מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט קישואים

סלט קישואיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 10, 2016
Last modified:נובמבר 22, 2017

Summary:

מתכון לסלט קישואים מבושל (ניתן להגיש חם, פושר או קר)

סלט קישואים

מצרכים (כ-3 מנות):

6 קישואים בינוניים קלופים חתוכים לחצאי עיגול

1 בצל בינוני קצוץ גס

1 עגבניה קטנה קצוצה

תיבול: כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, מלח (כשליש כפית), קמצוץ פלפל שחור

לפיזור מעל (לא חובה): כף עלי פטרוזיליה.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה (רצוי מחבת עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את העגבניה הקצוצה ומערבבים כדקה. מוסיפים את הקישואים, ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10-12 דקות, עד שהקישואים מתרככים אבל לא לגמרי.

-מרימים את המכסה ומתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים על אש בינונית (ללא מכסה) במשך 5 דקות עד שהקישואים מוכנים (במידה והתערובת מתייבשת במחבת אפשר להוסיף 2-3 כפות מים). טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

*ניתן להגיש את הסלט חם, בטמפ' החדר או קר. לפני ההגשה אפשר לפזר פטרוזיליה קצוצה ו/או להוסיף כף שמן זית.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


16 תגובות

הוסף תגובה
  1. סלט הקישואים יצא טעים. לי יש גרסה אחרת מבית אימא שטעימה לא פחות. ההבדל הוא בתוספת השמיר במקום פטרוזיליה:
    לכ- 5 קישואים בינוניים:
    לטגן כ-3 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות + שן שום כתושה אחת עד שתיים.
    כשמצהיב ומתרכך להוסיף את הקישואים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות עד בינוניות.
    להמשיך בטיגון עד שהקישואים משחימים מעט.
    לערבב מעט מים חמים ( כרבע כוס) בכף גדושה תחליף אבקת מרק עוף או ,במקום, מלח, פלפל, ותבלינים לפי הטעם.
    לקצוץ דק חופן גדוש של עלי שמיר טריים ולערבב עם הקישואים. לאחר מספר דקות,
    להסיר מהאש ולהגיש. מאכל משפחתי אהוב ועם ריח השמיר נפלא!

  2. שלום אפרת.
    הכנתי היום.
    ממש קליל וטעים מאד.
    תודה על המתכון.
    אפשר לדעתי לאור כמות הקישואים להוסיף עוד עגבניה.
    מה דעתך?

  3. זה סלט אדיר שלמדתי מקרובת משיפחה לפני שנים רבות!!! והתוספת שלי כאן היא שום קצוץ כשמטגנת את הבצל.
    עוד לשתף הוא שאני באופן קבוע מכינה יותר מדי ולכן מקפיאה בפריזר וממש אין בעייה עם הקפאה
    הטעם נישאר ניפלא והמחמאות יגיעו ובשפע!

    יש לכם מתכונים ניפלאים המון תודות!!!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »