מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגה במילוי חלבה ושוקולד

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 3, 2016
Last modified:אוגוסט 3, 2016

Summary:

מתכון לעוגה בחושה וטעימה עם נגיעות של פירורי חלבה ושוקולד קצוץ

עוגה במילוי חלבה ושוקולד

2 תבניות אינגליש קייק /תבנית עגולה 24 /תבנית מלבנית 22X31

מצרכים:

3 ביצים

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

כוס מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)

כפית תמצית וניל (לא חובה)

2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן מעורבבות עם 2 כפיות אבקת אפיה)

80 גרם שוקולד מריר קצוץ

כוס חלבה מפוררת (150 גרם)

כפית קמח

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית (ניתן להשתמש ב2 תבניות אינגליש קייק /תבנית עגולה 24 /תבנית מלבנית 22X31).

-מערבבים בעזרת מטרפה או כף את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים קלות עד שהקמח נטמע בתערובת. מערבבים בקערית נפרדת פירורי חלבה, שוקולד קצוץ וכפית קמח ומוסיפים לתערובת. מערבבים ערבוב קליל.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת. אם אופים ב-2 תבניות אינגליש קייק – אופים במשך 30-35 דקות. אם אופים בתבנית עגולה/מלבנית, אופים במשך 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

עוגה במילוי חלבה ושוקולד






אהבתם? שתפו

77 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום,
    כמה ימים לפני אירוע ניתן להכין את העוגה הזאת וכיצד לשמור אותה כדי שתישאר טרייה (במקרר/על השיש?). בנוסף האם ניתן להקפיא ואם כן איך מכשירים.
    תודה

    1. היי אולגה,
      מומלץ להכין את העוגה יום לפני ולשמור אותה עטופה היטב בניילון נצמד מחוץ למקרר.
      ניתן גם להקפיא את העוגה למשך שבועיים ולהפשיר על השיש כשהיא עטופה בניילון נצמד.

  2. שלום יש לי שאלה בסיסית מה ההבדל בין אם אני אערבב את החומרים או אני אקציף את הביצים . אשמח לקבל תשובה (אתר מעולה וכל מתכון מוסבר יפה ורק מחמאות אני קוצרת תודה לך) חג פסח שמח!!!

    1. הקצפת הביצים עם הסוכר מעניקה מעט אווריריות לעוגה לעומת ערבוב ידני.
      תודה וחג שמח! :-)

    1. היי יהודית,
      העוגה הזאת היא לא מתוקה מידי והיא תופחת אבל היא לא עוגת טורט.
      את מחפשת עוגה למלא בה קצפת או עוגה לבנה רגילה?

      1. עכשיו אני כבר אחרי עשית וטעימת העוגה.
        החלפתי את החלבה בקוקוס ויצא ממש נחמד.
        אבל קצת רטוב ולא מספיק גבוה? מה אפשר לתקן לעכשיו או להבא?

        1. נשמע כאילו העוגה לא אפויה לגמרי. כמה זמן היא היתה בתנור? אפית ב-2 תבניות אינדליש קייק?
          השתמשת בקמח תופח?

          1. אפיתי בתבנית אחת ולא שתי אינגליש במשך 45 דקות.
            השתמשתי בקפח רגיל עם א"א כמו שציינת.
            תודה על התגובה.

          2. השתמשת בתבנית חד פעמית עגולה 24 או תבנית מלבנית בגודל 22X31?
            נעצת קיסם במרכז העוגה והוא יבש?
            ערבבת את הקמח לפני עם אבקת האפיה ורק אז הוספת לתערובת?

          3. עשית הכל כמו שצריך. מוזר שהיא לא תפחה מספיק ויצאה רטובה.
            שאלה אחרונה :-) – את משתמשת בכוס בנפח של 240 ולא בכוס חד פעמית נכון? כוס זכוכית עם ידית כמו בתמונה בהמרת מידות אפיה.

    1. היי שובה,
      אפשר. מומלץ להוסיף עוד רבע כוס מיץ תפוזים (הכוונה לשים כוס ורבע במקום כוס).
      שבת שלום :-)

  3. שלום אפרת,
    הכנתי את העוגה הזאת 2 פעמים ויצאה מצוינת,
    וגם נתתי את המתכון הזה לאחותי, והיא אמרה שזה היה טעים כל כך, עד כדי ששתי תבניות אינגליש קייק אינן מספיקות

  4. היי
    רציתי לשאול עם אפשר להוסיף על העוגה משהו מלמעלה?
    לקשט אותה?
    עם אני יוסיף קצת גנאש שוקלוד או שוקולד לבן למשל ? זה יהרוס?

    1. היי הדר,
      כשרשום במתכון של עוגה "לערבב" הכוונה לערבוב ידני עם מטרפה או כף. כשרשום במתכון "להקציף" הכוונה להקצפה במיקסר ידני חשמלי או מיקסר עם וו גיטרה או וו הקצפה.

  5. היי רוצה ממש להכין את העוגה לשבת הקרובה…פשוט אני לא מחבבת שוקולד מריר בכלל יש אולי משהו אחר לתוספת בנוסף לחלבה? אני בכל זאת מעדיפה שהעוגה תישאר פרווה…
    האם ללא השוקולד נפגם טיפה הטעם? אני ממש מתלבטת מה לעשות…

    1. היי נועה,
      לא כל כך מרגישים שזה שוקולד מריר בעוגה וזה די מוסיף לטעם (ניתן להשתמש בשוקולד מריר עם אחוזי קקאו נמוכים). אם בכל זאת את מעדיפה לוותר על השוקולד את יכולה להוסיף לתערובת העוגה עצמה כחצי כוס קוקוס.

    1. היי קטיה,
      מיץ התפוזים נותן טעם לעוגה אבל אם אין לך אפשר לשים לימונדה ופשוט לערבב 2 כפות מיץ לימון בכוס מים ולהוסיף כף גדושה סוכר ולערבב.
      שבת שלום :-)

  6. עוגה מיוחדת! אורירית וטעימה!
    אני עובדת בעיתון, אנחנו מכניסים למדור הבישול שלנו מתכונים מהאתר שלכם, התגובות מחמיאות בהחלט… תודה רבה!

  7. יצא מוצלח!!
    אני עובדת בעיתון ומפרסמת הרבה מתכונים מהאתר הזה, אני לא מפסיקה לקבל פירגונים על המתכונים המוצלחים, אני אומרת לכולם שזה מהאתר שלכם… :) תודה!

  8. בוקר אור!

    שאלה כללית לגבי אפיה: אני אוהבת לאפות עם ביצים L.
    כשאין לי, אני לוקחת יותר ביצים M מה היחס הנכון לדעתך?

    לא דחוף. תודה רבה!!!

    1. היי דבי,
      יש מתכונים שגדול הביצים בהם הוא חשוב. בדר"כ אם לא רשום גודל של ביצים במתכון את יכולה להשתמש באיזה גודל שאת רוצה. בגדול ככל שיש ביצים בעוגה/מאפה (כשהביצים הם גדולות) אז העוגה/מאפה יותר יציבים ורכים.

        1. זה יוצא בסביבות 1.3. הכוונה שאם רשום לך 3 ביצים גדולות את שמה במקום 4 ביצים M.
          אם זאת ביצה אחת גדולה את שמה ביצה M + שליש מבלילה של ביצה M (את פשוט טורפת את הביצה ושמה שליש מהתערובת).

  9. שלום ןברכה
    בראשית אברך על האתר המקסים
    אני מאד נהנית ממנו ואפיתי כבר מספר עוגות וגם לקחתי מתכנוים אחרים באתר.
    לגבי עוגה זאת מה כמות הקמח – כתוב שם כפית קמח ???? תמוהה בעיני.
    אודה לך על העדכון הנכון
    בברכה גילה

    1. היי גילה,
      שמחה שאת נהנית מהאתר :-)
      שימי לב שברשימת המצרכים הקמח מופיע פעמיים. פעם אחת רשום 2 כוסות קמח תופח (בשורה השישית). הקמח הזה מיועד לבלילה עצמה. פעם שניה רשום כפית קמח (בשורה האחרונה). כפית הקמח מיועדת לערבוב עם פירורי החלבה והשוקולד הקצוץ על מנת שלא ישקעו במהלך האפיה.
      בהצלחה והמשך יום נפלא!

    1. היי מיכל,
      את יכולה לצקת את הבלילה עד גובה 2/3 מהתבנית. לפזר מעל 2-3 כפות גדושת ממרח שוקולד באופן אחיד (אם הממרח קשה/מוצק מידי מומלץ להמיס אותו במיקרוגל כמה שניות עם כף מים ולערבב) ומעל לצקת את שליש הבלילה שנותרה (גם אם היא לא מכסה לגמרי את השוקולד זה בסדר גמור).
      בהצלחה ושבת שלום :-)

  10. היי תודה על המתכון הוא מעולה!!!
    אפשר מתכון לעוגה שצריך להקציף את
    החלבונים עם הסוכר ואז להוסיף את שאר החומרים
    תודה :)

    1. היי יערית,
      שמחה שהעוגה יצאה טעימה.
      אין באתר מתכון עם הפרדת ביצים מאחר וכל העוגות הכנתן מהירה וקלה להכנה.
      בכל מקרה, כמעט כל עוגה בחושה (כולל זאת) אפשר להפריד בה חלבונים וחלמונים ולהקציף בנפרד את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף לבן ויציב. בקערה נפרדת להקציף את החלמונים עם יתר החומרים ובסוף לערבב בין שתי התערובות בתנועות קיפול עד לאיחוד התערובות. הדבר יגרום לעוגה לצאת אוורירית יותר. אני אישית ממליצה לחלק את כמות הסוכר באופן כזה שרוב הסוכר יוקצף עם החלבונים וכמות קטנה יותר עם החלמונים ויתר החומרים (יחס של כשני שליש סוכר- חלבונים, שליש סוכר- חלמונים).
      בהצלחה ושבוע טוב :-)

  11. היוש
    לא היה לי מיץ תפוזים אז שמתי מים ומעכתי גם בננה והוספתי ובכל זאת יצא מושלם
    תודה רבה!
    מאאד אוהבת את האתר שלך!

  12. בס"ד

    קודם כל עוגה מהממת!! הכנתי וממש טעימה.
    רציתי רק לדעת-
    שמתי שוקולד צ'יפס וכולו שקע למטה.
    מדוע..?
    תודה רבה על המענה :)

    1. היי אורטל,
      שמחה שהעוגה יצאה טעימה :-)
      שוקולד צ'יפס בדר"כ שוקע במהלך האפיה. כדי למנוע ממנו לשקוע יש לקמח אותו ולהוסיף אותו לבלילה בסוף ולערבב ערבוב ממש קל.
      מומלץ גם להשאיר כשליש כמות לפיזור מעל לאחר שיצקת את הבלילה לתבנית.

    1. היי יעל,
      מיץ התפוזים מוסיף טעם אבל אם אין לך אפשר לשים חלב או לערבב 2 כפות מיץ לימון עם כוס מים וכף גדושה סוכר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »