מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט ירקות קצוץ

סלט ירקות קצוץFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 7, 2018
Last modified:אוגוסט 7, 2018

Summary:

הכי פשוט וטעים: סלט ירקות קצוץ דק (סלט ערבי)

סלט ירקות קצוץ

מצרכים (5-6 מנות):

4 עגבניות

4 מלפפונים

בצל קטן-בינוני 

4-5 צנוניות (עם הקליפה)

2 כוסות עלי פטרוזיליה או כוסברה

רבע כוס עלי נענע (לא חובה)

תיבול: 4 כפות שמן זית, 5 כפות מיץ לימון, כחצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

קוצצים את הירקות דק-דק ומתבלים לפני ההגשה.

 

*מומלץ להגיש עם טחינה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

18 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת, הסלט נראה מדהים, רציתי לשאול לדעתך לגבי כמה דברים:
    1. אפשר לשים עגבניות שרי או שעדיף את הרגיל? מה עדיף? מה ההבדל? אם שרי כמה לשים?
    2.מה דעתך על פטריות? ישתלבו? הכוונה לפטריות טריות. אפשר או שעדיף שלא? ואם כן אז כמה?
    3. מה דעתך על גזר? אפשר או שעדיף שלא? אם אפשר אז כמה גזר מגורד לשים?
    4. נבטים סיניים אפשר או שעדיף שלא? ואם כן כמה?
    5. זיתים אפשר שחורים או שעדיף ירוקים או בכלל בלי? אם אפשר אז כמה?

    המון תודה

    1. 1. אפשר לשים 12-15 עגבניות שרי קצוצות (תלוי בגודל שלהן)
      2. לדעתי עדיף לוותר על הפטריות.
      3. אפשר לשים גזר אחד מגורד או חתוך לקוביות קטנות.
      4. יש סלטים שיותר מתאימים עם נבטים אבל אם רוצים אפשר להוסיף כמה שאוהבים.
      5. לא משנה הסוג. עד רבע כוס זיתים קצוצים עם סכין.

  2. היי אפרת
    א. רציתי לדעת האם אפשר להוסיף גמבה, אני מאוד מאוד אוהבת אותה השאלה אם היא מסדרת בטעם ביחד עם העגבנייה.
    ב. יש לי סכין יישן כמה פעמים צריך להשחיז אותו לפני הכנת הסלט הערבי.
    תודה:-)

  3. היי אפרת, כמה שאלות
    1.אני לא אוהבת נענע בסלט אבל מאוד אוהבת חסה, האם ניתן להוסיף ואם כן כמה ואיך לחתוך?
    2. במקום בצל רגיל אפשר סגול או שעדיף שלא?
    3. מאוד אוהבת זיתים ירוקים, האם ניתן להוסיף ואם כן כמה ואיך לחתוך?
    המון המון תודה

    1. 1. אפשר לחתוך עם סכין 2-3 עלי חסה (לחתוך קטן).
      2. כן.
      3. אפשר להוסיף כעד רבע כוס זיתים ירוקים קצוצים עם סכין.

  4. היי אפרת
    אני בשלנית מתחילה שמאוד נהנת מהאתר שלך
    לצערי אני אלרגית לבצל – לא לאכילה אלא רק למגע בעור (מתחיל גרד מטורף). היום לבישולים אני משתמשת בבצל קצוץ קפוא אבל זה לא מתאים לסלטים למיניהם. בגלל שאני ממש ממש חדשה בתחום רציתי לשאול האם כל מעבד מזון יודע לקצוץ בצל? (גם הפשוטים שנמכרים בשופרסל או שצריך משהו יקר)

    תודה רבה על אתר מדהים

  5. היי אפרת

    אני מעוניינת להכין את הסלט הזה אך יש לי מגבלה לאכול את הצנונית חיה טריה.

    מה אפשר לעשות כדי לבשל או לאדות אותה בשיא המהירות? מבלי לפגום בטעם הסלט?

    הרבה תודה לך מראש.

    1. היי עינת,
      את יכולה לוותר על הצנונית ולשים ירק אחר כמו קולורבי קטן או גזר.
      אפשרות נוספת היא לאדות קצת את הצנוניות אבל צריך לקלף את הקליפה לפני.

  6. הסלט הכי טעים שיש!!!! ניסינו בבית את המתכון אבל מוסיפים עוד קצת גיוונים: צנוניות, גזר. יוצא מרענן וכמובן בריא! תודה……

  7. הקלאסי נדמה ללא צנונית גם בלי גזר אפילו מגורד אכן הנענע יכול לשפר טעם רק לאוהבים אותו רצוי בצל סגול משפר מראה ומגרה
    אני מעדיף לערבב לבד בצלחתי מת על סלטים מהסוג הזה בתנאי שיעשו "בזה הרגע"כמו שאומרים
    אוכל עם כף לפעמים חצי או רבע פלפל ירוק/אדום טרי ללא גרעינים מדליק את הטעם וזה לאוהבים חריף מחמיא אגב ב206 יושב על דלפק ורואה הכנת סלט וכמובן אוכל 5נהנה

  8. שלום אפרת,

    שאלה כללית: מה הכוונה כשאומרים כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה – איך מודדים את הכמות ובאיזה שלב?

    1. היי אלעד,
      את העלים מודדים לפני שקוצצים אותם. ממלאים אותם בכוס זכוכית רגילה מבלי לדחוס יותר מידי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר