מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט חצילים ועגבניות

סלט חצילים ועגבניותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 16, 2016
Last modified:ינואר 1, 2018

Summary:

מתכון לסלט חצילים מבושל עם עגבניות קל להכנה וטעים במיוחד

סלט חצילים ועגבניות

מצרכים (4-5 מנות):

2 חצילים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ

בצל גדול קצוץ

5 עגבניות בינוניות מגורדות (*אפשר לשים כוס וחצי עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים)

5-6 שיני שום קצוצות

2 כפות מלאות רסק עגבניות

תיבול: כפית מלח (*להוסיף בהדרגה), פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה או סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את קוביות החצילים, ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 25-30 דקות, עד שהחצילים מתרככים (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים את העגבניות המגורדות והשום ומבשלים עם מכסה במשך 15 דקות, מערבבים מידי פעם. מוסיפים רסק עגבניות, מלח ופלפל שחור ומבשלים 5-10 דקות נוספות.

*ניתן להגיש את הסלט חם, בטמפ' החדר או קר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

29 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת

    רוצה להכין את הסלט הזה אבל מתלבטת האם רסק העגבניות (לא העגבניות המרוסקות או עגבניות טריות)
    הכרחי למקרם ולטעם או שניתן לוותר או להוסיף עוד עגבניות נוסך על העגבניות המגורדות או העגבניות המרוסקות?

    ועוד שתי שאלות שלא קשורות למתכונים כיצד מגדילים את גודל הגופן בריבוע התגובה ? וכאשר אני עוברת לדף אחר באתר ורושמת בריבוע החיפוש מילה כלשהי זה רושם לי הפוך

    אשמח לעזרה בנושא
    תודה

    1. היי עינת,
      לגבי הרסק, אני מציעה לך לטעום ולהחליט. מישהי רשמה בתגובות שהכינה בלי רסק ושיצא טעים.

      לא ניתן לשלוט בגודל הגופן בתגובה אבל בקרוב יעלה לאוויר אתר בעיצוב חדש וגודל הגופן יהיה גדול יותר.
      לגבי החיפוש, כשאת סוגרת את האתר ונכנסת שוב זה עדיין רושם הפוך?

  2. מתכון נפלא !ובכלל כל המתכונים שניסתי יצאו נהדר,כל המתכונים נראים מעשים, ולא קשים .והעיקר יפים ונראים טובים תודה!

  3. אשמח לדעת מה ההבדל בין רסק עגבניות לעגבניות מרוסקות. אני רואה שאת כותבת הרבה במתכונים שלך ומתבלבלת..
    תודה

    1. רסק עגבניות זה הממרח האדום הסמיך ועגבניות מרוסקות נראות כמו עגבניות טריות מרוסקות (כמו רוטב סלסה).

    1. היי יונה,
      הסלט נשמר במקרר 4-5 ימים בקופסה אטומה.
      ניתן להקפיא עד חודש.

  4. יצא מהמממםםםם!!
    בעלי (שהוא בררן לא קטן) ממש התלהב!!
    אז תודה רבה. הסלט הזה יככב אצלי כל שבת. אם בעלי התלהב- אז אני חייבת!

  5. אני ממש מתוסבכת על האתר שלך, אני חולשת שהאתר שלך יהיה לי בגרסת ספר מתכונים, יש לך רעיון עבורי, בקשה!

    1. היי מירי,
      שמחה שאת אוהבת את האתר 🙂
      בקרוב תצא חוברת מתכונים. אעדכן באתר.
      חג שמח!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר