מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט חציל קלוי

סלט חציל קלויFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 14, 2017
Last modified:דצמבר 18, 2017

Summary:

מתכון לסלט חצילים קלוי (סלט חצילים על האש) קל להכנה וטעים במיוחד

סלט חציל קלוי

מצרכים (2-3 מנות):

חציל גדול

2 כפות מיץ לימון

2 כפות גדושות עלי פטרוזיליה קצוצים

שליש פלפל צ'ילי או חצי פלפל ירוק חריף (לא חובה)

1-2 שיני שום כתושות

כף שמן זית (לא חובה)

כרבע כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-קולים את החציל על האש: מניחים על הלהבה הגדולה ביותר רשת ברזל ומעליה מניחים את החציל כשהוא שלם. שורפים את החציל על אש גבוהה במשך כ-10 דקות מכל צד. החציל מוכן כאשר המעטפת החיצונים שלו שרופה וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות. אם רוצים להמנע מלכלוך הגז ניתן להשתמש במחבת כבדה מברזל (לא מומלץ להשתמש במחבת מנירוסטה) אך קחו בחשבון שהטעם יוצא פחות שרוף ומעושן.

-מעבירים את החציל למסננת למשך כ-10 דקות לפחות (בשלב זה החציל יגיר נוזלים).

-מסירים את הקליפה של החציל, מוציאים את בשר החציל ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.

*שומרים במקרר.

*ניתן להגיש את הסלט חם, בטמפ' החדר או קר.

לחצו כאן לכל השיטות לקלות חצילים.

טיפ לבחירת חצילים טעימים:

בחרו חצילים שהקליפה שלהם חלקה, מתוחה ומבריקה, ללא כתמים. הרימו את החציל ביד ובחרו את החציל הקל ביותר מבחינת משקל. שימו לב לגבעול החציל, הוא צריך להיות בצבע ירוק בהיר ורענן ולא "חולה" הנוטה להשחיר. צבע החציל- שחור סגול (לא שחור מידי ולא סגול בהיר).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

34 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת,
    הכנתי בדיוק לפי ההוראות שלך למעט החציל שאותו קניתי קלוי בצנצנת (תוצרת טורקיה)..⁦☺️⁩ …
    יצא נהדר. שוב תודה על האתר המצויין.
    רותי

  2. היי יצא לך פעם לטעום את החציל המוכן שיש בקופסאות הכוונה לחציל השרוף.
    הוא טעים כמו חציל רגיל שאני ישרוף?? או שיש ממש הבדל?
    (אני פשוט לא אוכלת חצילים ואני לא יודעת את הטעם וההבדל)

    1. יצא לי לטעום סלטים מוכנים טעימים (אני רק לא זוכרת איזה חברה זאת היתה).

    1. זה כמו רשת של התנור רק קטנה יותר ושמים אותה על הגז.
      אפשר גם לקלות בתנור אבל הטעם השרוף מורגש רק במגע ישיר עם אש.
      את יכולה לראות את כל שיטות הקלייה בעמוד הזה (יש גם תמונה של הרשת) – חצילים קלויים.

  3. היי אפרת
    האם ניתן להשתמש בחציל קלוי על האש שנימכר בצנצנות ואם כן כמה לשים?
    תודה על תשובתך

  4. זו פעם ראשונה שאני מכין את זה ולא כל כך הצלחתי להבין את השלב שהחציל במסננת. מאיפה אמורים לצאת נוזלים? ואיך אני מפריד בין הקליפה לבשר החציל? תודה על העזרה!

    1. היי נועם,
      אתה תראה שהנוזלים ייצאו מהחציל עצמו.
      את הקליפה אתה מסיר עם הידיים. זה מתקלף די בקלות לאחר שהחציל קלוי.
      בהצלחה 🙂

  5. סלט חצילים קלוי הוא מתכון רומני ידוע. וכרומני אני ממליץ לכם לקלות את החציל על מחבת מחורצת רצוי מברזל. לקלות היטב מכל צד עד שהקליפה נישרפת (מאפשר הפרדה קלה מהבשר של החציל). מניחים את החציל על קרש חותכים את החלק הירוק פותחית עם סכין לאורך ובעזרת כף מוציאים את הבשר ומניחים במסננת.מנקים את קרש העבודה מניחים עליו את החציל לאחר שהגיר נוזלים ובעזרת סכין שף או קפיץ "מקצצים" את התציל מכל הכיוונים עד שלא נותרים "גושים" מעבירים לקערה מוסיפים מיץ לימון
    (הרומנים מעדיפים חומץ) מלח, שום (הרבה), רצוי גם בצל מטוגן שיהיה רומני. תוספת של גמבה קצוצה דק הופכת אותו ליווני. שמן זית רק לפני ההגשה כי במקרר הוא ניקרש ופוגם בטעם ובמראה. כמובן פלפל שחור (איך שכחתי) את המחבת מנקים בעזרת מסיר שומנים ומברשת ניקוי גסה. מחבת ברזל חשוב למרוח בשמן ולנגב לפני החסנתו. בתיאבון.מומלץ עם לחם שחור מלא כפרי.

  6. הי אני קונה חציל קלוי על האש מצבר בלי לכלוך לעבודה ומוסיפה כל החומרים האחרים.
    יוצא מצוין בלי טירחה

  7. בלט מעולה. טעים. נעים לעין בצבעים. שידרגתי עם פלפל אדום קצוץ קלוי והרבה חריף. תודה בזכותך אוסיף אותו לשולחן החג

  8. גם אני משתמשת חציליה, מומלץ מאד!
    אין לי כוסברה, מה עדיף- להוסיף מחר או לוותר?
    מוסיפה הצעה-
    אם אין לי זמן אני מגישה בשבת חצי חציל קלוי עם הקליפה, שופכת טחינה מוכנה, מוסיפה לקישוט עלה פטרוזיליה, פפריקה או חצי עגבניות שרי ומגישה ככה, יפה וגם טעים.

    1. היי מלכי,
      את מתכוונת לפטרוזיליה? כדאי להוסיף מחר אם יש לך אפשרות.
      תודה על הטיפ 🙂

  9. מודה באשמה. אני ביקשתי מאפרת שתעלה את המתכון. התקנאתי בחמותי, שמכינה את הסלט המדהים הזה מאפס ורציתי גם!
    אתמול, אחרי שבועות של שכנועים ועידודים עצמיים, קניתי חציל בינוני ושמתי אותו על גבי רשת של הטוסטר אובן, מעל הלהבה הקטנה של הגז (למתחילים, לדעתי, זה עדיף). 10 דקות כל כיוון ועוד כמה לקצוות. חשבתי שיהיה מבולגן ומלוכלך להוריד הקליפה, אבל להפתעתי זה היה די קליל ואפילו לא פגע במניקור המושקע שלי. גם הגז לא התלכלך מי יודע מה. פה ושם נוזלים מהחציל, שהיה קל לנקות.

    כמובן, עם התיבול זה יצא מדהים והכל בזכות אפרת שלנו שאין כמוה.
    אז לכל אוהבי החצילים החוששים – לכו על זה חבר'ה.

  10. אחלה מתכון. אני ממליץ לשים את החציל עוד קצת זמן בתנור, אחרי הקלייה, כדי שיתבשל הכי טוב וייצא מוכן

  11. בוקר טוב!
    כדי להימנע מלכלוך הגז אני עוטפת את החציל בנייר כסף ואז מניחה על הלהבה.
    כך החציל מקבל את הטעם המעושן והגז נשאר נקי.
    המתכון נראה מעולה. ננסה בקרוב.
    תודה

    1. לא מומלץ. נייר אלומיניום מפריש כימיקלים רעילים בזמן החימום,
      הכיריים נשארים נקיים אבל הדם מורעל. חבל.

    1. היי ענת,
      כעקרון רק הקליפה היא זו שנשרפת (בקליפה לא משתמשים לסלט) אבל בשר החציל עצמו מקבל טעם מעושן טעים.

  12. הי יקירה!
    שאלתי האם אפשר את החציל לקלות את החציל במקום גז גם בתנור על הרשת בטמפרטורה מאד גבוהה? האם יורגש "השרוף" גם בתנור?
    ותודה על הכל….

    1. היי אלה,
      ניסיתי לקלות בצורה הזאת ואין הרבה הבדל בטעם בין זה לבין הנחת החציל כשהוא חצוי על נייר אפיה לכן ציינתי רק את השיטה האחרונה בלינק המצורף – חצילים קלויים.
      השרוף מורגש רק במגע ישיר עם אש.
      יום מקסים 🙂

    2. היי, נראה טוב וינוסה בקרוב בע"ה 🙂 כבר הרבה מאוד שנים שאני משתמשת ברשת על הלהבה, אבל מהסוג שבאה עם מגש ממתכת עם חורים, שתופס את כל הלכלוך אבל עדיין נותן לאש להגיע ישירות לחציל. פתרון מציון! תודה על המתכון הזה, באמת חדש לי (אני רגילה להכין חציל בטחינה). תודה רבה!!

    3. מה שאת משתמשת זאת הרשת הכי מומלצת לקליית חצילים על הגז.
      תודה ויום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר