מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט בטטה

סלט בטטהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: סלט בטטה

Rating:
5
On אפריל 28, 2014
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

סלט בטטה עם שום וצ'ילי מתוק

סלט בטטה

 

מצרכים:

2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות קטנות

4-5 שיני שום פרוסות

4 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כף רוטב סויה

מלח, פלפל גרוס

אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את קוביות הבטטה משני הצדדים, רצוי עם מכסה, עד שהבטטות מתרככות (כאשר מזלג ננעץ בקלות בבטטה).

-מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים 2-3 דקות נוספות עד להזהבה. מתבלים ומערבבים היטב במשך כדקה. מגישים חם או בטמפ' החדר.

*ניתן להוסיף לסלט בוטנים קלופים קלויים.

סלט בטטות, סלט בטטה קר, מתכונים עם בטטה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

62 תגובות

הוסף תגובה
  1. אם אנחנו לא אוכלים מטוגן מטעמי בריאות
    1. האם אפשר לאפות את הבטוחות?
    2. במידה ואפשר, באיזה שלב וכיצד לבצע את הטיפול?

    1. היי שרה,
      אפשר לשים בתבנית על נייר אפיה את קוביות הבטטה והשום, לתבל ולאפות ב180 מעלות, בסביבות 20-30 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בקוביות הבטטה.
      בסוף האפיה אפשר להוסיף כף צ'ילי מתוק ולערבב.

  2. היי סלט טעים פיצוצים!!!!
    הוספתי לו גם חתיכות חציל מטוגן יצא מטורף.
    תודה רבה.
    האם ניתן להקפיא?..

  3. היי אפרת תודה רבה על המתכונים הנהדרים!
    שאלונת, אני רוצה להעשיר את הסלט אבל אין לי בוטנים קלויים.. מה ניתן להוסיף במקום? אגוזים/שקדים יתאימו?

  4. היי אפרת, יצא לי קצת חמצמץ, למה? זה הטעם? אציין ששמתי את המרכיבים בדיוק לפי המתכון. כדאי להוסיף סוכר? מתכננת להוסיף בוטנים קלויים

    1. מוזר כי אין פה מרכיב חמוץ. את יכולה לאזן את הטעם על ידי הוספת קצת סוכר.
      בוטנים קלויים יילכו מצוין עם זה 🙂

  5. במה אפשר להחליף את הצ'ילי והסויה? או שיש מתכון אחר בסגנון?
    תודה רבה על האתר המקסים. אני משתמשת בו הרבה

    1. היי רותם,
      יש לך רוטב מסוים שחשבת עליו?
      אם לא, אפשר גם לתבל בתיבול פשוט של מלח ומעט פלפל שחור.

  6. היי אפרת, רציתי להכין בשבת אבל אין לי מחבת שיתאים. ראיתי שאמרת שאפשר בתנור וזה בכל זאת עדיף לי מאשר לטגן, אבל אם כן, באיזה חום ולכמה זמן? לא רוצה שיצאו רכות מדי. תודה!

    1. היי תמר,
      אפשר לשים בתבנית על נייר אפיה ולאפות ב180 מעלות. משך האפיה תלוי בגודל הקוביות. לדעתי בסביבות 20-30 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בקוביות הבטטה.

  7. הכנתי את הסלט המון פעמים ויצא מושלם רק לפעמים יש בעיה שנדבק או שיוצא מידי רסק
    אז מה שעשינו זה פשוט במקום לטגן במחבת לאפות בתנור (לערבב עם שמן)וזה יוצא אותו טעם ואותו מרקם והכל שלם ויפה
    בהצלחה

  8. הי!
    אני בת 15 והחלטתי לעזור לאמא שלי בלהכין סלטים לשבת. הכנתי את הסלט הזה והוא יצא מושלם!!!! הוא קל וכ"כ טעים!
    רק הוא יצא קצת מידי רך לכן חשוב לא לטגן את הבטטה יותר מידי!
    שבת שלום!

    1. עדיף צ'ילי מתוק שגם הוא קצת פיקנטי. לדעתי צ'ילי חריף יהיה חריף מידי.

  9. הי,
    משום מה לא הייתי צריך להוסיף המון שמן כדי שהבטטות לא ישרפו… מה יכולה להיות הסיבה לזה ואיך אפשר להפחית בכמות השמן?
    תודה רבה!

    1. סליחה על הבלבול, הכוונה היתה שלא הספיק לי כמות השמן שציינת והייתי צריך להוסיף הרבה יותר שמן…

    2. באיזה סוג מחבת השתמשת? אם משתמשים במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק, מספיק לשים כמות קטנה של שמן.

  10. תודה על המתכון המרענן את השיגרה.
    הכנסתי הבטטה למים רותחים ובישלתי כ 8 דק', ציננתי, חתכתי לקוביות טיגנתי 3-4 דק'
    כך פתרתי חלק גדול מהקשיים.
    שבת שלום.
    מירי

  11. הכנתי את הסלט ויצא ממש טעים.
    רציתי לשאול אם יש איזשהו טיפ לחיתוך הבטטות, כי השלב הזה היה קצת קשה בהתחשב בזה שהן לא מבושלות.

    1. היי מיטל,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      הדרך היחידה שאני מכירה היא לקנות בטטות קטנות אחרת זה באמת קשה לחתוך אותן.

    1. היי שרה, שבוע טוב 🙂
      במקום צ'ילי מתוק אפשר לשים כף סילאן (אם אין לך סילאן שימי כפית מלאה דבש).
      חג שמח!

    1. היי ליאת,
      אפשר לשים סילאן במקום. הסילאן לא אמור להדבק למחבת אם מוסיפים אותו בסוף ומערבבים.

    1. היי מירב,
      הסלט נשמר במקרר עד 4 ימים כך שאני מניחה שאפשר (זה גבולי).
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  12. תודה על המתכון, הוא היה ממש טעים אבל הוא יצא לי ממש רך, ברגע שערבבתי הוא יצא מרוסק, מה לעשות כדי שלא יצא מרוסק? תודה רבה!

    1. היי חנה,
      חשוב להשתמש במחבת רחבה או סיר עם ציפוי מסוג שאינו נדבק. חשוב שיהיה מקום לכל קוביות הבטטה בכל תחתית המחבת/הסיר ושהן לא יהיו אחת על השניה. אין לערבב יותר מידי במהלך הבישול ואם מערבבים, חשוב לעשות זאת בעדינות עם כף עץ.
      ברגע שמזלג ננעץ בקלות בבטטה יש להסיר מהאש כדי להמנע מבישול וריכוך יתר של הבטטות.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי מיקה,
      אפשר להגיש פושר או חם (לדעתי יותר טעים חם).
      שבת שלום 🙂

  13. בס"ד

    רציתי להודות לך מאד על המתכון המדהים הזה!!!
    הכנתי אותו השבת וקצרתי מחמאות …..
    בעלי שלא אוהב בטטה אכל ונהנה מאד
    וביקש לאמץ זאת לתפריט של סלטי שבת שלי…
    אז תודה רבה רבה
    רויטל

  14. היי אפרת,

    הכנתי כבר כמה מתכונים מהאתר וזה תמיד יוצא נהדר, אז תודה רבה לך 🙂

    רק רציתי לוודא- לא צריך לבשל קודם את הבטטות? הטיגון במחבת מספיק?

    1. שמחה לשמוע שירה 🙂
      לגבי המתכון הזה- אין צורך לבשל לפני את הבטטות. אם חותכים אותן לקוביות קטנות הטיגון במחבת עם מכסה מספיק כדי לרכך אותן.
      שבוע נפלא!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר