מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לסלמון בטריאקי

מתכון לסלמון בטריאקיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 6, 2014
Last modified:פברואר 25, 2016

Summary:

מתכון לדג סלמון במחבת ברוטב טריאקי עם ירקות

סלמון בטריאקי

מצרכים:

דג:

3 נתחי פילה דג סלמון

1 כף שמן זית, 3 כפות רוטב טריאקי, 2 שיני שום כתושות, קורט פלפל שחור

גבעול בצל ירוק קצוץ

ירקות:

תפו"א, גזר, קישוא, חצי גמבה וחצי בצל

2 כפות רוטב טריאקי, מלח ופלפל שחור.

אופן הכנה:

-מתבלים את חתיכות הפילה בכף שמן זית, 3 כפות רוטב טריאקי ו-2 שיני שום כתושות.

-חותכים את הירקות לקוביות קטנות (כמו סלט). מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומבשלים את הירקות עם מכסה במשך 10-15 דקות עד שהם מתרככים. לקראת סוף הבישול, מוסיפים 2 כפות רוטב טריאקי, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

-במחבת נפרדת מחממים כף שמן. מניחים את הפילה על החלק החשוף (כשהעור פונה כלפי מעלה) וצורבים את הדג במשך כ-2 דקות על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית, מכסים ומשאירים ל 3 דקות נוספות. מרימים את המכסה, הופכים את הפילה צד (הפעם כשהחלק של העור כלפי מטה), מפזרים בצל ירוק. מכסים את המחבת ומבשלים במשך 5-10 דקות (תלוי בעובי הנתחים) עד שהדג מבושל אך עדיין רך ועסיסי.

-מגישים את הדג לצד הירקות.

דג סלמון במחבת, סלמון בטריאקי, מתכון לדג סלמון

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

46 תגובות

הוסף תגובה
  1. שאלה נוספת: פעם ראשונה שמשתמשת בסלמון [קפוא]. האם יש צורך להשרות במלח ואחר כך בלימון או חומץ כדי שלא יהיה ריח של דג כמו שנהוג לעשות עם דגים?

    1. היי אורנה,
      יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות (קו עליון וקו תחתון), להניח את נתחי הדג בתבנית ולאפות במשך 20-25 דקות. אין צורך לכסות את הדג אבל אם התנור שלך חזק ועלול לייבש את הדג אפשר לכסות את התבנית בנייר אלומיניום כ-20 דקות ולאחר מכן להסיר את הנייר ולהמשיך לצלות את הדג עוד 5-10 דקות.
      יש להפשיר לגמרי את הסלמון. אין צורך להשרות את הדג אלא אם כן יש לו ריח מאוד חזק וגם אז השריה של עד 5 דקות מספיקה (אחרת הדג יתבשל תוך כדי השרייה).
      גמר חתימה טובה 🌺

  2. מרגישה חייבת לחזור ולעדכן !! הכנתי לשבת האחרונה, קצת חששתי כי זה פעם ראשונה שהכנתי סלמון בגז ולא בתנור.. ופשוט יצא מושלם, הרוב עוד נאכל לפני שהוגש לשולחן לגמרי הייתי צריכה להכפיל כמיות! בהחלט הולכת לאמץ את המתכון הזה כמו מתכונים רבים מהאתר המושלם שלך, כל תחום המטבח עוד חדש לי יחסית ואת הופכת את כל ההתחלה הזו להרבה פחות מפחידה..בזכותך למדתי לבשל טוב יותר ולהבין יותר במטבח. איזה כיף שיש אותך!! פשוט תודה רבה!!!

    1. היי,
      ממליצה להוסיף גם סילאן, זאת אומרת כף וחצי סילאן וכף חצי צ'ילי מתוק.

  3. קודם כל, הכנתי כבר כמה מתכונים מהאתר שלך, וכולם פשוטים וממש טעימים, אז תודה:)
    לא הבנתי משהו לגבי הבישול של הירקות… זה נעשה רק בשמן? (לא מוסיפים מים?)

    1. היי יוסי,
      בישול הירקות הוא רק בשמן אבל חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק (כמו טפלון או ברזל יצוק). אם במקרה התבשיל מתייבש אפשר להוסיף קצת מים.
      שבוע טוב 🙂

  4. הסלמון הכי טוב שאכלתי אי פעם. פשוט וטעים.

    הירקות יוצאים מעט "פשוטים", אפשר לחשוב על איזו דרך לשדרג אותם.

    אחלה מנה!

  5. ההכנה היא כל- כך פשוטה, הכנתי את המתכון לפני כמה שבועות ועדין הטעם של הסלמון והירקות עדין נשאר לי בפה, פשוט מתכון מעולה 🙂

  6. אני מכינה דגי סלמון רק עם רוטב טריאקי וזה יוצא מאד טעים!
    שווה לי לנסות את המתכון הנ"ל? או להישאר עם הישן והבטוח טעים?

    1. היי דבורי,
      המתכון הזה פשוט וטעים אבל אם יש לך מתכון בטוח שגם הוא עם טריאקי ושאת יודעת שהדג יוצא עסיסי ומוצלח אז תשארי איתו 🙂

  7. שלום ותודה רבה על המתכונים. רציתי לשאול היכן מוסיפים רוטב טריאקי בבישול של הדג? כי כתוב רק על הירקות. תודה רבה

    1. היי אסף,
      את הדג מתבלים בכף שמן זית, 3 כפות רוטב טריאקי, 2 שיני שום כתושות וקמצוץ פלפל שחור ואז צורבים אותו במחבת כמו שרשום.
      המשך יום נפלא:)

  8. אפרת היקרה,
    אני מתכוונת מחר להכין את המתכון הנ"ל לשבת, ברצוני לציין שהכנתי שני מתכונים שלך השבוע ופשוט יצאו טעימים מאוד , עוגת תפוזים ,ותבשיל של בורגול ועדשים שחורים…מומלץ לכולם בחום…

  9. היי, המתכון נשמע לי מעולה ואני אכין אותו!
    תמיד שאני מכינה דג סלומון אני מוציאה את העור אני לא אוהבת אותו על הצלחת,
    השאלה אם אני יוציא את העור לפני התיגון זה יהיה בסדר ואני יעשה הכל בדיוק לפי המתכון?
    ובנוסף אני חייבת לציין כי המתכונים פה מהממים אתמול הכנתי את הלביבות ירק והפיתות ולא הפסקנו ללעוס עד שניגמר הכל!!!
    תודה רבה!

    1. היי סיוון,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנת מהמתכונים 🙂
      לגבי הדג, בגדול אפשר לטגן את הדג גם בלי עור אבל פחות מומלץ מאחר והעור שומר על העסיסיות של הדג ובלי העור הוא יכול להתייבש מהר לכן עדיף שתסירי את העור אחרי הטיגון.
      יום נעים!

    1. היי,
      לגבי התנור ראי תגובה קודמת שהתייחסתי לזה (לגבי המעלות ואופן ההכנה).
      לגבי הסילאן- אפשרי בהחלט 🙂 רק לדעתי כדאי לשים רק 2 כפות כי הסילאן סמיך ומרוכז יותר מהטריאקי.
      יום נעים!

    1. היי איריס,
      אין בעיה להכין בתנור. יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות, להניח את נתחי הדג בתבנית ולאפות במשך 20-25 דקות. אם התנור שלך חזק ועלול לייבש את הדג אפשר לכסות את התבנית בנייר אלומיניום כ-20 דקות ולאחר מכן להסיר את הנייר ולהמשיך לצלות את הדג עוד 5-10 דקות.
      שבת שלום 🙂

    2. את הדג מתבלים בכף שמן זית, 3 כפות רוטב טריאקי, 2 שיני שום כתושות וקמצוץ פלפל שחור ואז צורבים אותו במחבת כמו שרשום.

    1. היי אורנה,
      קודם מתבלים את הדג בכף שמן זית, 2 שיני שום כתושות ו3 כפות רוטב טריאקי ורק אחר כך מבשלים אותו במחבת.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר