מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות חלבה

עוגיות חלבהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 14, 2018
Last modified:נובמבר 14, 2018

Summary:

עוגיות חלבה פריכות וממכרות על בסיס שמן

עוגיות חלבה

מצרכים (25-30 עוגיות):

כוס וחצי (210 ג') קמח לבן

חצי כפית (3 ג') אבקת אפיה

3 כפות (40 ג') סוכר 

שליש כוס (65 ג') שמן

1 ביצה

כף (16 ג') טחינה גולמית (*יש לערבב את הטחינה היטב לפני שימוש)

כף (20 ג') דבש 

חצי כוס (65 ג') חלבה מפוררת 

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה (בעזרת כף) את המצרכים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית רכה ונוחה לעבודה (לאחר הוספת כל החומרים מומלץ ללוש מעט את הבצק עם הידיים). 

*הערה: אם הבצק יבש/מתפורר- יש להוסיף בהדרגה 1-3 כפות מים ולהמשיך ללוש. אם הבצק יוצא דביק- יש להוסיף בהדרגה כמה כפות של קמח.

-מחממים תנור ל 175 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-פורסים נייר אפיה על משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק ומעליו פורסים נייר אפיה נוסף. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק שנמצא בין שני ניירות האפיה לעובי של כחצי ס"מ לפחות. קורצים צורות ומניחים במרווחים קלים בתבנית על ניר אפיה.

-אופים בתנור שחומם מראש למשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים.

-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות קשות לאחר צינון).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

33 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת!
    אני הולכת להכין כמעט את כל השבת מהאתר שלך…
    אם אני רוצה כפול בכמות – להכפיל את כל המצרכים, נכון?

  2. הגעת לאתר שלך בעקבות בת דודה שלי. היא הכינה את העוגיות האלה לפני כשבועיים לארוחת שבת וכולם עפו עליהם.. מתכון סופר מומלץ (למרו שלא הכנתי אלא רק אכלתי)

  3. אפרת שלום, אפשר מקמח כוסמין?
    ובמקום סוכר להוסיף דבש בנוסף לכף דבש הקיים?
    כמו כן אין לי חלבה, זה קריטי?

    1. אפשר להכין מקמח כוסמין ולשים 3-4 כפות דבש (סוכר אין צורך לשים). אם הבצק יוצא קצת דביק יש להוסיף מעט קמח.
      אפשר להכין גם בלי החלבה.

  4. היי אפרת,
    הגעתי לאתר שלך דרך המתכון לעוגת לימון ואני בשוק מהמתכונים המדהימים שיש לך פה..
    רוצה להכין עם הילדים שלי את עוגיות החלבה ותוהה איזו טחינה לקנות שלא תורגש יותר מידי..
    טחינה גולמית רגילה אולי?

    1. כן, טחינה גולמית רגילה.
      מדובר בכף אחת בלבד כך שהילדים לא מרגישים את הטעם של הטחינה.

  5. היי אפרת, אני רוצה להכין את העוגיות האלה לשבת.. מחר אלך לקנות טחינה.. יש לך חברה או סוג שאת ממליצה עליהם לעוגיות האלה? המון תודה על מתכון חדש

    1. היי אסי,
      לא משנה החברה של הטחינה, רק שימי לב שלא רשום על האריזה "משומשום מלא" כי אז הטעם יהיה חזק.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר