מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגה ללא ביצים

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 11, 2017
Last modified:ינואר 11, 2017

Summary:

עוגה לבנה עם קצפת ללא ביצים וללא חלב (עוגה טבעונית) – רכה, עסיסית ומעולה

עוגה ללא ביצים

תבנית עגולה בקוטר 24

מצרכים:

2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן מעורבב עם 2 כפיות אבקת אפיה)

כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

2/3 (שני שליש)  כוס שמן

3/4 (שלושה רבעים) כוס סוכר

כף חומץ רגיל

כוס ושליש מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה

כפית תמצית וניל

לקצפת:

2/3 (שני שליש) מיכל קצפת צמחית/ריץ' (160 מ"ל)

2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס חלב סויה קר

אופן הכנה:

הכנת העוגה:

מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24.

מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה ידנית או כף) את השמן עם הסוכר. מוסיפים חומץ, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים. מערבבים בקערית נפרדת את הקמח עם הסודה לשתיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הכנת הקצפת:

מקציפים במיקסר קצפת צמחית במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחלב סויה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה (שומרים במקרר עד שהעוגה מתקררת לטמפ' החדר).

לאחר שהעוגה התקררה לטמפ' החדר, יוצקים מעליה את הקצפת באופן אחיד ושומרים במקרר ל-3 שעות לפחות לפני ההגשה.

עוגת יום הולדת טבעונית, עוגה בלי ביצים







אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

26 תגובות

הוסף תגובה
  1. עשיתי והעוגה יצאה טעימה גם בלי ציפוי, אבל בכל זאת אולי עדיף עם.

    מתאים לדעתך לצפות בשוקולד.

    יש לך רעיון אחר?

    תודה תודה!

  2. היי ,
    אפשר במקום להשתמש בחומת רגיל לשים חומץ תפוחים?

    חייבת להוסיף תודה רבה! המתכונים פשוט מעולים אני נכנסת לאתר לעיתים קרובות נהנית מהמתכונים וממליצה לקרוביי על האתר.

  3. עוגה משגעת ועסיסית.בזכותך הפכתי להיות אופה ובשלנית משובחת.אשרייך תמשיכי להעשיר אותנו בידע המופלא שלך.תודה תודה

    1. אם התנור שלך חזק כדאי לאפות ב 160-170 מעלות (תלוי כמה חזק הוא).
      בגלל שזאת עוגה בלי ביצים והביצים מוסיפות אווריריות אז אני ממליצה קודם להכין את העוגה עם קמח לבן שהוא אוורירי יותר מהמלא ואח"כ אם תרצי לנסות עם קמח מלא כדאי להשתמש בקמח כוסמין מלא. עם קמח מלא רגיל העוגה תצא דחוסה לגמרי.

  4. בוקר אור!

    אני בדיוק מתלבטת איזו עוגה להכין והנה רעיון שנראה כ"כ טוב.
    השאלה אם זה טעים גם בלי הציפוי?

    עוד דבר, קנינו בדיוק ספרי קצפת. אוכל לעבוד עם זה? כי מה עם שאר המרכיבים?

    תודה רבה!

    1. היי דבי,
      אפשר להכין גם בלי הציפוי למרות שהקרם בהחלט מוסיף לטעם.
      תטעמי את הקצפת בספריי, אם היא טעימה אין בעיה להשתמש בה (פשוט יש סוגים של קצפת ספריי שהם פחות מוצלחים ויותר מוצלחים).
      יום נפלא!

  5. נראה מגרה ומבטיח. ינוסה בהקדם.
    אבל למה מיץ תפוזים מבקבוק? מה רע בטבעי סחוט?
    הבקבוקים האלה מכילים בעיקר מים עם צבע וסוכר.

    1. היי גלית,
      כמובן שאפשר להשתמש במיץ טבעי סחוט, פשוט הטעם של התפוזים יהיה חזק יותר (אפשר למהול חצי כמות במים ואז הטעם יהיה מעודן יותר).
      יום מקסים :-)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »