מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט סלק חי

סלט סלק חיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 31, 2017
Last modified:יולי 31, 2017

Summary:

מתכון לסלט סלק חי – סלט טרי ועשיר בויטמינים ומינרלים, טעים בטירוף ומתאים כתוספת לצד כל ארוחה.

סלט סלק חי

מצרכים:

2 סלקים בינוניים-קטנים קלופים מגורדים בפומפיה גסה

1 קולורבי קטן קלוף מגורד בפומפיה גסה

3 כפות שמן זית/קנולה

2 כפות חומץ רגיל

2 כפות מיץ לימון

1 שן שום כתושה

חצי כפית סוכר

מלח (כשליש כפית), קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

מניחים את הסלק והקולורבי בקערה ומתבלים.

*מומלץ לתבל לפחות כחצי שעה לפני ההגשה כדי שהטעמים ייספגו.

*שומרים בקופסה אטומה במקרר.

סלט סלק אדום חי, סלט סלק וקולורבי

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


19 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי לינור,
      את יכולה לגרד את הסלק והקולורבי יום שישי, לשים בקערה ולכסות בניילון נצמד (לשמור במקרר). כשעה לפני ההגשה- לתבל.

  1. אני מנסה הרבה זמן למצוא מתכון של סלט סלק שייבלע לי בקלות
    והנה סוף -סוף מצאתי
    התיבול פה מדהים ומושלם
    השום מוסיף המון
    ואחרי כמה ימים הטעם רק השתבח
    תודה רבה על המתכון
    ומקוה שהסלק יעלה לי את הברזל….

    1. נשמר אצלי יותר משבוע והטעם השתבח עם הזמן
      אני ממליצה לתבל לא לפני ההגשה אלא מיד כשמכינים את הסלט, כדי שהטעמים ייספגו
      ובנוסף- אפשר לגרד דק (במעבד-מזון כמובן, מי מגרד היום ביד? :)) והסלט מקבל טוויסט אחר

      1. היי

        אני מתכונת להכין את המתכון

        והצעת במקום חומץ לשים מיץ לימון

        ויש כבר מיץ לימון אז להוסיף עוד כף או שניים מיץ לימון

        או שפשוט להכין רק בלי חומץ עם הכמות של מיץ הלימון שרשום

        תודה

  2. חברי קהילת מתכון בעשר דקות שלום!

    ניסיתי את המתכון והיה פיצוץ לאחד שאוהבת סלטים וירקות. עכשיו מכינה אותו בפעם השניה ומקווה להמשיך להכין כי הכנתו לוקחת קצת זמן והשורשים תמיד נמצאים בשווקים. הערה קטנטנה, לאלו שאינם אוהבי שום, המנה יכולה להוות בעיה. לי, אישית, הטעם של השום היה מדהים.

    15026091416451573858607

  3. ראשית תודה למתכונים הטעימים.
    רציתי לשאול מה היחסים בין הסלק לקולורבי? אני רוצה לעשות כמות גדולה יותר!

    1. היי משה,
      היחסים הם 1:2 לטובת הסלק. זאת אומרת שאם מכפילים כמויות זה יוצא 4 סלקים ו2 קולורבי. כמובן שיש להכפיל גם את חומרי התיבול בהתאם.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »