מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגה לא אפויה מבפנים

עוגה לא אפויה מבפנים

העוגה השחימה מבחוץ אך לא נאפתה מבפנים:

  1. העוגה נאפתה בטמפרטורה גבוהה מידי.

מה עושים?עוגה לא אפויה

 יש לכסות את העוגה בנייר אלומיניום, להנמיך את טמפרטורת התנור ולהמשיך לאפותה.

התוספות בעוגה שקעו לתחתית (שוקולד צ'יפס, אגוזים, פירות יבשים וכדו'):

  1. התנור לא חומם מראש או לא היה מספיק חם כשהעוגה נכנסה לתנור.
  2. תערובת העוגה היתה דלילה מידי.

טיפים:

לפני שמוסיפים את התוספות לבלילה מומלץ לקמח אותם בקמח/קורנפלור ולהוסיפם בסוף תוך כדי ערבוב קצר וקליל.


אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

16 תגובות

הוסף תגובה
  1. הייי
    אני הכנתי עוגת גבינה אבל היא נאפתה רק למעלה ובפנים לא מה עושים?

    וגם הכנסתי אותה למקרר יש אפשרות להציל אותה או כבר לא? 😅

    וגם איזה ציור של הסמלים של התנור אופים את העוגה ?

    1. העוגה נוזלית מבפנים או יציבה רכה? כמה זמן שמת אותה במקרר?
      יש לאפות בחום עליון וחום תחתון.

  2. כשאני אופה בחום 170-180 העוגה תמיד יוצאת אפייה מבחוץ ולא אפויה כלל מבפנים. מה עלי לעשות אחרת?

  3. אני מכינה עוגת בראוניס מהשקיות המוכנות שצריך להוסיף רק ביצים ושמן
    האמצע של העוגה יוצאת רכה מאוד מאוד וכל המסביב נאפה טוב
    אני אופה בדיוק כמו דרשום במתכון ושמה טיימר למס' דקות שרשום

    אשמח לקבל תשובה

    1. היי גלית,
      פעם הבאה נסי לאפות בשתי תבניות קטנות מאשר בתבנית אחת גדולה.

  4. היי הכנתי עוגת תפוזים עם חתיכות תפוזים בתחתית וכולה רטובה מבפנים נראת לא אפויה. מה עושים ניתן לתקן או שלא כדי הייתה כבר מעל שעה באפיה

  5. שלום, הכנתי עוגת בננה עם חתיכות שוקולד לפי המתכון העוגה הייתה אמורה להאפות חצי שעה ועברה כבר שעה והיא עדיין לא נאפתה שהוצאתי אותה האמצע היה ממש זז כי היה עדיין נוזלי
    שמתי על 150 מעלות. מה לעשות?
    אני חייבת לציין שזאת פעם ראשונה שאני אופה משהו ואני לא בטוחה אפילו איך לבדוק שהיא אפויה מבפנים כשאוציא אותה

    1. היי טל,
      150 מעלות זו טמפ' מאוד נמוכה. אפשר להבין למה לקח לעוגה כל כך הרבה זמן להאפות.
      למה אפית על טמפ' כל כך נמוכה? בדר"כ רצוי לאפות ב170-180 מעלות.
      באיזה תבנית השתמשת?
      בדר"כ יש לבדוק עם קיסם. נועצים קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה. אם הוא יוצא יבש – העוגה מוכנה. אם הוא יוצא רטוב או עם פירורים לחים- יש להמשיך לאפות.

  6. עוגת שמרים שלא נאפתה מבפנים וכבר התקררה ושמתי את הסירופ מעל..לכמה זמן לשים אותה בתנור ?? וכמה מעלות ?? פליז דחוף

    1. מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
      מקווה שהסתדרת 🙂
      אם העוגה עדיין מרגישה לא אפויה אני מציעה לפרוס אותה לפרוסות, להניח על נייר אפיה ולשים בתנור שחומם מראש ל 170-180 מעלות במשך 10-15 דקות.

  7. הכנתי עוגת שוקולד כשהבלילה שלה הייתה נוזלית לגמרי.( כך המתכון גם ציין).
    על פי המתכון הייתה אמורה להיות מוכנה אחרי 40 דקות בחום 170 מעלות. בפועל לקח לה שעה וחצי וגם לא נראה שאפויה לגמרי.
    למה?

    1. היי סגלית,
      באיזה גודל תבנית אפית?
      כנראה שהתנור עצמו חלש יחסית לתנורים אחרים והיה צורך לאפות בטמפ' גבוהה יותר.

    2. פעם הבאה כדאי לאפות על 180 מעלות. אם הבלילה היא מאוד דלילה זה עשוי לקחת כשעה. בכל מקרה יש לאפות עד שהעוגה מוכנה במרכז. כמה זמן שזה לוקח.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר