מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות בננה

עוגיות בננהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 30, 2014
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

עוגיות בננה, אגוזים ושוקולד צ'יפס

עוגיות בננה

מצרכים (כמות: 15-20 עוגיות):

1 בננה גדולה בשלה מאוד

1/4 כוס שמן קנולה

20 גרם חמאה מומסת (לטבעוניים: אפשר להמיר ב-2 כפות שמן קוקוס מומס)

1/2 כפית תמצית וניל

3 כפות סוכר

1/2 כוס קמח מלא (או קמח לבן)

1/2 כוס קמח לבן

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

קורט מלח (קמצוץ עם האצבעות)

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

1/4 כוס שוקולד צ'יפס מריר איכותי

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה בעזרת מטרפה/כף את כל החומרים לפי הסדר בו רשומים עד לתערובת אחידה ודביקה.

בעזרת כפית יוצקים עוגיות לתבנית ומשטחים אותן (יש להניח את העוגיות במרווחים אחת מהשנייה מאחר והעוגיות תופחות ומתרחבות בזמן האפיה).

-אופים בתנור במשך 20-25 דקות עד להזהבה ומוציאים מהתנור (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן רכות). מניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


73 תגובות

הוסף תגובה
  1. העוגיות בננה עם השוקולד צ'יפס, מאוד טעימות. מאוד קל ומהיר. והכי חשוב, מומלץ בחום.

  2. טיפ: אני הרטבתי את הכף לפני ששמתי כל עוגיה וזה ממש הקל וגם הן נשמרות מעולה ואפילן מקבלות טעם מיוחד בהקפאה..
    באמת נהדרות. תודה!

        1. היי אמונה,
          יכול להיות. אולי גם התערובת הייתה יחסית מוצקה ולכן העוגיות נשארו קטנות וקשות.
          איך הן יצאו מבחינת טעם? בגדול הן אמורות להיות פריכות מבחוץ ומעט רכות מבפנים.

          1. הן יצאו ממש טעימות ואכן פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, אבל עדיין ציפיתי שיראו קצת יותר טוב ושיתרחבו מעט במהלך האפייה..
            התערובת הייתה באמת קצת מוצקה, מה הייתי אמורה לעשות?

          2. אם מבחינת טעם ומרקם הם יצאו בסדר אז זה לא נורא.
            כנראה שהבעיה הייתה באבקת הסודה לשתיה שאולי לא עבדה כמו שצריך. פעם הבאה נסי לשים חצי כפית אבקת אפיה במקום, אולי זה יעזור.
            שבת שלום 🙂

  3. היי,

    הם ניתן להחליף את הקמחים בקמח שמתאים לפסח? קמח מצה, קמח תפו"א או קמח תופח כשל"פ (ולוותר על אבקת האפיה)?
    עוד דבר- האם ניתן לוותר על החמאה/שמן קוקוס ולשים רסק תפוחים או שמן רגיל?

    חג שמח!

    1. היי נעמה,
      לא ניסיתי אבל אולי שילוב של קמח מצה (עדיף לעוגות אם יש לך) עם קמח תפו"א (2/3 כוס קמח מצה + רבע כוס קמח תפו"א)
      במקום חמאה אפשר לשים תוספת של 2 כפות שמן בנוסף לרבע כוס.
      חג שמח 🙂

  4. שמתי כוס קמח רגיל במקום המלא. ובמקום פצפןצי שוקולד שמתי שוקולד מריר גרוס.
    יצא מעולה, אי אפשר להפסיק לאכול!

  5. היי אפרת,
    הלכתי לפי המתכון, בלי שוקולד אמנם, ועם שמן זית במקום קנולה. העוגיות יצאו טעימות ורכות אבל המרקם כמו של מאפינס נמוכים מאשר עוגיות. זאת התוצאה המתבקת? או שמשהו התפספס לי והן היו אמורות להיות קריספיות?

      1. אז לי הן כמעט ולא יצאו פריכות מבחוץ, למרות שכן הזהיבו באפיה. מרגיש קצת כמו לביבות.. 🙂
        לא שזה מנע ממני מלסיים את כל הכמות תוך 24 שעות, כן?
        תודה!

        1. אם הן היו בתנור 25 דקות אז אני מניחה שזה בגלל השמן זית. אם הן היו בתנור פחות זמן אולי היה כדאי להשאיר אותן כמה דקות יותר.
          בכל אופן אני שמחה שלמרות זאת הן חוסלו 😉

    1. היי מאיה,
      החמאה מעניקה לעוגיות מרקם מעט פריך אבל אפשר לשים גם 2 כפות שמן במקום החמאה (בנוסף לרבע כוס שמן).
      יום נפלא 🙂

    1. היי אירנה,
      אם אין לך שוקולד צ'יפס את יכולה לקצוץ שוקולד רגיל וגם בלי שוקולד בכלל זה עדיין יהיה טעים 🙂

  6. הי אפרת,
    רציתי לעדכן שעשיתי אתמול והעוגיות יצאו משגעות!
    טעימות וממכרות, גם ללא אגוזים ועם מעט יותר קמח לבן 🙂
    תודה רבה

  7. היי מתכון יאמי ממש! אם רוצים להוסיף חצי כוס שיבולת שועל- האם זה משנה מעט את התפריט? צריך להוסיף עוד נוזל כלשהו? תודה רבה

    1. היי אורטל,
      הסודה לשתיה מעניקה אווריריות לעוגיות. את יכולה לנסות לשים במקום שליש כפית אבקת אפיה.
      אם תנסי אשמח לקבל עדכון איך יצא 😉
      שבת שלום!

  8. הכנתי את העוגיות היום ויצאן מצויינות ! הוספתי לבלילה קצת מייפל. אין לתאר את הריח בבית כשהעוגיות היו בתנור.

    1. היי מיטל,
      לחמאה או לשמן קוקוס יש מרקם דומה – נוזלי בחום והופך למוצק לאחר קירור. לא ניסיתי להשתמש בשמן רגיל בעוגיות האלה אבל אני מניחה שזה אפשרי.
      וכן, הכוונה לקמח רגיל.
      אם תנסי עם שמן רגיל אשמח להתעדכן בתוצאות 😉
      יום נפלא!

    1. הי עדן,
      1/2 הכוונה לחצי.
      צריך לשים חצי כוס קמח מלא וחצי כוס קמח לבן או שאפשר לשים במקום כוס אחת של קמח לבן.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »