מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט פירות

סלט פירותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On יולי 15, 2013
Last modified:ספטמבר 3, 2018

Summary:

סלט פירות פשוט וטעים שאפשר להכין עם כל סוגי הפירות שיש לכם במקרר.

סלט פירות

מצרכים:

פירות: ענבים, תפוזים, בננה, תפוח, תות שדה, קיווי, מלון, פירות יער

אגוזי מלך חתוכים גס (לא חובה)

מיץ תפוזים

אופן הכנה:

מקלפים את הפירות וחותכים לקוביות קטנות.

שופכים מיץ תפוזים סחוט ומפזרים מעל אגוזי מלך (רצוי לפני ההגשה).

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

33 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת.
    תודה על האתר המושלם!
    רציתי לשאול האם מתאים לצרף תפוחים מילון אבטיח ואפרסק משומר לסלט פירות?
    והאם מתאים לפזר קצת חמוציות ואגוזי מלך?

  2. שלום וברכה
    בעלי כרגע בטיפול טבעוני וצריך לאכול רק פירות חיים ביומיים האחרונים הבאתי לו שייקים או פירות חתוכים לכבוד שבת אני רוצה מעט לשדרג ולהגיש בצורה מעניינת האם יש לך רעיונות נוספים.
    תודה אהובה
    שבת שלום ומבורך

    1. היי אהובה,
      אפשר להכין שיפודי פירות.
      שבת שלום ❤️

  3. הרוטב הקלאסי שאני משתמש לסלט פירות הוא מיץ לימון עם סוכר (חצי חצי בנפח)ץ אני מחפס שידרוג אלכוהולי מתוןץ יש רעיון?

    1. היי נועה,
      הוא נשמר כיומיים אבל כדאי להכין אותו באותו יום שמגישים אותו כי אז הפירות נראים הכי טריים ורעננים.
      חג שמח 🙂

  4. היי אפרת, אני צריכה להכין סלט פירות לכיתה שלי, זה בערך 20 איש. יש לך אולי מתכון שיהיה יחסית לא יקר (אני רונה מהכסף שלי) וטעים? בהתחשב גם בעובדה שיהיה גם פלטת פירות שמורכבת מאבטיח מלון וענבים, ויהיו עוד קינוחים שונים. גם רציתי לשאול אם זה בסדר, נגיד לקנות סלט פירות משומר שמורכב מהרבה פירות(לא רק אננס) ונגיד להוסיף אליו תפוחים/ בננות או עוד דברים בסגנון. תודה מראש, נילי☺

    1. היי נילי,
      את בהחלט יכולה להכין מכ-2 קופסאות שימורים גדולות של פירות ולהוסיף כמה בננות, תפוחים וכו'.
      את יכולה גם לקנות מיץ תפוזים לשתיה קלה ולשים במקום מיץ טבעי סחוט.
      אל תכיני גם כל כך הרבה אם יהיה גם פלטת פירות וקינוחים נוספים.
      בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

  5. מה בקשר למלון, נראה לך מתאים עם פרות אחרים ובכלל? (אני מרסקת אותם אחרי הבישול.)

    שוב תודה!

  6. הי אפרת!

    אני רוצה להכין קינוח (קומפוט) מפרות מבושלים מרוסקים.

    מכירה איך עושים? אפשר לשים מלון עם תפוח אגס ואפרסק ולבשל?

    תודה רבה!

    1. היי דבי,
      מרתיחים בסיר כ2 ליטר מים (כ-8 כוסות) + סוכר (בין חצי כוס לכוס מלאה, לפי טעם).
      חותכים את הפירות לקוביות בינוניות או קטנות ולאחר שהמים רותחים מוסיפים את הפירות לסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות עד שהפירות מתרככים (אם את משתמשת בפירות קשים יותר כמו תפוחים זמן הבישול מתארך מעט). אח"כ מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר. כשזה מתקרר לטמפ' החדר, מכניסים למקרר (אחרי לילה במקרר זה יותר טעים).
      בהצלחה 🙂

    1. היי,
      בממוצע הסלט צריך להכיל פירות כמספר האנשים, כלומר כ-20 פירות.
      במקום לסחוט תפוזים את יכולה להקל על עצמך ולהשתמש במיץ תפוזים טבעי קנוי (כמו "פרימור").
      בהצלחה 😉

  7. יש לי עוד שאלה,
    אני יכולה להכין את הסלט בערב שלפני? אני צריכה להגיש את זה בצהריים. ויש לי עוד נסיעה ארוכה לצפון עם זה.

  8. היי אפרת,
    אני עוקבת כל פעם אחרי המתכונים שלך. ממש תענוג.
    אני רוצה להכין סלט פירות לכמות של 25-30 איש.
    תוכלי לומר לי מה הכמות הנדרשת של הפירות במידה ואני הולכת על 4-5 סוגי פירות?
    תודה מראש!

    1. שמחה לשמוע אביבית 🙂
      בהנחה ולא תמיד כולם אוכלים או שלא אוכלים באותה כמות, בדר"כ מחשבים את זה כפרי לכל אחד ואז מומלץ להשתמש ב 25-30 פירות בגודל תפוח. זה תלוי גם אם לצד זה מוגשים קינוחים נוספים.
      את יכולה להכין את הסלט יום לפני ולשמור בקופסה סגורה במקרר עד שתצאי לדרך (אם יש לך צידנית קטנה לשים את זה, זה יהיה מצוין. אם לא, לא נורא).
      שבת שלום!

  9. אני קצת קטנה אך עם עתיד מזהיר בבישול ההורים שלי חוזרים מחול ואני רוצה להפתיע אותם במשהו מתוק ומהיר
    ושלא אופים אותו
    אשמח במידה ותענה מהר

    1. היי אפרת,
      אני מכינה סלט פירות לגן ילדים, יחד עם הסייעות מסתכם ב40 איש בערך. את הסלט רציתי להכין מתפוח,תות, בננות ואננס ואפרסק משומר כמה לשים בערך מכל פרי מאחר והתותים הם פירות קטנים (וגם מאוד לא זולים) שאלה נוספת מה כמות מיץ התפוזים שיש להוסיף לסלט בגודל כזה.
      תודה רבה;)

    2. היי טליה,
      תתחילי ב10 תפוחים, 8 בננות, סלסלת תותים, 2 קופסאות גדולות של אננס ו2 קופסאות של אפרסק. אח"כ תראי לפי העין אם לדעתך צריך להוסיף עוד משהו.
      מיץ תפוזים מומלץ לשפוך עד לגובה שמכסה מחצית מהפירות לפחות. אפשר להשתמש במיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה או לסחוט מיץ תפוזים או לשלב בין זה לזה.
      בהצלחה 🙂

  10. היי
    הכנתי את הלפתן ויצא טעים וקל להכנה.
    שמתי גם ענבים שחורים והם "איבדו" את הצבע.
    לפעם הבאה יש שיטה איך לשמר את הצבע?
    תודה מראש והמשך יום מקסים,
    אורנה

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      זו תופעה מוכרת. לצערי אני לא מכירה דרך לשמור את הצבע. אם אשמע על איזו שיטה, מבטיחה לעדכן אותך 🙂

  11. בוקר טוב אפרת
    יש לי שפע פירות קיץ במקרר.
    האם יש לך מתכון ללפתן פירות קר קל להכנה[קומפוט]?
    יום טוב,
    אורנה

    1. היי אורנה,
      מרתיחים בסיר כ2 ליטר מים (כ-8 כוסות) + סוכר (בין חצי כוס לכוס מלאה, תלוי כמה מתוק את אוהבת).
      חותכים את הפירות לקוביות בינוניות או קטנות ולאחר שהמים רותחים (מבעבעים) מוסיפים את הפירות לסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות עד שהפירות מתרככים (אם את משתמשת בפירות קשים יותר כמו תפוחים זמן הבישול מתארך מעט). אח"כ מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר. כשזה מתקרר לטמפ' החדר, מכניסים למקרר (אחרי לילה במקרר זה יותר טעים).
      אפשר להשתמש כמעט בכל הפירות. מומלץ אגסים, ענבים, אפרסקים, תפוחים (גם כאלה שאינם ראויים למאכל כי התרככו יותר מידי וכדו')
      בהצלחה ויום טוב 😉

  12. היי, בשביל לשדרג סלט פירות אני ממליצה להוסיף אבקת אינסטנט פודינג וניל.. אומנם פחות בריא מרק פירות, אבל המיצים של הפירות והפודינג הופכים אותו ליותר טעים בהרבה…

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר