מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות דבש וסוכר

עוגיות דבש וסוכרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 14, 2014
Last modified:אוגוסט 10, 2016

Summary:

עוגיות דבש וסוכר

מצרכים (כ-15 עוגיות):

1+1/3 (כוס ושליש) קמח לבן רגיל

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

1 כף סוכר

2 כפות מלאות דבש

1/3 כוס שמן

20 גרם חמאה/ מרגרינה

1 חלמון (צהוב של ביצה)

*2 כפות סוכר לציפוי

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה בעזרת כף את הקמח, אבקת סודה לשתיה, כף סוכר, 1/3 כוס שמן וחלמון של ביצה.

-מניחים בקערית 20 גרם חמאה/מרגרינה + 2 כפות דבש וממיסים במיקרוגל מס' שניות בודדות. מערבבים לתערובת נוזלית אחידה ומערבבים עם שאר החומרים בקערה עד לקבלת בצק אחיד.

-יוצרים כדורים ומשטחים לעוגיות. מפזרים 2 כפות סוכר בצלחת שטוחה וטובלים את העוגיות בסוכר משני הצדדים.

-מניחים במרווחים על נייר האפיה ואופים במשך 10-15 דקות עד להזהבה. מוציאים ומצננים (העוגיות יוצאות מהתנור רכות אך מתקשות לאחר צינון).

מתכונים לראש השנה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

23 תגובות

הוסף תגובה
    1. לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים כף דבש במקום כף סוכר (סה"כ 3 כפות דבש) וזה יעזור להדבקת החומרים.

    1. אפשר לשים 3 כפות שמן במקום החמאה/מרגרינה (סה"כ כחצי כוס שמן לכל המתכון).

  1. שלום לך אפרת,

    יצאו מאד טעימות!

    רציתי לדעת אם אמור להיות קצת קשר לשמור על צורת העוגיוה אחרי הטבילה בסוכר, או שזה משהו בבצק אצלי?

    הייתי צריכה הרבה מאד סוכר כדי לצפות, יש לך רעיון למה?

    לא מאד מורגש הדבש, ככה זה?

    הרבה תודה!

    1. היי דבי,
      פעם הבאה את יכולה לשים ביצה שלמה ואז הבצק יהיה יותר נוח לעבודה.
      העוגיות בטעם עדין של דבש. אפשר להוסיף כף דבש נוספת כדי לחזק את הטעם של הדבש ולהפחית מכמות הסוכר לחצי כף.
      אפשר להקפיא את העוגיות בשקית אטומה היטב.

  2. רציתי משהו מהיר אבל לא מסובך
    עשיתי את עוגיות הדבש

    מאווווד דמומללללץץץ

    טעים ואינו מתוק מדי ולא מפריע וישנו טעם של דבש

    טבלתי את העוגיות האחרונות בסוכר + קינמון

    גם המראה של העוגיות נחמד ואינן עושות בלגן כולה ערבב ואפה

    תוה על המתכון הממש טעים וקל

    1. היי מירי 🙂
      את יכולה לשים 3 כפות שמן במקום המרגרינה (סה"כ כחצי כוס שמן לכל המתכון).

    1. היי טל,
      טובלים את העוגיות בסוכר לפני האפיה. מכינים עוגיות מהבצק, טובלים כל עוגיה בסוכר משני הצדדים ומניחים על נייר אפיה. אח"כ אופים.
      יום נפלא 🙂

    1. אפשר לשים את כל הביצה אבל אולי זה יגרום לבצק להיות דביק. אם זה קורה פשוט תוסיף מעט קמח עד שהבצק יהיה נוח לעבודה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר