מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט דלורית

סלט דלוריתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 26, 2016
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

מתכון לסלט דלורית שמכינים בתנור ומתבלים. ניתן להגיש חם או בטמפ' החדר.

סלט דלורית

מצרכים:

דלורית בינונית חתוכה לקוביות קטנטנות בגודל של ס"מ וחצי (400 גרם)

בצל בינוני קצוץ

שן שום קצוצה

כף מלאה כוסברה טריה קצוצה

3 כפות שמן זית

כף מיץ לימון

מלח (בין רבע לשליש כפית), פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומניחים עליה את קוביות הדלורית, הבצל הקצוץ והשום. מתבלים ב-2 כפות שמן זית, מערבבים היטב ומשטחים את התערובת בצורה אחידה על כל התבנית.

-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 20-25 דקות עד שהדלורית מתרככת (כאשר מזלג ננעץ בקלות).

-מוציאים מהתנור ומעבירים לקערה. מניחים לתערובת להתקרר מעט ומוסיפים כוסברה קצוצה, כף שמן זית, כף מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.

*ניתן להגיש חם או בטמפ' החדר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


13 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת,
    האם ניתן להכין יום מראש כולל התיבול ולחמם על פלטת שבת, או להוסיפו לפני החימום?
    תודה רבה,
    אריאלה.

    1. כן אריאלה, אפשר להכין ולתבל יום לפני.
      לפני ההגשה אפשר לחמם קצת על הפלטה (למעשה זה סלט שטעים גם כשהוא בטמפ' החדר).
      שבת שלום 🙂

    1. היי דבי,
      לכוסברה יש טעם יותר מעניין אבל אם את פחות אוהבת את יכולה לשים פטרוזיליה במקום.
      את יכולה להכין קודם (כולל לתבל) בלי להוסיף עלים בכלל ואם תרגישי שחסר לך משהו בטעם, תוסיפי קצת פטרוזיליה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »