מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות חמאה, אגוזים ושוקולד צ'יפס

עוגיות חמאה, אגוזים ושוקולד צ'יפסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 7, 2019
Last modified:יולי 29, 2019

Summary:

עוגיות חמאה, אגוזים ושוקולד צ'יפס פריכות וממכרות שאי אפשר להפסיק לאכול. 

עוגיות חמאה, אגוזים ושוקולד צ'יפס

מצרכים (17 עוגיות):

1 כוס קמח רגיל (140 גרם)

רבע כפית אבקת סודה לשתיה

שליש כוס (66 ג') סוכר

חצי כוס (60 ג') אגוזים טחונים

חצי כוס (100 ג') שוקולד צ'יפס

1 ביצה קטנה (S או M)

50 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר (מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעה לפני)

כפית תמצית וניל

2 כפות שמן

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה (לפי הסדר הרשום) עד לקבלת תערובת בצקית אחידה, רכה ומעט דביקה. 

-בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות בקוטר כ-5 ס"מ, עובי חצי ס"מ.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 18-20 דקות עד שהעוגיות מעט מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי (העוגיות מתקשות לאחר קירור).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

27 תגובות

הוסף תגובה
    1. כן. אם במקרה התערובת יוצקת דביקה מידי באופן כזה שלא ניתן להכין ממנה עוגיות גם לאחר שהרטבת את הידיים אז אפשר להוסיף 1-2 כפות קמח.

    1. צריך משהו שידביק את התערובת.
      אולי אפשר לשים כ-3 כפות סירופ מייפל או דבש במקום חלק מכמות הסוכר.

  1. היי אפרת
    אני רוצה לעשות את העוגיות פרווה מואין לי מרגרינה השאלה אם אפשר להמיר בשמן וכמה?
    וכן אין לי אגוזים האם אפשר לוותר על זה?

    1. אני מניחה שאפשר לשים רבע כוס שמן (+2 כפות).
      אפשר לוותר על האגוזים.

  2. הי אפרת!
    המתכונים שלך פצצה אחד אחד!!!
    תגידי אם אני רוצה גרסה פרוה אני יכולה להמיר את החמאה בשמן או שהעוגיות יתפוררו?

    1. היי חיה 🙂
      אני מניחה שאפשר להמיר את החמאה ברבע כוס שמן (+ 2 כפות) אבל המרקם ייצא קצת שונה.

    1. מה שבא לך. אם תכיני עוגיות כמו בתמונה (קוטר 5 ס"מ לפני אפיה) ייצאו לך כ-17 עוגיות.
      *העוגיות מתרחבות קצת בזמן האפיה.

  3. היי אפרת! תודה רבה על כל המתכונים המושלמים! העוגיות נראות מדהימות!! רק שאלה – הולך גם עם מחמאה או דומה (נטורינה?) כדי להפוך אותן לפרווה? תודה רבה ויום מקסים יקירה 🙂

  4. שלום
    אפשר לעשות עם מרגרינה במקום חמאה כדי שיהיה פרווה?
    זה יצא טוב?
    דבר נוסף, העוגיות נשמרות טוב במקפיא?
    תודה

  5. נראה מתכון מצוין!!
    יש לי מספר שאלות:
    1.אפשר קמח כוסמין?
    2.במקום שוקולד צ'יפס אפשר לגרד שוקולד מריר/חלבי?
    3.אפשר לוותר על אבקת סודה לשתייה?
    4.כמה זמן העוגיות נשמרות? יותר משבועיים?
    5.אפשר להחליף את האגוזים בשקדים קצוצים?
    תודה מראש
    הדר

    1. 1. כן
      2. אפשר לקצוץ עם סכין שוקולד לחתיכות קטנות.
      3. אפשר לשים רבע כפית אבקת אפיה במקום.
      4. לדעתי 5-6 ימים בקופסה סגורה. לאחר מכן הן נעשות פחות טריות.
      5.כן.

  6. הי אפרת. נראה מעורר תאבון. יש לי שאלה מטופשת אבל כשיש ספק עדיף לשאול, לא?
    לשטח ביו 2 כפות ידיים או עם מערוך?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר