מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלסלות פילו במילוי תפוחים

סלסלות פילו במילוי תפוחיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 14, 2017
Last modified:ספטמבר 14, 2017

Summary:

מתכון לסלסלות פילו במילוי תפוחים, אגוזים וקינמון – קינוח פרווה קל להכנה, מרשים וטעים

סלסלות פילו במילוי תפוחים

מצרכים (9 יחידות):

2 דפי פילו

מלית תפוחים:

כף שמן

2 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות

כף גדושה דבש (תחליף טבעוני- סירופ מייפל טבעי)

כף גדושה סוכר

חצי כפית אבקת קינמון

חצי כוס אגוזים טחונים

אופן הכנה:

הכנת מלית התפוחים:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן (רצוי מחבת עם ציפוי שאינו נדבק) ומבשלים את קוביות התפוחים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-2 דקות תוך כדי ערבוב.

-מוסיפים דבש, סוכר ואבקת קינמון ומערבבים. מבשלים במשך כ-8 דקות, עד שהתפוחים מתרככים (אם התערובת מתייבשת במחבת יש להוסיף 1-2 כפות מים לפי הצורך). מכבים את האש, מוסיפים אגוזים טחונים ומערבבים. מניחים לתערובת להתקרר מעט.

הכנת סלסלות פילו:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם!)

-מניחים דף פילו על משטח עבודה ומשמנים אותו היטב בשמן קנולה. מניחים עליו דף פילו נוסף ומשמנים גם אותו.

-חותכים ל-9 ריבועים שווים. משמנים תבנית מאפינס (רצוי מסיליקון) ומניחים בכל שקע ריבוע בצק פילו. מהדקים היטב לתחתית.

-ממלאים כל סלסלה בכף גדושה ממלית התפוחים, מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך 12 דקות, עד להזהבה יפה.

*מומלץ להגיש בטמפ' החדר.

הכנת סלסלות פילו במילוי תפוחים

הכנת סלסלות פילו במילוי תפוחים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


17 תגובות

הוסף תגובה
  1. האם ניתן להקפיא את הסלסלות פילו כשהם מונות אבל עדיין לפני האפייה?
    הכנתי כבר את המתכון ואני צריכה אותו רק לחג בעוד יומיים. תודה רבה!

    1. היי שושנה,
      העלים מתרככים במקרר לכן מומלץ לשמור בחוץ ורצוי להניח לזה להתקרר לגמרי לפני שמכסים אחרת האדים מרככים אותם.
      במקום אגוזים אפשר לשים פירורי ביסקוויטים.
      שנה טובה 🙂

  2. היי. נראה מעולה! יש לי מתכון דומה למי שרוצה,
    מחליפים את התפוחים בתערובת של קשיו, פיסטוקים, אגוזי מלך, משמשים וצימוקים בהירים עם 2 כפות דבש ואופים ת זה על דפי הפילו באותה צורה. יוצא פצצה.

  3. נוהגים שלא לאכול אגוזים בראש השנה
    כי אגוז בגימטריא=חטא
    ואנו לא מעוניינים שייזכרו!
    שנה טובה ומבורכת ותודה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »