מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגה בגביעי גלידה

עוגה בגביעי גלידהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 27, 2015
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

מתכון מושלם ליום הולדת לילדים: עוגת שוקולד בגביעי גלידה

הילדים פשוט משתגעים על זה 🙂

עוגה בגביעי גלידה

יש שתי אפשרויות להכין את המילוי, האחת למלא בתערובת עוגה ולאפות בתנור. השניה- למלא את הגביע בתערובת כדורי שוקולד, ללא אפיה.

גביע במילוי עוגת שוקולד רכה ועסיסית (עם אפיה):

18-20 גביעי גלידה עם תחתית שטוחה

חומרים למילוי עוגה (18-20 יחידות):

2 ביצים גדולות (או 3 ביצים קטנות)

3/4 כוס (150 ג') סוכר

3/4 כוס (150 ג') שמן

כוס (240 מ"ל) מים חמים

2 כוסות (280 ג') קמח רגיל

2/3 כוס (90 ג') אבקת שוקולית

שקית (10 ג') אבקת אפיה

אופן ההכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים עם כף/מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן ומים חמים ומערבבים. מערבבים בנפרד את הקמח, השוקולית ואבקת האפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לתערובת אחידה. מסדרים את הגביעים על תבנית ובעזרת מצקת יוצקים את התערובת בגובה של 3/4 מהגביע (מומלץ לעבוד מהר כדי שהגביעים לא יתרככו מהתערובת הרטובה).

-מכניסים לתנור (עם התבנית) ואופים במשך כ-25 דקות (מומלץ לבדוק עם קיסם. הוא אמור לצאת עם פירורים לחים אבל לא נוזל רטוב). מוציאים מהתנור ומצננים מעט בחוץ.

עוגה בגביעי גלידה

גביע במילוי תערובת כדורי שוקולד (ללא אפיה):

10-12 גביעי גלידה עם תחתית שטוחה

חומרים למילוי כדורי שוקולד  (10-12 יחידות):

500 גרם ביסקוויטים מסוג "פתי בר" מפוררים גס

2/3  כוס סוכר

80 גרם חמאה/ מחמאה

4 כפות גדושות אבקת קקאו

מים חמים (בין 3/4 לכוס)

אופן ההכנה:

-שמים בקערה גדולה סוכר, חמאה חתוכה לקוביות, קקאו ומים חמים ומחממים כ-10 שניות במיקרוגל. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה.

-מוסיפים לקערה את פירורי הביסקוויטים ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה.

-בעזרת כף ממלאים כל גביע בתערובת ומניחים בצד.

כדורי שוקולד בגביעי גלידה

 

ציפוי שוקולד:

חומרים:

חצי כוס שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (120 מ"ל)

80 גרם שוקולד מריר

לקישוט: סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים וכו'

אופן ההכנה:

-שמים בקערה את קוביות השוקולד עם השמנת וממיסים במיקרוגל. מוציאים ומערבבים לבלילה חלקה.

-טובלים כל גביע בתערובת השוקולד ומניחים בצד. מפזרים סוכריות מעל.

עוגה בגביעי גלידה

 הערות:

*יש לשמור את הגביעים המוכנים בטמפ' החדר בתוך קופסה או תבנית עמוקה סגורה (לא מומלץ להכניס למקרר שאז הפריכות של הגביעים נפגעת).

*ניתן להכפיל כמויות בהתאם לכמות הנדרשת.

*הגביעים עצמם מאבדים את פריכותם יום למחרת, לכן מומלץ להכין אותם ביום ההגשה. במקרה והגביעים נעשים רכים, חממו את התנור מראש ל200 מעלות והניחו את רשת התנור על המדף התחתון ביותר של התנור. לאחר שהתנור חם מאוד, הניחו בזהירות את הגביעים המוכנים על הרשת ואפו 2 דקות בדיוק ואז הוציאו מהתנור (אין לאפות יותר מ2 דקות, שאז העוגה שבתוך הגביע עלולה להתייבש).

ועוד משהו אחרון:  לא משנה אם הגביע פריך, לא פריך, רך מידי – את הילדים זה לא ממש מעניין והם נהנים מאכילת הגביעים בכל מקרה 🙂

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

79 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי
    מעוניינת להכין כזו עוגה, חייבת להכין יום לפני האם הגביעים ישארו טריים ? מפחדת שלא
    תודה

    1. היי חגית,
      אפשר לאפות יום לפני ולשמור מחוץ למקרר בקופסה סגורה או תבנית עמוקה שמכסים אותה בנייר כסף. אם את אופה, יש להניח לעוגות להתקרר לגמרי לפני שמכניסים לקופסה או מכסים בנייר כסף.
      יום למחרת מומלץ להוציא את רשת התנור ולהניח עליה את הגביעים. לחמם את התנור 7 דקות לפני ל-200 מעלות (שיהיה חם) ואז להכניס בעדינות את הרשת עם הגביעים לתנור החם ל-2 דקות ולהוציא.

  2. היי אפרת,
    האם מתאים להוסיף קצפת על בלילת כדורי השוקולד או לא יצא מוצלח? (רוצה להוסיף קצפת בצבעים)
    תודה רבה רבה

  3. היי,
    באיזה כוסות מדידה מדובר? אני מדברת על כוס קמח כוס מים וכו'
    יש לי כוס חד פעמי קר וחם יעזור?תודה רבה רבה!

    1. אין לי כזו את יודעת להגיד אולי כמה זה בכוס חד פעמי שתיה חמה?
      תודה רב על המענה המהיר!

    2. כל עוד נשמר היחס אין בעיה. פשוט תכיני בכוס חד פעמית לשתיה חמה ותשתמשי בה לכל החומרים – סוכר, שמן, קמח וכו'.

  4. היי אפרת, אם לא מצאתי גביעי גלידה שטוחים, מה אפשר לעשות במקום כי ממש אהבתי את המתכון ואני רוצה אותו ליום הולדת חלאקה של בני..תודה רבה ויום נפלא

    1. היי חן,
      בדר"כ ניתן למצוא גביעים שטוחים בסופרים. איפה ניסית לחפש?
      אין בעיה להכין גם עם הגביעים השפיצים, אם תמצאי פתרון יצירתי איך להעמיד אותם 🙂

    2. חיפשתי בשלושה סופרים….
      השאלה היא איך להעמיד אותם בתנור….
      יש לך רעיון אחר ליום הולדת 3?אני עושה כדורי רפאלו ואולי קרם שניט אישיים…ורציתי גם עוגה מגניבה, תודה רבה..חן

  5. היי אפשרת בוקר טוב ושבוע מעולה,
    אני רוצה את הגביעים ליום שישי בערב זה אפשרי להכין בחמישי בוקר? ( את העוגה האפויה)

    1. היי חן,
      אפשר. סביר להניח שהגביעים יאבדו את פריכותם לכן מומלץ לחמם אותם בתנור כ-2 דקות. יש הערה לגבי זה בתחתית המתכון.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי קסם,
      במתכון הראשון אני מניחה שאפשר להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח כרגיל או תמי.
      במתכון השני אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן.
      שבוע נפלא 🙂

  6. ערב טוב 🙂
    יש לבן שלי יום הולדת בגן ביום שישי. אני רוצה להכין את העוגה בצורת אפייה ביום חמישי בערב.עד כמה זה נורא אם אני לא אחמם בבוקר את הגביעים? נכון זה ילדים אבל עדיין לא בא לי שזה יהיה ממש יבש …

    1. היי מורן,
      יום למחרת הגביעים מעט מתייבשים. עדיין אפשר לאכול אותם, הם פשוט קצת פחות פריכים.
      אם תהיה לך אפשרות לחמם אותם בבוקר אז עדיף, אם לא, אז זה לא מאוד נורא.
      המון מזל טוב 🙂

  7. שלום
    הגביעי גלידה לא נשרפים באפיה?
    והאם אפשר להכין את העוגת שוקולד טבעונית שלך בתוך הגביעים ולאפות?פשוט זה הפך להיות המתכון הקבוע והמוצלח שלי לעוגת שוקולד!

    1. היי שרונה,
      הגביעים אינם נשרפים באפיה.
      לגבי עוגת השוקולד הטבעונית לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.

  8. היי אפרת
    היום יש יום הולדת של בני בערב ואני הולכת על הגרסה ללא אפייה בסוף. הכנתי את תערבות כדורי השוקולד אתמול. לגבי שלב הציפוי אני יכולה להכין אותו עכשיו ולצפות את הגביעים או עדיף מאוחר יותר?
    תודה מראש

    1. היי אנואר,
      את יכולה להכין את הציפוי עכשיו אם נוח לך יותר.
      שיהיה המון מזל טוב 🙂

  9. שלום אפרת
    אני מעוניינת להכין את הגביעים עם האפייה. אני יכולה להכין את הבלילה של העוגה יום לפני ולשמור במקרר ?

    1. היי אנואר,
      רצוי שלא מאחר והאפקט של אבקת האפיה יפגע והעוגות יתפחו פחות.

    2. תודה על התשובה. במידה ואני עושה תערובת כדורי השוקולד המתכון ללא אפייה, יכולה להכין את התערובת יום לפני או שגם עדיף שלא?

    1. היי נטע,
      האמת ששניהם טעימים. יותר קל ופשוט להכין את התערובת ללא אפיה.

  10. אם אני עושה בתוך הגביע מילוי של עוגה,
    איך נהיה הגובה שמחוץ לגביע?
    כאשר עושים את המילוי של העוגיות אני יכולה בעצמי לעשות סיומת עם הגבהה כמו בגלידה,
    אבל איך עושים עם עוגה?
    או שזה טופח לבד ועולה מעל לסוף הגביע?

    1. היי חדוי,
      העוגה פשוט תופחת במהלך האפיה ואז נוצרת הגבעה הזאת.
      אם רוצים גבעה יפה יש למלא את הגביע בבלילה כ1 ס"מ לפני הסוף.
      יום מקסים 🙂

  11. יצא מצוין! עשיתי ליום הולדת חמש של הבן שלי. כולם ממש התלהבו.ד"א, יצאו לי 24 גביעים מהכמות הבסיסית.

  12. היי 🙂
    שתי שאלות בבקשה :
    1. האם אפשר להכין בטוסטר אובן ?
    גביעי הגלידה לא ישרפו?
    2. האם אפשר להשתמש במיץ תפוזים במקום המים ?
    תודה רבה ויום נפלא 🙂

    1. היי קסם,
      אפשר להכין בטוסטר אובן רק חשוב להכיר לפני את הטוסטר כדי לדעת על איזה טמפ' לשים וזמן אפיה (כי זה משתנה בין טוסטר אחד לשני).
      אפשר לשים מיץ תפוזים במקום מים.
      יום מקסים 🙂

  13. הייי….
    אני רוצה להכין עוגת תפוזים, מתאים בתוך הגביע גלידה?
    אם כן, איזו עוגה מתאימה.

    תודה רבה.

  14. הי אפרת, ראיתי שרשמת בתגובות מתכון ל5-6 יחידות גביעי גלידה אבל כעוגת וניל…אני אשמח מאוד גם למתכון ל5-6 יחידות אבל כעוגת שוקולד זה אפשרי?
    תודה רבה לך ושבת שלום.

    1. היי שירן,
      כמות ל5-6 יחידות:
      חצי בלילה של ביצה גדולה
      רבע כוס סוכר
      רבע כוס שמן
      רבע מים חמים
      חצי כוס קמח רגיל
      חצי כפית אבקת אפיה
      2 כפות אבקת שוקולית
      שבת שלום 🙂

  15. הי אפרת,הייתי מאוד רוצה להכין אך חוששת שהכמות גדולה מידי בשבילי,האם ניתן להכין בכמות יותר קטנה משהו כמו 5-6 גביעי גלידה?ומה אפשר להוסיף/להוריד בשביל שזו תיהיה עוגת וניל ולא שוקולד?
    אני ממש אשמח לעזרתך תודה רבה!

    1. היי בתיה,
      כמויות לעוגת וניל (5-6 יחידות):
      1 ביצה
      שליש כוס סוכר
      50 גרם חמאה מומסת או רבע כוס שמן
      שליש כוס חלב (לפרווה אפשר להשתמש בחלב סויה או מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה)
      כפית תמצית וניל
      3/4 כוס קמח תופח (או 3/4 כוס קמח תופח מעורבב עם 3/4 כפית אבקת אפיה)
      כף קוקוס (מומלץ אבל לא חובה)
      *אם העוגה היא וניל מומלץ להכין ציפוי משוקולד לבן ולהמיס 50 גרם שוקולד לבן + כף וחצי חלב.
      בהצלחה 🙂

    1. היי רוני ואליה,
      המתכון הוא פרווה אם משתמשים בקצפת צמחית להכנת הציפוי במקום שמנת מתוקה. אם אתם מכינים את הגרסה ללא אפיה יש להשתמש במחמאה או מרגרינה במקום חמאה.
      עדיף להכין את זה באותו יום שמגישים כי יום למחרת הגביעים נעשים פחות פריכים.
      אם אתם מכינים את הגרסה ללא אפיה אפשר להכין את התערובת כבר היום ולשמור במקרר ומחר למלא בגביעים ולצפות בשוקולד.
      בהצלחה 😉

  16. אפשר היום להכין את המתכון הזה ויום למחרת לאכול את זה בערב???וזה פרווה או חלבי???
    רוצים כבר לנסות להכין את זה!!!

  17. הבת שלי שבוע הבא אמא של שבת. זאת השבת האחרונה בגן והייתי רוצה לשמוע איזה מתכון יוצא טעים יותר לילדים בגיל 3 עם האפייה או בלי

    1. היי שירי,
      האמת ששני המתכונים מתאימים לגיל של הילדים ואת שניהם הם יאהבו כך שתכיני מה שנוח וקל לך יותר 🙂

    2. האם ניתן להכין בחמישי בערב ולשמור עד שישי בבוקר או שזה לא יצא טוב? אם כן איפה לשמור במקרר?

    3. היי שירי,
      אפשר לאפות יום לפני ולשמור מחוץ למקרר בקופסה סגורה או תבנית עמוקה שמכסים אותה בנייר כסף. אם את אופה, יש להניח לעוגות להתקרר לגמרי לפני שמכניסים לקופסה או מכסים בנייר כסף.
      יום למחרת (שישי) מומלץ להוציא את רשת התנור ולהניח עליה את הגביעים. לחמם את התנור 7 דקות לפני ל-200 מעלות (שיהיה חם) ואז להכניס בעדינות את הרשת עם הגביעים לתנור החם ל-2 דקות ולהוציא.

    4. היי שירי,
      אפשר לאפות יום לפני ולשמור מחוץ למקרר בקופסה סגורה או תבנית עמוקה שמכסים אותה בנייר כסף. אם את אופה, יש להניח לעוגות להתקרר לגמרי לפני שמכניסים לקופסה או מכסים בנייר כסף.
      יום למחרת (שישי) מומלץ להוציא את רשת התנור ולהניח עליה את הגביעים. לחמם את התנור 7 דקות לפני ל-200 מעלות (שיהיה חם) ואז להכניס בעדינות את הרשת עם הגביעים לתנור החם ל-2 דקות ולהוציא.

    1. היי מורן,
      הגביעים יתייבשו עד מחר אבל את יכולה להכין היום ומחר בבוקר להכניס אותם לתנור מחומם מראש על 200 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד) ולהניח אותם על רשת התנור יותר קרוב לתחתית ולאפות 2 דקות בלבד. לאחר צינון קצר בחוץ, הם יהיו קצת יותר פריכים.
      בהצלחה 🙂

  18. ניסיתי אותם ויצא פצצה הילדים שלי טרפו את זה כמו לחמניות ואני יעשה את זה ליומולדת של הבן שלי יש לו עוד שבוע וחצי חברים שלו לא ישאירו למשפחה כלום חחחחחח המתכונים שלך פגז

  19. היי, קודם כל אני נורא אוהבת את המתכונים שלכם !
    דבר שני, אני רוצה להכין את זה ליום הולדת שנה של ביתי רציתי לדעת אם יש דרך לשדרג את זה שהבלילה תהיה ורודה אי משהו כזה…? תודה

    1. תודה ליאן, שמחה לשמוע 🙂
      הבלילה לא יכולה להיות ורודה כי היא כהה בגלל שזו עוגת שוקולד (קשה לצבוע אותה).
      אם את רוצה צבעים של ורוד את יכולה לקשט את העוגות בסוכריות ורודות. את יכולה לצפות את כל החלק העליון בסוכריות ואז זה יראה ורוד לגמרי.
      המון מזל טוב!

  20. היי
    יש מתכון מאוד פשוט להכנת עוגת שוקולד במיקרו בתוך ספל.
    ניסיתי להכין בכוסות ח"פ קטנות מקרטון ויצא ממש מעולה.
    האם לדעתך ניתן להכין במיקרו גם בגביעי הגלידה ? או שהמיקרו יהרוס / ישרוף את הגביע???
    תודה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר