מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגה מקמח תירס

עוגה מקמח תירסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 16, 2017
Last modified:ינואר 28, 2018

Summary:

עוגה מקמח תירס ללא גלוטן שמזכירה עוגת סולת – ניתן להכין גם בגרסה הטבעונית 

עוגה מקמח תירס

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

ביצה גדולה או 2 ביצים קטנות (לגרסה הטבעונית -ראו הערה בתחתית המתכון)

כוס (145 ג') קמח תירס צהוב (רצוי טחון דק)

חצי כוס (45 ג') קוקוס טחון

כפית מלאה (5 ג') אבקת אפיה

רבע כוס (50 ג') סוכר (מי שאוהב עוגות מתוקות שישים שליש כוס סוכר)

שליש כוס (66 ג') שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים

חצי כפית (2.5 מ"ל) תמצית וניל

סירופ סוכר: רבע כוס  (60 מ"ל) מים + כף (12 ג') סוכר

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים עם הסוכר (לעוגה אוורירית יותר ניתן להקציף במיקסר כדקה). מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים.

-בקערית נפרדת מערבבים את קמח התירס, הקוקוס ואבקת האפיה.  מוסיפים לקערת הרטובים ומערבבים קלות עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.

-יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מחממים בפינג'ן או סיר קטן רבע כוס מים עם כף סוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש.

-לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים מעל 5 כפות מסירופ הסוכר באופן אחיד. מניחים לעוגה להתקרר לגמרי.

הערות:

*העוגה יוצאת במרקם מעט מתפורר.

*ניתן להכין את העוגה בגרסה הטבעונית ולוותר על הביצים. העוגה תצא קצת יותר נמוכה ודחוסה אך עדיין טעימה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

44 תגובות

הוסף תגובה
  1. עכשיו העוגה יצאה מהתנור…ממממ…הוספתי תמצית שקדים..שמתי רסק תפוחים כחצי מהשמן..ו מקום מיץ תפוזים חצי כוס חלב אורז וחצי מים(לא העה לי ולא חשבתי על מיץ לימון..בפעם הבאה..)…נפלא!!

  2. היי אפרת
    תודה על המתכון ! עוד לא ניסיתי אבל אעדכן כשאכין
    אפשר להוסיף יוגורט איכשהו? אולי במקום הביצים? תודה

    1. היי, האמת שאני לא יודעת איך זה ייצא.
      אולי אפשר במקום המיץ. בכל מקרה אם את מנסה כדאי להשאיר ביצה אחת לפחות.

  3. היי אפרת.
    אני משתמשת הרבה מתכונים שלך ובאופן קבוע. רק רציתי עזרה בנושא המרת מידות. אני וביתי אוכלי מזון ללא גלוטן. אבקש ייעוץ בהרמת כמויות של קמת רגיל לקמת קונדיטור או שילוב של קמחים באפית עוגות ועוגיות. תודה מראש

    1. היי רחל,
      זה משתנה בין סוגי עוגות ועוגיות אבל בדר"כ כדאי לנסות להמיר כוס קמח רגיל בשני שליש כוס קמח קונדיטור ושליש כוס קמח אורז.

    1. היי עירית,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להמיר בסירופ מייפל או דבש באותה כמות.
      אפשרות נוספת היא להשתמש בתחליף סוכר מלאכותי ואז אני ממליצה על אבקת "כמו סוכר" של סוכרזית.

  4. שלום!

    האם אפשר להוסיף לתערובת צימוקים חתוכים/קצוצים?
    אצטרך גם להוסיף עוד ביצה כדי ״להדביק״ הכל יותר טוב?

    תודה!

  5. היי. העוגה נראית מאוד טעימה! רציתי לשאול האם אפשר להמיר את המיץ תפוזים למשהו אחר? מים או מיץ תפוחים? תודה על התשובה ושבת שלום!

    1. היי ספיר,
      אני לא ממליצה לוותר על מיץ התפוזים כי הוא ממש מוסיף טעם. אם ממש בא לך להכין ואין לך מיץ תפוזים כדאי להכין לימונדה ולערבב בכוס 3 כפות מיץ לימון סחוט ולהשלים מים עד חצי כוס. להמתיק בכף סוכר ולערבב.
      שבוע טוב 🙂

    1. היי ורד,
      לגבי מיץ תפוזים אני לא ממליצה להמיר. אם יש לך קלמנטינות במקום או אפילו מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה אין בעיה להשתמש בו.
      לגבי המרת הסוכר למייפל, אני מתלבטת. אולי בשלב ראשון כדאי לשים חצי כמות סוכר וחצי כמות סירופ מייפל.

  6. שלום
    אני מתכוונת להכין את העוגה ויש לי קמח תירס אינסטנט. האם זה מתאים?
    איזו כוס מדידה מתאימה?
    יש לי קלמנטינות האם זה מתאים סמקום התפוזים?
    תודה מראש
    פנינה

    1. היי פנינה,
      לא יצא לי להשתמש בקמח אינסטנט. אם הוא נראה כמו קמח תירס דק אז אני לא חושבת שאמורה להיות בעיה.
      אני משתמשת בכוס זכוכית סטנדרטית בנפח של 240 מ"ל. ראי תמונה של הכוס בלינק המצורף – המרת מידות אפיה.
      אין בעיה לסחוט קלמנטינות במקום מיץ תפוזים.

    2. תודה על התגובה המהירה.
      רציתי לעדכן שהכנתי את העוגה אך הכפלתי כמויות שיצאו לי שתי תבניות.
      הם יצאו נמוכות ויבשות.
      מה לא עשיתי בסדר?
      תודה

    3. היי פנינה,
      בדקת שהכפלת את כל הכמויות ולא פספסת משהו?
      הכנת עם ביצים או בלי?
      הכנת ב-2 תבניות אינגליש קייק?
      הרטבת את העוגות בסירופ סוכר?

    1. זה תלוי עד כמה אתם רגישים לטעם 🙂 יש כאלה שירגישו את הקוקוס ויש כאלה שלא.
      למרות שהקוקוס תורם למרקם, אם אתם מאוד לא אוהבים קוקוס אולי כדאי פשוט להכין בלי.

  7. אני ממוצא חצי רומניה. הגרסה של עוגת תירס שלך מזכירה לי את המלאי מולדובה. עוגת תירס רומניה מגבילות. חמאה. אני מכינה זאת בשתי גרסאות שונות למדתי מאמי שלי שנולדה רומניה היום היא בבית אבות לצערי. אשמח לשתף אותך מתכון משפחתי שלנו. באם תרצי. זה לא ממליגה שאנשים בארץ קבלו הטעייה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר