מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט שורשים

סלט שורשיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 27, 2015
Last modified:אוגוסט 1, 2018

Summary:

מתכון סלט שורשים בריא וכל כך טעים שניתן להכין עם שני סוגי רטבים ומתאים לצד כל ארוחה

סלט שורשים

מצרכים:

2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לגפרורים (מקלות דקים)

סלק בינוני קלוף וחתוך לגפרורים (מקלות דקים)

קולורבי בינוני קלוף וחתוך לגפרורים (מקלות דקים)

גבעול סלרי (כרפס) קצוץ

1-2 כפות עלי סלרי קצוצים

אפשרות תיבול 1: 3 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות חומץ רגיל, כפית גדושה דבש/סילאן, רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור.

אפשרות תיבול 2 (רוטב בסגנון אסייתי): 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן זית/קנולה, 2 כפות חומץ רגיל/תפוחים, 2 כפיות דבש/סילאן.

אופן הכנה:

-מניחים את הירקות בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת או בקערית.

-מערבבים את הרוטב עם הסלט כחצי שעה לפחות לפני ההגשה, לספיגת הטעמים.

*הסלט נשמר לפחות 3 ימים במקרר בקופסה סגורה. להגשה יפה- אפשר להכין את הסלט והרוטב מראש (אפילו יום-יומיים לפני) ולשמור בנפרד במקרר ולערבב ביניהם ביום ההגשה על מנת שהסלט יראה טרי ורענן.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

62 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת רק רציתי להגיד שהסלט מעולה ו2 הרטבים מעולים כך שלא ידעתי במה לבחור אז חילקתי את הסלט ל2 הטה מעולה וכולם עפו על זה כך שיש לינעוד סלט של הביוקר לפסח תודה על כל המתכונים המעולים ניסתי הרבה מהם ובכולם נהנתי בלי סוף תודה ושוב תודה
    חג כשר ושמח

  2. חוץ ממה שאני נהנת מהאתר ומהסגנון בישול שלך,
    אני נדהמת מהסבלנות שלך לענות מיליון פעם על כל שאלה..

    1. היי יפית,
      אני השתמשתי במנדולינה. צירפתי לינק לסרטון באחת התגובות.
      יום מקסים 🙂

    1. הסלרי מוסיף טעם אבל אפשר לוותר עליו. אם רוצים אפשר לשים מעט עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים.
      שנה טובה 🙂

  3. שלום אפרת, תודה על שלל מתכונים מעולים!
    אני רוצה להכין את הרוטב הראשון ויש לי חומץ תפוחים ולא רגיל, האם אפשרי? שוב תודה!

  4. שלום,

    ושוב שאלה בעניין החיתוך למקלות:
    קניתי מנדולינה מסוג BORNER V5, שאמורה להיות מומלצת, וממש לא יצאו לי מקלות כמו שיצאו לך.
    באיזה מנדולינה השתמשת (או שבעצם אולי בסכין?)

  5. שלום וחג שבועות שמח
    תודה רבה למתכונים הניפלאים

    אודה לך אם תוכלי בבקשה להדגים/ להסביר
    כיצד חותכים גזר לרצועות דקות כלכך
    חג שמח

    1. היי אירית,
      השתמשתי במכשיר לחיתוך שנקרא מנדולינה. אם אין לך מכשיר אפשר לחתוך עם סכין. לחתוך את הגזר לחצי ולאחר מכן לרוחב באמצע ולחתוך לרצועות דקות.
      חג שמח 🙂

  6. אפרת יקרה שלום
    הסלט עם הרוטב הראשון מעולה! חתכתי את הירקות עם מנדולינה. כמה ימים מראש אפשר להכין את הירקות ללא הרוטב לאירוח?

    1. היי מיכל,
      אפשר לחתוך את הירקות יום-יומיים לפני ולשמור בקופסה אטומה במקרר (או בקערה עטופה בניילון נצמד).
      המשך יום מקסים 🙂

  7. הכמות של המטבל תואמת לכמות של הירקות?
    הכנתי עכשיו ונראה לי מאד קצת מטבל לעומת הירקות, זה יספיק?

    1. הכמות אמורה להיות מתאימה. אם לדעתך חסר, את יכולה להכין כמות נוספת של התיבול.

  8. שבוע טוב ומבורך!!
    חייבת לציין שהכנתי את הסלט לארוחת שבת וכולם כלכך התענגו עליו וממש המחמאות לא פסקו-הכנתי עם הרוטב הראשון
    תודה רבה אפרת! אין על האתר שלך גם הכל מהיר וגם בדרך כלל מצרכים זמינים-ממש תענוג!!

  9. היו לי אורחים והכנתי גם את סלט הזה !
    וכולנו התענגנו עליו ! הרוטב הראשון מעולה וטעים .
    תודה רבה לך !

    1. מעולה! תתחדשי 😉
      בסלט הזה משתמשים בסלק טרי ואין צורך לבשל אותו לפני.

    1. היי יהודית,
      יש מכשיר לחיתוך ירקות שנקרא גם "מנדולינה" שחותך את הירקות לגפרורים.
      אפשר לחתוך גם באמצעות מעבד מזון שמחברים לו להב מיוחד.
      יש קולפן מיוחד משונן שחותך לגפרורים.
      ויש את השיטה הרגילה עם סכין 🙂

  10. שלום, האם ניתן לשים את התיבול הנ"ל בשבת עצמה? לא בעניין הטעם אלא מבחינה הלכתית?
    אני יודעת שיש איסורים רבים בעניין תיבולים שונים בשבת.בתודה מראש

    1. היי תמי,
      אני באמת לא יודעת. אני ממליצה לך להתייעץ עם רב.
      ערב נעים 🙂

    2. האיסור בשבת הוא רק למלוח, וגם בזה יש אופנים שמותר, אבל שאר תבלינים אין איסור

  11. שבוע טוב!
    עשיתי ויצא מאד טעים רק שלדעתי כדאי לעשות בלי הסלק. זה מאד טעים כך. גם כששמתי שנייה לפני האוכל זה העביר צבע.
    מה לדעתך אפשר במקום?
    תודה רבה!

    1. היי דבי,
      את יכולה לשים צנון, רצועות גמבה, נבטים סיניים, אולי אפילו רצועות כרוב סגול.
      שבוע טוב ומבורך 🙂

    1. היי רויטל,
      שניהם טעימים. הרוטב השני יותר מיוחד ובסגנון אסייתי. תחליטי מה יותר לטעמך לפי המרכיבים.
      בהצלחה 😉

  12. הי אפרת!

    אני מכינה את הסלט לשבת ורציתי לשאול האם כשאשמור את הירקות בתערובת (בלי הרוטב) לא יעברו צבעים מירק לירק?
    ובחצי שעה עם הרוטב ישמרו הצבעים?
    תודה רבה!!!

    1. היי דבי,
      כשהירקות יבשים (בלי רוטב) אז אפילו שהם חתוכים ומעורבבים, הצבע פחות יורד מהסלק אבל כשמתבלים אותם אז הסלק כן צובע מעט את הירקות האחרים. ככל שהסלט יותר זמן עם הרוטב אז הירקות נצבעים יותר אבל גם מתרככים יותר ונראים פחות רעננים.
      הסלט (עם הרוטב) טעים מאוד בעיקר יום אחרי לאחר שהטעמים נספגים בירקות אבל אם חשוב לך שהסלט יראה רענן אז תתבלי אותו כחצי שעה-שעה לפני ההגשה.
      בהצלחה 😉

    2. יש לי רעיון! לתבל כל ירק בנפרד או לפחות את הסלק בנפרד ולפני האוכל לערבב הכל. תודה ושבת שלום!

    1. סלק מבושל טעים יותר:
      הכנתי עם סלק מבושל ,ויצא הרבה יותר טעים ,מאשר עם סלק ללא בישול.

  13. שלום רב,
    רציתי לשאול עם איזה קולפן הצלחת לחתוך כך כל אחד מהירקות, או שזה חתוך בסכין?
    תודה

    1. היי אורית,
      השתמשתי במכשיר לחיתוך ירקות ("מנדולינה") אבל אפשר לחתוך גם בסכין.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר