מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט חצילים וחומוס

סלט חצילים וחומוסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 18, 2019
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

סלט חצילים מבושל עם חומוס ועגבניות

סלט חצילים וחומוס

מצרכים (כ-4 מנות):

1 בצל בינוני קצוץ

חציל בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנות

2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות

כוס גרגירי חומוס משקית קפואה

3 שיני שום שמנות קצוצות

חצי כוס מים

תיבול: כפית שטוחה פפריקה מתוקה, ¾ כפית כמון, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים סיר (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 3 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 4 דקות.

-מוסיפים את החציל, העגבניות, השום, גרגירי החומוס וחצי כוס מים. ממליחים עם המלחייה בנדיבות, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 45 דקות (יש לערבב מידי פעם ולוודא שהתבשיל אינו מתייבש. במידה וכן, יש להוסיף מעט מים).

-מתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומבשלים ללא מכסה במשך 5-10 דקות, עד שהנוזלים מתאדים כמעט לגמרי (התבשיל צריך להיות עסיסי אך ללא נוזלים). טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

*שומרים במקרר. ניתן להגיש חם, בטמפ' החדר או קר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

10 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת,

    נראה מעדן! השאלה היא:

    אם לא שמים חומוס, עדיין יצא ייחודי לסלט הזה או שזה כבר כמו סלט אחר שאת מציעה?

    תודה רבה!

    אגב, שמן קוקוס מוצק שהפך בארון לנוזלי, הוא עדיין טוב? הוא נחשב למוצק באפיה? תודה!

    1. עדיין ייצא טעים בלי חומוס. אם את מוותרת על החומוס מספיק לשים רק רבע כוס מים.
      שמן קוקוס בקיץ תמיד הופך לנוזלי בגלל החום. הוא עדיין טוב לשימוש. הוא נחשב לנוזלי/מומס באפיה. אם רשום במתכון שמן קוקוס מוצק אז יש להכניס אותו למקרר להתייצבות לפני השימוש.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר