מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט גמבה, תירס ופטריות

סלט גמבה, תירס ופטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 2, 2017
Last modified:מאי 2, 2017

Summary:

סלט גמבה, תירס ופטריות מבושל ברוטב סויה 

סלט גמבה, תירס ופטריות

מצרכים (כ-3 מנות):

1 בצל בינוני קצוץ

גמבה גדולה חתוכה לקוביות קטנות

חבילת פטריות טריות קצוצות גס

כוס תירס מקופסת שימורים (בלי הנוזלים)

2-3 כפות עלי כוסברה קצוצים

תיבול: 2 כפות רוטב סויה, כפית דבש (או מייפל/סילאן), מלח ופלפל שחור לפי הטעם, מעט פפריקה חריפה (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הגמבה והפטריות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה במשך 10-15 דקות, עד שהגמבה מתרככת מעט (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם).

-מוסיפים את התירס, מערבבים כדקה ומתבלים ברוטב סויה, דבש, מלח לפי הטעם, מעט פלפל שחור וקמצוץ פפריקה חריפה. מפזרים עלי כוסברה מערבבים כ-2 דקות ומסירים מהאש.

*אפשר להגיש חם, בטמפ' החדר או קר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

31 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת,
    האם אפשר לוותר על הדבש ?
    ותודה שוב על האתר הנפלא שעוזר לי כל כך
    רותי

    1. היי רותי,
      הדבש מאזן את הטעם. אם זה טעים לך בלי הדבש אין בעיה.

  2. אפרת שלום,

    מה אפשר לשים במקום הכוסברה ? שמיר ? פטרוזיליה ? או שאפשר לוותר עליה ? טעמה הדומיננטי פחות חביב בביתנו (-:

    תודה רבה מראש

    1. אפשר לשים פטרוזיליה או שמיר (מה שאתם יותר אוהבים).

  3. וואו! לא הייתה לי גמבה ופטריות. הכנתי את הבצל המטוגן עם התירס (הקפוא חח) ואותו תיבול שציינת. מ ע ו ל ה ! מזכיר את התירס שמוכרים באילת חח

  4. היי !!
    מתה להכין את זה, אבל אין לי דבש או סילאן … יש חלופה , טריאקי אולי ?? ואם זה בלי, ממש מורגש ?

    1. היי דנה,
      את יכולה לשים במקום הסויה והדבש – 2 כפות טריאקי.
      שבת שלום 🙂

  5. תשמעי סיפור,

    שכחתי לשים את הדבש-סויה והכוסברה.

    אבל יצא מאד מאד טעים.

    הוספתי אותם וזה מדי מודגש לי, בעיקר הסויה.

    יש מה לעשות?

    הרבה תודה ושבת שלום!

    1. היי דבי,
      אם הוספת אותם אחרי הבישול אז יכול להיות שהם יותר מורגשים בטעם.
      בכל מקרה, את יכולה להחזיר את הירקות למחבת ולהוסיף עד רבע כוס מים ולטגן כמה דקות. המים אמורים להחליש את התיבול.
      שבת שלום 🙂

    2. תודה, להוציא קודם ממי הרוטב?

      אגב, ייתכן שזה כן בסדר, אלא שאני לא כ"כ מסתדרת עם סויה.

      (וזה היה כל כך טעים רק עם מלח ופ. שחור).

      שוב תודה!

  6. בוקר אור לך!

    אפשר תירס קפוא?

    כוסברה יבשה במקום? כמה?

    פטרוזיליה במקום כוסברה?

    הרבה תודה!

    1. היי דבי,
      כן (למרות שהתירס משימורים יותר מתקתק).
      את יכולה לקצוץ עלי פטרוזיליה.
      יום מעולה 🙂

  7. גם אני מצטרפת לתגובות של כולם אני כל כך מרוצה מהמתכונים שיש באתר שזה שינה לי את כל כללי המטבח כל הכבוד שאפו

  8. אלהן אפרת, אני משתמש באתר שלך כבר המון זמן וטרם יצא לי להגיב, אבל רציתי להגיד שאת פשוט אלופה ועושה עבודת קודש. תמיד כיף להיכנס לאתר הזה לעוד מתכון מעולה ולראות את התגובות הנחמדות שלך. תודה רבה לך, מקווה שתמשיכי לעשות את זה עוד הרבה כי את עושה עבודה מעולה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר