מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט חצילים וקישואים

סלט חצילים וקישואיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 13, 2017
Last modified:דצמבר 18, 2017

Summary:

מתכון לסלט חצילים, קישואים ועגבניות – סלט מומלץ וטעים לכל אירוח. 

סלט חצילים וקישואים

מצרכים (כ-4 מנות):

חציל בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנות

3 קישואים קטנים קלופים חתוכים לקוביות או לחצאי עיגולים

2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות

6 שיני שום שמנות קצוצות

רבע כוס מים

תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית כמון, חצי כפית מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר רחב (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 3 כפות שמן ומוסיפים את החציל, הקישואים, העגבניות והשום. ממליחים עם המלחייה בנדיבות, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-25 דקות. יש לערבב מידי פעם ולוודא שהתבשיל אינו מתייבש. במידה וכן, יש להוסיף מעט מים.

-מוסיפים רבע כוס מים ומתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומכסים. מבשלים כ-20 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

*שומרים במקרר. ניתן להגיש חם, בטמפ' החדר או קר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

33 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת

    עכשיו עכשיו מסיימת את המתכון .

    רציתי לשאול האם זה לא יותר מידי זמן על האש? (ידוע שכמה שיותר זמן ירקות על האש יותר מאבדים ויטמינים).

    1. זה הזמן המומלץ כדי להגיע למרקם הנכון לטעמי אבל אפשר לטעום ולהוריד את זה מהאש ברגע שזה מוכן.

    1. כן אפשר. כדאי לטגן אותו בהתחלה עד להזהבה קלה ואז להוסיף את יתר החומרים.

  2. יצא לי מאד טעים. לא הוספתי מים בכלל, לא היה צורך, היה הרבה רוטב מהירקות שהגירו נוזלים. תודה אפרת.

  3. לא היה לי חצילים אז הכנתי בלי וגם הוספתי רסק, יצא פשוט מעולה!!! תוספת מושלמת לאורז, כבר הקפאתי חלק.
    תודה!!

  4. היי אפרת, רציתי לעדכן שהכנתי שוב לשבת הפעם עם שום יצא גם טעים מאד אבל גם בלי השום הכל נאכל והיה ממש טעים. זה פשוט טעם שונה

  5. שלום לך
    אני מפריד בין החציל לקישוא ועושה לפי אותם כללים שכתבת כל אחד בנפרד ומוסיף גם עגבניה מגורדת
    ויש ואני מוסיף מעט לימון וגם לפעמים חתיכת פלפל חריף
    טרי או יבש ללא גרעינים ומנוקה היטב לחיזוק טעם החריפות מנסה להמעיט במלח
    מתכון פשוט וטעים לי אגב חבריי בקבוצת התיאטרון
    אנסמבל רעננה טרפו וטרפו ולא פסקו מלהלל
    שאי ברכה ממני הנסי

    1. היי שרי,
      השום מוסיף המון טעם (לא אשקר 🙂 ) אבל תטעמי, יכול להיות שזה מספיק טעים כמו שזה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר