מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט חצילים ופטריות

סלט חצילים ופטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 26, 2017
Last modified:נובמבר 22, 2017

Summary:

מתכון לסלט חצילים ופטריות מבושל טעים וקל להכנה. ניתן לאכול אותו חם, פושר או קר.

סלט חצילים ופטריות

מצרכים (כ-6 מנות):

2 בצלים בינוניים קצוצים

2 סלסלות פטריות שמפיניון או פורטבלו טריות חתוכות לקוביות קטנות

2 חצילים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 שיני שום קצוצות

תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה כמון, מלח (בין חצי כפית ל2/3 כפית), פלפל שחור לפי הטעם, כף רוטב סויה (לא חובה).

אופן הכנה:

-מחממים סיר רחב עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית).

-מוסיפים את השום ופטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות.

-מוסיפים את החצילים, ממליחים מעט עם המלחייה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 25-30 דקות, עד שהחצילים מתרככים. מידי פעם יש הרים את המכסה ולערבב (במידה והתבשיל מתייבש יש להוסיף כרבע כוס מים).

-מתבלים בפפריקה, כמון, מלח, פלפל שחור ורוטב סויה ומערבבים כדקה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

41 תגובות

הוסף תגובה
  1. תקשיבי זה הפעם הלא יודעת כמה שאני מכינה את זה.למרות שזה מבושל כולם אוהבים!!!
    ממש ממש תודה!!

  2. שלום אפרת
    אני מחפשת מתכון לפטריות מטוגנות ששמים מעל ממרח חומוס מהחנות (כדי לשדרג אותו)
    יש לך מתכון כזה?
    הסלט הזה, אחרי הורדת החצילים יכול להתאים?
    במקור- זה פטריות, מטוגן, בתיבול חזק של כמון בעיקר.
    תיארתי הכי שיכולתי,
    מקווה שתצליחי לעזור לי…

    1. היי מלכי,
      את מחממת מחבת עם 2-3 כפות שמן, פורסת בצל בינוני לחצאי עיגולים דקים שאותם את מטגנת עד להזהבה קלה. מוסיפה סלסלת פטריות חתוכות גס ומבשלת על אש בינונית כ-7 דקות, עד שהפטריות מגירות נוזלים ומצטמצמות. בסוף את מתבלת בכשליש כפית מלח, כשליש כפית כמון ומעט פלפל שחור.

    2. בדיוק לזה התכוונתי!
      תודה על היחס האישי והמאמץ.
      והעיקר על המתכונים​ שמצליחים לי תמיד!!!
      אתר מושלם​!

    1. מומלץ להעביר את הפטריות לקופסה סגורה. זה יכול להשמר במקרר עד שבוע.

  3. הי ענת. מנסה לראות מתכונים באיפד .אין פשרות. יד לך מושג מדןע. על כל פנים בינתיים מורידה בפלפון. תודה

  4. אפרת-הי,

    תודה רבה על כל התכונים- הם מדהימים!!
    החצילים יצאו קצת תפלים, מה אפשר להוסיף שזה יהיה טעים?

    תודה!

    1. היי ציפי,
      אולי חסר תיבול. כדאי להוסיף עוד מלח, כמון. אפשר גם להוסיף כף נוספת של רוטב סויה.

  5. המתכון נראה מדהים ורצתי וקניתי את כל המצרכים
    אבל אז גיליתי שצריך מעבד מזון ואין לי
    יש לי בלנדר רגיל ומוט בלנדר ומטחנת בשר ידנית
    יש דרך להציל את המצב????
    המון תודה

    1. פטריות טריות יש לשטוף במים ולנגב מעט עם נייר מגבת.
      ואז לקצוץ את הפטריות עם סכין. את ה"רגליים" אפשר להסיר או לקצוץ גם.
      בהצלחה 🙂

  6. היי אפרת,
    אפשר להשתמש בפטריות מקופסת שימורים?
    אם כן, האם צריכים לעבור "טיפול" לפני הטיגון?
    תודה יום נפלא

    1. היי ענת,
      אני מניחה שאפשר להכין באותו אופן אבל זה ייצא פחות טעים ומוצלח מאשר עם פטריות טריות.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר