מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט כרובית אפויה

סלט כרובית אפויהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 17, 2019
Last modified:פברואר 19, 2019

Summary:

סלט כרובית אפויה ברוטב שום ולימון

סלט כרובית אפויה 

מצרכים (3-4 מנות):

700 גרם כרובית טרייה ושטופה חתוכה לפרחים קטנטנים

1 בצל בינוני קצוץ גס

3 כפות שמן זית 

חצי כפית מלח

רוטב לסלט: כף שמן זית, 2 שיני שום כתושות, 2-3 כפות מיץ לימון (להוסיף לפי הטעם), חצי כפית דבש או סוכר, מלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל שחור

רבע כוס עלי כוסברה טריים קצוצים דק

אופן הכנה:

-מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה את פרחי הכרובית והבצל ומתבלים ב-3 כפות שמן זית וחצי כפית מלח. מכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות ואופים במשך כ-40 דקות, עד שהכרובית מתרככת ומעט משחימה. מוציאים מהתנור, מעבירים לקערה ומצננים.

-מערבבים בקערית את חומרי הרוטב לסלט ויוצקים מעל תערובת הכרובית והבצל. מוסיפים עלי כוסברה קצוצים ומערבבים היטב.

*מומלץ לתבל כחצי שעה לפחות לפני ההגשה. יש לשמור את הסלט במקרר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

10 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת,
    נראה מצויין אבל לא אוהבים רוטב מתוק, אפשר לוותר על הדבש או הסוכר? צריך להוסיף מרכיב נוזלי אחר?
    תודה רבה

    1. היי שלומית,
      אפשר גם לבשל במים אבל הכרובית טעימה יותר לאחר אפיה, דווקא כשהיא קצת משחימה.

    1. היי חניתה,
      אני חושבת שיותר טעים עם כרובית טריה אבל אפשר גם עם קפואה.
      אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ל 25-30 דקות.

    1. אני חושבת שכן. פרחי הברוקולי נוטים להשרף מהר בתנור אז כדאי לעקוב אחרי האפיה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר