותחים (שהחמאה לא תגע במים אלא תימס מהאדים).

  24. היי הכנתי את העוגיות מקמח קוסמין מלא ,יצא טעים אבל הבצק יצא מאוד קשה האם צריך לאפות אותם פחות זמן 12 דק?
    האם אפשר לוותר על החמאה רצינו עוגיות עם פחות קלוריות?

    1. היי שלומית,
      יכול להיות שהתנור שלך יותר חזק או שהעוגיות היו יחסית קטנות או דקות ולכן הן יצאו קשות. השתמשת בחמאה בטמפ' החדר או שהמסת אותה? לדעתי אם תכיני את העוגיות האלה משמן הן עלולות לצאת יותר קשות.
      לא מומלץ לוותר על החמאה כי אז העוגיות ייצאו רכות ויבשות.

  25. העוגיות מעולות !!! ממש טעים !!! הבצק נשאר יומיים במקרר ולא קרה לו כלום!
    רק לא מתוק. צריך עוד סוכר…

    1. היי תמר,
      אפשר לשים מרגרינה או מחמאה או שמן קוקוס במצבו המוצק.

  26. יוצא ממש טעים ועצה קטנה
    במקום להסתבך עם הזילוף שוקולד אפשר פשוט ישר אחרי שהעוגיות יוצאות מהתנור להניח חצי קוביית שוקולד על כל עוגיה
    ולאחר כמה שניות השוקולד ימס ויהיה אפשר למרוח אותו על העוגיה בקלות .

    1. אם הבצק מתפורר או מתפרק אפשר להוסיף לו 1-2 כפות מים בהדרגה וללוש אותו עד שהוא נעשה אחיד.
      בנוסף, אפשר לתת לו לנוח מעט כרבע שעה ואז להמשיך לעבוד איתו.

  27. מה עושים אם הבצק דביק מידיי
    הכנתי לפני חצי שעה בצק והוספתי המון קמח וזה עדיין היה דביק ויצא דוחה ועכשיו הכנתי עוד בצק וזה גם דביק
    אז מה עושים?

    1. היי,
      הבצק לא אמור להיות דביק.
      באיזה כוס את משתמשת? כי לפי מה שאת מתארת זאת כוס קטנה מידי. השתמשת בחמאה רכה או חמאה מומסת?
      נסי לרדד את הבצק בין שתי ניירות אפיה. את פורסת נייר אפיה, שמה עליו את הבצק, מעל פורסת נייר אפיה נוסף ואז מרדדת עם מערוך. כך הבצק לא נדבק למערוך וקל יותר לרדד. אח"כ קרצי צורות והכניסי לתנור שחומם מראש.

  28. אני בת 12 ונורא נהנתי להכין את העוגיות האלה בשביל אמא שלי והן יצאו לי נורא טעימות

  29. בפעם הקודמת כששאלתי בנוגע לזה שהבצק היה צהוב..
    זה התחיל להיות ככה בכל פעם אבל כשהעוגיות בתנור
    (כשהן יוצאות מהתנור) הן מצוינות וטעימות בדיוק
    כמו בתמונה, תודה רבה על המתכונים המדהימים באתר:).

    1. היי אורית,
      אפשר לשים את כל הביצה (חלמון וחלבון). אם במקרה התערובת יוצאת דביקה מידי יש להוסיף עוד קצת קמח.

  30. היי
    רציתי לשאול התקלקל לי התנור יש אולי דרך אחרת לאפות אותם כיי ממש באלי את העוגיות
    ועוד שאלה יש תחליף לקמח

    1. היי שיראל,
      אם יש לך טוסטר אובן אפשר לאפות בו את העוגיות.
      לגבי תחליף לקמח, לאיזה תחליף הכוונה? לקמח אחר? קמח ללא גלוטן?

    1. היי רותם,
      אין שום בעיה רק יש לעטוף אותו היטב בניילון נצמד. כשתוציאי אותו מחר הוא יהיה קשה אבל אחרי כמה דקות בחוץ הוא יתרכך.

  31. אני עושה כל פעם את העוגיות האלה עוד מעט מכניסה לתנור..
    כל פעם יוצא לי טוב אבל הפעם יצא לי נורא שומני ויצא לי בצבע נורא צהוב , ועשיתי אותו דבר כמו כל פעם

    1. היי איילת,
      החמאה אולי הייתה נוזלית מידי? החלמון היה צהוב יותר מבדר"כ או כתום?
      אני מניחה שהן כבר נאפו. איך הן יצאו?

  32. בוקר טוב!!
    אפשר להחליף את החלון במשהו אחר?
    אין לי כרגע ביצים בבית ואין לי אפשרות לקנות…
    מים לא יעזור?

    1. היי אילנה,
      ממליצה להגדיל את כמות החמאה ב20 גרם (סה"כ 80 גרם) ואם הבצק פירורי להוסיף 2-3 כפות מים/חלב בהדרגה.
      בהצלחה 🙂

  33. העוגיות יצאו מאד טעימות. אבל עשיתי בהם שקעים בצורת אותיות שראו מאד יפה לפני האפייה ונעלמו לגמרי אחרי האפייה בגלל שהבצק התנפח. יש בצק שלא מתנפח או מתנפח מעט ? איך עושים שרואים את הצורות ב petit beurre ? שם זה ממש כמו הטבעה.

    1. היי יורם,
      מוזר כי דווקא אלה עוגיות שלא כל כך תופחות. השתמשת במקרה בקמח תופח או הוספת אבקת אפיה לבצק?
      אם רוצים ליצור הטבעה או עיטור על העוגיות אפשר להשתמש במערוך מעוטר ואז כבר בזמן הרידוד נוצרות דוגמאות על העוגה או שיש חותכני עוגיות שמגיעים עם צורות ודוגמאות כך שבזמן קריצת העוגיות נוצרות דוגמאות על הבצק.

  34. העוגיות יצאו מעולות!! ממש נטרפו! הוספתי ביצה אחת שלמה והבצק יצא מעולה.מה עוד אפשר לעשות עם הבצק הזה חוץ מעוגיות? אפשר למשל לעשות רולדת שוקולד ?

    1. היי עדי,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אם הבצק גמיש אפשר בהחלט להכין ממנו רולדת שוקולד כמו במתכון הזה.
      אפשר גם להכין עוגיות שוקולד צ'יפס ופשוט להוסיף לבצק שוקולד צ'יפס. אפשר להכין ממנו עוגיות סנדוויץ'.
      ולכבוד פורים- אפשר גם להכין ממנו אוזני המן (כל עוד הוא גמיש ונוח לעבודה).
      בהצלחה ויום מעולה!

  35. הבצק יצא ממש נדבק …אי אפשר לעבוד איתו..הוספתי עוד בצק אבל עדיין לא יכולתי לעשות צורות נניח…. בטוח שהכמויות נכונות ???

    1. היי נעמה,
      הכמויות נכונות. אולי השתמשת בכוס קטנה מידי?
      תוסיפי קמח עד שהבצק יעשה נוח לעבודה.

    1. היי אורה,
      את יכולה לזרז את הזמן בכך שתחתכי את החמאה לקוביות קטנות. אני מאמינה שתוך חצי שעה החמאה תתרכך ותוכלי להכין.

    1. היי קארין,
      אפשר להמיר את החמאה ב2 כפות גדושות שמן קוקוס במצבו המוצק (לא נוזלי).

  36. המתכון נהדר, פרט לזה שתמיד יוצא לי פירורי לגמרי..
    ניסיתי לשים את כל הביצה במקום רק החלמון, זה עזר ומאז זה מה שעושה קבוע..

    1. נכון, הביצה כשהיא שלמה מייצבת את העוגיות ורק החלמון גורם לעוגיות להיות יותר פריכות אך מעט פירוריות.
      תודה עומר על השיתוף, חג שמח ושנה טובה! 🙂

    1. היי יערה, אלה המידות:
      140 גרם קמח רגיל
      60 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר (מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעתיים לפני)
      3 גרם תמצית וניל
      חלמון ביצה ( 20-25 גרם)
      50 גרם סוכר
      לקישוט: 50 גרם שוקולד מריר
      שבת שלום 🙂

    1. היי נועה,
      אפשר להשתמש במחמאה אבל קחי בחשבון שעם חמאה זה יוצא יותר מוצלח מבחינת טעם ופריכות העוגיות.

    1. היי,
      אין צורך להוסיף אבקת אפיה או להשתמש בקמח תופח. העוגיות נאפות מצוין גם בלי חומרי התפחה 🙂

    1. אני שמחה לשמוע! גרידת לימון זה רעיון מצוין 🙂
      תודה שחזרת לעדכן ושיהיה לך שבוע נפלא!

    1. היי בתאל,
      אם העוגיות יצאו מהתנור קשות זה אומר שהן נאפו מעט יותר מידי כי הן צריכות לצאת מעט רכות ולהמשיך להתקשות לאחר קירור בחוץ. בכל מקרה כדאי להמתין כמה דקות עד שהן יתקררו.

    1. היי חן,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין גם עם קמח תופח.
      שבת שלום 🙂

    1. היי שמחה,
      במקרה הזה מומלץ להשתמש בחמאה גם בגלל הטעם וגם בגלל המרקם.

  37. היי אני מעוניינת להכין עוגיות בצורת הלו קיטי ולשים כל אחת בשקית ולסגור השאלה כמה זמן אני יכולה להכין לפני היום הולדת היום הולדת ביום חמישי כמה זמן זה שומר על טריות?

    1. היי קרן,
      אם שומרים את העוגיות בתוך שקית אטומה היטב אז הן אמורות להישמר 5-7 ימים.
      בכל מקרה ואם יש אפשרות אני ממליצה להכין את העוגיות כמה שיותר קרוב ליום ההולדת כדי שיהיו הכי טריות ופריכות (נגיד יום -יומיים לפני).
      בהצלחה ומזל טוב 😉

    1. כן ליהיא, אפשר. רק כדאי לחתוך את החמאה הקרה לקוביות קטנות.
      בהצלחה 😉

    1. היי נועה,
      כנראה שהשתמשת בקורצן עוגיות גדול. העיקר שיצא טעים 🙂

    1. היי גליה,
      לא ניסיתי להכין עם שוקולית אבל אני מניחה שזה ייצא טעים. לכמות של המתכון הייתי מוסיפה כף אבקת שוקולית ואם את מכפילה כמויות אז תשימי 2 כפות שוקולית (אולי כדאי שתנסי קודם להכין רק את הכמות הזאת עם שוקולית ולראות איך ייצא, לשיקולך 🙂 )
      אשמח לקבל עדכון איך יצא 😉
      יום נעים!

  38. הבצק יצא כמו בצק פריך..מתפורר ולא נוח לרידוד. הוספתי 2 כפות חלב ויצא מושלם!!! ממש טעים בעלי היה מבסוט 🙂 חחח

  39. הכנתי בדיוק לפי ההוראות בקערה (ידנית) והתערובת פירורית מדי (כמו בצק פריך, לא ניתן לרדד…) מה עושים?

    1. היי,
      ממליצה להוסיף מים לבצק (כל פעם כף אחת) עד שהוא יהיה נוח לעבודה.

  40. היי , שתי שאלות 🙂 1.האם ניתן לערבב בתוך הבצק שלשים אותו שוקולד ציפיס או חמוציות או אגוזים ? 2. האם כשרוצים לעשות כמות יותר גדולה צריך פשוט להכפיל את כמות החומרים הרשומים במתכון ?

    1. היי ירדן,
      1.כן, אפשר. לדעתי מתאים יותר אגוזים או שוקולד ציפס. אם שמים אגוזים רצוי שיהיו קצוצים דק.
      2.כן, פשוט להכפיל כמויות. אם במקרה הבצק יוצא יבש- להוסיף מעט מים עד שמתקבל בצק נוח לעבודה ואם הבצק יוצא דביק- להוסיף מעט קמח.
      יום נפלא!

  41. טעים מאד מאד! תודה על המתכון , עם יוצא שזה לא נוח לעבודה ללוש את הבצק זה עוזר נכון? הכנתי למסיבת הפתעה לחברותי והן ממש שמחו! איזו התלהבות הייתה..

    1. היי איילת,
      אני שמחה מאוד לשמוע!
      אם הבצק לא נוח לעבודה בגלל שהוא דביק מידי אז אפשר להוסיף מעט קמח ואם הבצק יבש או מתפורר אפשר להוסיף מעט מים וללוש אותו.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי קרן,
      כן, את יכולה להקפיא את הבצק הזה, רק מומלץ לעטוף אותו היטב בניילון נצמד.

  42. היי הכנתי את העוגיות יצאו מאוד ועימות אבל אחרי כשעה התקשו מאוד ברמה שלא ניתן אפילו לנגוס.
    מה לדעתך הסיבה ?

    1. היי אנה,
      הסיבה היא שהעוגיות נאפו יותר זמן ממה שצריך. העוגיות אמורות לצאת מעט רכות מהתנור כי בחוץ הן ממשיכות להתקשות.
      כמה זמן העוגיות נאפו בתנור? יכול להיות שאפית לפי הזמן הרשום אך התנור שלך חזק יותר לכן היה צריך להוציא את העוגיות לפני.

  43. שלום רב
    יש לי שאלה לגבי המתכון הנ״ל: האם יש מצב להכין אותן בתבנית סיליקון צורות ובאיזה גובה להדק את הבצק לתבניות?
    תודה

    1. הי מיכל,
      לא ניסיתי אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה. העוגיות צריכות להיות דקות, בגובה כחצי ס"מ.

  44. אני שיניתי קצת את המתכון, במקום תמצית ווניל אני ממליץ על סוכר ווניל, חצי כפית אבקת אפיה (אפשר גם כפית) ובמקום 50 גרם חמאה השתמשתי ב80.
    יצא הרבה יותר טוב לדעתי, רק עם אבקת אפייה חשוב לפתוח את התנור רק אחרי 15 18 דקות ולא באמצע כי העוגיות יצנחו.
    עשיתי גוש בצק אחיד, לקחתי חתיכות כידררתי בידיים ומעכתי לעובי הרצוי.
    אפשר להוסיף ממש מעט מים.

    1. היי, את מתכוונת שאת צריכה שהעוגה תהיה ללא גלוטן? אם כן את יכולה להשתמש בקמח ללא גלוטן.

    1. הי קרינה,
      פודינג וניל פחות מתאים כי המרקם שלו קמחי. אם יש לך סוכר וניל אז עדיף להשתמש בו ואם לא, אפשר גם להכין בלי 🙂

    1. הי אמילי,
      המתכון הוא קל להכנה אבל תלוי מה הגיל שלהם כי יש כאן גם שימוש בתנור. אם הם קטנים אני ממליצה להכין איתם ביחד.

    1. הי דליה,
      אני מניחה שאפשר להמיר ברבע כוס שמן אבל קחי בחשבון שזה ישנה את מרקם העוגיות שכן החמאה מעניקה לעוגיות פריכות מיוחדת, בעיקר כשמשתמשים בה כשהיא רכה בטמפ' החדר.

  45. שלום,
    כמה בערך יחידות יוצאות מהעוגיות ?
    אם רוצים להגדיל את כמות העוגיות מה ניתן לעשות ?

    1. הי דיאנה,
      כ-20 עוגיות קטנות ואם רוצים יותר אפשר להכפיל כמויות רק שימי לב שאת החמאה יש להוציא שעה-שעתיים קודם מהמקרר כדי שתתרכך.

  46. הי,
    אני רוצה להכין את זה עם חבורת ילדים שיקשטו עם כל מיני סוכריות/שקולודצ'יפס וכדו'.
    האם נראה לך שמתאים?

    1. בטח יפעת 🙂
      אם מוסיפים סוכריות צבעוניות או שוקולד צ'יפס, מומלץ להדק לבצק לאחר שיוצרים עוגיות/קורצים צורות ולפני האפיה.
      שבוע נפלא:)

    2. תודה רבה על התשובה המהירה!!
      שאלה נוספת – האם ניתן להכין את הבצק היום ולעשות את הצורות רק מחר אחה"צ? ואם כן – לשמור במקרר או במקפיא?

    3. כן במקרר. רק חשוב לעטוף את הבצק היטב בניילון נצמד שלא יתייבש ומומלץ להוציא את הבצק מהמקרר כשעה לפני ההכנה כדי שיתרכך.

    1. היי נגה,
      את יכולה להמיס את החמאה במיקרוגל אבל קחי בחשבון שזה לא יהיה אותו מרקם למרות שזה עדיין אמור לצאת טעים.
      וכן, את יכולה להשתמש בכוס חד פעמית רק אם את רואה שהבצק דביק דליל או דביק מידי תוסיפי עוד כף מלאה קמח תופח.
      שבוע טוב 🙂

  47. היי, לא התאפקתי ורצתי למטבח להכין למזלי היה לי את כל המוצרים.
    חיממתי את הטוסטר על 150 מעלות, והכנתי את הבצק, אחרי רבע שעה בדיוק הם נאפו הוצאתי אותן וחיכיתי שיתקררו מממממ יצאו פריכות מתקתקות , ממש מממש טעים תודה על המתכון 🙂
    מי שמנסה בסוף מצליח 😉

  48. וואו תגובה מהירה תודה 🙂
    כן ניסיתי לאפות בו 2 עוגות שלא צלחו.. הוא טוסטר אובן בינוני הבעיה שהעוגות נשרפות מלמעלה ולמטה בחום של 160 מעלות :0

    1. זאת בעיה ידועה בטוסטרים. לכן ברגע שהעוגה/עוגיות/מאפה מתחילים להשחים מלמעלה יש לכסות את התבנית בנייר כסף/אלומיניום ולהמשיך לאפות.
      מומלץ להפעיל את הטוסטר על חום עליון+ תחתון ותמיד לאפות בטמפרטורה נמוכה יותר ממה שרשום במתכון (לפחות ב20 מעלות פחות).
      מאחר ולכל טוסטר יש גוף חימום שונה, מומלץ להכיר את הטוסטר וזה קורה רק אחרי מספר ניסיונות אפיה אבל ברגע שמכירים אותו אפשר לאפות כמעט כל דבר בטוסטר 🙂

  49. היי, לצערי אין לי תנור בבית, אני רוצה לשאול האם אפשרי להכין את העוגיות האלה בטוסטר אובן?
    תודה 🙂

    1. היי מיכל,
      אם את מכירה את הטוסטר אובן שלך (מבחינת טמפ' רצויה וזמן אפיה) ואפית בו כבר בעבר אז כן, לא צריכה להיות בעיה 🙂

    1. היי דקלה,
      אפשר להדביק סוכריות למעלה אבל כדאי לעשות את זה לפני האפיה. פשוט לפזר מעל סוכריות ולהדק בעדינות לבצק עם הידיים.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. היי יולי,
      אם יש לך סוכר וניל את יכולה להשתמש בזה וגם אם לא, זה בסדר להכין בלי.

    1. היי נטע,
      יכול להיות שהכוס שהשתמשת בה גדולה יותר ולכן יש יותר קמח במתכון. פשוט תוסיפי בהדרגה כמה כפות של מים ותמשיכי ללוש עד שהבצק יתרכך.

  50. יצא טעים מאוד! העוגיות נמסות בפה וממש טעימות.. הוספתי גרידת לימון . הכנתי את העוגיות בצורת מיקי ומיני מאוס. ומאוד נהנתי.

    1. הי טל,
      פשוט להוציא את החמאה מהמקרר כחצי שעה עד שעה לפני שמכינים את העוגיות ואז היא מתרככת לבד בטמפ' החדר.

    1. הי יעל, שמחה לשמוע 😉
      לגבי גרסת פרווה- ניתן להמיר את החמאה במחמאה.
      יום מקסים!

    2. הי דליה,
      אני מניחה שאפשר להמיר ברבע כוס שמן אבל המרקם של העוגיות ישתנה. החמאה מעניקה לעוגיות פריכות מיוחדת.

  51. הבצק יצא ל מאוד לא נוח לעבודה. הכנתי אותו בוו גיטרה, אני עושה את זה הרבה, אבל אולי זה לא מתאים לבצק הזה…

    1. הי דנה,
      את העוגיות האלה (כמו את רוב העוגיות שבאתר) עדיף להכין ידנית, זאת אומרת בהתחלה מערבבים את החומרים בקערה בעזרת כף ואח"כ ממשיכים עם הידיים במשך דקה או שתיים עד לאיחוד החומרים וקבלת בצק חלק.
      הבצק הזה אמור להיות נוח לעבודה אז יכול להיות שזה באמת קשור לשימוש בוו הגיטרה.
      הצלחת להכין את העוגיות?

    2. קרה לי גם בשימוש עם וו גיטרה.
      הוספתי 2 כפות חלב והמשכתי לעבד עם וו גיטרה,
      זה ״מסדר״ את הבצק (-:

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר