מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגה בחושה עם פירות יער

עוגה בחושה עם פירות יערFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

עוגה בחושה עם פירות יער – עוגה רכה וטעימה עם פירות יער קפואים שזמינים כל השנה.
עוגה בחושה עם פירות יערתבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג') סוכר (לאוהבי המתוק אפשר להגדיל לחצי כוס סוכר)

שליש כוס (66 ג') שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)

כוס (140 ג') קמח תופח

שליש כוס (50 ג') פירות יער קפואים

כפית אבקת סוכר

 אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בקערה: ביצים, סוכר, שמן, מיץ וקמח, עד לקבלת תערובת אחידה (אפשר לערבב ידנית או במיקסר).

-יוצקים שני שליש מהבלילה לתבנית. מערבבים את פירות היער עם אבקת הסוכר ומפזרים באופן אחיד מעל הבלילה. מוסיפים את שליש הבלילה שנותרה (לא נורא אם הבלילה לא מכסה את כל פירות היער).

-מכניסים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

78 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת,
    אני מעוניינת להכין את העוגה כעוגת יום הולדת לגן. האם ניתן יהיה לחתוך את העוגה באמצע ולמרוח קרם (קצפת) או רק לקשט עם קצפת מעל?

    1. אפשר לקשט בקצפת מעל ואפשר למרוח גם באמצע.
      אם שמים קרם באמצע חשוב לחצות את העוגה רק לאחר שהיא התקררה לגמרי אחרת היא עלולה להתפרק. וכמובן לעשות זאת בזהירות.

  2. היי אפרת,

    אני מעוניינת להחליף את הקמח לקמח כוסמין לבן, האם צריך לשנות משהו בכמויות האחרות?
    יש לי במקרר דובדבנים קפואים שהופשרו, אפשר להשתמש בהם?
    המתכונים שלך גורמים לי רצון להתנסות יותר באפיה.. תודה!

    1. היי זהבה,
      אפשר לשים כוס קמח כוסמין לבן + כפית אבקת אפיה.
      אפשר להשתמש בדובדבנים.
      חג שמח 🌺

    1. היי שני,
      אני ממליצה להכין את הכמויות האלה בתבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31:
      3 ביצים
      שני שליש כוס סוכר
      חצי כוס שמן
      3/4 כוס מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
      כוס וחצי קמח תופח
      חצי כוס פירות יער קפואים
      כפית גדושה אבקת סוכר

  3. הכנתי אותה עכשיו קודם הקלות בהכנתה תוך 7 דקות התערובת היתה בתנור(פחות מעשר דקות אפילו)…והיא יצאה מעולה….
    עוד מתכונים כאלה אני אוהבת.

  4. זו אחת העוגות הטובות שאפיתי! הכנתי אותה פעמיים, פעם עם קוביות שזיפים ופעם עם קוביות אפרסקים. יצא מדהים ויפהפה ונטרף בשניות! שדרוגים: השתמשתי בתבנית מלבנית ופיזרתי יותר פירות, ערבבתי אותם עם מעט סוכר חום, השתמשתי בקמח מלא, והמרתי רבע כוס מהקמח באבקת פודינג וניל שהוסיפה טוויסט לבצק… תודה על אתר נהדר!

  5. היי אפרת,
    תודה על מתכון מעולה, הכנתי את העוגה והיא נהדרת!
    האם אפשר להקפיא אותה? אני מתכננת אירוח בשישי ומעוניינת לאפות אותה היום…

  6. הי אפרת,
    קודם כל תודה, העוגה טעימה מאוד. הסלילה נוזלית ופירות היער טובעים לי לקרקעית. יש לך איזה טיפ בשביל זה?

    תודה אסתר

    1. היי אסתר,
      אפשר להוסיף את פירות היער אחרי שיוצקים את כל הבלילה לתבנית ולא אחרי שני שליש בלילה.
      אגב באיזה כוס את משתמשת?

        1. כנראה שהכוס קטנה מידי ולכן הבלילה יוצאת נוזלית מידי מה שגורם לפירות היער לשקוע.
          כדאי להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו זו בתמונה שצירפתי.

  7. היי אפרת , עוגה ממש טעימה ופשוטה להכנה קיבלתי מחמאות בזכותך תודה רבה לך.הכנתי בתבנית גדולה כי לא היה לי אינגליש קייק ולמרות שיצאה נמוכה יצאה טעימה ויפה כמו עוגיות חתכתי לריבועים ויצא יפה וטעים:)

  8. היי אפרת, העוגה יצאה פשוט מושלמתתתת!!!
    כל כך פשוטה ועם זאת כל כך מיוחדת ועסיסית!!
    תודה רבה ושבוע טוב;)

  9. היי
    האם אפשר להשתמש במיץ תפוזים טבעי? במה אפשר להשתמש כתחליף למיץ תפוזים?

    בתודה אסתר

    1. היי אסתר,
      אפשר להשתמש במיץ תפוזים טבעי.
      אם אין מיץ אפשר להכין לימונדה ולערבב 2 כפות מיץ לימון, להוסיף מים עד חצי כוס ולערבב עם כפית גדושה סוכר.

  10. היי מה אפשר להשתמש במקום אבקת סוכר? יש לי רק "סוכר וניל", סודה לשתיה או "אבקת אפיה" בבית

    תודה

  11. הי אפרת יש כזה קרם ששים על העוגה, זה נראה בצבע לבן. אולי יותר בקאפ קייס שמים את זה.
    את יודעת למה אני מתכוונת?
    הקרם הזה יכול להתאים לעוגה הזאת?

  12. היי אפרת,
    אחרי שהשתמשתי בשקט בשקט מהמון מתכונים שלך.
    קצרתי מחמאות אין ספק.
    את הדגים והעופות אימצתי קבוע בכל שבוע.
    המחמאות הענקיות הן לך.
    מודה לך מאוד על מתכונים מדוייקים וטעימים.
    מחכה למוצאי שבת להכין את זאת הנוכחית לאמא שלי שאוהבת פירות יער בכל הסוגים.
    אז תודה. תבורכי ושבת שלום

  13. איך ממירים קמח תופח לקמח רגיל עם אבקת אפיה/ סודה לשתיה?
    תודה רבה לך! מאוד אוהבת את האתר והמתכונים שלך!!

  14. היי אפרת רוצה להכין לשבת, רוצה להכין בתבנית עגולה 22 עם חור באמצע שכחתי איך היא נקראת. איזה כמויות צריך?

    1. היי פרחית,
      כמויות לתבנית קוגלהוף 22:
      3 ביצים
      חצי כוס סוכר (לאוהבי המתוק אפשר להגדיל לשני שליש כוס סוכר)
      חצי כוס שמן
      3/4 כוס מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
      כוס וחצי קמח תופח
      חצי כוס פירות יער קפואים
      כפית גדושה אבקת סוכר

  15. היי אפרת היקרה ,האם ניתן להשתמש בפירות יער טריים במקום קפואים?
    בלי קשר,חייבת לשבח אותך שכל מתכון שלך יוצא הכי מוצלח בעולם,אחזה כיף!

  16. הכנתי את העוגה לפי המתכון יצא מעולה
    שדרגתי והוספתי אגוזי מלך קצוצים.
    תבנית אחת יפה וטעימה מאוד.

    1. היי הדר,
      הבלילה יצא נוזלית? אז מה.
      למה לא ניסית לאפות לפני שזרקת?

  17. מעולם לא הגבתי למתכון! עד העוגה הזו. יצא כל כך טעים ! הוספתי קצת פיצפוצי שוקולד מריר. שמתי חלב במקום מיץ. מזכיר לי את בריוש פירות יער של הברסרי, שאני מתה עליו!!!!
    ואני עוד מאלו שממש מפחדים ולא יודעים לאפות.
    תודה, הולכת להכין את זה קבוע. איך כך כך פשוט יצא כל כך טעים?!

    1. במקום המיץ אני מניחה שאפשר להכין לימונדה ולערבב 2 כפות מיץ לימון, להוסיף מים עד חצי כוס ולערבב עם כפית גדושה סוכר.

  18. האם ניתן להוסיף ענבים,משמשים ומעונינת להכינה בתבנית 26 מה הכמויות? איזה כיף של עוגה..

    1. היי ציפי,
      אני מניחה שאפשר.
      כמויות לתבנית 26:
      5 ביצים גדולות
      כוס ורבע סוכר
      כוס שמן
      כוס וחצי מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
      3 כוסות קמח תופח כוס פירות יער קפואים
      כף מלאה אבקת סוכר

  19. שלום אפרת,
    אפשר במקום פירות היער לשים פירות קיץ רכים חתוכים לקוביות? מה מהם מתאים?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר