מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פילה סלמון ברוטב עגבניות

פילה סלמון ברוטב עגבניותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 30, 2018
Last modified:דצמבר 31, 2018

Summary:

פילה סלמון בתנור ברוטב עגבניות, פלפל אדום ושום

פילה סלמון ברוטב עגבניות

מצרכים (4 מנות):

4 נתחי סלמון (כ-800 גרם)

4 כפות מיץ לימון

פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות קטנות

4 שיני שום פרוסות

חצי כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פפריקה חריפה (לא חובה), חצי כפית פטרוזיליה מיובשת, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את קוביות הגמבה במשך כ-5 דקות. מוסיפים פרוסות שום ומטגנים כ-3 דקות נוספות (יש לערבב בזמן הטיגון).

-מוסיפים עגבניות מרוסקות ומתבלים בפפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, פטרוזיליה מיובשת, מלח ופלפל שחור. מבשלים כ-2 דקות נוספות (אם התערובת יבשה יש להוסיף כרבע כוס מים) ומסירים מהאש.

-מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-מניחים את נתחי הסלמון על נייר האפיה כאשר הצד של העור פונה כלפי מטה. מתבלים כל נתח בכף מיץ לימון ומורחים את הנתחים בתערובת העגבניות באופן אחיד (בחלק העליון ובצדדים).

-מכניסים לתנור (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד) ואופים במשך 17-20 דקות (תלוי בעובי הנתח).

פילה סלמון ברוטב עגבניות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

16 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה על התשובה. עוד שאלה הוא קנה לי כמות גדולה של דגים עדיף להכין את כולם ולהקפיא או להקפיא אותם טרי וכשארצה אפשיר ואכין אותם? תודה רבה.

    1. אפשר להקפיא אותם לפני אפיה/בישול אבל כדאי להשתמש בהם עד שבועיים. אח"כ הם עדיין אכילים אבל הטעם מתחיל להפגע.

  2. שלום אפרת הממקסימה בעלי קנה דג סלומון לא פילה טרי חתכו לו אותו לפרוסות אבל בלי לנקות לא הוציאו את העור וכו………..
    אשמח אם תוכלי לתת לי טיפים איך מנקים דג. תודה רבה רבה ושבת שלום!

    1. היי הודיה,
      חתכו את לזה לסטייק? שהעור מסביב ובאמצע יש עצם קטנה?
      אם כן, אין בעיה, את יכולה להכין את זה כמו שזה. העור יתקלף בקלות לאחר האפיה ואת העצם פשוט לא אוכלים.
      שבת שלום 🙂

  3. שלום אפרת היכן שאשוטט ברשת תמיד חוזרת אליך .היום קניתי דג דניס טרי והמוכר פרס אותם לרוחב בלי הראש (אני לא מבינה בדגים )כך שכל דג 3-4חתיכות ויש לי אורחים מה אפשר להכין מהם ? ואם זה בסדר שהם פרוסים ככה ?פרידה

  4. היי אפרת,
    תודה רבה על מתכונים מושלמים!!!
    אני מחפשת מתכון לדגים סלמון במחבת כי
    התקלקל לי התנור. תודה רבה

  5. צהריים טובים אפרת היקרה,
    תודה על המתכון המסקרן…
    האם ניתן להשתמש ברסק עגבניות?
    האם ניתן לשים אורגנו או תבלין אחר במקום פטרוזיליה?
    תודה ויום נעים 🙂

    1. היי מלכה,
      עדיף להשתמש בעגבניות מרוסקות או בעגבניות רגילות ולרסק אותן או לגרד בפומפיה כמות של חצי כוס.
      אפשר לשים חצי כפית שטוחה אורגנו או בזיליקום במקום הפטרוזיליה.

    1. היי לאה,
      אפשר להשתמש בעגבניות טריות רגילות ולרסק אותן או לגרד בפומפיה כמות של חצי כוס.

    1. היי ענת,
      מדובר בנתחים עבים. אם זה נתח דק אני מניחה שזמן האפיה יתקצר בכמה דקות. אעדכן במתכון.

  6. היי אפרת, תודה על מתכון חדש ומענייין, ברשותך שתי שאלות:
    1. איזה גודל תבנית צריך?
    2. הדג שצריך לקנות זה מה שכתוב עליו פילה סלמון?

    כמו כן שאלה שתמיד רציתי לשאול לגבי חימום מחבת:
    האם קודם מחממים אותה ואז שמים שמן ומחממים עוד או ישר שמים שמן ומחממים?
    כמה זמן מחממים לפני השמן ואחריו?

    המון תודה

    1. היי,
      1. תבנית מלבנית בינונית
      2. כן
      לגבי חימום המחבת, אפשר בשתי השיטות שהצעת. אאפשר לחמם את המחבת כ-2 דקות, להוסיף שמן ומיד את החומרים. ואפשר ישר לשים את השמן ולחמם כחצי דקה-דקה ולשים את החומרים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר