מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט חצילים

סלט חציליםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 28, 2014
Last modified:נובמבר 22, 2017

Summary:

סלט חצילים פיקנטי ברוטב צ'ילי

 סלט חצילים

מצרכים:

חציל גדול שטוף (עם הקליפה) חתוך לקוביות בינוניות (כ-3 ס"מ)

לרוטב:

1 שן שום כתושה

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית רוטב סויה

אופן הכנה:

-מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.

-מטגנים או צולים בתנור את החצילים:

טיגון: מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים את קוביות החצילים משני הצדדים עד שמתרככים ונעשים זהובים. מעבירים לצלחת ומצננים מעט (ניתן להניח על נייר סופג). מעבירים לקערת הרוטב ומערבבים היטב.

צליה בתנור: מחממים תנור מראש ל200 מעלות. מניחים את קוביות החצילים על נייר אפיה, מזליפים שמן זית בנדיבות ומערבבים היטב. מכניסים לתנור למשך 20-30 דקות עד להשחמה. מוציאים ומצננים. מערבים בקערה עם חומרי הרוטב.

*יש לשמור במקרר ומומלץ להגיש בטמפ' החדר.

סלט חצילים מטוגנים, סלט חצילים פיקנטי, מתכון לסלט חצילים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

84 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי
    אם אני מכינה יום מראש, עדיף לאכסן את הרוטב בנפרד או ישר לערבב עם הרוטב בעת ההכנה?

  2. הי…
    הכנתי עכשיו לכבוד שבת את סלט החצילים ברוטב צ'ילי ויצא פשוט טעיםםםםם
    תודה על המתכונים הקלילים והטעימים!

  3. פעם ראשונה שמגיבה פה 🙂
    המתכונים שלך נפלאים ,מכירה האתר הנפלא מספר שנים ,הכנתי ומכינה ממנו מספר מתכונים מנצחים מכל ההיבטים ,המלצתי וממליצה לכל מי שיכולה .היום הכנתי מתכון סלט נפלא זה ,לאחר שלא הכנתיו זמן רב .שתהא לך שנה טובה ומתוקה וטעימה 🙂

  4. הי אפרת,
    אני אכלתי אתמול במסעדה סלט חצילים מטוגן עם פלפל ופטרוזליה- אך בלי שום רוטב עגבניות. אני מחפשת המון זמן מתכון כזה. יש לך רעיון? תודה על אתר מדהים וטעים!!!!!

    1. היי פנינה,
      זה היה סלט חצילים טחון? או שהחצילים היו חתוכים? עם פלפל אדום?

  5. היי אפרת שוב על השאלה,הכנתי את הסלט יצא מושלם!!!קיבלתי מרירות מהחצילים.איך מוציאים תמרירות??תודה וסליחה.

    1. היי אלירן,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      כדי להפטר מהמרירות של החציל, לאחר שחותכים אותו לקוביות יש לפזר על הקוביות מלח (רצוי גס אם יש לך) ולשים בצד למשך חצי שעה-שעה עד שהחציל כאילו מתחיל להזיע. לאחר מכן שוטפים את קוביות החציל, מנגבים היטב בנייר מגבת ומכינים כרגיל לפי המתכון.
      יום מקסים

  6. היי אפרת.
    סלט טעים ביותר, וקל כל כך להכין!
    הכנתי לשבת ולא היה מספיק, בעז״ה נכין כפול שלש.
    תודה רבה!!!!

    1. היי ליאת,
      האמת שיוצא טעים בשני המקרים (אפיה היא פשוט יותר קלה כי לא צריך לעמוד ולטגן). אם את מחליטה לאפות רק חשוב לפזר שמן זית בנדיבות.

  7. היי אפרת המסטר!
    רציתי לספר לך קצת על עצמי…
    אני בבישול ואפיה פשוט עם ידיים שמאליות, ראיתי את המתכון שלך באתר כאן והחלטתי לנסות…
    למרות כל נסיונותי הקודמים…
    הצלחתי אבל בגדול!!! זה פשוט יצא מהממםםםםםם!!!!
    ה' יברך אותך וישלח לך ברכה בעמלך:)!!!
    תמשיכי לעשות חייל…
    נהנים ושבעיפ פה!
    תודה רבה רבה!!!!

    1. היי אלומה,
      אני מניחה שאפשר. אם יש לך את שניהם אני ממליצה לשלב (מתוק וחריף).
      יום נפלא 🙂

    1. היי אורי,
      אפשר. לאחר שחותכים את החציל לקוביות אפשר לפזר מעל מלח ולהניח להן "להזיע" כחצי שעה. אח"כ לשטוף ולייבש.

  8. היית גאה בנו( בך ובי) בשולחן החג!!!
    אליפות!
    הסלט נטרף ולא רק הסלט..עוד 3 מתכונים שלך שחגגו על שולחן החג.
    אפרת , תודה רבה לך על העונג!!!
    שנה טובה ומלאה במתכונים חדשים טעימים שלך.

  9. היי אפרת , יקירה.
    אני בשיא בישולים למחר ורציתי להתייעץ איתך:
    אני יודעת שבריא יותר להכניס את החציל לתנור , אבל לא כ״כ בא לי למשוך ת׳זמן. כמה כפות ששמן לדעתך יספיקו לטיגון, כי חציל בד״כ ״שותה״ את השמן?
    ותודה

    1. היי קריסטינה,
      אני כל כך מבינה אותך 😉
      תתחילי ב-4 כפות שמן ותשימי לב אם החציל שותה את השמן תוסיפי עוד שמן (זה בסדר להוסיף שמן גם באמצע הטיגון). אח"כ תניחי על נייר סופג.

  10. שלום. הסלט הזה פשוט מעדן כמו כל המתכונים למי שמבין פשוט אין מילים .מאז שהכרנו את האתר אנחנו מרגישים כל שבת במסעדת שף.

  11. הי אפרת,
    איזה מתכון כיפי.כמו כל השאר שניסיתי
    ( וניסיתי הרבה ).
    כמה זה נורא אם יש לי רק פטרוזיליה יבשה
    ואין לי חשק לרדת ולקנות טריה עכשיו?

    1. היי אורית,
      שמחה שאת נהנת מהמתכונים 🙂
      שימי כפית שטוחה פטרוזיליה יבשה.

  12. וואוו!!!! או איך שהילדים שלי אומרים: איזה שוס. ממש סוף הדרך.
    לקחתי את הרוטב השני- כף מכל דבר כי קצת פחדתי מרוטב סויה בסגנון סיני שזה מה שיש לי וממש ללקק את האצבעות. תודה תודה!

  13. שלום אפרת, בהמשך ביקורי באתר המקסים שלך שהיכרתי רק היום גיליתי את המתכון הזה שאני ממש רוצה להכין אבל גיליתי שיש לי רק רוטב סויה בסגנון סיני, וסילאן, ודבש ורוטב פאד-ת'אי אבל לא צ'ילי מתוק. יש לך רעיון אם מאלו אפשר להכין רוטב? החצילים כבר בתנור. תודה רבה רבה, ושבת שלום. עטרי

    1. היי עטרי,
      אפשרות אחת: 2 כפות שמן זית, 2 כפות חומץ בלסמי, כפית דבש, שן שום כתושה, רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
      אפשרות שניה: כף שמן זית, 2 כפות רוטב סויה, כף דבש, שן שום כתושה, רבע כוס פטרוזיליה קצוצה.
      *ממליצה שתטעמי את הרטבים לפני שאת מתבלת את החצילים כי זה עניין של טעם אישי 🙂
      אפשר גם להכין טחינה ולפני ההגשה להזליף על זה שמן זית וטחינה ולפזר פטרוזיליה טרייה קצוצה (יוצא מעולה). אם את צריכה מתכון לטחינה יש כאן.

  14. את מדהימה ! כשם שהמתכונים בטעם וריח
    גישתך לבביותך מפתיעים ואפילו הם בתגובה מהירה של 10 דקות,פחות. תבורכי מפי עליון אמן.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר