מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט שעועית לבנה

סלט שעועית לבנהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 6, 2016
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

מתכון לסלט שעועית טרי וטעים שמכינים ב-5 דקות

סלט שעועית לבנה

מצרכים:

קופסת שימורים גדולה של שעועית לבנה שטופה ומסוננת מנוזלים (580 גרם משקל נקי)

חצי בצל בינוני קצוץ דק (מומלץ להשתמש בבצל סגול)

חצי כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק (אפשר להמיר בעלי סלרי קצוצים)

1 עגבנייה בינונית קצוצה

חצי פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק (אפשר לוותר)

תיבול: 2 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון טרי, מלח (בין רבע לשליש כפית), פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה ומתבלים.

*אם משתמשים בקופסת שימורים של שעועית לבנה ברוטב עגבניות יש לסנן ולשטוף את השעועית מהרוטב.

*במקום שעועית משימורים אפשר להשתמש בכוס וחצי שעועית לבנה מבושלת רכה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

25 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי ציפי,
      יש לשים כוס וחצי.
      השעועית הקפואה היא מבושלת באופן חלקי. יש לבשל אותה במים רותחים עד שהיא רכה לגמרי ואז לסנן.

  1. היי אפרת
    כמה זמן צריכים להשרות אם בכלל שעועית לבנה יבשה? כמה זמן לבשל אותה? תודה טשמח לקבלת מענה במיייל

    1. היי אבי,
      מומלץ להשרות שעועית לבנה במים לפחות 12 שעות.
      לגבי בישול, אם יש לך סיר לחץ זה לוקח בסביבות שעה. אם אתה מכין בסיר רגיל זה יכול לקחת 2-3 שעות, תלוי בטריות השעועית.
      שבת שלום 🙂

    1. היי ענת,
      שעועית לבנה משקית קפואה היא עדיין קשה כי היא רק מבושלת חלקית. לכן יש לבשל אותה קודם במים רותחים עד שהיא מתרככת לגמרי ואז אפשר להשתמש בה למתכון.
      זה יוצא בסביבות כוס וחצי שעועית קפואה.

  2. היי,
    הכנתי את הסלט ויצא טעים הוספתי שום קצוץ,גמבה,ומלפפון במלח חתוך לקוביות:)
    תודה רבה.

  3. היי אפרת.
    הכנתי
    טעים מאד
    משביע
    משמעותי לטבעונים (שרעבים תמיד) כמוני.
    הכנתי עם שעועית לא מקופסת שימורים אלא טריה תוצרת בית.
    נהדר לרפרטואר הטבעוני.
    תודה לך.

    1. היי רוס,
      אפשר אבל אם זאת שעועית אדומה יבשה יש להשרות אותה המים לפחות 12 שעות ואז לבשל אותה עד שהיא מתרככת לגמרי.

    1. היי,
      זה יכול לקחת כ-3 שעות עד שהיא מתרככת לגמרי. אם יש לך סיר לחץ זה מקצר את זמן הבישול ל 30-60 דקות.

  4. היי אפרת,
    שעועית לבנה קפואה מתאימה פה? והאם אפשר להשתמש במיץ לימון משומר?
    תודה על כל המתכונים הטובים!

    1. היי אירנה,
      אפשר להשתמש בשעועית לבנה משקית קפואה רק שיש לבשל אותה לפני במים רותחים עד שהיא מתרככת לגמרי. וכן, אני מניחה שאפשר להשתמש גם במיץ לימון משומר.
      המשך יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר