מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגה במלית ממרח השחר ופקאן

עוגה במלית ממרח השחר ופקאןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 28, 2014
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

עוגה בחושה מיוחדת במלית ממרח השחר ופקאן

 

עוגה במלית שוקולד ופקאן

תבנית אינגליש קייק, פרווה

מצרכים:

2 ביצים

1/2 כוס (100 ג') סוכר

1/2 כוס (100 ג') שמן

2/3 כוס (160 מ"ל) מיץ תפוזים

כוס ושליש (185 ג') קמח תופח

למלית:

2 כפות גדושות (65 ג') ממרח פרווה של השחר העולה

50 גרם אגוזי פקאן קצוצים (כ-1/2 כוס)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה (בעזרת כף או מיקסר) את הביצים. מוסיפים סוכר, שמן, מיץ תפוזים ובסוף קמח תופח. מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.

-יוצקים לתבנית אינגליש קייק 2/3 מכמות הבלילה. בעזרת כף יוצקים לאורך ובצורה אחידה את ממרח השחר העולה (ניתן לרכך את הממרח על-ידי חימום של מספר שניות במיקרוגל). מעל מפזרים את אגוזי הפקאן הקצוצים (משאירים כמות של 2 כפות לציפוי).

-יוצקים את שליש הבלילה שנותרה ומפזרים מעל 2 כפות אגוזי פקאן.

-אופים בתנור במשך 30-35 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

79 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי מוניקה,
      כמויות מומלצות ל-6 מאפינס:
      1 ביצה גדולה
      1/4 כוס (50 ג') סוכר
      1/4 כוס (50 ג') שמן
      1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים
      שני שיש כוס (95 ג') קמח תופח
      למלית:
      כף גדושה ממרח פרווה של השחר העולה
      25 גרם אגוזי פקאן קצוצים (כ-1/4 כוס)

    1. היי איילת,
      יכול להיות שלא שמת מספיק שמן? או שאפית אותה יותר מידי בתנור?
      בכל אופן את יכולה להרטיב אותה עם סירופ סוכר. תחממי על אש נמוכה חצי כוס מים עם רבע סוכר עד שהסוכר נמס. תשאירי על האש עוד 5 דקות ותכבי את האש. בעזרת כף תרטיבי את העוגה מלמעלה (את לא חייבת להשתמש בכל הסירופ, תשימי לפי העין).
      בהצלחה 😉

  1. יכול להיות שלפני ממרח השוקולד לשים פרורי בסקוויט מה שיאחוז את השוקולד וייצב אותו מלשקוע

    כך העוגה מאוד טעימה
    והמתכונים מוצלחים ביותר

    1. נשמע רעיון טוב, מקווה שזה יפתור את הבעיה.
      אם זה אגוזים או שוקולד צ'יפס אז בדר"כ מומלץ לקמח אותם לפני שמכניסים אותם לתערובת כדי שלא ישקעו. במקרה של ממרח, אנסה לחשוב על פתרון נוסף ואם כן, כמובן שאחזור לעדכן 🙂

  2. עשיתי בדיוק כמו שכתבת 3/4 מהעוגה
    שמתי ואח"כ שמתי את השוקולד וכמו שכתבת אפילו התערובת לא כיסתה את כל השוקולד כך שמתי והשוקולג שקע ????
    בטעם יצאה נפלא

  3. העוגה יצאה טעימה מאוד
    אבל השוקולד שקע לתחתית על אף שחיממתי במקרוגל
    והוספתי 2 כפות מים וכך חממתי את השוקולד
    והשוקולד שקע ?

    1. היי,
      זה קורה לפעמים שהשוקולד שוקע במהלך האפיה.
      פעם הבאה תשימי את השוקולד ממש בחלק העליון של הבלילה. תצקי לתבנית 3/4 מהבלילה, אח"כ תוסיפי את השוקולד ומעל תשימי את רבע הבלילה שנותרה (גם אם הבלילה לא תכסה לגמרי את השוקולד זה בסדר).

  4. אם אני רוצה לעשות את זה כמאפינס, כמה זמן זה צריך בתנור? וכמה צריך למלא את השקעים של התבנית? עד איזה גובה?

    1. היי מיכל,
      תמלאי את השקעים עד 2/3 גובה.
      זמן האפיה אמור להתקצר ל 20-25 דקות.
      ערב נעים 🙂

    1. היי ליאורה,
      אפשר להקפיא רק חשוב לעטוף את העוגה היטב בניילון נצמד.

    1. היי ליזט,
      את יכולה לשים שמנת/ חלב או כל מיץ קל שאינו מוגז (אם הטעם שלו דומיננטי ממליצה לערבב עם שליש כוס מים).
      שבת שלום 🙂

  5. ערב טוב
    יש לי כמה שאלות
    1) למה השחר לא נמס למרות שניסיתי להמיס אותו בשלבים.
    2) מה עם תמצית וניל ,גרידת לימון וסוכר וניל. אלה דברים חשובים בעוגות בחושות.
    בברכה גולייה

    1. הי גוליה,
      1. הממרח לא נמס במיקרוגל אבל פעולת החימום אמורה לרכך אותו מעט אבל לא להפוך אותו לנוזלי. יכול להיות שהממרח לא היה כל כך טרי.
      2. במתכון הזה אין צורך במרכיבים שציינת וזה יוצא טעים גם בלי זה 😉
      ערב נעים!

  6. ערב טוב יקרתי
    יש לי כמה שאלות בבקשה מעוניינת לקבל תשובות:
    1 למה השחר לא הפך לנוזלי במיקרו למרות שהמסתי אותו כל פעם קצר ועוד כמה פעמים אבל נשאר גושים ופירורי.
    2 מה עם תמצית וניל וסוכר וניל וגרידת לימון אלה דברים חשובים לעוגות בחושות , לא מוזכרים במתכון של העוגה הזאת.
    תודההההההה לךךךך

  7. שלום אתר נהדר
    עשיתי העוגה טעימה כולם אכלו ממנה והלכו לשטוף ידים כי השוקולד שקע בתחתית.

    גוליה

    1. הי גוליה,
      ממרח השוקולד שקע גם כששמת אותו על 2/3 מהבלילה? אם כן כנראה שהוא היה מעט מוצק ופחות נוזלי ולכן שקע.
      בכל אופן, שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂

  8. שלום,
    קודם כל אתר מצויין אני כבר עשיתי כמה דברים והכל יצא מוצלח….
    שאלה, רשמת בתבנית אינגלייש קייק, האם זה החד פעמי, זה התבנית היחידה שיש לי .
    תודה רבה

    1. היי יאנה,
      שמחה לשמוע שאת אוהבת את האתר 🙂
      כן, הכוונה לתבנית החד פעמית.
      שבת שלום

  9. יצא מעולה!! אני רוצה להודות לך מקרב לב על האתר המעולה ובמתכונים הזריזים והטעימים! בזכותך חזרתי לאהוב את המטבח 😉 ו משפחתי מאושרת. וכן על הזמינות שלך והמענה לשאלות. תודה רבה ושאפו

    1. הי,
      לא ניסיתי להשתמש בקמח שיפון בעוגות כך שאינני יודעת. בדר"כ אני משתמשת בקמח כוסמין או קמח מלא בשילוב קמח לבן רגיל.

  10. שלום! הכנתי את העוגה עכשיו ויש לי כמה שאלות: 1) הממרח שקע בתחתית העוגה ולא כמו שמופיע בתמונה באמצע.2) את כתבת שזה בין 35-40 דקות אפיה אצלי זה היה כמעט 55 דקות ולמטה לא כל כך נאפתה לי. הוצאתי אותה והפכתי אותה . אשמח לקבל תשובות דרך אגב העוגה טעימה ממש! שבת שלום ומבורך shila

    1. היי,
      לגבי הממרח ששקע- זה יכול לקרות כאשר הממרח יותר כבד מהבלילה (בדר"כ כשהוא נעשה יותר מוצק מנוזלי) ולכן הוא שוקע (אגב, תשימי לב שגם בתמונה עיקר הממרח הוא למטה 🙂 )
      לגבי משך האפיה- אם אפית בתבנית אינגליש קייק זה לא אמור לקחת יותר מ40 דקות ב180 מעלות. יכול להיות שאפית על טמפ' נמוכה יותר או בתכנית אחרת?
      אני שמחה שלמרות כל זה העוגה יצאה טעימה 😉
      שבת שלום ומבורך!

  11. היי כאחד שאופה לא מעט ואף עוסק בתחום {קונדיטור}ניסיתי מסקרנות ויצאה מעולה
    אגב אני שידרגתי מעט והוספתי קוקוס מעל המלית יצא מעולה .תודה למדתי עוד עוגה טעימה ומדהימה

  12. היי!
    רציתי לשאול כמה שאלות.
    1. מה הדרך הטובה ביותר למרוח את השוקולד? כשניסיתי למרוח השוקולד שקע למטה, והיא קשה למרוח את זה על מלית העוגה.
    2. איך יודעים כשהעוגה מוכנה? האם להסתמך על זמן האפייה? או שצריך לנעוץ קיסם?
    תודה!!

    1. היי דניאלה,
      1. אם הממרח קשה אפשר לחמם אותו מעט במיקרוגל כדי לרכך אותו. אין צורך למרוח את הממרח אלא להניח/לפזר אותו בצורה אחידה מעל הבלילה (עושים את זה בעזרת כף ואם הממרח מוצק מידי נעזרים בכף נוספת כדי לעזור לזה לרדת).
      2. יש לנעוץ קיסם ואם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה (לעיתים נדבק שוקולד נוזלי לקיסם וזה בסדר, העיקר שהבלילה תהיה מוכנה).
      בהצלחה ושבת שלום 😉

  13. היי,אם אני משתמשת בקמח רגיל במקום קמח תופח כמה כפיות אבקת אפיה אני צריכה לשים?
    תודה.

    1. היי אורנה,
      כוס ושליש קמח רגיל + כפית ושליש אבקת אפיה (חשוב לערבב היטב את הקמח עם אבקת האפיה לפני שמוסיפים לשאר החומרים).
      יום נפלא 🙂

    1. היי שיר,
      זה יכול לקרות כאשר הממרח כבד יותר מהבלילה ולכן הוא שוקע במהלך האפיה.
      פעם הבאה כדי שהממרח יהיה גבוה יותר אפשר להוסיף כמות של 2/3 בלילה ואז את הממרח והפקאן ומעל זה את 1/3 הבלילה שנותרה.

  14. שבוע טוב אין על המתכונים שלך נשתי את כעוגת מאפינס שוקולד ציפס ישר התחסלה..רציתי לדעת מה הכמויות לתבנית חד פעמי עגולה 26?תודה רבה

    1. תודה סימה 🙂
      לתבנית חד פעמית עגולה יש להכפיל כמויות: 4 ביצים, 1 כוס סוכר, 1 כוס שמן, כוס ושליש מיץ תפוזים, 2+2/3 כוסות קמח תופח. לציפוי: 4 כפות גדושות ממרח + כוס אגוזים קצוצים.
      מאחר והתבנית גדולה אני ממליצה לאפות את העוגה ב170 מעלות (אני מאמינה שזמן האפיה יתארך ל45 דקות עד שעה, תבדקי עם קיסם).
      שבוע נפלא!

  15. היי אם אני רוצה את המתכון חלבי מה אני צריכה לשנות? והקטע עם השוקלד ..פשוט אני שופכת לאורך את השוקלד ואז שמה את מחצית הבליחה השניה?

    1. היי ספיר,
      למתכון חלבי השתמשי בממרח חלבי.
      ונכון, את יוצקת את הממרח לאורך העוגה ומעל זה את יוצקת את מחצית הבלילה השניה.
      אם הממרח מעט קשה, אפשר לחמם אותו מספר שניות במיקרוגל כדי לרכך אותו מעט.

  16. בוקר טוב.
    נראה טעיםםם
    אני קונה רק השחר חלבי.
    מאמינה שאין בעיה להשתמש בה, העוגה פשוט הופכת לחלבית.
    אני צודקת?
    שבת שלום

    1. כן בטח ענתי.
      את יכולה לשים במקום 1/3 כוס פירורי ביסקוויטים מתוקים ואת יכולה לוותר בכלל.
      יום נפלא!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר