מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

ספינג

ספינגFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: ספינג

Rating:
5
On דצמבר 14, 2014
Last modified:אוגוסט 15, 2018

Summary:

ספינג' מהיר עם התפחה אחת של חצי שעה

ספינג

מצרכים (7-8 יחידות):

1.5 כוסות קמח לבן (210 גרם)

1/3 (שליש) כף שמרים יבשים (4 גרם)

2 כפות גדושות סוכר

קורט מלח

2/3 (שני שליש) כוס מים פושרים (160 מ"ל)

*סוכר לציפוי

אופן הכנה:

-מערבבים היטב בקערה את הקמח עם השמרים.

-מערבבים (מומלץ במיקסר ידני) את הקמח עם המים והסוכר במשך 2-3 דקות. בסוף מוסיפים את המלח ומערבבים עוד כדקה (מתקבל בצק דביק).

-מכסים במגבת ומתפיחים (עדיף במקום חמים) במשך כ30 דקות עד שעה.

-מחממים סיר עם שמן עמוק. בעזרת ידיים רטובות (אחרת הבצק נדבק לידיים!) לוקחים חתיכת בצק ויוצרים טבעת (מגלגלים לכדור, עושים באמצע חור ומותחים/פותחים את המסביב). מניחים בזהירות בשמן החם ומטגנים על אש בינונית 1-2 דקות מכל צד, עד להזהבה.

-טובלים בסוכר משני הצדדים ומגישים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

221 תגובות

הוסף תגובה
  1. ממש אהבתי! מרב שנאכל הכנתי פי שלוש! כל הכבוד לך!!! 👏👏👏
    אשמח לנסות עוד מתכונים שלך!

  2. הי, תודה על המתכון.
    הוספתי עוד שליש כוס מים פושרים כדי שהבצק לא יצא קשה מדי. התפחתי חצי שעה. והכנתי עם ידיים רטובות.
    יצא מעולה ונטרף במהרה.
    שמחה שנתת מתכון גם לכמות קטנה.

    1. היי יוליה,
      הכנת את הכמויות במתכון בדיוק כמו שרשום? ערבבת עם מיקסר? כמה זמן התפחת?

    1. היי אורית, כמויות לקילו:
      קילו קמח (כ-7 כוסות)
      כף וחצי שמרים יבשים
      2/3 כוס סוכר
      רבע כפית מלח
      3 כוסות מים פושרים
      הבצק הזה אמור לצאת רך ודביק. אם הוא יוצא מוצק יש להוסיף עוד מים.
      אפשר לערבב עם וו גיטרה במהירות נמוכה בהתחלה ואחרי 2 דקות עוברים למהירות בינונית וממשיכים עוד 2-3 דקות.
      ממליצה להתפיח כמה שעות טובות בגלל הכמות הגדולה.

  3. הכנתי את הספינג' אתמול. היה נראה מושלם, אבל הם יצאו דחוסים, כמו לחם, ולא אוריריים כמו שציפיתתי שיהיו. למה זה קרה?

    1. היי,
      אפשר להכין מקמח שמרים ולוותר על השמרים. אם סירופ הסוכר מורכב מסוכר ומים אפשר אבל יהיה צורך לשים פחות מים.

  4. קודם כל תודה רבה על המתכונים!!! דבר שני אם אני רוצה להכין את זה מהבוקר יש אפשרות כזאת? בשביל הערב…

    1. שבוע טוב 🙂
      זה בסדר, הבצק לא אמור לתפוח באופן משמעותי. אם הכנת את הכמות שבמתכון והתפחת כשעה זה מספיק.

    1. היי דני,
      הכנת את הכמות שבמתכון או כמות גדולה יותר?
      איך יצא המרקם של הבצק?
      כמה זמן התפחת את הבצק?

        1. הבצק יצא רך ודביק?
          בגלל שזו כמות גדולה ובגלל שאנחנו לא בקיץ אני ממליצה שתניח לתערובת לתפוח יותר זמן. לדעתי זה יכול לשפר את המרקם הדחוס לאוורירי יותר.

          1. אז לדעתי זה קשור בתפיחה לא מספיקה (בגלל הכמות הגדולה). אם נשאר לך בצק כדאי לתת לו להמשיך לתפוח, אם לא, תדע לפעם הבאה.
            חנוכה שמח ושבת שלום 🙂

  5. הכנתי הכל אותו דבר ויצא לי גרוע מבחוץ זה היה נראה טוב ומבפנים זה היה עדין בצק למה? תודה מראש

    1. כנראה שהשמן היה חם מידי ולכן מבחוץ זה היה מוכן מהר מידי בעוד שמבפנים זה לא הספיק להיות מוכן.

  6. אפשר להכין ולהשאיר במקרר

    אני מכינה בבוקר את הבצק כמות של חצי ק"ג – 1 ק"ג כי זה נחטף
    והבצק מחכה לי עד שאני חוזרת מהעבודה ומכינה לפני הדלקת נרות החנוכה
    אם נשאר בצק – לא נורא הוא ימתין במקרר עד לפעם הבאה

  7. האם יש אפשרות להכין את הבצק בערב ולטגן בבוקר? היכן/איך לשמור את הבצק?
    ולטגן בערב עבור יום המחרת?
    תודה.

    1. היי דבורה,
      אפשר להכין את הבצק יום לפני, לשמור במקרר בתוך בקערה עטופה בניילון נצמד. למחרת לטגן.
      עדיף לטגן באותו יום שמגישים.
      השימוש הוא בכוס של 240 מ"ל.

    2. אפשר להכין ולהשאיר במקרר

      אני מכינה בבוקר את הבצק כמות של חצי ק"ג – 1 ק"ג כי זה נחטף
      והבצק מחכה לי עד שאני חוזרת מהעבודה ומכינה לפני הדלקת נרות החנוכה
      אם נשאר בצק – לא נורא הוא ימתין במקרר עד לפעם הבאה

    1. היי דני,
      שליש כף שמרים = 4 גרם.
      כף וחצי שמרים = 16 גרם.
      כמויות לחצי קילו:
      500 גרם קמח לבן
      9 גרם שמרים יבשים
      75 גרם סוכר
      2 גרם מלח
      370 מ"ל מים פושרים (מומלץ להוסיף בהדרגה ולפי הצורך)

    1. היי רחל,
      אני חושבת שכן ולדעתי עדיף קמח כוסמין מלא.
      אם את משתמשת בכוסמין מלא אז כדאי להפחית את כמות המים לחצי כוס.

    1. היי סיון,
      אלה הכמויות הכפולות:
      3 כוסות קמח לבן
      שני שליש כף שמרים יבשים
      4 כפות גדושות סוכר
      קורט מלח
      כוס ושליש מים פושרים
      *סוכר לציפוי

  8. היי,
    חייבת להגיד שאני מכורה לאתר שלך. יישר כח!!!
    אני מסתכלת הרבה על מתכונים וראיתי שיש כאלה שמוסיפים אלכוהול לבצק כדי שהוא לא יספוג הרבה שמן או כדי שהספינג' יצא יותר אוורירי. המתכון שלך מושלם אבל היית ממליצה להוסיף? (ולו רק כדי להיפטר מכמה קלוריות :))

  9. מתכון מעולה. פשוט, מהיר וקל.
    לשתי בידיים והוספתי עוד קצת מים והבצק יצא מושלם- רך ודביק.הנחתי לתפיחה בתנור 40 מעלות כ-40 דקות.
    תודה רבה 🙂

  10. חג שמח
    יש לי בבית 2 קוביות שמרים טריים ושקית של שמרים טריים גרגרים…מה עדיף להשתמש ומה הכמות? תודה רבה

  11. היי אפרת,
    רוצה להכין עם קילו קמח ואם אפשרי להביא מתכון בבקשה וגם רציתי לברר איך לערבב את הבצק עם וו גיטרה ואיך זה ניראה?באיזו מהירות וכמה זמן לערבב?המון תודות פשוט הכנתי פעם אחת בצק והוא יצא לי ממש קשה ומאז אני פוחדת להכין ורוצה שוב פעם לנסות:)
    תודה רבה על המתכונים.

    1. היי קרינה,
      כמויות לקילו קמח:
      קילו קמח (כ-7 כוסות)
      כף וחצי שמרים יבשים
      2/3 כוס סוכר
      רבע כפית מלח
      3 כוסות מים פושרים
      הבצק הזה אמור לצאת רך ודביק. אם הוא יוצא מוצק יש להוסיף עוד מים.
      אפשר לערבב עם וו גיטרה במהירות נמוכה בהתחלה ואחרי 2 דקות עוברים למהירות בינונית וממשיכים עוד 2-3 דקות.
      בהצלחה 🙂

  12. הי ,
    אני כרגע מכינה את הספינג'ים . הלכתי עפי ההוראות .. שמתי רק 2 כוסות מים וכבר זה ניהיה נוזלי כמו בלילה של פאנקייק.
    האם זה בסדר שהוספתי עוד כמו 2 כוסות קמח?

    1. היי הודיה,
      הכוונה לשני שליש מים 😐
      זה בסדר שהוספת עוד 2 כוסות קמח אבל תוסיפי גם חצי כפית שמרים בנוסף.

  13. אפרת
    דחוף אני באמצע ההכנה של הבצק
    לאחר שערבבתי עם מערבל ידני הבצק יחסית נוזלי
    מה לעשות?

    1. היי מיכל,
      הבצק אמור להיות פחות סמיך מבצק רגיל. הוא אמור לצאת רך ודביק אבל שעדיין ניתן לעשות ממנו צורה בעזרת ידיים רטובות. אם הוא נוזלי מידי תוסיפי עוד קצת קמח אבל לא הרבה.

  14. ואפילו שהיה מאוד קשה לעבוד עם הבצק הוא יצא מאוד טעים
    ובקשר לכרובית נסיתי לטגן והם התפרקו

  15. היי
    בקשר לספינג הכפלתי כמויות אז שמתי 320מ"ל מים זה נכון?
    ודיברתי על לביבות כרובית אפויות
    תודה

    1. נכון, 320 מ"ל.
      שמחה שהסתדרת בסוף ושיצא טעים.
      לגבי הלביבות, כנראה שהיתה חסרה ביצה. חשוב שהתערובת תהיה יציבה לפני שמטגנים אותן וזה אומר להוסיף ביצה ופירורי לחם בהתאם לצורך. טיגנת בשמן רגיל (לא שמן עמוק) נכון?

        1. היי דני,
          המתכון מתאים יותר לאפיה ולכן בהנחה ואופים בדר"כ אין צורך להוסיף יותר ממה שרשום.
          כשמטגנים לביבות אז צריך שהתערובת תהיה יותר יציבה מאשר כשאופים ולכן יש צורך להוסיף עוד חומרים כדי לייצב אותה.
          הטיגון של הלביבות הוא בשמן רגיל ולא עמוק.

    1. היי דני,
      הבצק לא צריך להיות מאוד נוזלי אלא קצת סמיך אבל דביק. אתה אמור להצליח להחזיק חתיכה מהבצק בידיים רטובות ויצור טבעת. אם הוא נוזלי מידי כדאי להוסיף עוד קצת קמח.
      לגבי הכרובית, אתה מדבר על לביבות כרובית וגזר? אם כן, לא טוחנים לפירה אלא לתערובת אחידה קצוצה דק-דק.

    1. היי אדוה,
      אפשר לשמור מחוץ למקרר עטוף בניילון נצמד.
      מומלץ לחמם קצת בתנור לפני ההגשה.
      חג שמח 🙂

  16. היי,
    אם אין לי מיקסר ידני אך יש לי מעבד מזון ובלנדר ידני.. אפשר ללוש את הבצק עם זה?

    1. היי אודליה,
      אפשר לערבב כמה דקות עם כף או מטרפה. אפשר להשתמש גם במעבד מזון (להרכיב להב של לישה ולא טחינה) אבל קחי בחשבון שהבצק הוא דביק.

  17. שבןע טוב, אם אני צריכה את הספינג' למחר בבוקר ואין לי אופציה להכין בבוקר.איך אפשר לשמור על הספינג' טרי במידה ואכין את זה היום?

  18. היי מאוד אוהבת את המתכונים שלך הם מצילי חיים
    במקום שמרים יבשים אני יכולה לשים שמרים טריים של שמרית הקוביה? אם כן איזו כמות?
    המון תודה אמבר

    1. היי אמבר,
      במקום שליש כף שמרים יבשים אפשר לשים 10 גרם שמרים טריים. אם קוביה היא 50 גרם זה יוצא 1/5 קוביה.
      יש לפורר את השמרים עם כף סוכר, להוסיף קצת מים ולהניח את זה לתסוס במשך כ-10 דקות ואז לערבב עם יתר החומרים. חשוב אח"כ להפחית את כמות הסוכר והמים שערבבת עם השמרים מהכמויות של המתכון עצמו.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

  19. היי
    קודם עדכון העוגת שיש,עוגת קוקוס,הפוטוסו ציפס, הכרובית,והדגים הכול יצא מעולה
    אני רוצה להכפיל כמות של הספינה
    ואפשר אחרי הטיגון לחתוך ולמלא בוטלה או ריבת חלב?
    תודה

    1. היי דני,
      שמחה שהכל יצא טעים.
      אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולמלא באיזה ממרח שתרצה (למרות שזה ממש טעים גם כמו שזה).
      חג שמח 🙂

  20. היי. מתכון פשוט ומובן להכנה. תודה רבה.
    ראיתי שאחת המגיבות סיפרה שהספינג שהכניסה לשמן לא צף. גם לי זה קרה למרות שהשמן התחמם היטב ונאלצתי בכל פעם לשחרר אותם מתחתית הסיר. לאחר פעולה זו הספינגים צפו.

    1. היי ציפי,
      אם השמן היה חם מספיק אז יכול להיות שזה קשור בסוג הסיר עצמו ולכן הם נדבקו לתחתית או שאולי לא היה להם מקום לצוף.
      חג שמח 🙂

  21. הי אפרת,אם אני בוחרת לעבוד עם הידיים לכמות של 7-8 יח ספינג כמה זמן ללוש את זה בערך?
    ועוד שאלה גן לכמות של קילו בצק יש להתפיח כחצי שעה במקום חמים או שצריך יותר?

    1. היי שירן,
      אני לא בטוחה שאפשר עם הידיים כי הבצק דביק. אפשר לערבב עם כף כמה דקות.
      גם לכמות של קילו יש להתפיח כחצי שעה במקום חמים.
      שבת שלום 🙂

  22. שלום 🙂
    מה הכמויות שצריך עבור 25 יחידות?
    והאם אפשר להשתמש בקמח רגיל בלי להשתמש בשמרים?
    תודה מראש

    1. היי קלודין,
      כמויות ל25 יחידות:
      6 כוסות קמח
      כף ושליש שמרים יבשים
      8 כפות סוכר
      קמצוץ מלח
      2+2/3 מים פושרים
      לא מומלץ לוותר על השמרים. זה לא ייצא אותו הדבר.

      1. תודה על התשובה 🙂
        האם אפשר להשתמש בקמח שמרים ? מבלי להוסיף את השמרים?
        במידה וכן הכמות של הקמח נשארת אותו דבר ?

        1. כן, אפשר להשתמש בקמח שמרים (ואז יש לוותר על השמרים). כמות הקמח אינה משתנה.
          יום מקסים 🙂

  23. מתכון ממש מוצלח ופשוט…
    הכנתי כבר פעמיים. תודה רבה.
    אגב-במקום להשתמש עם ידיים רטובות, קימחתי מעט. זה לא פגע בטעם או במרקם.

    1. היי,
      אבקת האפיה שבקמח התופח היא שונה משמרים לכן גם אם משתמשים בקמח תופח יש להוסיף שמרים.
      בכל מקרה, אם יש לך קמח לבן רגיל מומלץ להשתמש בו.
      יום נפלא 🙂

  24. היי
    אני חייבת לפתוח במילה טובה שמאז שהכרתי את האתר הוא ניהיה יד ימיני
    שאלה: שמעתי ששמים כף של משקה אלכוהולי כדי שלא יספג שמן
    את יודעת על זה משהו?
    בלנדר ידני זה בסדר?

    1. היי אושרת,
      ל20 יחידות יש להכין כמות משולשת:
      4.5 כוסות קמח
      כף שמרים יבשים
      6 כפות סוכר
      קמצוץ מלח
      2 כוסות מים (את המים מומלץ להוסיף בהדרגה ולפי הצורך).

      1. מעולהה ומדוייק!!
        לא מתחברת אבל הופתעתי לטובה מעצמי בזכות המתכון!!יצא מווושלם וכוולם אהבוו
        המוווןןןן תודדוותת

    1. היי,
      הבצק לא אמור לצאת נוזלי אלא רך ודביק. אולי שמת יותר מידי מים? נסי להוסיף 1-2 כפות קמח כדי להסמיך אותו.

        1. אם יהיה לך קשה להחזיק את הבצק בידיים רטובות אז תשתמשי בכף משומנת כדי לקחת חתיכות מהבצק ושימי בשמן החם (הצורה פחות חשובה, העיקר שייצא טעים 🙂 )

    1. היי אלינה,
      שופכים כמות של כחצי כוס סוכר לצלחת ומיד לאחר הטיגון טובלים כל יחידה בסוכר משני הצדדים. מה שנדבק- נדבק 🙂

    1. היי אורלי,
      כעקרון משתמשים בקמח רגיל כי יש במתכון שמרים שהם מתפיחים אבל אם יש לך רק קמח תופח תשתמשי בו.

    1. היי סימונה,
      במקרה הזה לא מומלץ לוותר על השמרים או להמיר אותם מאחר וזה ישנה את התוצאה.
      יום נפלא 🙂

  25. הבצק יצא בסדר דביק אבל שהנחתי בשמן זה שקע למטה ולא קרוב לצורה של ספינג',מה עשיתי לא בסדר?הוא לא אמור לצוף?

    1. היי יעל,
      זה נשמע כאילו השמן לא היה חם מספיק. חיממת את השמן כמו שצריך לפני ששמת את הבצק?

  26. היי מה שלומך?
    יש לי שאלה:בטעות למתכון הוספתי1/2כוס שמן התלבלתי כמה זה נורא והאם כדי לזרוק את הבצק?תודה מראש

  27. בוקר אור וחנוכה שמח!
    האם יספיק לחצי קילו קמח שליש שקית של שימרית?
    (אם לא קשה לך להתאים לי את שאר החומרים לכמות של חצי קילו קמח, אשמח)

    תודה רבה בכל מקרה!

    1. היי דבי,
      כמויות לחצי קילו קמח:
      500 גרם קמח
      25 גרם שמרים טריים (חצי קוביה) או 3/4 כף שמרים יבשים
      שליש כוס סוכר
      שליש כפית מלח
      כוס וחצי מים פושרים (תוסיפי בהדרגה)
      *אם את משתמשת בשקית גרגירים של שימרית עדיף להשתמש בחצי שקית (25 גרם).
      חנוכה שמח ושבוע מבורך!

        1. כוס זה 230-240 מ"ל. אני משתמשת בכוס זכוכית רגילה סטנדרטית (עם הידית).
          אם זה מה שיש לך אז תכיני עם שליש שקית שמרית ותתפיחי לפחות כשעה.

    1. כן חיים, אפשר.
      אם זאת שקית גרגירי שמרים טריים- תשתמש באותו אופן.
      אם זאת קובית שמרים (50 גרם) צריך להשתמש ברבע קוביה (12.5 גרם) ולפורר אותה בעזרת מזלג או כף בקערית עם כפית גדושה סוכר ורבע כוס מים פושרים, לערבב ולהניח בצד 10-15 דקות, עד שהתערובת תוססת. אח"כ להשתמש בזה רגיל למתכון ובמקום 2/3 מים לשים כחצי כוס מים פושרים (כי הוספת עוד מים לשמרים).
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  28. קודם כל חג שמח!!
    ובוקר טוב
    יש לי רק שמרים נמסים
    את יכולה להסביר לי איך עליי להתייחס למתכון
    האם זה בסדר?
    אשמח לתשובה מהירה

    1. היי אורלי,
      יש לך קובית שמרים טריים / שקית עם גרגירי שמרים טריים? או שרשום על זה שמרים נמסים ולא שומרים את זה במקרר? אם כן, תבדקי אם רשום על זה שמרים טריים או יבשים והאם מצוין על האריזה שצריך להמיס את זה עם מים לפני שימוש?

  29. שלום רב
    אני מעוניינת להכין את המתכון.
    יש לי רק קמח תופח…כיצד עלי להתייחס למתכון ?
    אשמח לתגובה מהירה
    חג חנוכה שמח 🙂

    1. היי יפעת,
      תכיני באותו אופן בדיוק. קחי בחשבון שהלביבות יתפחו יותר בגלל הקמח התופח 🙂
      חג חנוכה שמח!

        1. במתכונים עם שמרים צריך להשתמש בקמח רגיל מאחר והשמרים עצמם מתפיחים את הבצק.
          אבל אם אין לך קמח רגיל את יכולה להכין עם קמח תופח והם יתפחו יותר. לדעתי זה בסדר במקרה הזה 🙂

  30. הי כעת הבצק תפח אבל הבלילה ממש דביקה ולא ניתן כלל ליצור עיגול ובטח לא לעשות חור באמצע יש מצב להצלה? הטעם טעים אבל לא ניתן להכנה:(

    1. היי שרית,
      הבצק אמור להיות דביק אבל לא בצורה שאי אפשר לעבוד איתו בכלל. ניסית לעבוד עם ידיים רטובות? העיגולים לא צריכים להיות סמטריים. אם בכל זאת את לא מצליחה תוסיפי עוד קצת קמח לבצק כדי שיהיה פחות דביק.
      בהצלחה 😉

  31. חודש טוב! יש מצב שאת כותבת לי מתכון של קילו קמח? רוצה להכין עכשיו לכבוד רח כסליו… יש לי מיקסר ידני רק עם מקציפים של קצפת, עדיף ללוש ביד? תודה!

    1. היי רחלי,
      עדיף לערבב עם כף ואח"כ ללוש ביד.
      הכמות:
      1 ק"ג קמח
      50 גרם שמרים טריים/ כף וחצי שמרים יבשים
      חצי כוס סוכר
      שליש כפית מלח
      3 כוסות מים פושרים
      בהצלחה 😉

  32. שאלהה..
    הבצק בהתפחה הוא דביק אך לא מיימי זה בסדר?.
    כי מה שזכור לי ממתכונים אחרים הבצק אמור להיות דיי דליל.
    חדשה באתר המתכון הראשון שאני מנסה ממנו

      1. קודם כל חג שמחחח.
        יצא טעים בטרוף…החשק לספינג הרג אותי חחח.
        חיפשתי משהו זריז.
        ממש ממש טעים.
        בטוח אבקר פה לעיתים תכופות.
        תודהה

  33. אם אני גרה באזור קר והבית קר ,
    איך זה ישפיע על הבצק?
    וכמה זמן אני צריכה לחכות לתפיחה _בחיים לא הכנתי בצקים וכאלה אז אין לי שמץ_
    ממש תודה!על האתר הכי מפורט וטוב שיש!!

    1. היי ספיר,
      בסביבה קרה פשוט ייקח לבצק קצת יותר זמן לתפוח. אני ממליצה לכסות במגבת ולהניח לבצק לתפוח במשך כשעה וחצי וכמובן שאם יש בבית פינה שהיא חמימה יותר (נניח עם תנור חימום וכו'), מומלץ להניח שם את קערת הבצק.
      שמי לב שזה בסדר שהבצק יוצא דביק, אם מרטיבים את הידיים הבצק לא נדבק לידיים וניתן לעבוד איתו.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר