מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט בורגול ועגבניות

סלט בורגול ועגבניותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 1, 2017
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

סלט בורגול עם עגבניות שרי, בצל סגול וכוסברה – סלט מרענן, טעים ומתאים כתוספת לכל ארוחה

סלט בורגול ועגבניות

מצרכים (כ-4 מנות):

כוס בורגול עבה/רגיל

1 בצל סגול קטן קצוץ

כ-20 עגבניות שרי חצויות (מומלץ לשלב עגבניות בכמה צבעים)

3/4 כוס עלי כוסברה קצוצים

תיבול: 3 כפות שמן זית, 3 כפות מיץ לימון, כחצי כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-משרים את הבורגול בקערה עם מים רותחים במשך לפחות חצי שעה ומסננים (מומלץ לטעום ולוודא שהוא מוכן).

-מערבבים את הבורגול עם הבצל, עגבניות השרי והכוסברה ומתבלים.

*הסלט נשמר במקרר בקופסה סגורה 2-3 ימים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

57 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת
    אם אני רוצה את הבורגול חם לארוחה אבל כבר עכשיו הכנסתי אותו לקערה עם מים
    כמה זמן אפשרי להשרות אותו בתוך המים ו/או איך אני שומרת עליו חמים לעוד כמה שעות?

    1. אם הכוונה לסלט הזה אז הוא אמור להיות קר או בטמפ' החדר.
      לאחר שהבורגול כבר מתרכך כדאי לסנן אותו ואם את רוצה להגיש חם אז אפשר לחמם אותו כמה שניות במיקרוגל או שתשרי אותו כדקה במים רותחים ושוב תסנני.

  2. בוקר טוב אפרת

    אם אשים עגבניות רגילות במקום עגבניות שרי האם זה גם יצא טעים

    ואם כן כמה עגבניות רגילות רצוי?

    תודה לך המשך יום מקסחם לך.

  3. הכנתי פעם אחת ויצא מעולה! אני רוצה להכין שוב ויש לי קינואה האם הסלט יוצא טוב גם עם קינואה במקום בורגול?

    1. כמויות ל1-2 מנות:
      חצי כוס בורגול עבה/רגיל
      חצי בצל סגול קטן קצוץ
      8-10 עגבניות שרי חצויות (מומלץ לשלב עגבניות בכמה צבעים)
      שליש כוס עלי כוסברה קצוצים
      תיבול: כף וחצי שמן זית, כף וחצי מיץ לימון, כרבע כפית מלח, מעט פלפל שחור

  4. שלום לך

    האם אפשר להוסיף מלפפון במלח במקום הבצל ואם כן האם לוותר על המלח

    תודה
    והמשך יום נעים

    1. היי אהובה,
      אני חושבת שעדיף לשים מלפפון טרי. מבחינת טעם נראה לי שזה יותר מתאים.

    1. היי אפרת,
      חמוציות משתלבות טוב יותר במתכון הזה- בורגול עם פירות יבשים.
      אם כבר הכנת את הסלט הזה את יכולה להוסיף חמוציות לכמות קטנטנה ולטעום. אם נראה לך שזה משתלב טוב תוסיפי לכל המנה.

    1. היי עדי,
      הסלט יותר טעים עם עלי כוסברה טריים. אם אין לך ואת ממש רוצה להכין שימי כחצי כפית תבלין כוסברה.

  5. היי אפרת
    אני יכולה להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה או שזה קריטי
    כי אם כן אני ישים כוסברה

    1. היי לימור,
      אם יש המון אוכל חוץ מזה אני ממליצה שתכפילי את כל הכמויות ב-3, כולל של התיבול.
      שבוע נפלא 🙂

    2. וההשרייה ? חצי שעה תספיק ?
      תודה רבה אין עלייך
      עשיתי הרגע את עוגת התפוחים היא בתנור ….

    3. כן אבל אני ממליצה שתחלקי ל-2 קערות. שימי בכל אחת כוס וחצי בורגול ותכסי במים רותחים.
      ותהני מהעוגה 😉

  6. זה מעולה!!!
    ומנסיון שלי עם סלט בורגול אפשר לשלב בירוקים גם פטרוזליה,סלרי,וענע….
    טעים בטירוף בהמלצה חמה…. 🙂
    תודה על כל המתכונים המגניבים…..

    1. היי נחמי,
      יש להשרות את הבורגול חצי שעה לפחות במים רותחים.
      יום מקסים 🌺

  7. בוקר טוב 🙂
    אף פעם לא השתמשתי בבורגול ובא לי לנסות….
    לא צריך לבשל אותו קודם? או ישר מהשקית?

    1. היי הדר,
      יש להשרות את הבורגול כחצי שעה לפחות במים רותחים (הוספתי במתכון).
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר