מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט חצילים בתנור

סלט חצילים בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 21, 2017
Last modified:נובמבר 22, 2017

Summary:

סלט חצילים עם גמבה, עגבניות, בצל ושום אפוי בתנור

סלט חצילים בתנור

מצרכים:

1 חציל גדול קלוף חתוך לקוביות בגודל 2X2

גמבה חתוכה גס

2 עגבניות חתוכות גס

בצל גדול קלוף חתוך גס

2 שיני שום פרוסות

תיבול: 3 כפות שמן זית, כפית שום כתושה, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, חצי כפית כמון, שליש כפית תבלין פטרוזיליה מיובשת, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-כדי להפטר ממרירות החציל: מפזרים על קוביות החצילים מלח (רצוי גס) ומניחים במסננת. משאירים למשך 20-30 דקות (החצילים אמורים להגיר נוזלים). שוטפים את החצילים במים ומייבשים היטב.

-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומניחים את קוביות החציל, גמבה, עגבניות, בצל ופרוסות השום.

-מערבבים בקערית את כל חומרי התיבול ויוצקים מעל הירקות. מערבבים היטב.

-אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 45-50 דקות (לאחר כ-30 דקות מומלץ לפתוח בזהירות את התנור ולערבב מעט).

*לפני ההגשה מומלץ לפזר מעט פטרוזיליה טריה קצוצה מעל.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


8 תגובות

הוסף תגובה
  1. בס"ד

    שלום אפרת תודה רבה על כל המתכונים וההשקעה.
    אני רוצה להכין את הסלט היום בשביל שבת. איך אוכלים את זה? קר? זה ישאר טעים למחר?

    1. היי רחל,
      את הסלט ניתן להגיש בטמפ' החדר או חמים.
      אין בעיה להכין יום לפני ולשמור במקרר.

  2. נראה מעולה.
    אני מכינה את זה באופן קבוע במקום העגבניות אני שמה עגבניות שרי שמוסיפות מעט מתיקות.

  3. אפרת! איך את עושה את זה?? 🙂 לא יודעת כמה פעמים זה כבר קרה לי שאני רוצה להכין משהו עם מוצר שיש לי בבית ופתאום את מעלה מתכון שמתאים לי בול!! הפעם גיליתי חציל במקרר אתמול בערב ותיכננתי להכין משהו איתו היום! אז עכשיו החלטתי מה ללעשות איתו חח. תודה רבה, איך עלייך 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »