מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט כרוב וחמוציות

סלט כרוב וחמוציותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 6, 2017
Last modified:מאי 24, 2017

Summary:

מתכון לסלט כרוב לבן עם חמוציות

סלט כרוב וחמוציות

מצרכים (5-6 מנות):

חצי כרוב לבן חתוך לרצועות דקות

חצי כוס חמוציות מיובשות

גבעול סלרי קצוץ (גבעול + עלים)

תיבול לסלט: שליש כוס חומץ רגיל, כף מיץ לימון, 4 כפות שמן קנולה, כפית סוכר, שן שום כתושה, כשליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים ומתבלים כשעה לפחות לפני ההגשה.

*שומרים במקרר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

54 תגובות

הוסף תגובה
    1. לגבי החומץ- אני חושבת שכן. כדאי להוסיף בהדרגה ולטעום.
      לגבי הסוכר – כן.

    1. היי דנה,
      במקום סלרי אפשר לשים קצת עלי פטרוזיליה קצוצים ובלי קשר אפשר להוסיף שקדים.

  1. היי אפרת, תודה על כל המתכונים הנפלאים,רציתי לשאול אם לדעתך אפשר להחליף את הסלרי בקולורבי ?

    1. אפשר. אני ממליצה לגרד את הקולורבי בפומפיה גסה. אם אין לך עלי סלרי אפשר להוסיף קצת עלי פטרוזיליה קצוצים.

  2. היי
    התבקשתי להביא לאירוע סלט כרוב..האם ניתן להכין יום מראש כולל התיבול? או שכדאי לשמור בנפרד את הרוטב?

    1. היי דור,
      אפשר להכין את הסלט והרוטב יום לפני אך מומלץ לשמור בנפרד. כשעה-שעתיים לפני יש לתבל.

  3. הי אפרת וחג שמח.
    ראשית- האתר שלך פשוט מקסים ומעולה. אשרייך.
    אין לי חומץ. שווה להכין עם מיץ לימון? אולי לחזק טעמים עם פטרוזיליה..
    חג שמח ושבת שלום

    1. היי הדס,
      במקום חומץ אפשר לשים מיץ לימון באותה כמות. אפשר להוסיף גם קצת פטרוזיליה.
      חג שמח 🙂

  4. אחרי שאכלנו בצהרים נשאר עוד סלט. סיננתי מהרוטב ואכלתי ביום שאחרי. פשוט מעולה. טעים יותר מביום ההכנה.
    מתה על מתכונים של 3-4 רכיבים.

  5. תמיד אני מפחדת מהחומץ , נראה לי נורא דומיננתי. אף פעם אני לא יודעת מתי לשים חומץ רגיל ומתי בלסמי. מה ההבדל ?? תודה

    1. היי דפנה,
      אלה שני סוגים שונים בטעם. חומץ רגיל פחות דומיננטי בטעם מחומץ בלסמי.

  6. הי אפרת
    אני צריכה להכין את הסלט הזה ל30 איש
    תןכלי לכתוב לי כמויות (קניתי 2 חבילות כרוב קצוץ של 1 ק"ג כל אחת)
    ותודה רבה על כל המתכונים הנהדרים שלך!!

    1. היי רחלי,
      ל-2 ק"ג כרוב קצוץ מומלץ להכפיל את כמויות התיבול ב-4: כוס ושליש חומץ, 4 כפות מיץ לימון, כשליש כוס שמן קנולה, 2 כפות סוכר, 4 שיני שום כתושות, בסביבות כפית ושליש מלח, כרבע כפית פלפל שחור.
      יש להוסיף 2 כוסות חמוציות וכ-4 גבעולי סלרי קצוצים (כול להעלים).
      יום מקסים 🙂

  7. שלום – כל כך נהנית תמיד להכין את המתכונים שלך! לגבי מתכון זה – פחות אוהבים את הטעם של סלרי אצלינו – מה ניתן להכניס במקום שיתן גם את אותו תחושת הקרנצ'יות? תודה!

    1. היי תמר,
      לא חייבים לשים סלרי. יש קראנצ'יות מספיקה בכרוב.
      אם את רוצה להוסיף טעם נוסף אפשר לשים גזר מגורד או מעט פטרוזיליה קצוצה או מעט פקאנים מסוכרים חתוכים.

    1. היי מזל,
      אני ממליצה לקרוא את חוברת ההוראות מאחר ויש כל מיני סוגים. בגדול אני חושבת שכן כדאי לשמן את הפלטה לפני השימוש.
      לגבי שניצלים, אני לא בטוחה. צריך לקרוא מה רשום.
      שבת שלום 🙂

    2. תודה רבה על התגובה המהירה. גם בפעם הקודמת הגבת מהר ולא שמתי לב מאחר ומאחר והתגובה שלך מופיעה מתחת לשאלה ולא מעל. רק אח"כ ראיתי שהגבת. הרבה תודות ויישר כח על על המתכונים הנפלאים ועל שאת עונה בסבלנות רבה לכולם!!!

  8. יש לי כרוב סגול זה לא נראה לי מתאים, נכון?,
    אם לא- יש לך מתכון לכרוב סגול?
    תודה

  9. ערב טוב.רוצה לשאול משהו שלא קשור למתכון. קניתי פלטה יצוקה לבישול וצליה,ידוע לך איך משתמשים בזה. כלומר עם שמן בלי. והאם ניתן לצלות על זה גם שניצלים? תודה רבה

  10. מדהים כמה שטעים, והתיבול בול (:. במקום חמוציות הוספתי אוכמניות מיובשות ללא סוכר (יותר מתוק, יותר טעים ויותר דיאטתי) ויצא ממש מושלם.

    אם נגיד אני מכינה מכרוב חתוך בשקית, כמה לדעתך זה חצי קילו בגרמים?

    1. היי ענת,
      שמחה שיצא טעים.
      אני מניחה שחצי כרוב לבן חתוך יוצא בסביבות 450-500 גרם.
      יום מקסים 🙂

  11. יצא מושלם! הוספתי שומשום קלוי ששדרג את הכל.
    גם לי נשאר רוטב, הוא מצוין לכל סלט. תודה!

  12. יצא מאד, מאד טעים וכ"כ יפה לעינים!

    (אפשר לשמור את הרוטב במקרר, לתקופה?)

    עשינו גם את החמין שלך ויצא מעולה שבמעולה ואת העוף עם פרות יבשים" ויצא מצוין.

    תודה רבה לך ושבוע טוב!

    1. שבוע טוב דבי 🙂
      שמחה שיצא טעים.
      את הרוטב אפשר לשמור במקרר בסביבות שבוע אני מניחה.

  13. נשמע ונראה נהדר.

    אולי לשבת. לכמה זמן מחזיק יחד עם התיבול?

    החומץ חשוב או אפשר יותר לימון במקום? (לפעמים אפשר להחליף).

    לכאן ובכלל: כמה גבישי שום או א. שום יחליפו שן שום?

    תודה רבה!

    1. לדעתי זה יכול להחזיק כ-3 ימים במקרר. קחי בחשבון שיום למחרת הצבע של החמוציות קצת יורד (לא משהו קריטי).
      לא כדאי לוותר על החומץ בכלל אבל אני חושבת שכן אפשר לשים לימון במקום חלק מכמות החומץ.
      אבקת שום ושום טרי לא תמיד נותנים את אותו הטעם בדיוק. בכל אופן, אפשר להמיר שן שום בכשליש כפית שטוחה אבקת שום.

  14. נראה סלט שווה!
    אפשר להחליף את השמן קנולה בשמן זית?
    אפשר להשתמש בחמוציות מקופסה קפואה (לא מסוכרות)?

    1. היי ענת,
      אפשר לשים שמן זית (רצוי שהוא יהיה בטעם מעודן ולא חזק מידי).
      הכוונה לחמוציות מיובשות. חמוציות רגילות קפואות פחות מתאימות למתכון.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר