מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות דבש וקינמון

עוגיות דבש וקינמוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 15, 2014
Last modified:אוגוסט 10, 2016

Summary:

עוגיות דבש וקינמון

מצרכים (16-20 עוגיות):

1.5 כוסות קמח לבן

1 כפית שטוחה אבקת אפיה

1 כפית שטוחה אבקת קינמון

2 כפות סוכר

1 ביצה קטנה

2 כפות דבש

25 גרם חמאה/ מרגרינה מומסת

3 כפות שמן קנולה

*לקישוט: אבקת סוכר

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בעזרת כף את כל החומרים לפי הסדר בו הם רשומים עד לקבלת בצק אחיד ורך.

-יוצרים כדורים ומשטחים לעוגיות (אם הבצק יבש/מתפורר- ניתן להרטיב ידיים). מניחים במרווחים על נייר אפיה.

-אופים במשך 12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות ומשחימות מעט בשוליים. מוציאים ומצננים לגמרי (העוגיות מתקשות לאחר צינון).

*לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר.

מתכונים נוספים לראש השנה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

74 תגובות

הוסף תגובה
  1. הבצק יצא נפלא, העוגיות לא כל כך: למרות שהכמות הספיקה ליותר עוגיות, והגודל יצא כמו בתמונה, הן פריכות מידי ולא מספיק קשות לטעמי, מצד שני הן מוכנות, ואי אפשר לשים עוד זמן בתנור.

    1. אפשר לשים סה"כ שליש כוס שמן קנולה לכל המתכון ואז אין צורך במרגרינה.
      שנה טובה 🌺

  2. היי אפרת. הבצק רך ונוח לעבודה. יצרתי כדורים והשטחתי עם הידיים. אפיתי בדיוק 12 דקות ויצא טעיםםם.לא התאפקנו וטעמנו אפילו שהן היו מעט חמימות. מתיקות מעודנת של קינמון ודבש. הילדים עפו על זה. מבחינת צורה- שלי יצאו מעט שמנמנות ולא שטוחות ויפות כמו שלך. השטחת עם מערוך? יצרת צורה עם מזלג?
    תודה על מתכונים נפלאים, טעימים וקלים להכנה.
    שנה טובה לך ולמשפחתך

    1. היי אורנה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      יצרתי כדורים, השטחתי לעיגולים דקים עם הידיים ואח"כ עם מזלג (לא השתמשתי במערוך).
      חג שמח ושנה טובה ומתוקה ❤️

  3. היי!
    רציתי לשאול אותך מה הבדל הטעם בין העוגיות הקינמון לעוגיות הדבש וקינמון?
    ועל מה את יותר ממליצה?
    תודה רבה אפרת ואם את יכולה לענות כמה שיותר מהר כי יש לי התלבטות מאוד גדולה!

    1. לגבי הטעם, בעוגיות האלה מרגישים את השילוב של הדבש עם הקינמון. בעוגיות הקינמון מרגישים יותר את הטעם של הקינמון.
      ושאלה קשה, שתיהן ממש מעולות ופריכות. האמת? ממליצה להכין את שתיהן 🙂 תכיני היום את אלה ובהזדמנות הבאה את עוגיות הקינמון.

  4. שלום אפרת, אנחנו מאוד נהנים מהמתכונים שלך אז קודם כל המון תודה לך!!! שאלה קטנה לגבי החמאה במתכון- האם צריך להמיס אותה?

  5. איך אני יודעת מתי אני יכולה להמיר במתכונים סוכר בדבש או סילאן?
    והאם כדאי במצבים כאלה להשאיר הכל זאת את הביצה?

    1. היי הדס,
      ממליצה לקרוא מדריך שפרסמתי בנושא – תחליפי סוכר טבעיים.
      הביצה צריכה להשאר, רצוי רק להפחית מכמות הנוזלים במתכון. אם אין נוזלים והתערובת יוצאת רטובה או דביקה מידי יש להוסיף 1-2 כפות קמח.

  6. שלום אפרת.
    אני משתמשת "סמויה" כמעט קבועה באתר שלך ושולפת ממנו מתכונים נהדרים.
    תודה רבה לך!!
    כל מתכון עובר "גיור" לגירסא בריאה יותר 🙂 עד עתה עבר בהצלחה. שאלתי לגבי המתכון הזה כמה כפות שמן קוקוס אני צריכה במקום השמן והמרגרינה במתכון?
    והאם אפשר להחליף את הסוכר גם בדבש? את הקמח הלבן אחליף בכוסמין. והאם אפשר לוותר על הביצה או לשים במקומה משהו "טבעוני" מבלי להרוס את הטעם?

    1. היי יעל,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      לגבי המתכון זה, אפשר להמיר את השמן והמרגרינה בשליש כוס שמן קוקוס מומס.
      אפשר להמיר את הסוכר בדבש, את הקמח הלבן לכוסמין.
      לגבי הביצה, אני מניחה שאם את שמה דבש במקום סוכר זה עשוי לסייע בהדבקת החומרים. אם התערובת מתפוררת ולא יציבה יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה.

  7. יצא טעים ממש, הדבר היחיד שקצת מבאס הוא הקינמון..הכפלתי כמויות כדי שיצאו יותר עוגיות ונראה לי שזה יותר מידי קינמון..

    1. הכפלת כמויות ושמת 2 כפיות שטוחות אבקת קינמון?
      בכל מקרה זה באמת עניין של טעם. יש כאלה שאוהבים טעם חזק של קינמון ויש כאלה שפחות. פעם הבאה מראש תפחיתי את כמות הקינמון.
      שנה טובה 🙂

    1. היי דבי,
      הכוונה להמיס 25 גרם מרגרינה (במיקרו או על הגז).
      העוגיות האלה הן פריכות. מבין אילו עוגיות את מתלבטת?

  8. יצא ממש מוצלח!, צריך להקפיד לא לאפות אותן יותר מדי כדי שיהיו פריכות
    האם אפשר לשים סילאן במקום דבש?
    תודה רבה

    1. היי מרים,
      אני חושבת שזה יעבוד גם עם סילאן. הסילאן פשוט יצבע יותר את העוגיות והטעם יהיה קצת יותר חזק (הדבש יותר עדין).
      יום מקסים 🙂

    2. תודה רבה לך
      האתר ממש מוצלח אני לא מפסיקה להכין מתכונים ממנו טעימים וקלים להכנה!
      את אלופה!

  9. הכנתי הרבה דברים מכאן. ותמיד יוצא מעולה אבל הפעם…אכזבה קשה. יצא טפל.סתם ללא טעם ןהלכתי בול לפי המתכון.. והכל לפח…:(

    1. היי מיכל,
      העוגיות צריכות לצאת פריכות וטעימות. יכול להיות שהייתה חסרה מתיקות (אולי 2 כפות סוכר ו2 כפות דבש לא הספיקו)? בכל אופן מצטערת שהתאכזבת.
      שנה טובה

  10. היי נראה ממש מעולה ומהתגובות אני מבינה שזה להיט … 🙂
    יש לי כמה שאלות : אפשר להשתמש בקמח מלא במקום לבן ? ומה לגבי קמח כוסמין ?
    אין לי שמן קנולה … אפשר לשים שמן אחר במקום ? זית ? חמניות ? …
    כמה קלוריות יש בכל עוגיה ?
    תודה !!

    1. היי טל,
      עדיף קמח כוסמין. הוא בדר"כ נותן תוצאה טובה יותר מהקמח המלא הרגיל.
      את יכולה לשים שמן חמניות.
      אני משערת שבסביבות 80-90 קלוריות לעוגיה.
      בהצלחה 😉

  11. אפשר להוריד את הקינמון?

    האם שילוב של שמן ומרגרינה/חמאה עדיף לפריכות מאשר רק שמן?

    אפשר לעשות את העוגיות האלו רק עם שמן?

    תודה רבה וערב טוב!

    1. היי דבי,
      אפשר לוותר על הקינמון ואפשר לשים 3 כפות שמן במקום החמאה/מרגרינה אבל לדעתי כדאי לשלב כי אז התוצאה תהיה יותר טעימה.

  12. הכנתי את העוגיות האלה פעם אחת,ואחרי הפעם ההיא לא יכולתי להפסיק להכין אותן שוב ושוב! עוגיות טעימות בטירוףףףףף,מתה עליהן מומלץ בחום!♥

  13. היי, אפיתי את העוגיות, יצאו טעימות, אך נורא קשות, פעלתי לפי ההוראות ובכמויות ?!?!?

    1. היי מאיה,
      יכול להיות שהן נאפו קצת יותר מידי (לפעמים 2-3 דקות אפית יתר יכולות לעשות את ההבדל). הן אמורות לצאת כשהן רכות מעט ולהתקשות לאחר צינון בחוץ.
      שבת שלום 🙂

    1. מוזר, כי דווקא הן אמורות לצאת מתוקות ובטעם של קינמון.
      אולי הייתה חסרה מתיקות. שמת 2 כפות סוכר לבן ו2 כפות דבש? אולי סוג הדבש שהשתמשת בו הוא פחות מתוק?

    1. היי אילנית,
      אם הבצק יצא מתפורר כנראה שהשתמשת בכוס יחסית גדולה למדידת הקמח. מה שהי צריך לעשות זה להוסיף לבצק מעט מים ועוד כף שמן. פעם הבאה ממליצה לך לשאול אותי 🙂 . זה שהוספת ביצה וקמח זה שינה את כל המתכון.

  14. הי אפרת , אתר נהדר .
    כמו כן, רציתי לדעת האם יש תחליף למרגרינה / חמאה ? האם במקום זאת ניתן להשתמש בשמן ואם כן אז מה הכמות ?
    תודה רבה .

    1. תודה זיוית 🙂
      החמאה או המרגרינה מעניקים פריכות קלה לעוגיות. אפשר לשים במקום 3 כפות שמן, אני מניחה שהעוגיות פשוט יצאו מעט קשות יותר.

    1. היי שבות,
      אני לא יודעת אם העוגיות יהיו אפויות באופן שווה. אולי עדיף לרדד ולחתוך עם סכין לפני האפיה.

    1. היי אורנה,
      ממליצה לשלב חצי כמות קמח מלא וחצי קמח לבן כדי שהעוגיות לא ייצאו דחוסות מידי (הכוונה 3/4 כוס קמח מלא+ 3/4 קמח לבן). אם בסוף הבצק יבש ופירורי תוסיפי 1-3 כפות מים בהדרגה כי הקמח המלא סופח יותר נוזלים.
      בהצלחה 😉

  15. שאלה אחרונה ברשותך למתכון זה:
    אי אפשר להסתפק רק בשמן במקום בחמאה?
    אפשר להוסיף עוד שמן במקום החמאה/מרגרינה?

    1. אפשר להוסיף עוד 3 כפות שמן במקום החמאה אך המקרם של העוגיות ייצא פחות פריך, הכוונה שעם 25 גרם חמאה העוגיות ייצאו טעימות יותר.

  16. אה הבנתי.
    קודם כל תודה על התשובה המהירה!
    אז אם הבנתי נכון, העוגיות יצאו דחוסות וחנק כאלה?

    1. לא, במקרה הזה הן עדיין ייצאו טעימות, פשוט עם אבקת אפיה ייצאו יותר טעימות 🙂

  17. העוגיות נראות קלות וטעימות ברמות!!
    חייבת לנסות אבל שאלה קטנה:
    האם חייב אבקת אפיה? מה התפקיד שלו בכלל?
    תודה רבה רבה על האתר הפשוט מתוק! 🙂

    1. הי אילנה,
      אפשר להכין גם בלי אבקת אפיה אבל מומלץ יותר עם מאחר ואבקת האפיה מתפיחה מעט את העוגיות ובכך תורמת לאווריריות שלהן.
      סופשבוע נעים 🙂

  18. התחשק לי נשנוש של ערב וזה היה הפתרון!
    העוגיות יצאו ממש טעימות ופריכות. כל הבית התמלא ריח של קינמון וזה היה תענוג !
    אתר מעולהההה נהנית מכל רגע

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר