מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגה דחוסה וכבדה

עוגה דחוסה וכבדה

 העוגה יצאה כבדה, דחוסה ולא אווריריתעוגה דחוסה

  1. התערובת עורבבה יתר על המידה- לאחר שמוסיפים את הקמח לבלילה יש לערבב ערבוב קצר וקליל כמה שאפשר. ערבוב ממושך פוגע באווריריות העוגה.
  2. הביצים לא הוקצפו מספיק.
  3. יש יותר מידי קמח בתערובת.

טיפים לעוגה אוורירית:

-מומלץ תמיד לנפות את הקמחים (קמח, קורנפלור, קקאו וכו') לפני השימוש.

-לאחר שמוסיפים את תערובת הקמחים לבלילה יש לערבב ערבוב קצר ככל האפשר.

-אם המתכון דורש הקצפת ביצים, יש להקציף היטב את הביצים עם הסוכר. ככל שההקצפה תהיה יותר תפוחה כך העוגה תהיה אוורירית יותר.

מה עושים?

אפשר להכין כדורי שוקולד מהעוגה.


אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

15 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    אני מכינה עוגות בחושות הכי קלות שיש ולאחר שמוסיפה את הקמח נוצרים גושים תוך כדי הערבוב.. הקמח מנופה פתוח וכו ועדיין נוצרים גושים. אשמח לטיפים מה לעשות כדי שלא יווצרו גושים? כנראה בגלל זה יוצא לי דחוס גם..

    1. אני מערבבת לרוב עם מטרפה ידנית.. לא יודעת אם קשור אבל כי תמיד יש גושים ואם אני יערבבת מעט מידי הם ישארו.. מדוע הם נוצרים אם אני נצמדת למתכון?

    2. כשמערבבים במטרפה זה אמור למנוע את התופעה.
      זה קורה לך במתכונים בהם יש קקאו או שוקולית?

    3. אם את קונה קמח מנופה אני מציעה לנפות אותו בכל מקרה ולנסות להשתמש במיקסר ידני.

  2. עוד משהו…
    אני מקציפה את העוגות שצריך..
    אז לאחר הוספת הקמח מומלץ להליף למטרפה או שאפשר מקציף במהירות נמוכה?

    1. אפשר להמשיך להשתמש במיקסר, לערבב במהירות נמוכה יותר ופחות זמן. ממש כמה שניות עד להטמעת החומרים.

    1. כמה שפחות, עד לאיחוד חומרים.
      כדאי להשתמש במטרפה ידנית במקום בכף. עם מטרפה הבלילה מתערבבת בצורה יותר טובה ומהירה.

  3. התנור שלי דפוק כניראה תמיד יוצא דחוס וכבד.
    מנסה הכל לא הולך…
    רק מתכונים עם הקצפות יוצא טוב אבל מתכונים של עירבוב בקערה לא הולך נסיתי הכל בלי לערבב וכו יוצא עדיין דחוס…..ולפח
    אגב תודה על מתכונים מהממים מכורה

  4. זה טיפ חזק!!
    התערובת עורבבה יתר על המידה! כן..אני עושה במיקסר חשמלי ומערבבת לפחות דקה וחצי את התערובת אחרי ששמתי את הקמח.
    השבוע הזה אכין שיעורי בית!! אקח לתשומת ליבי את הטעויות שלי ואעזר מכאן.
    תודה אפרת!!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר