מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט כרוב חמוץ

סלט כרוב חמוץFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 31, 2016
Last modified:מרץ 5, 2017

Summary:

מתכון לסלט כרוב חמוץ מכרוב לבן, כרוב סגול וגזר

סלט כרוב חמוץ

מצרכים:

חצי כרוב לבן (קטן-בינוני) חתוך לרצועות דקות

חצי כרוב אדום/סגול (קטן) חתוך לרצועות דקות

גזר גדול מגורד גס

רוטב להרתחה: 2 כוסות מים, כוס חומץ רגיל, 2 כפיות מלח

תיבול: 3 כפות שמן זית/קנולה, 3 כפות מיץ לימון טרי, כפית גדושה סוכר, פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מניחים את הכרוב הלבן, הכרוב הסגול והגזר בקערה גדולה.

-מחממים בסיר (על אש גבוהה) 2 כוסות מים, כוס חומץ וכפית מלח ומערבבים עד שהמלח נמס. מביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים) ושופכים לתוך קערת הירקות. מכסים את הקערה בעזרת צלחת גדולה ומשהים למשך 5 דקות (בזמן זה רצועות הכרוב מתרככות מעט והטעמים נספגים).

-מסירים את המכסה ומערבבים היטב. מטים בזהירות את הקערה לכיור ושופכים כ3/4 מכמות הנוזלים (את הירקות משאירים בקערה 😉 ).

-מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל- 45 דקות לפחות לפני ההגשה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

22 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, חייבת לומר שכל המתכונים שלך מוצלחים ובזכותם התחלתי לבשל!
    אם אין לי כרוב סגול אפשר לוותר? לעשות אותה כמות רק מכרוב לבן?

  2. שלום רב,
    שמתי בתערובת החומץ כפית מלח אחת במקום שתיים. זה משנה? או שאפשר להוסיף את הכפית מלח הנוספת אחרי שהסלט כבר מוכן?
    תודה רבה לכם על האתר המעולה הזה !!!
    לאה

    1. אין בעיה אתי, שתי כפיות המלח ששמים בהתחלה עם החומץ, חלק גדול מהן בכל מקרה שופכים (3/4).
      אח"כ תטעמי את הסלט ואם חסר מלח תוסיפי לפי הצורך (וכפית זה המון, כדאי להוסיף עם המלחייה).
      שבת שלום 🙂

  3. היי, אני רוצה לנסות את המתכון אבל לעשות מנה כפולה (כרובים שלמים). ז"א להכפיל את כל המתכון? גם את החומץ? תודה!

    1. היי אנה,
      את יכולה להשתמש פעמיים ברוטב להרתחה. זאת אומרת תכיני לפי הכמויות במתכון (2 כוסות מים, כוס חומץ ו2 כפיות מלח). לאחר שאת מחממת את זה שפכי על מחצית מכמות הכרוב והשאירי 5 דקות מכוסה. ערבבי והחזירי את המים לסיר לחימום חוזר ושפכי על המחצית השניה של הכרוב. לאחר מכן השאירי כמחצית מכמות המים יחד עם תערובת המלאה של הכרוב ומחצית שפכי.
      את התיבול יש להכפיל (5-6 כפות שמן זית, 6 כפות מיץ לימון, 2 כפיות גדושות סוכר, פלפל שחור לפי הטעם).
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

    2. הכנתי ולפני שהכנסתי למקרר השארתי את זה מכוסה בחוץ כשעה וחצי כי חשבתי שזה צריך להתקרר אבל זה לא התקרר ועדיין היה חמים כשהכנסתי את זה למקרר, יכול להיות שזה התקלקל כי השארתי את זה יותר מדי זמן בחוץ? תודה

    1. היי גלית,
      הסוכר לא חובה, הוא פשוט מאזן את הטעמים (שהסלט לא יהיה חמוץ מידי).
      אגב אם לא רוצים להשתמש בסוכר אפשר לשים במקום דבש, מייפל או כל תחליף סוכר אחר.
      שבוע טוב 🙂

  4. הסלט נראה מהמם וטעים. יש אפשרות להכין היום בערב? צריכה את זה למחר בערב. או שזה כבר לא יהיה טעים?תודה

    1. היי ענתי,
      אין בעיה להכין יום לפני. ככה הטעמים אפילו ייספגו יותר טוב 🙂

    1. היי דבי,
      אני מעריכה שהכרוב הסגול יוצא כ-2 חופנים מלאים והכרוב הלבן כ-3 חופנים.

    1. היי דבי,
      אני חושבת שאת יכולה להפחית את כמות החומץ לחצי כוס. קחי בחשבון שהחומץ מדלל עם המים וגם אח"כ שופכים חלק מהנוזלים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר