מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת גבינה עם קרם גבינה

עוגת גבינה עם קרם גבינהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 6, 2019
Last modified:פברואר 7, 2019

Summary:

שילוב של עוגת גבינה אפויה עם קרם גבינה

עוגת גבינה עם קרם גבינה

תבנית עגולה 24

מצרכים:

תחתית:

כוס ורבע (175 ג') קמח לבן

כף (10 גרם) אבקת סוכר

חלמון ביצה

50 גרם חמאה מומסת

2 כפות (16 ג') שמן

עוגת גבינה אפויה:

3 ביצים

⅔ כוס (135 ג') סוכר

500 גרם גבינה לבנה

200 מ"ל שמנת חמוצה

כפית תמצית וניל

3 כפות (30 ג') קורנפלור

עוגת גבינה קרה:

מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

2 כפות גדושות (35 ג') סוכר

רבע כוס (60 מ"ל) חלב קר

2 כפות מלאות (24 ג')  אבקת אינסטנט פודינג וניל

250 גרם גבינה לבנה

לפיזור מעל (לא חובה): 25 גרם שוקולד מריר/חלב מגורד

אופן הכנה:

הכנת התחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את כל חומרי התחתית (קמח, אבקת סוכר, שמן, חמאה וחלמון) עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט פירורית. מעבירים לתבנית עגולה 24 משומנת ומהדקים בתחתית באופן שווה. אופים בתנור במשך 12 דקות ומוציאים (את התנור משאירים דולק).

הכנת עוגת גבינה: מקציפים בעזרת מיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כדקה (מהירות גבוהה). מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה ומערבבים (מהירות בינונית-נמוכה). מוסיפים תמצית וניל וקורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את התערובת מעל התחתית שאפינו. מכניסים את העוגה לתנור, מנמיכים ל-170 מעלות ואופים במשך 50 דקות.

הכנת קרם גבינה: בזמן שהעוגה בתנור, מקציפים בקערה: שמנת מתוקה עם סוכר במשך כחצי דקה. מוסיפים חלב, פודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה (מהירות גבוהה). מוסיפים גבינה לבנה ומערבבים בתנועות קיפול עד לאיחוד החומרים. שומרים את הקרם במקרר.

בתום 50 דקות אפיה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ' החדר.

לאחר שהעוגה התקררה, יוצקים מעל את קרם הגבינה. מפזרים מעל שוקולד מגורד. מכסים בנייר כסף ומעבירים למקרר.

הערה: העוגה משביחה ככל שהיא במקרר לכן מומלץ להכין אותה יום לפני ההגשה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

86 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה רבה על המתכונים המדהימים
    הכנתי את העוגה הזו כבר כמה פעמים והיא באמת טעימה
    וכשאחותי ביקשה עוגה לקשט ידעתי מיד מה להביא לה…
    מצרפת תמונה של העוגה אבל מקושטת 🙂

  2. הי אפרת, שאפו גדול על מתכון מושלם – גם קליל להכנה למי שלא מקצוען וגם התוצאה – עוגה טעימה ומרשימה.
    שני דברים לטעמי שאני אשנה בכנה הבאה –
    1. התחתית יצאה חסרת טעם ולכן החיבור שלה לשאר העוגה היה יותר טכני (ובהתאם הביקורות (: ), אני אנסה תחתית עוגיות לוטוס או פתיבר.
    2. הקרם העליון במתיקות מעודנת (שזה מעולה בד"כ), אני אנסה להוסיף יותר אבקת פודינג.

    אספר בפעם הבאה איך התוצאות.

    תודה רבה!!!

  3. היי, בטעות הוספתי את הגבינה של הקרם בשלב ההקצפה עם שמנת חלב וכו אז יצא רך לא נוזלי אבל פחות יציב. האם כדאי להקפיא קצת לפני? מגישה מחר

  4. חודש טוב
    האם אפשר להוסיף למלית העוגה שוקולד לבן מומס ? או לקרם?
    ואם כן כמה גרם?
    הכמות מתאימה גם לתבנית 22 שתצא יותר גבוהה או שאין צורך? ב24 עם הקרם זה מספיק גבוה ומרשים?
    תודה 🙂

    1. היי עדן,
      לדעתי כדאי להוסיף לקרם. בעוגה עצמה זה פחות מורגש. אפשר להמיס 75 גרם שוקולד לבן עם 2-3 כפות שמנת ולהוסיף לשמנת וליתר החומרים רק לאחר שתערובת השוקולד התקררה.
      בתבנית 22 העוגה תצא גבוהה יותר.

  5. ערב טוב לך,

    אפשר להקפיא קצפת של שמנת מתוקה (עם אבקת סוכר ווניל)?

    איך מפשירים ומשתמשים?

    תודה רבה ושבת שלום!

    1. קצפת מוכנה (מוקצפת) את מתכוונת? אם כן, אפשר לשמור בקערה ולעטוף את הקערה היטב.
      הפשרה במקרר. לאחר מכן אפשר להשתמש בזה רגיל למילוי או ציפוי עוגה.
      שבת שלום 🌸

    2. אפשר להקפיא בתוך קערה עטופה היטב בניילון נצמד (או בתוך קופסה אטומה) ואח"כ להעביר להפשרה במקרר, לא בחוץ.
      אם את שומרת במקרר זה יכול להשמר 3-4 ימים.

  6. בס"ד
    סליחה על הננו אבל איני רואה את התשובה שלך – האם יתכן ש300ג' חמאה וכד' שווה ל60 כפות שמן קוקוס ומס?! (לפי טבלת המרת המידות שפרסמת ).
    תודה רבה ושבת שלום!

    1. סורי ראיתי עכשיו. מקווה שראית בתגובות שאפשר להמיר בגבינה לבנה.

  7. היי אפרת.
    העוגה נראית לי מאד ואני רוצה להכין אותה לכבוד שבת.
    רציתי לשאול, היכן להניח את התבנית – בתחתית התנור או במדף האמצעי?
    אודה לתשובה

    1. היי דיקלה,
      אפשר לעשות תחתית מ150 גרם ביסקוויטים מפוררים דק ו100 גרם חמאה מומסת. אין צורך לאפות את התחתית. זאת אומרת שאת מתחילה ישר מהשלב של הכנת עוגת גבינה ( יש לחמם תנור מראש ל170 מעלות).

  8. היי אפרת
    אין לי מיקסר האם אפשר להכין בלי מיקסר?

    מה מתאים במקום שמנת מתוקה משהו יותר בריא כמה שאפשר?

    ובמקום אינסטנט פודינג וניל מה אפשר משהו יותר בריא כמה שניתן?
    מה אפשר במקום חמאה ?
    תודה רבה .

    1. היי עינת,
      בעייתי להכין בלי מיקסר (במיוחד את הקרם).
      השמנת המתוקה היא הבסיס לקרם והפודינג תורם להסמכת הקרם (וגם לטעם). אולי אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום השמנת אבל כדי להקציף קרם קוקוס בצורה מוצלחת יש לשים אותו במקרר כל הלילה ולהקציף רק את החלק הלבן הסמיך. את הנוזל המימי יותר יש לשפוך. במקום פודינג אפשר לשים חצי כפית תמצית וניל.
      במקום חמאה אפשר להכין את התחתית עם שמן בלבד ולשים בין רבע לשליש כוס.

    1. היי ויקה,
      זה לא נורא, את גם ככה מכסה את זה בקרם גבינה.

  9. שלום אפרת,
    רציתי להודות לך מעומק ליבי על מתכונים נפלאים כל פעם מחדש.
    אני גרה בארה"ב והאתר שלך מציל אותי!
    תודה תודה תודה💜

    1. אפשר להכין את התחתית עם שמן בלבד ולשים בין רבע לשליש כוס.

    1. העוגה הזאת תופחת באפיה ואח"כ קצת יורדת. זה בגלל שמקציפים אותה עם מיקסר. בסופו של דבר היא יוצאת די באותו גובה של עוגת הגבינה האפויה.

    1. כן כדאי. לדעתי כוס וחצי קמח אמור להספיק. תגדילי גם את יתר הכמויות: 2 כפות אבקת סוכר, חלמון ביצה, 50 גרם חמאה מומסת ו 3-4 כפות שמן.
      את גם יכולה להכין את הבצק שאת תמיד מכינה ובכמות שאת בדר"כ מכינה לתבנית כזאת.

  10. הי!

    לא רוצה שמנת, אפשר לשים מהפירורים על העוגה?

    טעם המלית הוא כמו המלית של "עוגת גבינה אפויה" שלך?

    תודה!

    1. אפשר אבל אולי כדאי להגדיל את הכמויות כדי שהעוגה לא תצא נמוכה.
      4 ביצים
      כוס סוכר
      750 גרם גבינה לבנה
      300 מ"ל שמנת חמוצה
      כפית תמצית וניל
      4.5 כפות קורנפלור
      הטעם מזכיר את עוגת הגבינה האפויה.

  11. הי אפרת. אפיתי והעוגה חוסלה. טעימה מאוד וקלת הכנה.
    הוספתי גרד לימון לבלילה ומעל הקצפת עיטרתי בתותים חתוכים לפני ההגשה.
    שאלה קטנה לי לגבי התחתית, האם ניתן לוותר על השמן ולהסתפק ב50 גר. חמאה או להוסיף חמאה במקום השמן.
    תודה.

  12. היי אפרת 🙂
    הכנתי את העוגה לכבוד שבת אצל חמותי והיא הייתה פשוט מרשימה וטעימה מאוווווד כולם החמיאו לי!!!
    אז מי שעוד לא הכין, רוצו להכין לא תצטערו 😉
    תודה על מתכונים ברורים ובעיקר תודה שתמיד אפשר לסמוך עלייך על מתכונים מוצלחים וטעימים.
    שבוע מוצלח לכולם

    1. כמויות לתבנית 26:
      תחתית – אותן כמויות.
      עוגת גבינה אפויה:
      4 ביצים
      כוס סוכר
      750 גרם גבינה לבנה
      300 מ"ל שמנת חמוצה
      כפית תמצית וניל
      4.5 כפות קורנפלור
      עוגת גבינה קרה:
      מיכל וחצי שמנת מתוקה (375 מ"ל)
      3 כפות גדושות סוכר
      שליש כוס חלב קר
      3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
      375 גרם גבינה לבנה
      לפיזור מעל (לא חובה): 30 גרם שוקולד מריר/חלב מגורד

  13. היי העוגה נראית טעימה.
    אני שוקלת את המצרכים באפיה. אשמח שתפרטי כמה סוכר וקמח שמת בגרמים.
    עדיף תמיד לציין כמויות מדויקות זה רק יתרום להצלחת המתכון.
    תודה

    1. ראשית, תודה שהוספת את המידות המדויקות לעוגה. הכנת העוגה הצריכה קצת עבודה אבל שווה כל ביס. טעים מאוד.

  14. שלום אפרת

    התחלתי להכין את העוגה ופתאום גיליתי שאין לי ביצים.
    את התערובת האפויה הכנסתי לתנור בלי 3 ביצים.
    מה יכול לקרות?

    תודה רבה
    גלית

    1. היי גלית,
      הביצים מוסיפות נפח, אווריריות, צבע וטעם לעוגה. הן גם מרככות את המרקם ומאחדות את החומרים.
      בכל מקרה, אני חושבת שאפשר להכין את העוגה גם בלי ביצים.
      אשמח לעדכון איך יצא.

  15. היי אפרץ, נראה מתכון מעולה!
    האם ניתן להחליף את הקורנפלור בקמח? האם יהיה הבדל במרקם?
    תודה רבה!

  16. בוקר אור!

    מפתה להכין!

    כנראה אצטרך לחכות עם זה לשבת הבאה.

    מניחה שאין תחליף לשמנת המתוקה?!

    העוגה נשמרת פחות זמן בגלל הציפוי הלא אפוי?

    אפשר להקפיא?

    תהיה טעימה גם עם ציפוי אחר?

    הרבה תודה!

    1. בוקר טוב דבי,
      לא כדאי להכין את הקרם בלי שמנת מתוקה כי אז הוא לא יהיה יציב.
      העוגה נשמרת כ-5 ימים במקרר.
      לדעתי אפשר להקפיא.
      היא תהיה טעימה גם עם ציפוי אחר אבל אני כן ממליצה לך לנסות עם הקרם. השילוב טעים ומעניין.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר