מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט חצילים וגמבה

סלט חצילים וגמבהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 12, 2015
Last modified:נובמבר 22, 2017

Summary:

מתכון סלט חצילים עם גמבה ברוטב אדום

סלט חצילים וגמבה

מצרכים:

1 חציל חתוך לקוביות בגודל ס"מ וחצי

1 גמבה חתוכה גס

1 בצל בינוני חתוך גס

2-3 שיני שום פרוסות

2 כפות רסק עגבניות

2/3 כוס מים רותחים

כפית סילאן, רבע כפית מלח, רבע כפית כמון, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-כדי להפטר מהמרירות של החציל – מניחים את קוביות החציל במסננת ומפזרים עליהן מלח גס. משאירים במשך חצי שעה-שעה, עד שהחצילים מזיעים ומפשירים נוזלים. שוטפים את קוביות החציל מהמלח ומסננים.

-מחממים סיר עם כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את השום וקוביות החצילים ומערבבים במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הגמבה ומערבבים כדקה.

-מתבלים ברסק עגבניות, סילאן, כמון, מלח ופלפל ומוזגים מים רותחים. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כ30 דקות (יש להרים את המכסה מידי פעם ולערבב. אם התבשיל מתייבש, יש להוסיף מים).

-טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.

*ניתן לאכול את הסלט, חם, פושר וקר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

60 תגובות

הוסף תגובה
    1. במקרה הזה לא מטגנים לפני כי החצילים חתוכים לקוביות ובסופו של דבר זה יוצא כמו סלט די עיסתי.
      אם את רוצה לשמור על הצורה של הפרוסות כדאי לטגן לפני או שאפשר להכין משהו בסגנון הזה- פרוסות חצילים עם עגבניות, גמבה ושום. דווקא באפיה הצורה של פרוסות החצילים תשמר טוב יותר מאשר בבישול.

  1. שלום לך אפרת,

    מה את אומרת על רעיון כזה:

    לטגן בצל מעליו פרוסות חצילים ומעל פרוסות עגבניה.

    יצא משהו מזה?

    איזה עובי החצילים? איזה תיבול? מים?

    הרבה תודה על הייעוץ!

    1. היי דבי,
      אני חושבת שהחצילים צריכים קודם טיגון משני הצדדים לבד ואחרי זה אפשר להוסיף בצל ועגבניות.
      מה בסופו של דבר את רוצה שייצא? תבשיל מעורבב כמו סלט או שהשכבות יישמרו?

  2. יצא טעים מאוד! (ויתרתי על הסילאן). החציל לא התבשל לי כ"כ טוב, אולי כי חתכתי לקוביות גדולות מידי.

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי החציל, אני מניחה שזאת אכן הסיבה.
      תודה שחזרת לעדכן.

  3. היי,

    אני חייבת לציין שהמתכונים שלך מצויינים. הכנתי כבר כמע והכל יצא טעים מאוד.
    האם יש אפשרות להחליף את הכמון בתבלין אחר?

  4. אפשר לקצי תהליכים בכך שמכניסים את החציל החתוך לתנור לכ-20 דק'. ואז הנוזלים יוצאים ממנו והוא מוריד את נפחו. וזה גם ממש טעים!

    1. היי דורית,
      לאחר השריית החצילים במלח יש לשטוף אותם ולנגב. לאחר מכן אפשר להכניס לתנור כמו שהציעה נורית.

  5. המתכונים שלך מככבים אצלי במטבח מאז שגיליתי את האתר שלך.
    תודה על האתר והמתכונים הנפלאים שלך!
    כל מה שהכנתי עד עכשיו קרץ אין סוף מחמאות.

  6. היי אפרת,
    בדרך כלל כשאני מכינה מתכון אני נכנסת לעוד כמה אתרים ועושה שילוב של כל המתכונים. רק כשאני מבשלת מתכונים מהאתר שלך אני לא עושה את זה פשוט כי כלהמתכונים שלךשהכנתי עד היום הצליחו ומעל ומעבר!!! חוצמזה ממש כיף שיש רובריקה של מתכונים טבעוניים!!!

  7. הכנתי כמה פעמים ויצא פשוט מעדן, המשפחה ביקשה את המתכון…
    תודה על המתכונים המוצלחים, כל מה שניסיתי בינתיים הצליח…

  8. שלום,

    הכנתי את הסלט ככתבו וכלשונו, לא שיניתי מאומה ואני חייבת לציין לשבח את הטעם הנפלא . יישר כוח על מתכון קל ופשוט וכה טעים. סוג כזה של מתכונים אני אוהבת .

  9. אתמול הכנתי את סלט החצילים והגמבה,ואת פשטידת פטריות עם תפוחי האדמה,והיה ממש נפלא !
    כבר עשיתי מספר מתכונים,וכולם הצליחו .
    החשיבות שלהם ,החומרים הפשוטים והזמינים שמהם הם עשויים,ומהירות ההכנה.
    תודה רבה ! תמשיכו כך הלאה !

  10. מאז שהכרתי את האתר הזה (כמה שבועות) אני "ממוגנטת" אליו כל חמישי בערב והתוצאה :עונג שבת אמיתי
    עכשיו התפשל לי משהו ואני לא מצליחה לתקן:
    כנראה שמתי מדי הרבה מלח יצא סלט ממש מלוח ניסית לשים עוד גמבה ועוד דבש ועדין מלוח יש לך עיצה?

    1. היי גילה,
      שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      כדי להפחית את המליחות צריך לשים עוד ירקות- גמבה, חציל, בצל. כדאי לטגן אותם בנפרד עד לריכוך ואז להוסיף לתבשיל.
      אפשרות אחרת היא להוסיף לתבשיל עוד מים רותחים (בהנחה והוא עדיין בסיר 🙂 ). המים "ישטפו" את התיבול וידללו אותו. לאחר מכן ניתן לצמצם את המים בעזרת בישול כשהסיר פתוח (ללא מכסה) או שאפשר לשפוך בזהירות את עודפי המים (להקפיד שרק המים ישפכו), לטעום את התבשיל ולתקן תיבול במידת הצורך.
      בהצלחה!

  11. היי.
    טרם ניסיתי אבל אודטה כתבה פעם שכשקוראים את המתכון – אם הוא מעורר את בלוטות הרוק – סימן שהוא מעולה. מאז שהיכרתי את האתר שלך מצאתי הרבה מתכונים מעוררי בלוטות רוק ואת חלקם בישלתי בהצלחה מרובה. כל הכבוד ויישר כוח!!!!!!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר