מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגה ללא ביצים

עוגה ללא ביציםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 11, 2017
Last modified:ינואר 28, 2018

Summary:

עוגה לבנה עם קצפת ללא ביצים וללא חלב (עוגה טבעונית) – רכה, עסיסית ומעולה

עוגה ללא ביצים

תבנית עגולה בקוטר 24

מצרכים:

2 כוסות (280 ג') קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן מעורבב עם 2 כפיות אבקת אפיה)

כפית שטוחה (3 ג') אבקת סודה לשתיה

2/3 כוס (132 ג') שמן

3/4 כוס (150 ג') סוכר

כף (10 מ"ל) חומץ רגיל

כוס ושליש (320 מ"ל) מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה

כפית (5 מ"ל) תמצית וניל

לקצפת:

שני שליש מיכל קצפת צמחית/ריץ' (160 מ"ל)

2 כפות גדושות (30 ג') אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס (60 מ"ל) חלב סויה קר

אופן הכנה:

הכנת העוגה:

מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24.

מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה ידנית או כף) את השמן עם הסוכר. מוסיפים חומץ, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים. מערבבים בקערית נפרדת את הקמח עם הסודה לשתיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הכנת הקצפת:

מקציפים במיקסר קצפת צמחית במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחלב סויה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה (שומרים במקרר עד שהעוגה מתקררת לטמפ' החדר).

לאחר שהעוגה התקררה לטמפ' החדר, יוצקים מעליה את הקצפת באופן אחיד ושומרים במקרר ל-3 שעות לפחות לפני ההגשה.

עוגת יום הולדת טבעונית, עוגה בלי ביצים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

88 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר להכין לימונדה ולסחוט לכוס 4 כפות מיץ לימון. להוסיף מים עד כוס ושליש ולהמתיק ב3 כפיות סוכר.

  1. אכן העוגה עסיסית ורכה כמו דבק מגע נתקעת בגרון הייטב
    לא עבד לך חמודה
    וחסר סוכר גם בלי קשר
    מתכון גרוע

    1. לי דווקא זה עבד מצוין. לך זה לא עבד.
      חבל שבחרת לרשום תגובה מזלזלת במקום לנסות להבין היכן הבעיה.
      שנה טובה.

  2. היי אפרת, אני רוצה להכין בתבנית מלבנית גדולה 25X30 – בכמה להגדיל את הכמויות? (אני מכינה את האופציה עם המיץ לימון במקום המיץ תפוזים). תודה!

    1. היי תמר,
      לתבנית מלבנית בגודל 25X30 יש להכפיל כמויות ב1.5:
      3 כוסות קמח תופח
      כפית מלאה אבקת סודה לשתיה
      כוס שמן
      כוס ורבע סוכר
      כף ורבע חומץ רגיל
      2 כוסות מיץ לימון (לסחוט 6 כפות מיץ לימון. להוסיף מים ולהמתיק ב-2 כפות סוכר)
      כפית וחצי תמצית וניל
      לקצפת:
      מיכל קצפת צמחית/ריץ' (250 מ"ל)
      3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
      שליש כוס חלב סויה קר
      *יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית (240 מ"ל)

  3. היי..
    כתבתי לך גם תגובה ב"עוגת וניל" ניסיתי לחשבן בעצמי את הדברים שכתבתי שם וראיתי שאני יצטרך מלא מלא ביצים!!
    אז חשבתי שאולי כדי לי להכין את זה…
    אשמח שתרשמי לי מה הן הכמויות פה ואז אחליט מה כדי…
    אם יש לך זמן ואת יכולה לרשום לי אני מאוד מאוד אשמח!!!!
    תודה רבה רבה רבה רבה!!!!!!!!!!

    1. השבתי לך ב"עוגת הוניל". זה יוצא רק 5 ביצים.
      לדעתי עדיף לך להכין את המתכון של עוגת הוניל כי כמות גדולה ללא ביצים יכולה לגרום למרקם דחוס.

  4. הי אפרת,
    אם מחליפים את הקמח התופח בקמח תמי ללא גלוטן או לקמח תופח לפסח של אסם, האם כמויות שאר המצרכים ישארו אותו הדבר? תודה

    1. היי יפעת,
      לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר עם קמח תמי (2 כוסות קמח + 2 כפיות אבקת אפיה).
      חג שמח 🌷

  5. המתכון נראה מעולה
    האם ניתן להוסיף לעוגה דובדבנים חמוצים מצנצנת? ואם כן האם לשנות משהו במתכון ?
    תודה

    1. היי עליזה,
      אפשר לפזר את הדובדבנים מעל הקרם לפני ההגשה או להוסיף לתוך הבלילה של העוגה. קחי בחשבון רק שהם שוקעים לתחתית במהלך האפיה.

  6. הי אפרת, אפשר להחליף את הקמח הרגיל בכוסמין? והאם באופן כללי מתכונים שיש בהם קמח רגיל ניתן להמיר בכוסמין?
    תודה רבה על מתכונים נהדרים.

    1. היי יסכה,
      אם זה קמח כוסמין רגיל אז אפשר. אם זה קמח כוסמין מלא אז פחות מומלץ בעוגה הזאת כי היא בלי ביצים ולכן עלולה לצאת דחוסה.
      במתכוני עוגות אחרים שמכילים ביצים, לרוב אפשר להמיר בקמח כוסמין מלא.

    1. אפשר להכין עם חלב שקדים אבל לדעתי עדיף להכין לימונדה ולסחוט 3-4 כפות לימון. להוסיף מים עד כוס ושליש ולהמתיק ב3 כפיות סוכר.

  7. נהדרת!! השתמשתי בה כעוגת יומולדת לבני בן השנה והיא הפתיעה את כולם. החלפתי את חלב הסויה בקרם קוקוס והתוצאה יצאה נוזלית מדי אבל פרט לכך, עוגה מושלמת!!

  8. הי אפרת,
    האם חייבים לתת לקצפת לעמוד 3 שעות? ואם כן, האם העוגה תצא בסדר ולא "עייפה" אם היא תישמר בלילה במקרר לפני ההגשה?
    מתכננת להכין ליום הולדת בגן בבוקר והקצפת לא תספיק לעמוד שלוש שעות (אלא אם אכין ליליה לפני כאמור)

    1. היי תניה,
      לאחר שמכינים את העוגה עם הקצפת יש לשים אותה במקרר לפחות 3 שעות כדי שהטעמים ייספגו.
      העוגה תצא בסדר גמור לאחר לילה במקרר, חשוב רק לכסות אותה.
      יום מקסים 🙂

  9. יקרה, המתכון נפלא!!! חגגנו אתמול יומולדת, עשיתי את המתכון המעולה הזה כעוגת שכבות חד קרן, כולם השתגעו על העוגה וכמה טעימה! תודה על עוד מתכון מנצח ⁦❤️⁩
    חייבת להראות לך תמונות העוגה מבפנים…

    1. היי לירז,
      עוד מבלי לראות זה נשמע מעולה! 🙂
      תודה שחזרת לעדכן.

  10. היי אפרת,
    ראשית חייבת לשבח אותך, המתכונים שלך, לפחות מה שניסיתי, מעולים.
    את העוגה הזו החלטתי לשנות קצת. הכנתי ללא קצפת. את הנוזלים החלפתי במיץ מלימון אחד + השלמת מים לסך הכל הנוזלים שבמתכון, והוספתי גרידת לימון. יצאה עוגת לימון לא פחות ממושלמת. לצערי הרב היא נגמרה תוך יום… תודה 🙂

  11. את עוזרת לי מאוד מאז שגיליתי שהבת שלי רגישה לביצים וחלב!
    היא ביקשה ליום הולדת עוגת קומות, השאלה עם העוגה הזאת השוקולד הטבעונית באתר שלך מתאימות לחצות אותן באמצע בלי שיתפוררו או יתפרקו?

    1. היי אפרת,
      קודם כל כיף לשמוע 🙂
      בגלל שהעוגות אינן מכילות ביצים הן פחות יציבות מעוגות המכילות ביצים ולכן אולי במקום לחצות את העוגות באמצע יהיה כדאי לאפות אותן בשתי תבניות נפרדות, זאת אומרת לחלק את הבלילה ל-2 תבניות במקום לאפות בתבנית אחת.
      בכל מקרה חשוב להניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני שעובדים איתה (אפילו מומלץ להכין את העוגה יום קודם).

    1. היי בת אל,
      כמויות מומלצות לתבנית 32X40:
      4 כוסות קמח תופח (או 4 כוסות קמח לבן מעורבב עם 4 כפיות אבקת אפיה)
      כפית וחצי אבקת סודה לשתיה
      כוס ושליש שמן
      כוס וחצי סוכר
      כף וחצי חומץ רגיל
      2+2/3 (שתי כוסות ושני שליש) מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה
      2 כפיות תמצית וניל
      לקצפת:
      כוס ושליש מיכל קצפת צמחית/ריץ'
      4 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
      חצי כוס חלב סויה קר
      *זמן האפיה עשוי להתארך ל45-50 דקות, אולי אפילו יותר.

    1. היי, החומץ מעניק אווריריות לעוגה בשילוב עם חומרים מסוימים (במיוחד כשאין ביצים בעוגה).
      אפשר להמיר בכף מיץ לימון טרי.

    1. היי אורין,
      לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. אני חושבת שהעוגה תצא יותר אוורירית עם מיץ תפוזים.
      שבת שלום 🙂

    1. היי יפה,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שמאחר ואין ביצים בתערובת העוגה לא תהיה מספיק גמישה לגלגול.

    2. אפרת שלום,
      מעדכנת, הוספתי למתכון 2 כפות רסק תפוחים ואפיתי רולדה (גלגלתי עם מגבת לחה) יצא מושלם.
      תודה על המתכון.

  12. אפרת ?ערב טוב
    בכמה צריך להפילו את הכמויות לתבנית גדולה מובנית?
    במה אפשר להחליף ביצים העוגה? (בלי קשר למתכון )

    1. היי,
      לתבנית מלבנית בגודל 25X32 יש להכפיל כמויות ב1.5:
      3 כוסות קמח תופח
      כפית מלאה אבקת סודה לשתיה
      כוס שמן
      כוס ורבע סוכר
      כף ורבע חומץ רגיל
      2 כוסות מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה
      כפית וחצי תמצית וניל
      לקצפת:
      מיכל קצפת צמחית/ריץ' (250 מ"ל)
      3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
      שליש כוס חלב סויה קר
      מצרפת לינק לתחליפי ביצים.

  13. תודה על המתכון המיוחד, מגיעה אלי אורחת שהיא אלרגית לחלב וביצים והמתכון בדיוק מתאים. השאלה היא אם אפשר להשתמש בקמח תמי שהוא ללא גלוטן במקום הקמח הרגיל (אורחת אחרת רגישה לגלוטן)

    1. היי תמר,
      אני מניחה שאפשר רק חשוב לערבב את הקמח עם 2 כפיות אבקת אפיה.
      יום מקסים 🙂

    1. היי שחר,
      מיץ התפוזים מוסיף טעם לעוגה אבל אם אין לך תכיני לימונדה. לסחוט 3-4 כפות לימון. להוסיף מים עד כוס ושליש ולהמתיק ב3 כפיות סוכר.

  14. היי תודה על המתכונים המוצלחים מאוד!
    מה אפשר לשים במקום חלב סויה או במקום כל חלב אחר (אבל שיישאר עדיין פרווה)?

  15. הי! מה אפשר לשים במקום מיץ התפוזים? לימון עם מים הולך?
    ואגב, אתר קסום – אני משתמשת בו בכל הזדמנות:)

    1. היי ענבל,
      אני מניחה שאפשר להכין לימונדה ולשים בכוס 3-4 כפות מיץ לימון ולהשלים מים עד כוס ושליש. להמתיק ב 2-3 כפיות גדושות סוכר.
      שבת שלום 🙂

  16. היוש.
    אפשר שאלה של אנשים שלא מבינים??
    מה זה בעצם חלב סויה? תחליף לחלב רגיל?
    נגיד, אם באלי נניח, אהממ, שוקו ואני בשרית. אפשר להשתמש בזה?
    זה יצא טעים?
    ומה לגבי חלב קוקוס?
    הוא יותר בקטע של מרגרינה, נכון?
    אני אשמח אם תוכלי לתת לי הסבר מפורט, רק אם יש לך עצבים, כמובן.

    1. היי 🙂
      חלב סויה זה תחליף לחלב רגיל שהוא חלבי. חלב סויה הוא פרווה. צריך להתרגל לטעם שלו, זה לא הטעם של חלב רגיל. לא כולם מתחברים לטעם שלו אבל כתחליף פרווה לחלב רגיל בקצפות ובעוגות הוא מעולה.
      בכל מקרה, אם תרצי לנסות ממליצה על חלב סויה קר מהמקררים ולא עמיד.
      חלב קוקוס מכיל אחוז גבוה של שומן אבל הוא מזין ומכיל ויטמינים 🙂

  17. עשיתי והעוגה יצאה טעימה גם בלי ציפוי, אבל בכל זאת אולי עדיף עם.

    מתאים לדעתך לצפות בשוקולד.

    יש לך רעיון אחר?

    תודה תודה!

  18. היי ,
    אפשר במקום להשתמש בחומת רגיל לשים חומץ תפוחים?

    חייבת להוסיף תודה רבה! המתכונים פשוט מעולים אני נכנסת לאתר לעיתים קרובות נהנית מהמתכונים וממליצה לקרוביי על האתר.

  19. עוגה משגעת ועסיסית.בזכותך הפכתי להיות אופה ובשלנית משובחת.אשרייך תמשיכי להעשיר אותנו בידע המופלא שלך.תודה תודה

    1. אם התנור שלך חזק כדאי לאפות ב 160-170 מעלות (תלוי כמה חזק הוא).
      בגלל שזאת עוגה בלי ביצים והביצים מוסיפות אווריריות אז אני ממליצה קודם להכין את העוגה עם קמח לבן שהוא אוורירי יותר מהמלא ואח"כ אם תרצי לנסות עם קמח מלא כדאי להשתמש בקמח כוסמין מלא. עם קמח מלא רגיל העוגה תצא דחוסה לגמרי.

  20. בוקר אור!

    אני בדיוק מתלבטת איזו עוגה להכין והנה רעיון שנראה כ"כ טוב.
    השאלה אם זה טעים גם בלי הציפוי?

    עוד דבר, קנינו בדיוק ספרי קצפת. אוכל לעבוד עם זה? כי מה עם שאר המרכיבים?

    תודה רבה!

    1. היי דבי,
      אפשר להכין גם בלי הציפוי למרות שהקרם בהחלט מוסיף לטעם.
      תטעמי את הקצפת בספריי, אם היא טעימה אין בעיה להשתמש בה (פשוט יש סוגים של קצפת ספריי שהם פחות מוצלחים ויותר מוצלחים).
      יום נפלא!

  21. נראה מגרה ומבטיח. ינוסה בהקדם.
    אבל למה מיץ תפוזים מבקבוק? מה רע בטבעי סחוט?
    הבקבוקים האלה מכילים בעיקר מים עם צבע וסוכר.

    1. היי גלית,
      כמובן שאפשר להשתמש במיץ טבעי סחוט, פשוט הטעם של התפוזים יהיה חזק יותר (אפשר למהול חצי כמות במים ואז הטעם יהיה מעודן יותר).
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר