מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט בורגול וסלק

סלט בורגול וסלקFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 15, 2015
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

מתכון לסלט בורגול וסלק טעים ומזין

סלט בורגול וסלק

מצרכים (4 מנות):

כוס בורגול גס שהושרה במים לפחות שעה וסונן (אין צורך לבשל את הבורגול)

2 סלקים בינוניים מבושלים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (מומלץ להשתמש בסלק מוכן בשקית ואקום)

כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה/סלרי/נענע (מומלץ לשלב)

תיבול: 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי, 3 כפות שמן זית, כפית דבש/סילאן, שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

מניחים את הבורגול, קוביות הסלק והעלים בקערה. מערבבים בקערית נפרדת את חומרי התיבול ומתבלים לפחות חצי שעה לפני ההגשה (כדי שהטעמים יתמזגו).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

32 תגובות

הוסף תגובה
  1. וואו,טעים בטירוף!!!! לא יכולנו להפסיק לנשנש עוד לפני התיבול.
    אנחנו אוהבים את טעם גבעול הסלרי, אז הוספנו ממנו במקום את העלים.
    שוב תודה על המתכונים!

  2. סלט טבולה זה לא טעים נקודה!
    אנשים גדלו עליו לכן אוטומטית הם חושבים אוי זה כל כך טעים..
    זה לא, זה פשוט לא

  3. מתי כדי לתבל את הסלט?
    האם באותו היום?
    האם ממש לפני ההגשה?
    האם יום קודם?
    תודה
    מיכל

    1. היי מיכל,
      מומלץ לתבל את הסלט באותו יום שרוצים להגיש אותו, לפחות חצי שעה לפני ההגשה.

  4. היי אפרת. השבוע הכנתי את הסלט עם כף דבש (ולא כפית….טעיתי) ויצא עוד יותר טעים!!

    תודה, תודה, תודה!

    1. היי ניווה,
      אם מילוי הבשר לא היה רך אני מניחה שזה קשור לבשר עצמו. קודם כל חשוב להשתמש בבשר בקר כי עוף או הודו טחון הם חלקים יותר יבשים וקשים.
      גם כשמשתמשים בבשר בקר מומלץ לקנות בשר טרי ולא קפוא.
      אם את מתכוונת שהמילוי יצא יציב מידי אפשר לוותר על הביצה ואז המילוי ייצא יותר רך ומתפורר.
      שבוע טוב 🙂

  5. היי אפרת!
    רק לאחרונה התוודיתי לאתר שלך ובתור אחת שמבשלת הרבה – אימצתי אותו וכבר התנסיתי בהרבה מתכונים ואין מילים- מוצלחים ביותר ( אפילו הנכדים מעידים על כך )
    היום חזרתי פעם שנייה על מתכון המפרום- טעים! טעים! הדבר היחידי : אם אפשר לגרום באיזה שהיא דרך למילוי להיות יותר רך
    המון תודות
    שבת שלום
    ניווה

    1. היי ניווה,
      אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      את מתכוונת שהבשר יהיה רך יותר או תפוחי האדמה?
      שבת שלום

  6. לילה טוב 🙂
    אני מכינה גם את הסלט הזה ל55 אנשים. מה הכמויות בהתחשב בזה שיהיו עוד מטעמים, אבל זה לארוחת שבירת הצום וכולם יהיו רעבים.
    שאלה נוספת, האם כדאי לובל יום לפני? אני מכינה אותו יום לפני.
    תודה וגמר חתימה טובה

    1. היי קריסטינה,
      אני חושבת שכדאי להכפיל את כל הכמויות ב-5.
      אפשר לתבל יום לפני.
      גמר חתימה טובה 🙂

  7. אפרת שלום
    חייבת לציין שהכנתי לשבת הוספתי חמוציות
    ומעט רוטב צ'ילי שיהיה טיפה חריף
    יצא מעולה מעולה
    גם מי שלא אוהב אצלי בורגול טעם ונהנה
    תודה אני נהנית מאוד
    מהמתכונים המעולים שלך
    שנה טובה ומתוקה מתוך בריאות ושמחה
    דנית

  8. בוקר טוב אפרת.
    רציתי לעדכן אותך שהכנתי את הסלט השבוע.
    יצא טעים ! הפחתתי בסוכרים ובשמן ובכל זאת יצא טעים 🙂
    הדבר היחיד הוא שהירק של הסלרי היה קשה מדי(שילבתי בין הירק והרגשתי את הסלרי מעט קשה) .
    שוב תודה על המתכונים המיוחדים, הטעימים והקלים שלך!
    יישר כוח !

    1. היי קריסטינה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי הסלרי, הכוונה לשימוש בעלים עצמם. יכול להיות שהשתמשת בגבעול?
      יום מקסים!

    1. היי יהודית,
      הבורגול מתרכך בהשרייה לכן הוא צריך להיות במים לפחות שעה.
      אפשר לזרז את זה ולהשרות במים חמים.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר