מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט חצילים בטעם כבד

סלט חצילים בטעם כבדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 29, 2018
Last modified:יולי 29, 2018

Summary:

סלט חצילים בטעם כבד (בלי כבד)

סלט חצילים בטעם כבד

מצרכים:

חציל גדול קלוף, חתוך לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ

2 ביצים קשות

2 בצלים בינוניים מטוגנים

שני שליש כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-כדי להפטר ממרירות החציל: מפזרים על פרוסות החצילים מלח (רצוי גס) ומניחים במסננת. משאירים למשך 20-30 דקות (החצילים אמורים להגיר נוזלים). שוטפים את החצילים במים ומייבשים היטב.

-מחממים תנור ל-190 מעלות.

-משמנים נייר אפיה ומניחים את פרוסות החצילים. מברישים כל פרוסה בשמן זית.

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-45 דקות, עד שהפרוסות מקבלות גוון זהבהב-שחום (מומלץ להפוך את החצילים צד לאחר חצי שעה).

-מניחים במעבד מזון את פרוסות החצילים, בצל מטוגן וביצים קשות וטוחנים היטב לתערובת אחידה (3-5 דקות). מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

-מעבירים לצנצנת או קופסה ושומרים במקרר.

סלט חצילים בטעם כבד

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

18 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת,

    האם אפשר להחליף את הבצלים המטוגנים בקוביות של בצל מטוגן של דורות?
    כמה את מעריכה שאצטרך לשים?

    1. היי זהבה,
      תתחילי מ-2 קוביות ותטעמי את התערובת. אם מרגיש לך שחסר תוסיפי יותר ותטחני.

  2. אפרת,
    זה יצא מדהים!!!
    כולם אהבו, גם מי שלא אוהב חצילים.:)
    זה מתכון מושלם!!!!!
    כמו כל המתכונים שלקחתי מפה
    תודה לך

  3. אפרת היקרה, מזמן לא הגבתי אבל המתכון הזה פשוט גן עדן. תודה לך, כה פשוט וטעים, בפעם הבאה צריך להכפיל את הכמות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר