

סלט חצילים בטעם כבד (בלי כבד)
חציל גדול קלוף, חתוך לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ
2 בצלים בינוניים מטוגנים
שני שליש כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
-כדי להפטר ממרירות החציל: מפזרים על פרוסות החצילים מלח (רצוי גס) ומניחים במסננת. משאירים למשך 20-30 דקות (החצילים אמורים להגיר נוזלים). שוטפים את החצילים במים ומייבשים היטב.
-מחממים תנור ל-190 מעלות.
-משמנים נייר אפיה ומניחים את פרוסות החצילים. מברישים כל פרוסה בשמן זית.
-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-45 דקות, עד שהפרוסות מקבלות גוון זהבהב-שחום (מומלץ להפוך את החצילים צד לאחר חצי שעה).
-מניחים במעבד מזון את פרוסות החצילים, בצל מטוגן וביצים קשות וטוחנים היטב לתערובת אחידה (3-5 דקות). מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
-מעבירים לצנצנת או קופסה ושומרים במקרר.
אהבתם? שתפו
אפשר להקפיא את זה, ולהוציא לשבת והטעם יהיה אותו דבר?
לדעתי כן.
היי תודה על מתכונים נהדרים וטעימיייים
כמה זמן ניתן לשמור במקרר?
תודה
אשמח לתגובה במייל בבקשה
היי נטלי,
הסלט נשמר במקרר כ-4 ימים.
*שלחתי גם למייל.
יצא טעים טעים אמיתי!!!!!!
תודה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה מיכל 🙂
שרפתי את החציל על האש ולא בתנור יצא מדהים!!!!!
תודה רבה לך אלופה !!
מעולה!
תודה אושרת 🙂
היי!אני מתה על המתכונים שלך… מתכוונת להכין את זה לכבוד החג. האם זה סלט שניתן להקפיא ?
לא אמורה להיות בעיה.
יום מקסים 🌷
שלום אפרת,
האם אפשר לטגן את החצילים במקום בתנור ?
תודה
כן אפשר.
שלום אפרת,
האם אפשר להחליף את הבצלים המטוגנים בקוביות של בצל מטוגן של דורות?
כמה את מעריכה שאצטרך לשים?
היי זהבה,
תתחילי מ-2 קוביות ותטעמי את התערובת. אם מרגיש לך שחסר תוסיפי יותר ותטחני.
שבוע טוב אפרת בדיוק חיפשתי את המתכון הזה תודה על המתכונים המוצלחים.
מעולה 🙂
שבוע טוב יקירה 🌷
מה זה מעבד מזון? מיקסר?
היי אורנה,
הכוונה למכשיר שיש לו להב סכין כמו זה שבתמונה שצירפתי.
אפרת,
זה יצא מדהים!!!
כולם אהבו, גם מי שלא אוהב חצילים.:)
זה מתכון מושלם!!!!!
כמו כל המתכונים שלקחתי מפה
תודה לך
איזה כיף לשמוע!
תודה רינה 🌷
בדיוק נגמר לי השמן זית
יש מצב להכין את זה עם שמן קנולה?
כן.
אפרת היקרה, מזמן לא הגבתי אבל המתכון הזה פשוט גן עדן. תודה לך, כה פשוט וטעים, בפעם הבאה צריך להכפיל את הכמות.
תודה אלה, שמחה שאהבת 🙂
שלום אפרת,
אין לי מעבד מזון
במה עדיף להשתמש בבלנדר או במאסטר סלייסר?
תודה ויום טוב
נראה לי שעדיף בבלנדר.