מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות גרנולה

עוגיות גרנולהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 8, 2013
Last modified:ספטמבר 3, 2018

Summary:

עוגיות גרנולה מקמח מלא

עוגיות גרנולה

(כמות: 15-20 עוגיות)

מצרכים:

1 ביצה קטנה

50 גרם חמאה בטמפ' החדר

1/3 כוס סוכר חום (ניתן להחליף ב 1/3 כוס "כמו סוכר" או כל ממתיק אחר)

1/2 כוס גרנולה ללא שמן וסוכר

1/3 כוס קמח מלא

1/4 כפית אבקת אפיה

1/3 כפית אבקת קינמון

2 כפיות קוקוס

קורט מלח

1/4 כוס אגוזים קצוצים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת עיסה אחידה (מעט דביקה).

-מסדרים נייר אפייה על תבנית ויוצקים באמצעות כפית כדורים, מניחים בתבנית ומשטחים מעט (לצורת עוגייה עגולה ושטוחה).

-אופים כ 15-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים ומצננים.

*הערה: ייתכן והעוגיות ייצאו רכות בתוכנן, הן מתקשות ונעשות פריכות בחוץ.

עוגיות גרנולה בריאות, עוגיות בריאות, עוגיות גרנולה ללא סוכר

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

136 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי דבר ראשון תודה על האתר הוא מושלם! דבר שני הם אפשר להחליף גרנולה במוזלי.. באופן כללי במתכונים של עוגיות גרנולה.. תודה!

  2. אני מאוד לא מרוצה.. מסיבה שהעוגיות נמצאות בקטגוריה של "בריא" והן לא בריאות.
    קמח לא בריא (למרות שניתן להחליף בקמח חומוס), סוכר חום או לבן או כחול או ורוד בכל צבעי הקשת וכל התחליפים של הסוכר לא בריאים, אבקת אפיה) חבל להטעות אנשים.

    1. לפי מה שאת רושמת שום דבר לא בריא. עדיף כבר לא לחיות כי גם לנשום לא בריא בגלל זיהום אוויר.
      אגב, העוגיות אליפות!

  3. 1. מה אמור להיות המרקם כשהן מוכנות? בדקתי אחרי רבע שעה הן היו רכות.. חזרתי אחרי עוד 7-8 דקות והן נשרפו לגמרי ):

    2. הבלילה אמורה להיות עיסתית או שעשיתי משהו לא בסדר?
    תודה!

    1. היי גלי,
      העוגיות יוצאות מהתנור במרקם עדיין רך אבל מתקשות לאחר קירור. בדר"כ מספיק להן 15-20 דקות.
      הבלילה אמורה להיות עיסתית ודביקה.

    2. תודה רבה! מתה על האתר שלך!
      בתור אישה שלא אוהבת לבשל (בלשון המעטה) המתכונים שלך מאוד ידידותיים(:

  4. היי, האתר שלך מהמם! מתכונים פשוט מוצלחים!
    רציתי לשאול, הכנתי גרנולה בבית ויש בה כבר סילאן וקצת סוכר חום. האם להוסיף לעוגיות עוד ממתיקים?
    תודה מראש!

    1. צריך משהו שידביק את החומרים. אפשר לנסות לשים 4 כפות סירופ מייפל או דבש במקום הסוכר.

    1. אני מניחה ש- 4 שקיות עשויות להספיק. זה יהיה במתיקות מעודנת.

  5. אפרת היקרה,
    עוד מתכון שלך מוצלח ביותר.
    הכנתי כמות כפולה לפי ההסברים שלך באחת התגובות, הכנתי עם שמן במקום חמאה מקמח כוסמין מלא והוספתי שברי שוקולד מריר ללא סוכר, יצא ת ע נ ו ג 🙂

  6. היי
    אני ממש אוהבת את האתר שלך וכל פעם עושה מתכון אחר.
    רציתי לדעת האם ניתן להחליף את הגרנולה בשיבולת שועל?

    1. היי אפרת,
      אני חושבת שאפשר בתנאי שמדובר בשיבולת שועל עבה ולא דקה.

  7. היי, שאלה – לכמה ימים העוגיות נשמרות? והאם אפשר להכפיל כמויות? אם כן איך עושים, כי אני שמה רבע שמן במקום החמאה
    תודה 🙂

    1. היי אורטל,
      העוגיות נשמרות בקופסה אטומה מחוץ למקרר 5-7 ימים.
      אפשר להכפיל כמויות:
      2 ביצים קטנות
      חצי כוס שמן
      2/3 כוס סוכר חום (ניתן להחליף ב 1/3 כוס "כמו סוכר" או כל ממתיק אחר)
      כוס גרנולה ללא שמן וסוכר
      2/3 כוס קמח מלא
      1/2 כפית אבקת אפיה
      2/3 כפית אבקת קינמון
      4 כפיות קוקוס
      קורט מלח
      1/2 כוס אגוזים קצוצים

    2. תודה רבה! עוגיות ממש טעימות, ובכלל מזל שיש את האתר שלך, כל פעם מכינה משהו אחר 🙂

  8. היי! תודה על האתר, כיפי וטעים!
    רציתי לשאול האם ניתן להחליף את החמאה בשמן, ואת הקמח המלא בקמח לבן?
    תודה רבה מראש!

  9. הכנתי!!! פעם ראשונה בחיי 🙂 הוספתי חמוציות, גרעיני דלעת ,נגיעה של סילאן טבעי וזרזיף של תמצית וניל (שמוסיפים ריח מהמם). הכנתי על בסיס שמן קוקוס (כמו שכתבת רבע כוס, אפילו קצת פחות) ונתתי לעיסה להתקרר טיפה במקפיא.איזו הכנה קלה ונפלאה, מהירה וזולה.

  10. בתמונה זה ניראה מאד יבש.
    מה המרקם שלהם כשהם אחרי אפיה?
    נימוח או קשה?

  11. הי אפרת. הכנתי את העוגיות ביום שישי הם יצאו טעימות מאוד!
    אבל הייתי רוצה להבין למה הם השתטחו לי מאוד ?השתמשתי במחמאה שהיתה בערך שעתיים בחוץ לכן היא היתה רכה מאוד.

    1. היי שירן,
      אני מניחה שזה בגלל שהתערובת היתה חמה ושומנית. פעם הבאה אפשר להכניס את התבנית למקרר כ 15 דקות לפני האפיה ואז לאפות.
      אם אין מקום לתבנית, אפשר להכניס את הבצק למקרר לפני שמכינים עוגיות ואז ליצור עוגיות ולאפות (רק חשוב לעבוד מהר כדי שהבצק לא יתחמם).
      שבוע נפלא 🙂

  12. היי אפרת,
    אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך ותמיד יוצאים מוצלחים לעומת מתכונים מאתרים אחרים שניסיתי ולא הצליחו. .. הכנתי את העוגיות עם כמוסוכר (משתמשת כבר שנים במוצר הזה בבישול ואפיה) ועם קמח מלא בלי קוקוס (כי לא היה לי אחרת הייתי שמה) ויצא מעולה! תודה רבה על עוד מתכון מנצח.
    העוגיות יצאו ונכנסה לתנור עוגת השוקולד העסיסית שלך…
    מיטל

  13. אני מאד אוהב את העוגיות האלו אני תמיד עושה כמות פי 4 כי זה מתחסל ומחליף את הסוכר בממתיק
    עברתי לפני חודשיים לטבעונות, אז חמאה וביצה כבר לא אופציה…. איך אפשר להחליף אותם? ועדיין לעשות כמות פי 4? תודה

    1. היי עידן,
      נסה להמיר את הביצה בבננה קטנה מעוכה.
      במקום חמאה נסה לשים רבע כוס שמן + כף שמן נוספת.
      בגלל שזה ניסיון ראשון אני ממליצה להכין את הכמות במתכון. אם זה יוצא מוצלח אח"כ תוכל להכפיל כמויות.
      בהצלחה 🙂

    2. אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום החמאה? ובמקום בננה בתחליף ביצה טבעוני? (מגיע באבקה כזה)

    3. היי עידן,
      אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה. לגבי תחליף אבקה, לא ניסיתי אבל אם זה עובד בעוגיות אחרות אז אני מניחה שיעבוד גם פה (אני רק מקווה שזה ידביק את החומרים).

  14. יצא נפלא.

    האם ניתן להשתמש בגרנולה קלויה קנויה? אם לא, יש לך הצעה – מה ניתן לעשות בכזאת?
    תודה

  15. היי שלום לך רציתי לדעת איך איפשר לעשות תעוגיות האלה לחולי סכרת איפשר בלי סוכר מה איפשר לעשות?

    1. היי נעמה,
      במקום סוכר אפשר לשים תחליף סוכר שנהוג להשתמש בו. יש אבקה שנקראת "כמו סוכר" של סוכרזית והיא הכי מומלצת באפיה. היחס הוא גם אותו יחס של סוכר רגיל.
      אם יש תחליף סוכר אחר שמשתמשים בו תרשמי לי איזה ואני אנסה לעזור לך עם המינון.

  16. לגביי העוגיות גרנולה שאלתי אם אפשר להכין את העוגיות ללא חמאה או שמן ובמקום סוכר לשים סילאן. לתשובתך תודה

    1. היי אורנה,
      לא מומלץ לוותר על החמאה. אפשר לפחות להמיר ברבע כוס שמן (אחרת העוגיות עלולות לצאת רכות ויבשות).
      אני מניחה שאפשר להמיר ב 4-5 כפות סילאן רק צריך לקחת בחשבון שכתוצאה מכך יחס הנוזלים ישתנה במתכון ויכול להיות שיהיה צורך להוסיף יותר גרנולה כדי לייצב את התערובת (אם היא יוצאת נוזלית מידי).

  17. חייבת לדווח , הייתי מאד סקפטית ,אבל יצאו ממש נהדר , לא היה לי שוקולד אז שמתי צימוקים במקום , פעם הבאה שוקולד .
    תודה רבה

  18. שלום הכם העוגיות יכולת להישאר בתוך קופסא יותר משבוע בלי שיתיבשו…ויתקלקלו הכוונה אם ישלהם חיי מדף.
    תודה גל ים

    1. היי גל ים,
      העוגיות נשמרות בקופסה אטומה מחוץ למקרר (במקום קריר ומוצל) עד שבוע.

    1. היי אוריה,
      אני מניחה שאפשר לשים קמח ללא גלוטן (קונדיטור). קורנפלור זה בעדיפות שניה 🙂
      יום נפלא!

    1. היי ליהי,
      גרנולה הכוונה לתערובת מוכנה של שיבולת שועל עבה (לא קוואקר דק) עם אגוזים מכמה סוגים ולפעמים גם עם פירות מיובשים.

    1. היי אפרת,
      שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      אפשר להחליף את הסוכר ב3-4 כפות סילאן או בתחליף סוכר אחר במתיקות של כשליש כוס סוכר.
      בלי להמתיק בכלל לא מומלץ כי העוגיות יהיה חסרות טעם.

  19. הי.. העוגיות בתנור..
    החלפתי את החמאה במחמאה ומשום מה נראה לי ש50 זה המוון.. מפחדת שיצאו עוגיות בטעם חמאה.. יש מצב?

    1. היי יהודית,
      את לא אמורה להרגיש את הטעם של המחמאה. שמת 50 גרם, הכוונה לרבע חבילת מחמאה נכון?

  20. זה יצא מעולה

    אבל לפי מה שאני זוכרת בפעם שעברה המתקון היה ששונה מהמתקון הזה

    אוהבת אותך ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

    1. תודה ליה! שמחה לשמוע.
      זה אותו מתכון. יש כמה מתכונים דומים אז אולי הכנת פעם שעברה מתכון אחר 🙂

    1. היי לי,
      אם את מכפילה כמויות שימי בנוסף ל50 גרם מחמאה גם רבע כוס שמן.
      בהצלחה ויום נעים 🙂

  21. האם ניתן לעשות עם קמח כוסמין מלא במקום?
    והאם ניתן להכין עם שיבולת שועל דקה במקום הגרנולה?

    1. אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא ולא מומלץ לוותר על הגרנולה במקרה הזה, העוגיות ייצאו פחות פריכות.

  22. הכנתי ויצא נהדר! החלפתי את החמאה בשמן קנולה ובמקום הקוקוס הוספתי 2 כפות שומשום. על הדרך זרקתי קצת אבקת אגוז מוסקט וזה נתן ארומה וריח נהדר בכל הבית. תודה!

    1. היי אפרת,
      מעולה, העוגיות לא אמורות להשתטח בזמן האפיה.
      שמחה שיצאו טעימות, שבוע טוב 🙂

    1. היי,
      האם ניתן להחליף בשיבולת שועל רגילה מהירת הכנה? אין לי גרנולה בבית ומאוד בא לי להכין
      תודה 🙂

    2. היי עדי,
      אפשר אבל כדי שהעוגיות יהיו פריכות מומלץ לשים יותר אגוזי מלך קצוצים, בסביבות חצי כוס.

    3. היי אפרת,
      בלי המתקה בכלל פחות מומלץ אבל אפשר לוותר על הסוכר ולשים במקומו תחליף סוכר במתיקות של כשליש כוס סוכר או 3-4 כפות סילאן.
      בהצלחה 😉

    1. הי מירב,
      לא ניסיתי אבל אולי הייתי מנסה להחליף ב1-2 כפות טחינה גולמית אם אין לך בעיה עם הטעם.
      אם תנסי סילאן/טחינה אשמח לעדכון איך יצא.

    1. הי מרין,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להמיר את החמאה לרבע כוס שמן קנולה.

  23. לפי התגובת המתכון נשמע מעולה!
    הכנתי אותו ובנתים העוגיות בתנור.
    עכשיו אני רואה שמהעוגיות וצא נוזל והם מתחילות להתחבר אחת לשניה.. האם הנוזל שיוצא אמור לצאת ובקשר להתחברות זה כי יש להם נטייה להשפך החוצה או שפשוט עשיתי אותם קרובות מדי אחת לשניה ?

    1. הי דניאל,
      לגבי הנוזל – השתמשת במקרה בחמאה מומסת במקום בחמאה רכה בטמפ' החדר?
      בכל מקרה תמיד מומלץ לעשות מרווח בין העוגיות כי הן מתרחבות מעט בזמן האפיה.
      אשמח לעדכון איך יצא מבחינת הטעם 😉

    1. הי שני,
      שמחה לשמוע שאהבת את העוגיות 😉
      לגבי קלוריות אינני יודעת לומר אך אני מאמינה שאפשר למצוא באינטרנט אתרים שניתן באמצעותם לחשב את מספר הקלוריות.
      שבוע נפלא!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר