מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

עוגיות חלבה

עוגיות חלבהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 14, 2018
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

עוגיות חלבה פריכות וממכרות על בסיס שמן

עוגיות חלבה

מצרכים (25-30 עוגיות):

כוס וחצי (210 ג') קמח לבן

חצי כפית (3 ג') אבקת אפיה

3 כפות (40 ג') סוכר 

שליש כוס (65 ג') שמן

1 ביצה

כף (16 ג') טחינה גולמית (*יש לערבב את הטחינה היטב לפני שימוש)

כף (20 ג') דבש 

חצי כוס (65 ג') חלבה מפוררת 

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה (בעזרת כף) את המצרכים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית רכה ונוחה לעבודה (לאחר הוספת כל החומרים מומלץ ללוש מעט את הבצק עם הידיים). 

*הערה: אם הבצק יבש/מתפורר- יש להוסיף בהדרגה 1-3 כפות מים ולהמשיך ללוש. אם הבצק יוצא דביק- יש להוסיף בהדרגה כמה כפות של קמח.

-מחממים תנור ל 175 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-פורשים נייר אפיה על משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק ומעליו פורשים נייר אפיה נוסף. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק שנמצא בין שני ניירות האפיה לעובי של כחצי ס"מ לפחות. קורצים צורות ומניחים במרווחים קלים בתבנית על ניר אפיה.

-אופים בתנור שחומם מראש למשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים.

-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות קשות לאחר צינון).

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

43 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת תודה על אתר עם מתכונים מושלמים! האם ניתן לשים סילאן במקום דבש? והאם אפשר להשתמש בממרח חלבה?
    תודה רבה

    1. אפשר לשים סילאן (אבל עדיף מייפל אם יש לך).
      במקום כף טחינה גולמית אפשר לשים כף ממרח חלבה.

    1. כן. אם התערובת יוצאת יבשה או מתפוררת יש להוסיף 1-2 כפות מים.

  2. אפרת תודה רבה, אני נהנית מהאתר כרגיל. רציתי לשאול אם אפשר להכין כדורים ולשטח במקום לרדד והאם אפשר להכין את העוגיות במיקסר. תודה רבה!

    1. היי זמירה,
      אפשר להכין במיקסר וליצור כדורים ולשטח לעובי כחצי ס"מ.
      שבוע נפלא 🌷

    1. היי שרון,
      בכמויות שבמתכון יש פחות אבקת אפיה משיש בקמח תופח לכן אם לא שמים אבקת אפיה אפשר לשים כוס קמח רגיל + חצי כוס קמח תופח. אם אין לך קמח רגיל שימי כוס וחצי קמח תופח.

  3. הי אפרת!
    אני הולכת להכין כמעט את כל השבת מהאתר שלך…
    אם אני רוצה כפול בכמות – להכפיל את כל המצרכים, נכון?

  4. הגעת לאתר שלך בעקבות בת דודה שלי. היא הכינה את העוגיות האלה לפני כשבועיים לארוחת שבת וכולם עפו עליהם.. מתכון סופר מומלץ (למרו שלא הכנתי אלא רק אכלתי)

  5. אפרת שלום, אפשר מקמח כוסמין?
    ובמקום סוכר להוסיף דבש בנוסף לכף דבש הקיים?
    כמו כן אין לי חלבה, זה קריטי?

    1. אפשר להכין מקמח כוסמין ולשים 3-4 כפות דבש (סוכר אין צורך לשים). אם הבצק יוצא קצת דביק יש להוסיף מעט קמח.
      אפשר להכין גם בלי החלבה.

  6. היי אפרת,
    הגעתי לאתר שלך דרך המתכון לעוגת לימון ואני בשוק מהמתכונים המדהימים שיש לך פה..
    רוצה להכין עם הילדים שלי את עוגיות החלבה ותוהה איזו טחינה לקנות שלא תורגש יותר מידי..
    טחינה גולמית רגילה אולי?

    1. כן, טחינה גולמית רגילה.
      מדובר בכף אחת בלבד כך שהילדים לא מרגישים את הטעם של הטחינה.

  7. היי אפרת, אני רוצה להכין את העוגיות האלה לשבת.. מחר אלך לקנות טחינה.. יש לך חברה או סוג שאת ממליצה עליהם לעוגיות האלה? המון תודה על מתכון חדש

    1. היי אסי,
      לא משנה החברה של הטחינה, רק שימי לב שלא רשום על האריזה "משומשום מלא" כי אז הטעם יהיה חזק.
      יום מקסים 🙂

  8. יש אפשרות לעשות את זה בגרסה ללא גלוטן עם קמח כרגיל? אם כן כמה ממנו לשים והאם עוד משהו משתנה?
    באיזה שמן להשתמש?
    טחינה גולמית 100 אחוז שומשום זה בסדר? צריך להכין אותה או ישר מהקופסה?
    איזו חלבה לקנות? לרוב קונה קלאסית וניל של בארכה? זה בסדר שזה וניל?

    1. לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן (אותו יחס).
      שמן קנולה.
      כן. ישר מהקופסה.
      זה בסדר גמור החלבה שאת קונה.

    1. אפשר לשים רבע כוס אגוזים טחונים או שוקולד צ'יפס או 50 גרם שוקולד קצוץ.

    1. אם הבצק גמיש בלי ביצה אז אין בעיה.
      אם קשה לך לעבוד עם הבצק תוסיפי ביצה ותלושי אותו.

    1. עדיף להשתמש בקמח מלא 80%.
      אם הבצק יוצא יבש או פירורי תוסיפי כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך. ממליצה להשתמש בביצה גדולה.

  9. הכנתי עם חצי קמח לבן וחצי קמח מלא. בגלל הקמח מלא, הוספתי עוד מים ואז העוגיות
    יצאו לחות ולא קריספיות. ממליצה לא עם קמח מלא…

    1. היי מרב,
      באיזה כוס השתמשת למתכון?
      בשביל שהמרקם ייפגע צריך לשים הרבה מים. כמה מים הוספת?

    1. אפשר עם קמח כוסמין. יכול להיות שהמרקם ייצא קצת יותר נימוח אבל טעים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר