מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט פטריות פיקנטי

סלט פטריות פיקנטיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 13, 2016
Last modified:מרץ 5, 2017

Summary:

מתכון לסלט פטריות פיקנטי ברוטב צ'ילי וסויה

סלט פטריות פיקנטי

מצרכים:

2 סלסלות פטריות שמפיניון

3 שיני שום קצוצות/פרוסות

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

תיבול: 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק, רבע כפית תבלין צ'ילי חריף (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את השום כדקה (יש להקפיד שלא ישרף). מוסיפים את הפטריות ומבשלים כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהן מגירות נוזלים ומצטמצמות.

-מוסיפים את הבצל הירוק ומתבלים בסויה, צ'ילי מתוק ותבלין צ'י'לי. מערבבים כדקה לספיגת הטעמים ומסירים מהאש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

77 תגובות

הוסף תגובה
  1. שבוע טוב! האם נראה לך שהסלט יהיה טעים עם פטריות חתוכות מקופסת שימורים? זה מה שיש לי כרגע …
    תודה רבה!

  2. שלום אפרת,
    מה אני אמורה לעשות עם הנוזלים של הפטריות? להשתמש בהם לסלט או פשוט לשפוך אותם מהמחבת?

  3. תודה!!
    עוד לא כתבתי לך, אבל אני הפסקתי לשוטט בכל אתרי המתכונים אני עושה רק משלך. גם יש לך מליון רעיונות מדהימים וגם אם אני מחפשת משהו ספציפי בד"כ אמצא אותו אצלך. מתכונים שמתאימים לכל בית נורמלי בלי התחכמויות מיותרות…
    בקיצור, אלופה! תודה רבה!

    1. היי פנינה,
      6 סלסלות פטריות שמפיניון
      9 שיני שום קצוצות/פרוסות
      6 גבעולי בצל ירוק קצוצים
      תיבול: 6 כפות רוטב סויה, 6 כפות רוטב צ'ילי מתוק, 3/4 כפית כפית תבלין צ'ילי חריף (לא חובה)

  4. גם אני הכנתי את הסלט הזה עכשיו. כמעט לפי המתכון. השינויים שעשיתי: וויתרתי על השום, כי אני טיפה רגישה לזה, ושמתי רק מעט רוטב צ'ילי מתוק( לא אוהבת מאכלים מתוקים), במקום זה הוספתי תבלין צ'ילי גרוס יבש וממש טיפה של שמן שומשום.
    יצא טעים מאוד!
    תודה, אפרת ושבת שלום!

  5. היי אני רוצה להכין את הסלט עכשיו אז שאלה קטנה ..
    רשמת מוסיפים את הבצל הירוק ואת התיבול.
    למחבת בה אני מוגנת או בקערה כבר ?

  6. אני הכנתי ויצא נהדר, עם פלפלון צ'ילי טרי אדום ,
    ולא הוספתי את הרוטב צילי המתוק,
    וגם כך זה יוצא כולכך טעים ,שהכנתי כבר כמה פעמים.

  7. מתכון פשוט נפלא! הפטריות יוצאות ספוגות ברוטב צילי מתקתק והבצל הירוק מחזק את הטעם.ואין מילים פשוט טעים!

  8. היי , אני רוצה להכין את הסלט הוא נראה טעים אך יש לי שאלה ברשותך , האם ניתן להכין את הסלט ומייד להגיש ? או שניתן להכניסו למקרר ולהנות ממנו גם למחרת ? הכוונה אם למחרת הוא יהיה ניתן לאכילה ? תודה

    1. היי יפעת,
      אפשר להכין ולהגיש מיד ואפשר גם לאכול אותו למחרת.
      יום נפלא 🙂

    1. היי רוזה,
      זה תיבול שמתאים עם פטריות. את יכולה גם לתבל בתיבול פשוט של מלח ופלפל שחור.

  9. שלום.
    אני משתמשת בקוביות קולרבי, במרק ירקות שאינו כולל תוספת פחממות (כמו תפ"א, קטניות וכו')
    והוא דומה קצת בטעמו לתפוח אדמה 🙂 לכן מחליף אותו.

    בדיאטת הורדה במשקל, – (וסוכרת),
    האם תוכלו להוסיף מתכונים עם קולרבי?

    התרשמתי שלא רק אני מעוניינת בהם.
    תודה.

  10. שלום.

    מטופלת בזריקות אינסולין לסוכרת,
    ודיאטה לירידה במשקל.
    (כמו כן ממעטת בשימוש במלח)

    במתכונים רבים מופיע "רוטב צ'ילי מתוק".

    ■איך ניתן להכין רוטב צ'ילי לא מתוק?

    ■אם מופיע "רוטב צ'ילי מתוק"

    האם ניתן להחליפו בפלפל אדום צ'ילי,
    ולהמתיק בסטיביה נוזלית?
    (ממתיק ללא סוכר)
    תודה.

    1. היי אופירה,
      יש לי מתכון לרוטב צ'ילי מתוק ביתי שעדיין לא יצא לי לנסות. אשתדל בקרוב להכין ולפרסם.
      6 פלפלים צ'ילי אדומים
      כחצי כפית שטוחה מלח
      שליש כוס חומץ תפוחים
      תחליף סוכר במתיקות של רבע כוס סוכר (אני מניחה שאפשר להשתמש בסטיביה נוזלית)
      *טוחנים את הפלפלים במעבד מזון. מחממים בסיר קטן את החומץ עם תערובת הפלפלים, המלח והממתיק ומבשלים על אש גבוהה במשך כ-2 דקות. מנמיכים לאש נמוכה וממשיכים לבשל במשך כ-15 דקות. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להצטנן. מעבירים לבקבוק קטן עם פקק או צנצנת זכוכית אטומה ושומרים במקרר (נשמר עד כ-3 חודשים).

    1. היי אפרת,
      את יכולה פשוט לוותר על הבצל בכלל. זה טעים גם ככה.

  11. לא היה לי רוטב סויה אז במקום שמתי רוטב צילי חמוץ מתוק ורוטב עגבניותמלח פלפל ואת כל שא המצרכים ויצא מדהים ולהפליא.

    1. היי חדוה,
      אפשר להשתמש ב2 קופסאות שימורים למרות שעם פטריות טריות יוצא יותר טעים.
      מומלץ להשתמש בפטריות שלמות מקופסת שימורים (אם יש לך) ופשוט לחצות אותן באמצע.

    1. היי מירי,
      אני מניחה שהסלט נשמר במקרר (בתוך קופסה אטומה) במשך כ-3 ימים.

    1. היי אסתי,
      3-4 מנות.
      כעקרון מומלץ להכין את הסלט כתוספת לצד ארוחה או לצד סלטים נוספים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר