מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט כרוב, פלפלים וגזר

סלט כרוב, פלפלים וגזרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 1, 2017
Last modified:מרץ 5, 2017

Summary:

סלט כרוב עם גמבה, פלפל צהוב, גזר וקולורבי

סלט כרוב, פלפלים וגזר

מצרכים:

רבע כרוב גדול חתוך גס

גמבה חתוכה למקלות דקים

פלפל צהוב חתוך למקלות דקים

גזר גדול קלוף חתוך למקלות דקים

קולורבי קלוף חתוך למקלות דקים

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק

תיבול לסלט: שליש כוס חומץ רגיל, חצי כוס מים, כפית סוכר, שליש כפית מלח, 4 כפות מיץ לימון

אופן הכנה:

-מחממים (על אש בינונית) סיר קטן עם חומץ, מים, סוכר ומלח ומערבבים עד שהסוכר והמלח נמסים בתערובת. מבשלים כ-2 דקות ומסירים מהאש.

-מניחים את כל הירקות בקערה. מוזגים את תערובת הנוזלים על הירקות ומערבבים היטב. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ושומרים במקרר.

*יש לתבל את הסלט לפחות שעה לפני ההגשה ולשמור במקרר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

26 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת. אפשר לשלב שומשום בסלט? אם כן- כדאי לקלות אותו לפני?
    מחפשת איזה תוספת נחמדה שתהפוך את זה ל"סלטי" יותר כי יצא לי קצת כמו ירקות מוחמצים…
    תודה

  2. הכנתי את הסלט אתמול, טעמתי ואז עשיתי תיקונים: הוספתי 3 שיני שום מרוסקות ועוד קצת מלח. יצא אלוהי.
    אז תודה על הבסיס המשובח, ועל האפשרות להמריא משם.

  3. הי אפרת,

    תודה על המתכונים שפשוט הפכו אותי לבשלנית…😉
    אפשר את הסלט ללא הקולורבי ורק עם גמבה?

  4. בוקר טוב!
    אפשר לוותר על הפטרוזיליה?
    האם אפשר במקום כרוב לבן לשים כרוב סגול?
    אם אני לא אמצא בסופר קולרבי-אפשר גם לוותר עליו?
    מה יהיה הטעם של הסלט בלי 2 המרכיבים הללו?
    אם אני רוצה להכין את הסלט לשבת, האם יש אפשרות לשפוך את הרוטב על הירקות לפני שבת והוא יחזיק לי עד סוף השבת?
    תודה רבה ויום מקסים!

    1. היי רבקה,
      אפשר להכין את הסלט על בסיס כרוב סגול וגזר. גמבה, פלפל צהוב וקולורבי פחות מתאימים עם כרוב סגול (למרות שתמיד זה עניין של טעם). אפשר לוותר על הפטרוזיליה. בצל ירוק קצוץ יכול להתאים עם כרוב סגול וגזר, אם את אוהבת.
      אין בעיה, הסלט מחזיק 2-3 ימים.
      יום נפלא 🙂

    1. היי אורה,
      תתחילי בסה"כ רבע כוס לימון. אח"כ תטעמי ותוסיפי יותר לפי הטעם.

  5. ערב טוב
    רציתי להודות לך על המתכונים שלכם בזכות זה מאפשר לי לעזור לאשה
    וכמובן שאני מאוד אוהב ונהנה לבשל היום הרבה יותר מבעבר ישר כוח לכם
    תודה רבה יוסי מור

    1. היי שרית,
      יש לערבב את הרוטב היטב עם הירקות, הוא בדר"כ שוקע למטה.
      את הסלט מומלץ לאכול שעה לפחות אחרי ההכנה כי ככל שעובר הזמן הטעמים נספגים בסלט והירקות מקבלים קראנצ'יות מסוימת.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר