מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות אגוזים

עוגיות אגוזיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 1, 2016
Last modified:ינואר 18, 2018

Summary:

עוגיות אגוזים טבעוניות, ללא סוכר וגם בגרסה ללא גלוטן

עוגיות אגוזים

מצרכים (כ-18 עוגיות):

כוס ושליש (185 ג') קמח לבן או קמח כוסמין מלא או קמח ללא גלוטן

2 כוסות (220 ג') אגוזי מלך קצוצים/טחונים דק (מי שאינו רגיש לגלוטן ניתן להמיר כוס אחת בשיבולת שועל עבה)

2 כפיות (10 ג') אבקת קקאו

חצי כפית (3 ג') אבקת סודה לשתיה

8 כפות (64 ג') שמן

2 כפות ממרח שקדים או טחינה גולמית או חמאת בוטנים

6 כפות גדושות סירופ מייפל או סילאן (מומלץ לשלב כדי שלא יהיה טעם חזק של הסילאן)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה את כל החומרים לפי הסדר הרשום.

-בעזרת ידיים רטובות (מאחר והבצק דביק) יוצרים עוגיות, מניחים על נייר אפיה ומשטחים מעט (העוגיות צריכות להיות בקוטר של כ-6 ס"מ ועובי כחצי ס"מ).

-אופים בתנור במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להשחים מעט בשוליים. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן מעט רכות. לאחר קירור הן מתייצבות ונעשות פריכות).

עוגיות טבעוניות, עוגיות ללא סוכר

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

100 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, האם ניתן לשלב בין אגוזים קצוצים לטחונים? 110 גרם קצוצים ו110 גרם טחונים? מבחינת המרקם של העוגיה זה ישתלב טוב?

  2. היי, לאור סכרת הריון החלפתי חלק מהמרכיבים. שמתי קמח מלא+ קמח שקדים במקום קמח לבן ושמתי סוכרלוז נוזלי במקום סוכר.
    במקום הטחינה שמתי חמאת בוטנים.

    הבצק יצא לי לא דביק בכלל והעוגיות עצמן מתופררות לחלוטין. היה חסר לי חומר מקשר שאני מניחה היה תפקיד הסוכר/סילאן.

    איך ניתן להציל? איך אפשר לשפר להבא?
    תודה.

    1. היי מור,
      מה שמדביק את החומרים במקרה הזה הוא הסילאן/מייפל וברגע שהמרת אותו בסוכרלוז לא היה מה שידביק את החומרים.
      להבא אם את רוצה להשתמש בסוכרלוז אפשר להוסיף ביצה שתדביק את החומרים.

  3. הי אני רוצה להכין את העוגיות האלה ולהוסיף להם סיבים תזונתיים האם אפשר להוסיף נגיד כף במקום הקמח או במקום האגוזים?

  4. אפרת, מתכון מצוין, תודה!
    מוסיפה לטובת הציבור מתכון עם שדרוגים שלי, על בסיס זה, בתוספת תמונה… יוצא מעולה!!

    אחד ושליש כוס כוסמין
    אחד ושליש אגוזים טחונים
    3 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק
    1 כוס שבולת שועל דקה
    2 כפיות קנמון
    2 כפיות קקאו
    1 כפית סודה לשתיה
    2 כפיות טחינה גולמית
    16 כפות שמן (חצי קוקוס חצי קנולה)
    7 כפות גדושות מייפל טבעי
    5 כפות גדושות סילאן טבעי
    לאפות 15 דקות,
    יוצא בערך 50 עוגיות

  5. מתכון מעולה! הכנתי מקמח כוסמין, שמן קוקוס, סילאן וקצת דבש. יצאה עיסה ממש נוחה לעבוד איתה, והתוצאה הייתה מעולה, מתיקות עדינה!

  6. הי
    הכנתי ללא גלוטן- עם קמח חומוס קמח קוקוס וקמח תפו"א
    הוספתי גם ביצה וחצי מהסילאן החלפתי בסוכר חום
    יצא מעדן!! (עכשיו רק אני צריכה לראות שגם הילד הבררן שלי חושב כך…)
    אני רוצה להכין עוד כמות ונגמר לי האגוזים , אפשר לשים שקדים טחונים במקום חצי מהאגוזים או במקום האגוזים בכלל?
    תודה!!

    1. נשמע מצוין 🙂 שמחה שיצא טעים.
      אפשר לשלב חצי שקדים וחצי אגוזים.

  7. היי אפרתוש
    יש לי צנצנת שלמה של ממרח שקדים של השקדיה שעוד מעט עומד לפוג התוקף. יש לך עוד מתכונים לשימוש בממרח זה?

    1. היי יפית,
      מצרפת מתכונים שניתן להשתמש בהם עם ממרח שקדים:
      כדורי שוקולד ללא חמאה (במקום הטחינה הגולמית)
      חטיף שוקולד
      כדורי קוואקר ושוקולד (במקום הטחינה הגולמית)
      עוגיות שיבולת שועל טבעוניות (במקום הטחינה הגולמית)
      חיתוכיות פצפוצי אורז (במקום הטחינה הגולמית)

  8. היי אפרת:)
    נראה ממש טוב!
    מתחשק לי טעם של קפה ואגוזים, רוצה להמיר את הקקאו בנס קפה..
    באיזה כמות ממליצה?

    1. היי בתאל,
      נראה לי שכדאי לשים כפית אחת קקאו וכפית אחת נס קפה.

    2. אפרת חזרתי לעדכן:)
      בסוף המרתי את הקקאו ב3 כפיות נס קפה(חשקי הריון..)
      בהתחלה העיסה יצאה פירורית, אז הוספתי מים בהדרגה..
      ויצא משגע!!!!
      העוגיות יצאו יותר רכות מפריכות אבל למי אכפתP: העיקר הטעם
      תודה רבה:))

    3. שמחה שיצא טעים! (חששתי שייצא חזק מידי אפילו עם 2 כפיות)
      תודה שחזרת לעדכן 🙂

  9. שלום אפרת,
    אפשר להחליף את הקמח כוסמין בקמח מלא או 70%? קמח לבן אני לא רוצה ואין לי כוסמין כרגע…

    תודה!

  10. הכנתי את העוגיות אתמול. התואמים אהבו שהן לא מתוקות מדי. זה מתכון מצויין כי הוא מודולרי עם תחליפים ואפשר לגוון. העיסה יצאה מאט פירורית והוספתי ביצה. כבר מתכננת להחליף את הקמח בקמח שקדים כדי להוריד פחמימות (שאסורות עלי לצערי). תודה רבה על המתכון!

    1. היי הדס,
      אם את מוסיפה ביצה תוותרי על 2 כפות ממרח או שבמקום חצי כמות מהסילאן תשימי סוכר.

    1. אפשר למרות שעם שיבולת שועל עבה המרקם יוצא קצת יותר מוצלח.

  11. היי
    אני נהינת מאוד מהמתכונים ומשתמשת בהם הרבה, רציתי לשאול בקשר לעוגיות אגוזים אם אין לי סילאן ולא סירופ מייפל האם יש משהו שאפשר להמיר??
    תודה

    1. היי שרי,
      כעקרון בגלל שאין במתכון ביצים שמדביקים את התערובת, סילאן ומייפל מסייעים להדבקה בגלל שהם נוזליים ודביקים.
      אפשר להשתמש בדבש (אם אינך טבעונית) או סירופ אגבה אם יש לך. ואז 4-5 כפות יספיקו.
      אם לא, את יכולה לנסות לשים 4-5 כפות סוכר רגיל ולהוסיף כף נוספת של ממרח שקדים/טחינה כדי שהתערובת תתגבש. אני חושבת שבמקרה כזה יהיה כדאי להוסיף גם כמה כפות מים בהדרגה עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.
      בהצלחה 🙂

  12. היוש הכנתי כרגע עם הרבה שינויים יצא מעולה!!! את השליש כוס קמח החלפתי בקורנפלור, הוספתי רבע כוס קוקוס וקורט מלח והגדלתי את כמות הסילאן, טחינה שמתי רבע כוס וקורט מלח שנוסף וקקאו הגדלתי גם לכף גדושה יצא מעולההההה פריך ובטעם מצויין פשוט מדהים תודה רבה על המתכון או לפחות על ההשראה.. חחחח שבת שלוםם!

  13. היי אפרת!

    קודם כל תודה רבה על האתר המדהים, אני משתמשת בו מלא וקוצרת מחמאות (: תודה!

    שאלונת- אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית? ואם כן, האם צריך להוריד את כמות הסוכר?

    תודה מראש

    1. היי שירה,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      לגבי העוגיות, אני מניחה שאפשר לשים 2 כפיות מלאות שוקולית במקום הקקאו. אפשר להפחית כף אחת של סילאן/מייפל.

  14. תודה על המתכון 🙂
    החלפתי את האגוזים בשקדים, ללא סילאן- שילבתי אגבה ומייפל חצי חצי, וחצי וחצי קמח כוסמין מלא ולבן. החלפתי את הקקאו בקינמון ויצא אחלה עוגיות קינמון שקדים כיפיות.
    באמת תהיתי איך ניתן להכין ללא סודה לשתיה כי יש לה טעם לוואי.
    אשמח לדעת מה ההבדל בין סודה לשתיה ואבקת אפייה…
    ומה יקרה לעוגיה אם אוסיף ביצה?

    1. היי אלון,
      שמחה שיצא טעים עם כל השינויים 🙂
      על אבקת סודה לשתיה והבדל בינה לבין אבקת אפיה ניתן לקרוא בעמוד המצורף – מרכיבים באפיה.
      אם תוסיף ביצה לתערובת העוגיות ייצאו יותר יציבות, מעט יותר רכות ואווריריות.

  15. הכנתי עם קמח מלא, הוספתי מעט מים-כי יצא במרקם מפורר ושמתי 4 כפות דבש ו2 כפות טחינה גולמית במקום מייפל/סילאן.
    לא יצא מתוק אבל יצא ממש טעים!!!

  16. היי אפשר מתכון לסבתא שלי החמודה?
    סבתא שלי מבוגרת וקשה לה עם השיניים, צריך עוגיות או עוגה רכות ולא קשות
    וגם ללא סוכר כלל כי היא סובלת מסוכרת, אפשר תחליף, וגם הייתי מעדיפה בלי מרגרינה מטעמי בריאות, אא"כ זה חייב אז בסדר..
    תודה רבה רבה

    1. היי מיכל,
      יש עוגיות בננה שאפשר להכין עם שינויים: במקום חמאה אפשר לשים 2 כפות שמן (בנוסף לרבע כוס). אפשר לוותר על האגוזים והשוקולד צי'פס ובמקום 3 כפות סוכר אפשר לשים 3 כפות "כמו סוכר" (זאת אבקה של "סוכרזית" שמגיעה באריזה גדולה) או תחליף אחר במתיקות של 3 כפות סוכר. ניתן למצוא בסופרים תחליפי סוכר, רק חשוב לוודא שרשום עליהם שהם מיועדים לאפיה. על האריזה עצמה אמור להיות מצוין המינון. את העוגיות מספיק לשים 15-20 דקות בתנור כדי שלא יתקשו.
      בנוסף, אני מצרפת לינק לעוגות ללא סוכר שאפשר להכין. ממליצה על עוגת הגבינה, עוגת התפוחים ועוגת הגזר (בשתיהן אפשר לוותר על האגוזים), עוגת המיץ ועוגת השוקולד.
      בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

  17. היי אפרת
    יש באתר מתכון לגרנולה ביתית בלי סוכר . (ששמים ביוגורט ,חלב )
    בסופר יש את זה אבל עם מלה סוכר .

    1. היי,
      העוגיות אכן במתיקות מעודנת ומי שאוהב מתוק- המתיקות לא מספיקה 🙂
      לא יודעת אם השתמשת בסילאן או במייפל אבל מומלץ מייפל כי הוא יותר מתוק ואם זה לא מספיק אפשר להוסיף לתערובת 1-2 כפות סוכר.

  18. היי, יש לי ממרח קנוי שעשוי מאגוזי לוז וקשיו- זה נראה לך מתאים במקום ממרח השקדים/טחינה/חמאת בוטנים?

    1. היי ליאם,
      אפשר אבל יכול להיות ששימוש בקמח תופח יגרום לעוגיות לצאת קצת פחות פריכות בגלל חומרי ההתפחה שיש בקמח התופח.

  19. יצא ממש טעים!!!
    הפחתתי בכמות המייפל שמתי רק 3 כפות,
    משום מה הבצק לא יצא לי דביק אלא "מלא קמח" אז נאלצתי להוסיף מים
    (השתמשתי בקמח מלא רגיל). ועדיין המשפחה אהבה 🙂

    1. היי ענת,
      הבצק לא יצא דביק בגלל שהשתמשת במחצית מכמות המייפל ולכן עשית נכון שהוספת מים. בנוסף, קמח מלא סופח יותר נוזלים.
      בכל מקרה, שמחה שיצא טעים, זה הכי חשוב 😉

  20. היי 🙂
    באיזה כוסות את משתמשת במתכונים שלך?
    האם כוס לשתיה חמה היא בסדר?
    אגב, האם יש לך אפילקציה עם המתכונים?
    תודה על מתכונים נפלאים!

    1. היי נופית,
      אני משתמשת בכוס זכוכית סטנדרטית (עם ידית) בנפח של 240 מ"ל. ראי תמונה של הכוס.
      כוס לשתיה חמה היא קצת גדולה מידי.
      נכון לעכשיו, אין אפליקציה. אולי תהיה בהמשך 🙂
      שבת שלום

  21. כרגיל!!! יוצאת מופתעת מכל מתכון כאן. סוף סוף מצאתי עוגיות שבאמת מתקרבות להגדרה של בריאות. טעימות בטירוף!!! אני השתמשתי בקמח כוסמין מלא, שילבתי שקדים טחונים כי לא היה לי מספיק אגוזים. וגם מייפל לא היה לי. לא מתוקות אבל עדיין פריכות וטעימות והכי חשוב מעולות בשביל ילדים!!!
    תודה ענקית! אשמח לעוד מתכונים בסגנון שמורכבים רק מחומרים מהטבע.

    1. היי מורן,
      שמחה שהעוגיות יצאו טעימות!
      אשתדל לפרסם מתכונים בריאים נוספים. תודה שחזרת לעדכן 🙂

  22. מחזיק ליום אחרי? רוצה להביא לטיול עם החברים 🙂
    (אם לא אשמח להפניה למתכון לעוגיות טבעוניות קלות ורצוי כשרות לפסח שיחזיקו…)
    תודה!

    1. היי שוש,
      השוקולדיות לא כל כך מורגשת בעוגיות האלה למרות התוספת של הקקאו. בכל מקרה, את יכולה לוותר על הקקאו.

    1. היי בן,
      אפשר לשים שמן קנולה, שמן חמניות או שמן קוקוס במצבו הנוזלי (7-8 כפות).
      יום נפלא 🙂

  23. רצית לשאול במה אפשר להמיר את הסודה לשתיה שמרים או משהו אחר הכנתי פעם קודמת תעוגיות לימון יצאו לי מצוין אבל הטעם של הסודה הורס תכל אין לי בעיה שיקח עוד קצת זמן הכנה אגב זה גם לא בריא…
    תודה האתר נוח וברור

    1. היי יעקב,
      אתה יכול לשים במקום חצי כפית אבקת אפיה.
      ערב נעים 🙂

    1. היי מירב,
      מי שלא טבעוני יכול לשים גם דבש (ואז לדעתי מספיק 5 כפות).
      לגבי ממתיק אחר- ראי התייחסותי בתגובה הקודמת.
      יום נפלא 🙂

    1. היי צילה,
      בגלל המרקם הנוזלי והדביק של המייפל והסילאן הם תורמים למרקם העוגיות (במיוחד שאין במתכון ביצה).
      אני מניחה שאת יכולה להשתמש בכל ממתיק אחר שאת רגילה להשתמש בו אבל לדעתי תצטרכי להוסיף כמה כפות מים לתערובת (בהדרגה) במידה והיא תצא יבשה. אפשר גם להגדיל את כמות הטחינה/ממרח ל3-4 כפות. אם זה אפשרי (מבחינה בריאותית) אני ממליצה לשלב ולהוסיף 1-2 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר והשאר ממתיק.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר