מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלסלות פילו במילוי תפוחים

סלסלות פילו במילוי תפוחיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 14, 2017
Last modified:נובמבר 21, 2017

Summary:

מתכון לסלסלות פילו במילוי תפוחים, אגוזים וקינמון – קינוח פרווה קל להכנה, מרשים וטעים

סלסלות פילו במילוי תפוחים

מצרכים (9 יחידות):

2 דפי פילו

מלית תפוחים:

כף שמן

2 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות

כף גדושה דבש (תחליף טבעוני- סירופ מייפל טבעי)

כף גדושה סוכר

חצי כפית אבקת קינמון

חצי כוס אגוזים טחונים

אופן הכנה:

הכנת מלית התפוחים:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן (רצוי מחבת עם ציפוי שאינו נדבק) ומבשלים את קוביות התפוחים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-2 דקות תוך כדי ערבוב.

-מוסיפים דבש, סוכר ואבקת קינמון ומערבבים. מבשלים במשך כ-8 דקות, עד שהתפוחים מתרככים (אם התערובת מתייבשת במחבת יש להוסיף 1-2 כפות מים לפי הצורך). מכבים את האש, מוסיפים אגוזים טחונים ומערבבים. מניחים לתערובת להתקרר מעט.

הכנת סלסלות פילו:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם!)

-מניחים דף פילו על משטח עבודה ומשמנים אותו היטב בשמן קנולה. מניחים עליו דף פילו נוסף ומשמנים גם אותו.

-חותכים ל-9 ריבועים שווים. משמנים תבנית מאפינס (רצוי מסיליקון) ומניחים בכל שקע ריבוע בצק פילו. מהדקים היטב לתחתית.

-ממלאים כל סלסלה בכף גדושה ממלית התפוחים, מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך 12 דקות, עד להזהבה יפה.

*מומלץ להגיש בטמפ' החדר.

הכנת סלסלות פילו במילוי תפוחים

הכנת סלסלות פילו במילוי תפוחים


אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

45 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    תודה רבה על מתכונים קלים וטעימים. הכנתי את הדג מרוקאי ויצא טעים ומקורי! וגם את הסלט פטריות חם שיצא להיט!!

    אני היום מארחת , ומאוד רוצה להכין את הסלסלות האלו כמנה ראשונה עם בשר טחון או חזה עוף. מה עדיף?
    האם יש לך מתכון לתערובת כזאת? ואם כדאי להוסיף בזמן האפיה או בזמן ההגשה.

    והרוטב שיהיה פטריות. מה את אומרת?אני צריכה את עזרתך לארוח היום.

    1. היי טלי,
      אם את מכינה את הסלסלות כשהן פתוחות אז כדאי למלא בתערובת סמוך להגשה ואז את מכינה את הסלסלות לחוד ואת התערובת לחוד ושומרת בנפרד עד להגשה.
      אם את מכינה את הסלסלות כשהן סגורות (הכוונה סוגרת את החלק העליון כמו שקיק) אז את המילוי יש לשים לפני האפיה ולאפות הכל ביחד.
      רוטב פטריות יש לך במתכון הזה- בורקס תפוח אדמה ברוטב פטריות.
      אם את מגישה עם רוטב פטריות אז המילוי של הבשר יכול להיות פשוט: לטגן בצל, אח"כ את הבשר הטחון ולתבל בפפריקה מתוקה, קצת כמון (אם אוהבים) מלח ופלפל שחור. אפשר להוסיף גם קוביות קטנות של גזר ו/או גמבה.
      שבוע נפלא 🙂

    2. אפרת,
      חוזרת לעדכן שיצא טעים ממש!! תיבלתי את הבשר כפי שאמרת לי יחד עם הרוטב פטריות מהאתר. עשיתי בתבנית אלומיניום משומנת כי לא היה לי סיליקון ויצא מעדן!! כולם שאלו אותי אם זה הזמנה מקייטרינג כי זה לא נראה בייתי.
      הצלחתי לצלם אומנם בלי הרוטב כי כבר נגמר..
      תודה רבה על מנת פתיחה קוצרת מחמאות!!

  2. היי אפרת, תודה רבה על כל המתכונים המעולים. מכינה בשישי בבוקר בשביל לאכול בשבת. איפה לשמור את זה? בחוץ או במקרר? אם בחוץ אז ב קופסא סגורה? התפוחים לא יתקלקלו?

    1. היי ספיר,
      זה מסוג הדברים שפחות מומלץ להכין יום לפני כי הפריכות נפגעת. אם בכל זאת את מכינה תשמרי בקופסה אטומה במקרר.

  3. תודה על המתכון שהעשיר את התפריט לחג סוכות, היה פשוט מאוד להכנה, היתה לי רתיעה לעבוד עם בצק פילו, הזהירו אותי מכך שהוא מתייבש מהר, נשבר, רצוי לכסות….
    נכון השתמשתי בכל העצות והאזהרות.
    בכל אופן יצאה לי כמות יפה מאוד וטעימה.
    השתמשתי בסירופ מייפל טבעי בהכנת התפוחים אך היתה מספיק מתיקות נראה לי שהתפוחים לא מספיק מתוקים. חג שמח

  4. לדאבוני אינני מתחברת לאפיה אבל מלקרוא את מתכונים שלך עושה לי חשק ואני מתכוונת להכין את הבלינצ עם תפוחים וכן ולשצול הסלסלות עם התפוחים לפורים מקווה להצליח שוב להודיע לך בינתיים חג שמח

  5. האם ניתן להקפיא את הסלסלות פילו כשהם מונות אבל עדיין לפני האפייה?
    הכנתי כבר את המתכון ואני צריכה אותו רק לחג בעוד יומיים. תודה רבה!

    1. היי שושנה,
      העלים מתרככים במקרר לכן מומלץ לשמור בחוץ ורצוי להניח לזה להתקרר לגמרי לפני שמכסים אחרת האדים מרככים אותם.
      במקום אגוזים אפשר לשים פירורי ביסקוויטים.
      שנה טובה 🙂

  6. היי. נראה מעולה! יש לי מתכון דומה למי שרוצה,
    מחליפים את התפוחים בתערובת של קשיו, פיסטוקים, אגוזי מלך, משמשים וצימוקים בהירים עם 2 כפות דבש ואופים ת זה על דפי הפילו באותה צורה. יוצא פצצה.

  7. נוהגים שלא לאכול אגוזים בראש השנה
    כי אגוז בגימטריא=חטא
    ואנו לא מעוניינים שייזכרו!
    שנה טובה ומבורכת ותודה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר