מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט סלק מבושל

סלט סלק מבושלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 11, 2013
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

סלט סלק מבושל קל להכנה וטעים במיוחד.

מומלץ להשתמש בסלק מבושל משקית וואקום ולחסוך את זמן הבישול.

סלט סלק מבושל

מצרכים:

2-3 סלקים מקולפים ומבושלים (ניתן לקנות מוכנים בסופר) חתוכים לרצועות/ קוביות קטנות

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס כוסברה קצוצה

הכנת הרוטב: 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, כף חומץ טבעי, כפית גדושה סוכר חום, מלח ופלפל.

אופן הכנה:

מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומתבלים. רצוי לשמור במקרר לפחות כשעה לפני ההגשה על מנת שהטעמים יתמזגו.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

118 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר לבשל עם או בלי קליפה. לכסות במים ולהבא לרתיחה. לאחר מכן לבשל על אז בינונית עד שמזלג ננעץ בקלות בסלק. זמן בישול 45-60, תלוי בגודל ובסוג הסלק.
      אגב יש סלט סלק חי מאוד טעים.

    1. היי שרה,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
      בכל מקרה, אם יש לך אפשרות לא להקפיא זה עדיף (אפשר לקנות סלקים מבושלים מוכנים ואז זה 5 דקות להכין את הסלט).
      שנה טובה ❤️

  1. כמה זמן אפשר לשמור במקרר את הסלק בתחמיץ הזה? אני שואלת, כי כמות הסלק בוואקום היא די גדולה, ואחרי שפותחים אותה, רצוי להשתמש בכל כמות הסלק שבה, נכון? ניסיתי פעמים אחדות להקפיא חצי הכמות, אבל נדמה לי שאחרי ההפשה הירק כבר לא כל כך טעים ורענן. תודה.

    1. 4-5 ימים בקופסה סגורה.
      לא חייבים להשתמש בכל כמות הסלק. הוא יכול להשמר גם 3-5 ימים אחרי פתיחה בתנאי שעוטפים אותו היטב.

  2. היי 🙂
    הכנתי את הסלט והתיבול יצא לי יותר מדי ביחס לכמות של הסלק. אין לי יותר סלק.. יש לך רעיון מה אפשר להוסיף כדי לדלל את התיבול ביחס לסלט?

    1. סלק רצוי לבשל כשהוא שלם. אפשר לקלף אותו ואפשר שלא. הקליפה שומרת יותר על הערכים שלו וגם על הצבע שלו.
      שמים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ואח"כ מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה עד שהסלק מתרכך וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות.
      זמן הבישול משתנה לפי גדול הסלק ולפי הטריות שלו (עדיף לבחור סלקים קטנים). יכול לקחת מ-45 דקות ועד 3 שעות. אם יש סיר לחץ זה מקצר את הזמן באופן משמעותי.
      שבוע מקסים 🙂

  3. שלום! תודה על המתכונים המהממים!! אחד אחד!!
    רציתי לדעת כמה זמן זה נורמלי לבשל סלק בשביל סלט. והאם זה צריך להיות ממש רך אחרי הבישול?
    מומלץ בסיר לחץ?
    תודה רבה רבה!!!

    1. היי אביגיל,
      הסלק צריך להיות רך באופן כזה שמזלג ננעץ בו בקלות. מומלץ בסיר לחץ.
      אגב, יש בסופרים סלקים מבושלים בוואקום. זה ממש חוסך עבודה.
      יום מקסים 🙂

  4. הכנתי את סלט הסלק לסדר , ויצא מעולה !!!!
    מיליון מחמאות.
    כבר העברתי אותו הלאה.
    בדיוק כמו במתכון , רק את הכוסברה החלפתי בפטרוזיליה.
    תודה רבה !
    חג שמח !

    1. היי מרים,
      את הרוטב לא מבשלים, רק מערבבים את כל החומרים בקערית ומתבלים את הסלקים המוכנים.
      חג שמח 🙂

  5. היי

    אתר מעניין ומועיל

    בעיניין הסלט הזה אם לא אשתמש בחומץ האם זה ישנה לטעם ?וגם בלי סוכר האם זה ישנה הרבה?

    ואם אשתמש בחומץ תפוחים במקום החומץ הרגיל זה ישנה לטעם?

    אשמח לתגובה אני עכשיו מכינה את הסלט .

    1. היי רינת,
      אפשר לוותר על החומץ. אם יש לך חומץ תפוחים אני חושבת שאפשרי להשתמש בו.
      כדאי להוסיף סוכר כי הוא מאזן את הטעמים.

  6. הכנתי ועבדתי בדיוק ע"פ המתכון, יצא ממש טעים.
    הכנתי כמות יפה לחג הסוכות, עדיין לא נכנס החג וכבר שליש כמות חוסלה.
    תודה רבה.
    אני הייתי אומר שכדאי לטעום קודם כל את הסלק, לי הסלקים יצאו ממש מתוקים כך שבהחלט היה ניתן לוותר על הסוכר אבל מי שאוהב מתוק לא חייב לוותר.

  7. בשלתי את הסלק.
    מתכוונת להכין לערב החג.
    האם ניתן לשמור את הסלק המבושל ולהכין יום לפני החג או בבוקר?
    תודה וחג שמח

  8. מתכון מצוין
    תודה!
    אפשר להוסיף חופן אגוזי לוז אפילו במקןם כף שמן
    אני הוספתי גם שני גזרים

    1. היי מורן,
      לא יצא מוצלח מבחינת טעם? יכול להיות שכדאי לשחק קצת עם התיבול ולהוסיף יותר ממה שחסר.
      יש לקחת בחשבון שהטעמים נספגים רק אחרי שעה ורק אז מומלץ לאכול מזה.

  9. היי,
    ראיתי מתכונים דומים לסלט הזה שההבדל היחיד הוא שמתבלים את סלט הסלק גם בכמון, האם את ממליצה על זה? או שזה יותר מדי?

    תודה רבה.

    1. היי,
      זה עניין של טעם.
      את יכולה להכין את הסלק כמו שהוא ולעשות ניסוי על כמות קטנה 🙂 העבירי כף מהסלט לצלחת, פזרי מעל קמצוץ כמון ותטעמי. אם זה מוצא חן בעיניך תוסיפי לכל הסלט.
      בהצלחה וחג שמח!

    2. אני מודה לך!

      רציתי לדעת גם אם ניתן להשתמש בסוכר דמררה (חום בהיר), במקום בסוכר חום?

      והאם חומץ טבעי זה חומץ בן יין לבן?

      שוב פעם,תודה רבה!

    3. היי,
      אפשר להשתמש בסוכר דמררה.
      חומץ טבעי הכוונה לחומץ רגיל. את יכולה להשתמש בחומץ בן יין אם זה מה שיש לך.
      בהצלחה 😉

    4. היי,
      רק רציתי להודות לך ולומר שהסלט יצא מדהים!
      כל כך פשוט אך כל כך טעים!
      פשוט נפלא.

      תודה רבה.

    1. אגב,לילדים מכינה אותה הדבר,משאירה לילדים בצד עם התיבול אבל בלי הכוסברה שאינם אוהבים.

  10. הכנתי בלי הכוסברה (לא אוהבת) ויצא נהדר!
    הכנתי מפה כבר כמה מתכונים ולא התאכזבתי. אתר מקסים!
    המון תודה:)
    לינוי

  11. האם יש לשטוף פטרוזיליה,שמיר או כוסברה לפני שקוצצים ומוסיפים לסלטים.כאשר צופים והביצועים לא טוביםבתכניות הבישול , פשוט לוקחים את הצרור וקוצצים. אני מעדיפה לשטוף אבל אז הירק רטוב.

    1. היי רחל,
      כדאי לשטוף את העלים לפני שמשתמשים בהם, לנער אותם משאריות המים ולייבש היטב בעזרת מגבת או נייר מגבת.
      אני שוטפת את כל העלים מראש ומניחה במסננת או על מגבת לייבוש. כשהעלים יבשים לגמרי אני מכניסה אותם למקרר ואז כשאני רוצה להשתמש בהם אני קוצצת אותם שהם נקיים ויבשים.
      שבת שלום 🙂

    1. היי טל,
      הסלט נשמר במקרר כ-3 ימים אבל אם הוא מיועד להגשה כדאי להכין אותו באותו יום או לפחות יום לפני כדי שגם יראה טוב 🙂

  12. מצויין!
    החלפתי את הסוכר בסילאן והוספתי אוכמניות יבשות.
    אבל גם בלי התוספת, שילוב הטעמים פשוט מעולה.
    תודה.

  13. בוקר טוב
    אני רוצה להכין לילדים הקטנים שלי, האם אפשר לוותר על הכוסברה? כמה בערך מלח ופלפל? תודה רבה ואחלה מתכונים קלים!

    1. כן אפשר לוותר על הכוסברה. מלח ופלפל ממש מעט, תפזרי קצת עם המלחייה ותטעמי. אגב, הטעמים מתמזגים הרבה יותר טוב אחרי כשעה.
      יום נפלא!

  14. אני מבשלת בלי לטרוח – עם הקליפה וכל הבוץ שעל הסלקים.
    הלכלוך שוקע במים, הקילוף קליל ופשוט ושטיפונת מתחת לזרם בסיום הקילוף מספיקה. אפשר גם: להוסיף גם תפוח גרני סמיט – ואם אוהבים – לתבל במיונז. בתאבון.

    1. היי תמר,
      עדיף לבשל עם הקליפה ולקלף אחר כך (כך הצבע והערך התזונתי נשמרים יותר טוב 🙂 ).

    2. מבשלים עד שהסלקים רכים (אם מזלג ננעץ בהם בקלות).
      זמן הבישול תלוי בגודל של הסלקים ואם הם טריים או לא.
      אם הסלקים קטנים, זה לוקח בין 45 דקות לשעה. אם הסלקים גדולים זה יכול לקחת גם 2-3 שעות.
      אם יש לך סיר לחץ – זה לוקח כ-30 דקות לכן זה עדיף.

    3. לקיצור זמן הבישול של סלק גדול ניתן לחתוך אותו לכמה חלקים.
      אם מבשלים עם הקליפה צריך לשטוף היטב כי לפעמים זה מלא חול ובוץ או סתם מלוכלך.
      אני מעדיף לקלף לפני הבישול.
      לפעמים מסתפק בתוספת לימון מלח ובצל קצוץ

    1. בשמחה נורית 🙂
      הסוכר מאזן מעט את הטעמים. את יכולה לנסות להכין את הרוטב בלי סוכר ולטעום. אם תרגישי שזה חסר את יכולה להוסיף במקום חצי כפית דבש או כל ממתיק אחר.

  15. טיפ חשוב!! עדיף לאדות את הסלק ולא לבשל במים על מנת שהויטמינים ישתמרו כמה שיותר.כחלופה,ניתן גם לאפות את הסלק בתנור כשהוא עטוף בנייר אלומיניום.בתאבון!

    1. זה נכון הבעיה שניר אלומיניום לא כל כך בריא בגלל ההפרשה של כסף לאוכל(;

    1. היי נטלי, ניתן לקנות בסופר סלק מקולף ומבושל בתוך שקית ואקום וזה חוסך את משך ההכנה.
      אם את רוצה לבשל בעצמך, זה יכול לקחת עד שעה של בישול במים רותחים. מומלץ לבדוק עם מזלג. הסלק מוכן לאכילה ברגע שהמזלג ננעץ בקלות בסלק.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר