מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון ספגטי בולונז

מתכון ספגטי בולונזFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 20, 2014
Last modified:מאי 20, 2018

Summary:

מתכון ספגטי בולונז שמכינים בצ'יק צ'ק מבלי להתפשר על הטעם

ספגטי בולונז

מצרכים (6-7 מנות):

חבילת פסטה/מקרוני מוכן לפי הוראות ההכנה (500 גרם)

500 גרם בשר טחון

1 בצל בינוני קצוץ

800 גרם עגבניות מרוסקות בקופסת שימורים

3 כפות גדושות רסק עגבניות

5 שיני שום כתושות

1-2 כוסות מים רותחים

3/4 כוס עלי בזיליקום טריים חתוכים גס

תיבול: 1 כף סוכר חום, 1 כפית מלח, ופלפל שחור

אופן הכנה ספגטי בולונז:

-מטגנים בצל בסיר עם כף שמן עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים (אש בינונית) תוך כדי ערבוב כ-3 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו.

-שופכים לסיר את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, שום כתוש ומים רותחים (בין כוס ל-2 כוסות, לפי הסמיכות שאוהבים) ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 15 דקות (מיד פעם יש להרים את המכסה ולערבב). מוסיפים עלי בזיליקום ומבשלים כ-5 דקות נוספות.

-מעבירים את הספגטי המוכן לסיר עם הרוטב, מערבבים היטב ומגישים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

388 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום,

    אם יש לי רק 400 גרם עגבניות מרוסקות ועגבניה אחת
    מה עוד אני יכולה להוסיף במקום ה800 גרם?

    תודה

    1. היי יעל,
      שימי בסביבות כוס וחצי מים וכף רסק עגבניות (בנוסף ל-3 כפות גדושות).

  2. מאז שעשיתי בפעם הראשונה( לפני שנה פלוס) נהפכתי לאחראי בולונז במשפחה… יוצא פצצה.

  3. היי
    אשמח לדעת אם מוסיפים לסיר של הבצל והבשר את כל מרכיבי הרוטב או בשני סירים נפרדים?

    1. מוסיפים לסיר של הבשר את מרכיבי הרוטב. הכל נעשה בסיר אחד.

  4. ממליץ להשתמש בעגבניות מרוסקות בתוספת בצל וכפית וחציה של אריסה חריפה. מוסיף המון לטעם

    1. תשימי 3 כפות גדושות רסק עגבניות בנוסף לכמות שרשומה ויותר מים.

  5. הכנתי את המתכון ופשוט יצא מושלם!!!
    מומלץ להכין ספגטי חצי הכנה-אל דנטה כדי שלא יהיה עשוי מידי בערבוב עם הרוטב

  6. שלום
    אני מאוד אוהב את האתר ובתור אחד שנאלץ לבשל והרבה לא יודע הוא עושה חיים קלים וטעימים.
    אודה אם במתכונים תפרטי יותר לגבי נניח סוג שמן מומלץ זית ,קנולה וכו ואו איזה לא לשים וכו.

    1. היי עמית,
      אשתדל לפרט אבל בגדול תדע שבכל המתכונים רצוי להשתמש בשמן זית (למרות שגם קנולה מצוין) למעט מתכוני עוגות, עוגיות וקינוחים ששם כדאי להשתמש בשמן קנולה.

  7. שלום לאפרת !

    שאלה, אם אני לא מגיש מייד את הבולונז, האם עדיף רק לפני ההגשה לערבב עם הספגטי או עדיף בכל מקרה ?

    תודה.

    1. היי אברי,
      אפשר לערבב כבר עכשיו ואפשר לפני ההגשה, זה לא משנה.

    2. אם הכנתי הרוטב תחילה , ורק בסיום הכנת הרוטב הכנסתי הבשר טחון ועירבבתי הכל יחד,, ( היות והבשר טחון היה קפוא לפני).
      כמה זמן לבשל זאת יחד שאדע שהבשר הבשיל?

    3. לא הפשרת את הבשר לפני?
      לאחר 10 דקות מרגע שהוא מפשיר הוא אמור להתבשל.

  8. הי
    כמה עגבניות טריות צריך לגרד במקום להשתמש בקופסת שימורים
    ומבחינת התיבול האם עדיין להוסיף סוכר?

    1. אפשר לגרד 5 עגבניות טריות. עדיין כדאי להוסיף סוכר לאיזון החמיצות.

  9. תודה רבה !!!
    הבולונז יוצא נפלא .הכי חשוב שהוא מהיר הכנה ,מחומרים זמינים,וטעים מאוד.
    אני בדרך כלל מקפיאה באריזות קטנות ,והטעם לא משתנה.

    1. במקום עגבניות מרוסקות כדאי לגרד לפחות 2-3 עגבניות טריות ולהוסיף עוד 1-2 כפות רסק עגבניות (בנוסף ל-3 כפות גדושות שכבר רשומות במתכון).

    1. אם זה עלים אפשר לשים כרבע כוס. אם זה תבלין אורגנו אפשר לשים כחצי כפית.

  10. ב"ה

    תודה על האתר נפלא ועל התשובות שלך לכל שאלה. נעזרת הרבה.
    רציתי לשאול אם כשמרסקים את העגבניות (במקום קופסא של עגבניות מרוסקות),
    אפשר עם הקליפה או שצריך @ לקלף אותן?

    1. היי רעות,
      אני למשל לא מקלפת אבל יש כאלה שהקליפות מפריעות להם. אם אין לך בעיה שירגישו קצת קליפות ברוטב אז אין צורך לקלף.

  11. יש לי קציצות מוכנות מטוגנות האם אפשר להכין רוטב עגבניות ולפורר לתוכו את הקציצות?
    האם צריך לבשל את הרוטב יחד עם הקציצות?
    תודה

    1. במקום עגבניות מרוסקות משימורים אפשר לגרד 5 עגבניות טריות. בגלל שהן עגבניות טריות אני ממליצה לבשל את הרוטב קודם בפרד ואז להוסיף את הבשר.

    1. אפשר אבל עם בשר טחון התוצאה מוצלחת יותר. הוא גם יותר עסיסי.

    1. היי שני,
      תגרדי את שתי העגבניות שיש לך ותכיני לפי המתכון. אם הרוטב יוצא דליל מידי כדאי יהיה להסמיך אותו ע"י הוספת יותר רסק (2-4 כפות נוספות). תוסיפי בהדרגה ותטעמי.

  12. הכנתי עכשיו לחברים שבאו להתארח, פשוט טעים ברמות!!! הוספתי את השום יחד עם הבצל בהתחלה ולא בשלב שאת כתבת, טעים בטירוף!! ממליצה ללכת דווקא על מקרוני קונכיות ולא על הפסטה הקלאסית

  13. הכנתי עם הודו טחון ורק רסק עגבניות יצא מהממם הילדים אכלו בתאבון ולא נשאר כלום. תודה רבה

  14. היי. אני מאוד נהנת נהאתר הזה וקוצרת הרבה מחמאות. אז תודה רבה!! רציתי גם לשאול איך אני שומרת מתכונים במחברת המתכונים? כבר נרשמתי..

    1. היי 🙂
      בכל מתכון יש אפשרות "הוסף מתכון למחברת המתכונים" (בחלק העליון, מעל התמונה). כדי לשמור את המתכון יש ללחוץ על הלינק הזה.

  15. שלום אפרתי
    נתקעתי בלי רסק אם אני עושה עם עגבניות מרוסקות תרכיז זה בסדר? ואם כן כמה לשים

    1. היי שרון,
      אם יש לך תרכיז עגבניות זה כמו רסק.
      אם יש לך עגבניות מרוסקות אז אפשר להוסיף להן 3-4 כפות קטשופ.

  16. אפרת היקרה,
    עשינו ויצא מ-ד-ה-י-ם!!
    טעים מאד, לא כבד ו-משביעעע!
    יש לי שאלה: האם אוכל להדפיס כמה מהמתכונים שלך לחברה שאין לה גישה לאינטרנט?
    ושוב, תודה רבה

  17. תודה רבה על המענה המהיר.
    יכולה כבר לומר שהכנתי ויצא נפלא.
    הוספתי לתיבול כף פפריקה מתוקה וכף שטוחה אבקת מרק ו- 2 קוביות בזיליקום קפוא.
    תודה לך על שלל המתכונים הטעימים.

  18. הי אפרת
    אין לי בזיליקום טרי אבל יש לי קוביות בזיליקום קפואות של דורות.
    מכיוון שכן בא לי על הטעם של הבזיליקום האם אפשר להשתמש בקוביות במקום? ואם כן בכמה?
    תודה

    1. היי!
      אין לי בזיליקום טרי מייבש או קפוא כרגע ואין לי גם שום ירק אחר כרגע… יצא טעים בלי כלום?

  19. אתמול בערב חפשתי מתכון לבשר טחון וזה היה אחד מהאפשרויות. קצת חששתי כי בפעמים הקודמות שניסיתי להכין רוטב בולונז זה היה מסובך וגם הטעם לא היה משהו (לפעמים חמצמץ כזה). בסוף החלטתי שאנסה את המתכון הזה ויצא מושלם! מהר וקל להכנה וכמובן טעים מאד! אפילו הילדים המפונקים שלי התלהבו מאד! תודה רבה אפרת, תמשיכי להעלות מתכונים פשוטים ומוצלחים

  20. המתכון פשוט מעולה אין לי מילים!! פעם ראשונה שאני מגיבה, אבל אני משתמשת באתר כבר כמעט שלוש שנים, וניסיתי כמעט את כל המתכונים. אני רק בת 15 ובזכות האתר הזה אני ידועה בתור הבשלנית של המשפחה. מדהים!

  21. היי אפרת הרוטב יצא לי נוזלי יש מה לעשןת עם זה או שזה אבוד? עוד לא הכנתי את הפסטה

    1. היי שרון,
      אפשר לנסות להוסיף עוד קצת רסק עגבניות.

  22. היי, כמה עגבניות מרוסקות אני צריכה לרסק אם אני לא רוצה להשתמש בעגבניות משימורים? תודה!

    1. היי רוזי,
      אפשר לגרד בפומפיה או לרסק בבלנדר 5-6 עגבניות בינוניות. במקום סוכר חום אפשר לשים כף סילאן או כפית מלאה סוכר רגיל.

  23. היי אפרת
    ראיתי במסעדות וכו' שמוסיפים גם גזר.
    האם כדאי והאם זה לא ייצא מתוק מדי גם גזר וגם סוכר?

    תודה, שרון.

    1. היי שרון,
      נכון, אפשר להוסיף גזר מגורד או גזר חתוך לקוביות קטנטנות ואם כן, אפשר להפחית את כמות הסוכר לכפית.

  24. תודה אפרת

    יצא לי ממש טעים אני ילדה לא כל כך יוצא לי להכין ארוחת שישי אבל הפעם הכנתי ויצא לי ממש פצצה

    תעלי עוד מתכונים טעימים כבר ממש בא לי לנסות

  25. היי, תודה על המתכונים הנפלאים שלך
    אני לרוב מכינה ספגטי בולונז עם בהרט
    את חושבת שזה יכול להשתלב עם בזיליקום? או שאני צריכה לבחור רק אחד מהם?

  26. יצא טעים בטירוף.
    תודה רבה !!!!!

    אך יש לי שאלה,
    יש אפשרות להקפיא את הבשר מוכן ?

    שוב תודה רבה.

  27. יש מה לעשות אם הפסטה יצאה לי דביקה והיא כבר מעורבבת עם הבשר? :/
    אגב, מבחינת הטעמים זה מצויין רק שהפסטה ממש ממש דביקה לצערי כי השארתי אותה בבישול הרבה זמן.

  28. עוד לא הכנתי את המתכון הזה אבל ניסיתי כבר כמה מתכונים כאן ואיזה טעים הכל יצא
    תודה רבה!
    גם ההסברים קלים ומובנים שפשוט כיף לבשל
    כל יום אני בוחרת משהו אחר מכאן ועושה 🙂

    1. תודה אפרת
      שאלה….קראתי מה שהגבת למטה על שינוי במרכיבים
      אני עושה היום את המתכון אני מארחת אז רק לוודא מבחינת כמויות
      במקום מרוסקות אני אגרד עגבניות טריות בערך 3 זה בסדר? ואוסיף 5 כפות רסק עגבניות….
      בנוסף אני רוצה להוסיף קצת יין לבישול של הבשר כמה בערך חצי כוס לכמות? כוס?
      ושאלה אחרונה…שהצבע ייצא אדום יפה כזה צריך להוסיף עוד משהו או זה ייצא גם ככה?
      תודה תודה מראש 🙂

    2. תודה אפרת
      קראתי את מה שכתבת למטה ורק לוודא איתך את הכמויות של כל דבר
      אני מכינה את המתכון היום לאירוח
      במקום עגבניות מרוסקות אני אגרד 3 עגבניות זה בסדר? ואוסיף 5 כפות רסק עגבניות…
      אני רוצה להוסיף יין לבישול הבשר כמה לשים על הכמות הזו חצי כוס? כוס? וכמה זמן לתת לו?
      דבר אחרון אני רוצה שהרוטב ייצא אדום יפה כזה, להוסיף עוד משהו או שהוא ככה ייצא טוב?
      תודה רבה מראש 🙂

    3. היי אורטל,
      אפשר לגרד 5 עגבניות טריות. בגלל שהן עגבניות טריות אני ממליצה לבשל את הרוטב קודם בפרד ואז להוסיף את הבשר.
      זאת אומרת שבסיר נפרד לטגן את הבשר עם בצל. לאחר שהבשר התבשל את יכולה להוסיף לו כחצי כוס יין אדום ולבשל עוד כ-5 דקות.
      בסיר אחר לחמם 1-2 כפות שמן זית, להוסיף שום ועגבניות טריות מגורדות ולבשל 5-7 דקות. להוסיף 5 כפות רסק, מים רותחים ולתבל. לבשל כמה דקות ורק לאחר מכן להוסיף את תערובת הבשר. להמשיך לבשל כ-15 דקות, לטעום ולשפר תיבול לפי הטעם.
      בהצלחה 🙂

    1. היי דיקלה,
      אפשר פשוט לוותר על הבזיליקום. כוסברה נראית לי פחות מתאימה במקרה הזה.

  29. פעם ראשונה מכינה רוטב בולונז ויצא מופלא ♡
    תודה רבה על מתכון קל ומהיר להכנה שמשאיר ניחוח וטעם של עוד 🙂

  30. היי, קודם כל רציתי לומר שכל המתכונים שלך פשוט מעולים וקלים- ותמיד יוצאים טוב:)
    שנית, האם אפשר להשתמש ברוטב מוכן מצנצנת? כמו של barilla
    במקום העגבניות המרוסקות והרסק עגבניות?
    ואם כן מה הכמות והאם משהו משתנה בשאר החומרים?
    תודה רבה!

    1. תודה רוני 🙂
      כן, אפשר.
      מומלץ לשים בסביבות 800 גרם. אם זה לא מכיל כבר שום ותבלינים אז כדאי להוסיף. לאחר שהוספת את הרוטב כדאי לטעום ואז להוסיף במידת הצורך.
      גם עלי בזיליקום אפשר להוסיף ומים – לפי מידת הסמיכות שאוהבים.
      יום נפלא

    1. היי שמעון,
      במקום עגבניות מרוסקות כדאי לגרד לפחות 2-3 עגבניות טריות ולהוסיף עוד 1-2 כפות רסק עגבניות (בנוסף ל-3 כפות גדושות שכבר רשומות במתכון).

    1. היי אלחנן,
      פסטה מקמח מלא היא בדר"כ פחות טעימה אבל אם אין לך בעיה עם הטעם אז אפשר בהחלט.

  31. היי, אם יש לי כמות של קילו בשר טחון עליי להכפיל את הכמויות? עוד קופסה של עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות?
    תודה.

    1. היי צליל,
      אפשר להכפיל את כל יתר הכמויות ואם נשאר רוטב בולונז אפשר להקפיא לפעם הבאה.

  32. שלום,

    אנח נורא רוצה להכין את המתכון אבל אין לי בזיליקום. עד כמה הבזיליקום משמעותי לטעם או שאני יכולה לוותר עליו?

    תודה

  33. שבוע טוב. כבר הגבתי בעבר למתכון המעולה הזה. מעדכנת עכשיו שהכנתי סיר שלם שהבן שלי רוצה לקחת לבסיס ולשמור במקרר שם, למקרה ויתחשק להם מבולונז הטעים הזה. תודה רבה

  34. הרוטב טעים מאוד אבל מספיק 400 גר עגבניות מרוסקות וקופסא אחת של רסק – 2 כפות. הוספתי גם כף פפריקה וכף אבקת מרק.

  35. ערב טוב
    לא הבנתי האם מבשלים את הבשר ביחד עם כל המצרכים 20 דקות
    כלומר שופכים את כל החומרים אחרי טיגון הבשר

    1. כן. מטגנים את הבשר ואז מוסיפים לו את כל יתר המצרכים ומבשלים כ20 דקות.
      שבת שלום 🙂

    2. תודה על תשובה
      האם אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות עם עשבי תיבול ובזילקום והאם זה משנה את התיבול
      שבת שלום ומבורך

    3. אפשר. התיבול אינו משתנה למעט כמות המלח שמומלץ להוסיף בהדרגה ולפי הטעם.
      עלי בזיליקום לא חובה להוסיף.
      שבת שלום 🙂

  36. היי,
    הכנתי ויצא מושללללם! מתכון מעלללף!

    רק השאלה שלי היא, למה לא הייתי צריכה להשתמש במים בכלל?
    יצא לי רוטב דליל יחסית רק מהקופסא של העגבניות המרוסקות, מה הסיבה לכך?

    1. היי מזל,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי המים, זה מאוד תלוי בסוג העגבניות המרוסקות. יש כאלה שיותר סמיכות ויש כאלה שיותר נוזליות ודלילות. לכן רשמתי בין כוס ל-2 כוסות מים. כמובן שאפשר לוותר על המים בכלל אם רואים שאין צורך בכך.

    1. היי נועה,
      עגבניות מרוסקות הן עגבניות טריות שריסקו אותן ורסק עגבניות הכוונה למחית המרוכזת (במרקם של ממרח).

  37. שלום , יש לי עגבניות קוביות מקולפות במיץ ולא עגבניות מרוסקות (של פריניר). האם זה יכול להוות תחליף לעגבניות המרוסקות?
    אולי אצטרך לטחון את זה בבלנדר מוט לפני שאוסיף לתבשיל? תודה מראש

    1. היי כרמית,
      אין בעיה להשתמש בעגבניות האלה ולטחון אותן בבלנדר מוט.

  38. הבולונז הכי טעים שאכלנו!!
    עשיתי קצת שונה.. פתיתים במקום ספגטי. והוספתי חצי כפית קינמון, קצת מוסקט וקצת בהרט.
    יצא מעולה!!! תודה לך

  39. היי, יש לי בבית רוטב עגבניות עגבניות ובזיליקום לפסטה (680 גרם). אפשר להשתמש בזה במקום הרסק והתבלינים? איך? תודה מראש

    1. היי רותי,
      אפשר לשים את הרוטב במקום העגבניות המרוסקות ולהפחית את כמות הרסק ל2 כפות. תבלינים כדאי להוסיף לפי הטעם. זה גם תלוי אם הרוטב שאת משתמשת בו הוא כבר מתובל או לא.

  40. רציתי לשאול האם אפשר לשים שמן לשים את הבשר שישחים להוסיף פפריקה מתוקה מלח
    וזהו ואז להוסיף לפסטה
    האם זה אפשרי

  41. בוצר טוב!!
    יש לי כדורי בשר מוכנים שאני רוצה להכין מהם ספגטי בלונז….
    האם אפשרי? ואם כן איך?
    אלפי תודות!

    1. היי נעמי,
      את יכולה להכין רק את הרוטב בלי הבשר הטחון ולהוסיף לו את כדורי הבשר.

  42. כל פעם שואלים במתכונים פה שאלות כמו "אפשר להחליף את הבשר בעוף" בטח שאפשר מה כבר יכול לקרות פשוט הטעם יהיה קצת שונה..בכל אופן תודה על כל המתכונים 🙂

    1. היי הדר,
      לדעתי עם בקר טחון יוצא יותר מוצלח אבל אפשר להכין גם עם הודו טחון.
      יום מקסים 🙂

  43. שלום רב רציתי לשאול אפשר לעשות בלי עגבניות ורסק עגבניות? מה יהיה השינוי במתכון? מה אפשר להוסיף?תודה.

    1. היי מיטל,
      אפשר פשוט להכין את תערובת הבולונז (בצל ובשר טחון). מומלץ להוסיף לתערובת גם 4-5 שיני שום כתושות ולבשל ביחד. אח"כ לערבב עם פסטה מבושלת מבלי להכין רוטב עגבניות. מעל אפשר לזלף שמן זית בנדיבות ולתבל בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

    1. היי מיה,
      הרסק הוא מרוכז, מדגיש את הטעם וגם מסמיך את הרוטב. אולי קטשופ יכול לעשות את העבודה. מומלץ לשים 4-5 כפות גדושות ואז אפשר לוותר על הסוכר.

    1. היי מור,
      אפשר אבל קחי בחשבון שזה ייצא קצת פחות עסיסי בגלל שעוף הוא חלק יבש.
      שבוע טוב 🙂

  44. יצא מעולה, תודה על המתכון.
    הכנתי מעגבניות טריות והוספתי פטרוזיליה וכוסברה.
    ויתרתי על הסוכר ותחליפיו.

  45. היי ערב טוב
    אנחנו משפחה צמחונית, אני מכינה את המתכון עם טחון מן הצומח
    מומלץ להוסיף מעל פרמז׳ן?
    תודה!

    1. ניתן למצוא בחניות טבע או מוצרים אורגניים. יש גם במחלקת green של שופרסל.
      כיום ניתן למצוא את זה גם בחלק מרשתות השיווק הרגילות.

  46. יצא טעים מאוד
    אחלה מתכון
    הייתי ממליצה לשים פחות מים (שמתי כוס וחצי) כדי ליצור סמיכות לרוטב
    תודה לך 🙂

    1. אז אני מניחה שזה בגלל סוג העגבניות משימורים. גם אם הרוטב כבר מוכן את יכולה להוסיף עוד סוכר ולערבב עד שהחמיצות מתאזנת.

    1. היי חני,
      אם את מכינה עם חבילה שלמה של פסטה (500 גרם) תשאירי את שאר הכמויות כמו שהן כדי שיהיה לך מספיק רוטב.
      אם את מכינה חצי חבילת פסטה, תפחיתי חצי מכל החומרים.

  47. שלום! האם זמן הבישול משתנה בכמות קטנה יותר? (100-200 גרם בשר) כמובן שאני מקטינה בהתאם את שאר המוצרים

  48. היי
    תודה על המתכון. עכשיו על האש.
    הזדמנות "לדחוך" ירקות ובשר לנכדים,
    ובכלל לכל המשפחה.
    ד.א. הוספתי גם גזר וגבעולי סלרי.

    יום טוב לכם.

  49. האם ניתן להחליף את קופסת העגבניות השמורות בעגבניות טריות? ואם כן,לכמה עגבניות טריות זה שקול?

    1. היי רינה,
      אפשר לשים סילאן, דבש או סירופ מייפל ואפשר גם לוותר לגמרי.

  50. תודה על כל המתכונים הנפלאים,אני רוצה להכין לבני את הספגטי בולונז רק שהוא לא אוהב להרגיש חתיכות באוכל האם אפשר להוסיף עוד רסק עגבניות במקום העגבניות המרוסקות? ואם כן כמה עוד רסק להוסיף? תודה

    1. היי אסתי,
      אם יש לך מוט בלנדר ידני את יכולה לטחון את העגבניות המרוסקות עד לבלילה חלקה (זאת האפשרות המומלצת).
      אם לא, אני מניחה שאת יכולה לשים עוד כ-3 כפות גדושות רסק עגבניות ויותר מים.
      יום נפלא 🙂

    1. היי רותם,
      יש כבר בצל בבשר הטחון לכן אין צורך להוסיף יותר. השום מוסיף טעם אבל אם לא אוהבים אפשר פשוט לוותר עליו.
      בהצלחה 🙂

  51. הי,
    תודה על המתכון!
    יש לי שתי שאלות –
    1. האם אפשר פטרוזיליה במקום בזיליקום?
    2. האם אותו מתכון טעים גם עם חזה עוף טחון?
    צריכה תשובה מהירה אם אפשר….
    תודה רבה!!
    בת שבע

    1. היי בת שבע,
      את יכולה לשים פטרוזיליה.
      עם בשר זה יוצא יותר טעים ועסיסי אבל אפשר להכין גם מחזה עוף טחון.

  52. ניסיתי את המתכון.אני חושב שהכמויות פה לא תואמות אחד לשני. 800 גרם עגבניות מרוסקות ל500 גרם בקר טחון זה מלא! ו500 גרם פסטה לכמות כזו זה קצת מעט מדי.

    1. היי ליאור,
      זה מתכון שאני מכינה כבר עשרות פעמים ואני לא רואה בעיה בכמויות 🙂
      צריך להיות יותר רוטב מבשר, אבל כנראה שזה בסופו של דבר עניין של טעם.

  53. קסם של אתר. תמיד מאיר עיניים, כיפי וטעים..
    אנו נהנים בכל פעם מחדש!!
    כל המשפחה נסחפה אחרי מרוב שזה מוצלח.
    רב תודות!!(:

  54. עשיתי את המתכון – ויצא מדהים!! שיניתי קצת (400 גר' עגבניות במקום 800, לא היה בזיליקום אז שמתי כוסברה ישירות על הבשר, הוספתי גזר וגמבה אדומה לבצל, בלי הסוכר, תיבלתי גם בפפריקה חריפה, אורגנו, וקצת מרק עוף). פשוט מושלם. הסיר חוסל 🙂

  55. בס"ד
    שלום:}
    ראיתי שיש מתכון לבשר עם אורז,
    אבל ממש בא לי אורז ועליו הרוטב הזה.
    מתאים?
    יש לי ילדה שלא אוהבת פסטה ואין לי חשק להכין אורז בנפרד.

    1. היי שירה,
      הבולונז מושלם עם אורז 🙂 את יכולה להכין את הרוטב עם הבשר הטחון ולשים אותו מעל אורז לבן מבושל.אני דווקא כן ממליצה במקרה הזה להכין את האורז בנפרד.

    2. בס"ד
      יופי
      הרוטב מוכן ממש מוצלח{עשיתי עם 3 עגבניות}
      ניסיתי לשכנע אותה לטעום פסטה אבל לא הצלחתי
      אז אני שמחה שזה מתאים{כל ילד לא אוהב משהו אחר :} }
      כדי לבשל ביעילות אני תמיד מכינה את הכל בצלחות פלסטיק
      {מחולקות כדי לחסוך בכלים}מגורד,כתוש וכו' ותבלינים בצלוחית .
      תודה על עוד מתכון טעים :}

    1. היי זוהר,
      לדעתי יותר מתאים להוסיף קוביות קטנות של גזר. זה משתלב מעולה עם הבולונז. אם כן, את קוביות הגזר מוסיפים אחרי טיגון הבצל, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים את קוביות הגזר עד שמתרככות. אח"כ מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים כרגיל.
      בהצלחה! 😉

    1. היי,
      צריך לשים בין כוס מים לשתי כוסות. בהתאם לסמיכות שאת אוהבת (אני שמה 2 כוסות).
      המשך יום נפלא 🙂

  56. סיפרתי לשכנה שלי על האתר וגם על הספגטי ב10 דקות היא פשוט הייתה בהלם וגם כלום עבודה אמרה שיא תנסה אפילו נתתי לה קצת בצלחת לה ולבעלה

  57. לא ברור לי באיזו עוצמת אש כל שלב.
    ההנחה שלי היא אש בינונית-גבוהה עבור הבצל ולאחר מכן הבשר, וכשמוסיפים את שאר הרכיבים מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש נמוכה ומכסים?
    האם יש צורך לערבב במשך ה20 דקות או להשאיר מכוסה פשוט?

    בנוסף לא רשום לגבי שמן ואני מניח שצריך לפחות כף בשביל הבצל והבשר בהתחלה.
    תודה!

    1. היי עידן,
      מתחילים באש בינונית עם הבצל והבשר.
      הוספתי במתכון את כל הפרטים 🙂
      יום נפלא!

    1. כן מיכל, מטגנים את הבצל והבשר הטחון בסיר ולאחר מכן מוסיפים לאותו סיר את שאר החומרים (העגבניות המרוסקות וכו') ומבשלים 15-20 דקות.

  58. היי, התגובות פה ממש מגרות! אני הולכת להכין את זה מחר ואגיב איך יצא לי!
    אבל יש לי שאלה.. אם אני מחליפה את הבזיליקום הטרי במיובש טחון, מה הכמות המומלצת?

  59. יצא פגז!!
    אפשר לחלוטין לוותר על הסוכר החום, זה הורס לדעתי את הטעם, והוספתי קצת זעתר טרי מהגינה באמצע הבישול.
    מעולה מעולה תודה! 🙂

    1. את יכולה לשים חצי כפית תבלין בזיליקום יבש ואת יכולה גם לוותר בכלל ולא לשים.

  60. יצא לא טעים ותפל ולא טעים בכלללללללללל
    לא מבינה את התגובות הנהדרות
    פשוט לא טעים חבל על המצרכים שהולכים לפח

    1. היי איילת,
      מדובר במתכון מאוד מוצלח ויעידו על כך התגובות.
      בשביל שהמנה תצליח יש להכין לפי המתכון בדיוק ולהשתמש במוצרים טובים, בעיקר בשר.

  61. הי אפרת,
    תודה רבה ינוסה בקרוב!
    בינתיים בחרתי להכין לשבת את הקציצות בשר ברוטב עגבניות ויצא מעולה!
    במקום הסוכר ברוטב הוספתי גזר לבישול בתקווה שייתן מתיקות כלשהי ונראה שהוא עשה את העבודה (:
    שבת שלום!

  62. בוקר טוב!
    האם ניתן להשמיט את הסוכר?
    יש חולי סוכרת במשפחה…
    ע"פ התגובות המצויינות אני מתבאסת לשנות משהו, האם זה ממש משנה את הטעם?
    תודה!

    1. היי לירז,
      אין בעיה, את יכולה לוותר על הסוכר ועדיין זה ייצא טעים 🙂

  63. תודה על המתכון. יצא מעולה.
    למה צריך לבשל את העגבניות בנפרד מהבשר בהתחלה? למה לא להוסיף אותם ישר לבשר ולבשל ביחד?

    1. הי ילנה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אין בעיה להכין גם בדרך שציינת ולבשל את בכל ביחד.

  64. סוף הדרך!! מכין בולונז כבר שנים, אבל המתכון הזה העיף פה לכולנו את הגבות.
    אפילו הבנות שלי שלא אוכלות כלום הבריקו את הצלחות שלהן!
    תודה!

  65. האם ניתן להוסיף מקרונה לא מוכן בשלב שמוסיפים את כל החומרים. הרי הוא מתבשל גם תוך 10 דקות ואז עוד חוסכים זמן., במקום לבשלו לפני כן.

    1. היי רגינה,
      עדיף לבשל את המקרוני בנפרד כי הוא סופג מים וחבל שזה ייקח מהרוטב.

    1. היי עילית,
      אפשר במקום לגרד 5-6 עגבניות (בינוניות-גדולות) טריות.
      יום נפלא 🙂

    1. היי טל,
      כמובן שאין תחליף לבולונז עם בשר טחון אבל אפשר להשתמש גם בעוף טחון.

  66. מתכון מצויין קל להכנה וטעים להפליא!
    קצרתי מחמאות ומיד תייקתי בדף המתכונים המועדפים על בני ביתי

    שנה טוב ושוב תודה
    מירי

  67. מעולה!
    קל להכנה וטעים להפליא.
    לא דורש מצרכים מסובכים, אלא כאלה שיש תמיד בבית.
    מצוין כשצריך להאכיל כמה אנשים רעבים שמגיעים בהפתעה.
    אפילו אצל בשלן טירון כמוני הייתה הצלחה מלאה וקבלתי שבחים מהסועדים.

    בברכה
    קושה זונדר

    1. היי קושה, תודה רבה ששיתפת אותנו, שמחתי מאוד לקרוא את זה ותמשיך לבשל 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר