מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות ג'ינג'ר

עוגיות ג'ינג'רFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 8, 2015
Last modified:ינואר 18, 2018

Summary:

עוגיות ג'ינג'ר

מצרכים (כ- 30 עוגיות):

2 כוסות (280 ג') קמח לבן (אפשר לשלב כוס קמח מלא+ כוס קמח לבן)

1 כפית שטוחה (4 ג') אבקת אפיה

1 כפית (5 ג') אבקת קינמון

3 כפות מלאות (40 ג') סוכר

1 ביצה

שליש כוס (65 ג') שמן

20 גרם חמאה/מרגרינה מומסת

2 כפות ג'נג'ר טרי מגורד דק

50 גרם שוקולד מריר קצוץ

2-4 כפות מים (יש להוסיף בהדרגה לפי הצורך)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה (בעזרת כף) את החומרים לפי הסדר בו רשומים. לאחר מכן, לשים מעט עם הידיים עד שמתקבל בצק אחיד.

-יוצרים כדורים קטנים בעזרת הידיים ומשטחים לעוגיות. מסדרים על נייר אפיה.

-אופים במשך כ-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות. מוצאים מהתנור ומצננים.

 עוגיות ג'ינג'ר, עוגיות זנגביל

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

42 תגובות

הוסף תגובה
    1. בוקר טוב,
      גם לי לא יצא חלק לגמרי (ראי בתמונה). יצא לך יותר גבשושי?
      שמת שוקולד צ'יפס?

    1. היי 🙂
      תשתמשי בביצה גדולה או בלילה של ביצה וחצי אם הביצים קטנות ותוותרי על המים.
      אפשר לשים שוקולד צ'יפס. החתיכות בו פשוט יותר מורגשות מאשר עם שוקולד קצוץ.

  1. שלום אפרת ומה שלומך?

    אני מאד אוהבת את העוגיות האלו ורוצה לדעת איך אמור הבצק להתקבל

    כדי להיות בטוחה שהעוגיות לא תתפוררנה.

    (להיום או פעם אחרת).

    תודה לך

    1. היי דבי 🙂
      הבצק אמור להיות נוח ואפילו מעט דביק. אם הוא יבש ופירורי יש להוסיף עוד מים.
      וכן, מקלפים את הג'ינג'ר בעזרת קולפן ומגרדים בפומפיה דקה (אני מקפיאה את הג'ינג'ר וכל פעם מקלפת רק את החלק שאני משתמשת בו ומגרדת אותו כשהוא קפוא).

  2. דחוף!!!

    בוקר אור!

    הוצאתי נגלה מהתנור והעוגיות מתפוררות, אומנם הן עדין קצת חמות אבל זה סביר?

    אם לא, מה לשנות בשאר העיסה?

    הן מאד טעימות אבלנמתפוררות.

    תודה רבה ושבת שלום!

    1. העוגיות אמורות להיות יציבות.
      אם עדיין לא אפית תוסיפי 1-2 כפות מים.
      אגב, את משתמשת תמיד בכוס זכוכית עם ידית?

    2. אני כבר מדווחת שהן מעדן!!!

      הוספתי לפי הבנתי שמן. לא יודעת אם יעזור לעניין.

      את הקודמות אפיתי אחרי שהעיסה הייתה במקרר, זה יכול לגרום להתפוררות אחרי האפיה?

      בכל מקרה תודה רבה!

    3. כן, גם שמן טוב. זה עניין של נוזלים שכנראה היו חסרים.
      אם כך אז יכול להיות שהתערובת התייבשה קצת במקרר וזה השפיע על המרקם.
      שבת שלום 💜

  3. היי החלטתי לעשות כמה סוגי עוגיות וכאן שאלתי היא במה ניתן להחליף את הסוכר (סילאן אפשרי? )
    תודה

    1. לדעתי אפשר להוסיף 3 כפות גדושות סילאן. העוגיות ייצאו במתיקות מעודנת.
      לא בטוחה שיהיה צורך להוסיף מים כי הסילאן הוא נוזלי.

    1. לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא. אם מחליטים לנסות אז אולי כדאי בשלב ראשון להמיר רק חלק מכמות הקמח.

    1. היי דבי,
      העוגיות גם ככה במתיקות מעודנת אז יכול להיות שבשימוש בתבלין זנגוויל ושוקולד 60% היה כדאי להוסיף עוד כף סוכר.
      במתכון רשמתי ליצור כדורים קטנים ולשטח בעזרת הידיים, שיטחת את העוגיות לפני האפיה או שאפית אותן כדורים? אני מניחה שאם הן יצאו עבות אז מבפנים הן קצת רכות? כי הן אמורות להיות פריכות.
      אפשר להקפיא בשקית אטומה.

  4. שוב שלום לך,

    גם אותם עשיתי עכשיו וגם הם מאד מוצלחות!

    קצת חסר לי בטעם סוכר, אולי כי השוקולד שלי 60 אחוז?!

    שמתי כף תבלין של אבקת זנגוויל ופצפוצי שוקולד.

    הם לא יצאו לי שטוחות כמו שלך, אלא יותר כמו הרים קטנים.

    הרבה תודה לך!

    אפשר להקפיא? תודה!

    1. באיזה גודל כוס השתמשת? יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל.
      מצרפת תמונה של כוס לדוגמה:

      glass

  5. ערב טוב אפרת! הכנתי היום ויצא ממש ממש טעים, כבר כמעט חצי חוסל 🙂 רציתי רק לעדכן שהשתמשתי בתבלין זנגביל במקום טרי כי זה מה שהיה לי. שמתי כפית כמו שרשמת בתגובות אבל הטעם שלו לא הורגש בכלל. אני חושבת שפעם הבאה אשים כף. תודה רבה על המתכון וחודש טוב ומבורך 🙂

  6. מה דעתכם, האם ניתן להחליף את הסוכר בתחליף סוכר (לאלה מאיתנו שאסור להם סוכר)? מישהו ניסה ואיך יצא? תודה.

  7. היי
    דבר ראשון אני חולה על האתר הזה אני מסוגלת להיות עליו שעות המתכונים ממש קלים וטעימים רצח כל מה שעשיתי פה יצא מוצלח ונשמר
    עכשיו לשאלה שלי אני לא הכי אוהבת גינגר כי הוא מאוד חזק וחריף אבל באלי בכל זאת לעשות מכתון עם גינגר האם הגינגר פה יהיה חזק מדי? העוגיות לא יצאו חריפות?
    תודה

    1. היי,
      אני שמחה שאת נהנית מהאתר!
      הג'ינג'ר לא אמור להיות חזק מידי בעוגיות אבל בכל מקרה אם את פחות אוהבת את הטעם כדאי שתפחיתי כמויות לכף וחצי.

  8. בוקר טוב אפרת,

    האם עוגיות אלו ו"עוגיות דבש וסוכר" יוצאות פריכות?
    אפשר גינגר מתבלין?
    אפשר לשים שוקולד ציפס?
    גם אותן אפשר לחתוך בסכין ולפסק בינהן?
    תודה רבה לך!

    1. היי דבי,
      כן, גם העוגיות האלה יוצאות פריכות (גם עוגיות הדבש והסוכר).
      במקום ג'ינג'ר טרי אפשר לשים תבלין ג'ינג'ר (רק שאני מתלבטת לגבי הכמות. אולי הייתי שמה בתור התחלה כפית אחת).
      את יכולה לשים שוקולד צ'יפס.
      וכן, אפשר לרדד, לחתוך ולרווח.

    1. היי נעמה,
      אני מניחה שאפשר למרות שבקמח תופח יש כמות גדולה יותר של אבקת אפיה אז קחי בחשבון שהעוגיות יתפחו מעט יותר.
      בהצלחה 😉

    1. הי שירה,
      את יכולה לשים במקום עוד כף שמן (בנוסף לשליש כוס) אבל קחי בחשבון שזה ישנה מעט את מרקם העוגיות מבחינת הפריכות.

    1. למרות שאלו עוגיות ג'ינג'ר את יכולה להכין אותן גם בלי הג'ינג'ר ועדיין ייצא טעים 🙂 יהיה להן פשוט טעם של קינמון עם נגיעות שוקולד.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר