מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט חציל קלוי

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 14, 2017
Last modified:מאי 19, 2017

Summary:

מתכון לסלט חצילים קלוי (סלט חצילים על האש) קל להכנה וטעים במיוחד

סלט חציל קלוי

מצרכים (2-3 מנות):

חציל גדול

2 כפות מיץ לימון

2 כפות גדושות עלי פטרוזיליה קצוצים

שליש פלפל צ'ילי או חצי פלפל ירוק חריף (לא חובה)

1-2 שיני שום כתושות

כף שמן זית (לא חובה)

כרבע כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-קולים את החציל על האש: מניחים על הלהבה הגדולה ביותר רשת ברזל ומעליה מניחים את החציל כשהוא שלם. שורפים את החציל על אש גבוהה במשך כ-10 דקות מכל צד. החציל מוכן כאשר המעטפת החיצונים שלו שרופה וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות. אם רוצים להמנע מלכלוך הגז ניתן להשתמש במחבת כבדה מברזל (לא מומלץ להשתמש במחבת מנירוסטה) אך קחו בחשבון שהטעם יוצא פחות שרוף ומעושן.

-מעבירים את החציל למסננת למשך כ-10 דקות לפחות (בשלב זה החציל יגיר נוזלים).

-מסירים את הקליפה של החציל, מוציאים את בשר החציל ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.

*שומרים במקרר.

*ניתן להגיש את הסלט חם, בטמפ' החדר או קר.

לחצו כאן לכל השיטות לקלות חצילים.

טיפ לבחירת חצילים טעימים:

בחרו חצילים שהקליפה שלהם חלקה, מתוחה ומבריקה, ללא כתמים. הרימו את החציל ביד ובחרו את החציל הקל ביותר מבחינת משקל. שימו לב לגבעול החציל, הוא צריך להיות בצבע ירוק בהיר ורענן ולא "חולה" הנוטה להשחיר. צבע החציל- שחור סגול (לא שחור מידי ולא סגול בהיר).






אהבתם? שתפו

9 תגובות

הוסף תגובה
  1. בוקר טוב!
    כדי להימנע מלכלוך הגז אני עוטפת את החציל בנייר כסף ואז מניחה על הלהבה.
    כך החציל מקבל את הטעם המעושן והגז נשאר נקי.
    המתכון נראה מעולה. ננסה בקרוב.
    תודה

    1. לא מומלץ. נייר אלומיניום מפריש כימיקלים רעילים בזמן החימום,
      הכיריים נשארים נקיים אבל הדם מורעל. חבל.

    1. היי ענת,
      כעקרון רק הקליפה היא זו שנשרפת (בקליפה לא משתמשים לסלט) אבל בשר החציל עצמו מקבל טעם מעושן טעים.

  2. הי יקירה!
    שאלתי האם אפשר את החציל לקלות את החציל במקום גז גם בתנור על הרשת בטמפרטורה מאד גבוהה? האם יורגש "השרוף" גם בתנור?
    ותודה על הכל….

    1. היי אלה,
      ניסיתי לקלות בצורה הזאת ואין הרבה הבדל בטעם בין זה לבין הנחת החציל כשהוא חצוי על נייר אפיה לכן ציינתי רק את השיטה האחרונה בלינק המצורף – חצילים קלויים.
      השרוף מורגש רק במגע ישיר עם אש.
      יום מקסים :-)

      1. היי, נראה טוב וינוסה בקרוב בע"ה :-) כבר הרבה מאוד שנים שאני משתמשת ברשת על הלהבה, אבל מהסוג שבאה עם מגש ממתכת עם חורים, שתופס את כל הלכלוך אבל עדיין נותן לאש להגיע ישירות לחציל. פתרון מציון! תודה על המתכון הזה, באמת חדש לי (אני רגילה להכין חציל בטחינה). תודה רבה!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »