מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט תירס וגמבה

סלט תירס וגמבהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 12, 2014
Last modified:מרץ 5, 2017

Summary:

סלט תירס וגמבה

מצרכים:

קופסת שימורים קטנה של תירס מתוק (יש לסנן את הנוזלים)

1-2 כפות שמיר קצוץ

1 גמבה קטנה קצוצה

פטריות קצוצות מקופסת שימורים / 2 מלפפונים חמוצים קצוצים (אפשר לוותר)

תיבול: 1 כף גדושה מיונז (ניתן להוסיף יותר לפי הטעם), מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

יש לערבב את כל החומרים בקערה, לתבל ולהגיש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

37 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת [

    נשמע טעים

    על מה אפשר לוותר (ועדיין יצא טעים) על הוספת מלפפונים חמוצים או גם הוספת פיטריות ניתן לוותר ?
    והאם הוספת פיטריות טריות גם הולך?
    תודה ויום נפלא.

    1. זה טעים גם בלי מלפפון חמוץ ובלי פטריות.
      *אפשר להוסיף פטריות טריות אבל מומלץ לטגן אותן קודם כ-7 דקות במחבת.

  2. אני הרבה זמן נמנעת מלהכין סלטים שיש בהם מיונז..
    נכון שלא חובה להוסיף, אבל זה לא טעים בלי.
    לכן, אנסה את מזלי ואשאל אולי יש לך מתכון להכנת מיונז ביתי (אפילו מביצה מבושלת)?

    1. הי
      אני לא משתמש במיונז קנוי (אצלי מטעמי טעם 🙂 )
      מתכון למיונז ביתי מוצלח ביותר:
      ביצה
      שמן
      מלח ופלפל
      לימון

      שמים את הביצה בקופסא עם מלח ופלפל – אפשר להוסיף עוד בסוף לפי הטעם.
      מתחילים לעבד בבלנדר ידני ומוסיפים את השמן לאט לאט תוך כדי בערך כוס שמן
      בסוף מוסיפים את הלימון.

      הסוד בלנדר חזר ולהוסיף את השמן לאט.

  3. הנה המתכון שיש לי ואגב, וודא שאבשל את התירס, רק דקה או לגמרי?

    3 כוסות תירס ללא מים

    3 מלפפון לקוביות

    3 מלפפון חמוץ לקוביות

    1 פלפל אדום או גמבה לקוביות

    לערבב.

    רוטב: 1 כף מיץ לימון, 2 כפות שמן רגיל ומלח.

    לערבב לשפוך על הסלט ולערבב.

    תודה רבה!

    1. בסדר גמור.
      לגבי התירס, אפשר גם לבשל אותו במים רותחים, זה תלוי אם הוא עדיין קשה או לא. זה משתנה לפי סוג השקית הקפואה. יש פעמים שמספיקה השרייה של דקה במים רותחים ויש פעמים שהייתי צריכה לבשל גם כ-10 דקות במים רותחים. העיקר לא להוסיף אותו קפוא.

    1. היי דבי,
      תירס משימורים הוא יותר מתקתק אבל אפשר להכין גם עם תירס קפוא. אני כן ממליצה להשרות אותו כדקה במים רותחים ולסנן.
      על איזה תיבול חשבת?

  4. בוקר אור, אפרת!

    אני חושבת להכין סלט תירס בתיבול אחר, במקור זה משימורים יש בעיה להחליף לקפוא?

    תודה לך, ויום נהדר!

  5. היי,
    חדשה באתר, המתכונים נראים מעולים…
    שאלה אלייך:
    האם אפשר לוותר על המיונז? ואם כן מה במקום?
    תודה ולילה טוב
    גילה

    1. היי גילה,
      ברוכה הבאה לאתר 🙂
      אני מניחה שבמקום מיונז אפשר לתבל בכף שמן זית, כף מיץ לימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
      שנה טובה!

    1. היי מיכל,
      אפשר להכין את הסלט גם בלי השמיר או להוסיף כף כוסברה קצוצה אם אוהבים.

  6. טוב…אני מרגישה שאני חוזרת על עצמי הערב בתגובות שלי למתכונים.
    גם הסלט הזה כיכב בשולחן החג.
    תודה

  7. היי, שוב אני 🙂
    את יכולה לכתוב לי כמה זה קופסת שימורים קטנה של תירס?
    יש לי כאן(בחול) 300גרם. מספיק?

    1. קופסת שימורים קטנה זה 340 גרם כולל הנוזלים. לאחר סינון זה יוצא 285 גרם.
      מה שיש לך זה בסדר גמור 🙂

  8. היי, שוב אני 🙂
    אני בספק לגבי פטריות בשימורים אם יש כאן (בחו'ל), אפשר לטגן במקום? אם כן…מה הכמויות לדעתך?
    שוב תודה

    1. כן, את יכולה לטגן פטריות טריות קצוצות. לא צריך לשים הרבה, מספיק לשים 3-4 פטריות קטנות ואפשר גם לוותר על הפטריות בכלל.

    1. היי יפית,
      לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר רק כדאי להפשיר את התירס לפני ואם לדעתך חסרה המתקתקות שיש בתירס משימורים אז אפשר להוסיף לסלט מעט סוכר (רבע עד חצי כפית שטוחה).
      יום נעים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר